Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
הנה, אז אם אני רוצה כזה, או לפחות משהו בכיוון, למי אני מצביע? המפלגה היחידה שבכלל מתייחסת לנושא רוצה גם להקים בית כנסת בהר הבית. חוץ מזה שנשמע שזה חתיכת מהפכה, לפשט את שיטת המיסוי.

שיטת המיסוי בישראל עברה פישוט רציני מאד ברפורמת בן שחר. אבל מאז עברו 44 שנים.

המיסוי נועד למלא את קופת המדינה, אבל יש לו גם מטרות משניות - קידום צרכים ורצונות אחרים שלה. אז אם המדינה רוצה, נניח, לקדם השקעות בתעשיה - היא תקל מיסוי על מי שיעשה זאת. אופס!! מערכת המיסוי תסתבך. המדינה רוצה שלחסוך לפנסיה, כדי שלא תהיה למעמסה על הציבור בגיל 67. אופס!! צריך להקל על מיסוי החסכון הפנסיוני. עוד סיבוך. שלא לדבר על נושא התחרות מול מדינות אחרות.

לכן גם "פישוט מדיניות המס" זו סיסמא נבובה. לא אומר שאין מקומות שבהם אפשר לפשט ולהקל, אבל זה הרבה יותר מורכב מסיסמת בחירות.

לגבי ה"כלכלה השיתופית" - אובר, AirBnB ודומיהם - הרושם שלי הוא שעיקר הרווחים שלהן נובעים מעקיפת מערכת המס (ובדרך גם רגולציה אחרת): נהג רכב פרטי משלם מיסים על רכב פרטי וביטוח של רכב פרטי - לא של מונית. אבל אובר מאפשרת לו להתחרות במונית בלי לשלם מיסים מתאימים. כך גם AirBNB - בעלי דירות משכירים אותן, משלמים מיסים של דירת מגורים אבל משתמשים בדירה כעסק. זה פוגע בכל אחד מאיתנו, כיון שהמדינה תגבה מכולנו את המיסים שהיו אמורים להגבות מבעל עסק. זה בלי להביא בחשבון את ההפרעה לבעלי שאר הדירות בבניין והפגיעה בערך רכושם. מה שמכונה "כלכלה שיתופית" הוא, בסופו של דבר, העלמת מס אחת גדולה עם תוצאות מזיקות נוספות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בשבילך כל אמירה כללית היא סיסמה נבובה...

אסור לאזרח לרצות שמערכת תשלום המיסים תהיה יותר ברורה ונגישה כי מיסים זה דבר מסובך וככה זה? תירוצים כאלה נותנים לילדים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני אמנם תומך בשוק חופשי ומתנגד להתערבות משמעותית של הממשלה בכלכלה, אבל הבנאדם האחרון במדינה שאני סומך עליו בעניין פישוט מערכת המס הוא משה פייגלין. הסיכון רב מאד.

האיש כבר 20 שנה במערכת הפוליטית לא עשה שום דבר. הוא היה בליכוד ולא היה מסוגל להתפשר על כלום ולכן נבעט. אידיאליסט ללא יכולת ביצוע.

אני חושב שהוא יהיה הפתעת הבחירות ואז ייעלם. אפיזודה חולפת.

מי שרוצה שוק חופשי והוא מזדהה עם ערכי הליכוד (של פעם, לא ביטן, אמסלם, וזוהר) מוזמן להתפקד לאחת הקבוצות שתומכות זאת בליכוד. פייגלין אינו התשובה. זו דעתי.

ועוד לא דיברתי על סוגיות הר הבית, טרנספר לערבים, חוק אחד ליהודים ושני לערבים וכו'. זה פשוט קטסטרופה.

פורסם

לא. כאשר אומרים "לפשט" תסביר מה אתה רוצה לעשות. אחרת זו סיסמא. תסביר שאתה רוצה פחות מדרגות מס? תסביר שאתה לא רוצה לתת נקודות זיכוי? תסביר שאתה רוצה למסות חסכונות ארועי טווח? מקובל, כיון שכאן מדובר באמירות כלליות אין בהן טעם. הבוחר לא יודע על מה הוא מצביע.

אין שום סכנה שאתעמק במצע של פייגלין. מבחינתי מי שרוצה להקים בית מקדש מסכן את הקיום שלי כיהודי חילוני בישראל. אבל הדוגמאות שהובאו כאן, ובעוד כמה מקומות שבהם קראתי ציטוטים מהמצע הזה, ברור לי שלא הוא ולא קהל המתלהבים ממנו מבינים את משמעות ההצעות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אין שום סכנה שאתעמק במצע של פייגלין. מבחינתי מי שרוצה להקים בית מקדש מסכן את הקיום שלי כיהודי חילוני בישראל. אבל הדוגמאות שהובאו כאן, ובעוד כמה מקומות שבהם קראתי ציטוטים מהמצע הזה, ברור לי שלא הוא ולא קהל המתלהבים ממנו מבינים את משמעות ההצעות.

מדויק.

שאלו אותו שאלה פשוטה על נושא התחבורה בגל"צ, הוא פתאום אמר "מומחה בתחום כתב את הנושא הזה במצע, אני לא בקיא...".

244 עמודים, מי הם אלו "המומחים" שכתבו את המצע?

כך או אחרת, אפיזודה חולפת. פתאום בורחיו יבינו שפוליטיקה זה עסק מלוכלך שאין סיכוי שהאיש יתלכלך בו.

פורסם

הבעיה היא שבינתיים יהיו לו 4 שנים לגרום נזקים. זה לא רפי איתן עם מפלגת הגמלאים שלו, בסך הכל אנשים מיושבים. כאן מדובר בפופוליסט משיחי קיצוני שכנראה לא בדיוק רוצה להבין מה ההשלכות של מעשיו, חוץ מאשר השגת קולות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לא. כאשר אומרים "לפשט" תסביר מה אתה רוצה לעשות. אחרת זו סיסמא. תסביר שאתה רוצה פחות מדרגות מס? תסביר שאתה לא רוצה לתת נקודות זיכוי? תסביר שאתה רוצה למסות חסכונות ארועי טווח? מקובל, כיון שכאן מדובר באמירות כלליות אין בהן טעם. הבוחר לא יודע על מה הוא מצביע.

אני יכול להגיד לך מה אני לא רוצה, כמו למשל כל מיני הצהרות על הכנסות עתידיות ופנקסי מקדמות, הצורך בתשלום לרו"ח כדי לפתוח תיק במס הכנסה, הצורך בהתייעצות בתשלום עם עו"ד במילוי הצהרות הון וכל מיני שטויות כאלה בסך הכל בשביל שתהיה לי את האפשרות להרוויח עוד כמה שקלים מהצד מעבר למשכורת החודשית. אני בטוח שלא חסר עוד המון דוגמאות כאלה.

איך לעשות את זה? אין לי מושג. אני לא כלכלן. אם אני לא יודע איך ניתן להשיג משהו, אסור לי לבקש? זה לא שביקשתי לא לשלם מיסים או שטות מופרכת כמו בית כנסת בהר הבית.

פורסם
הבעיה היא שבינתיים יהיו לו 4 שנים לגרום נזקים. זה לא רפי איתן עם מפלגת הגמלאים שלו, בסך הכל אנשים מיושבים. כאן מדובר בפופוליסט משיחי קיצוני שכנראה לא בדיוק רוצה להבין מה ההשלכות של מעשיו, חוץ מאשר השגת קולות.

זכור שנתניהו מאד מאד לא רוצה אותו בקואליציה. מדובר במשענת קנה רצוץ. הוא מסוגל להפיל ממשלה על הנושא השולי ביותר.

נתניהו יעדיף ממשלת 61 על פייגלין בממשלה.

פורסם (נערך)

אתה מבין שאתה לא מבין? זה העניין. לא שאני גאון גדול בכלכלה - גם אני משלם ליועץ מס. אין לך שום בעיה לעבוד במשרה נוספת כשכיר, לבצע תאום מס בתחילת השנה ולמלא דוח מקוצר בסופה, זה לא מסובך ודומני שרשות המיסים אפילו מסייעת לך בכך, אם בסימולטור במרשתת ואם על ידי צוותי פקיד השומה שיסייעו לך.

כאשר מדובר בניהול עסק עצמאי זה כבר סיפור אחר, אני, למשל, לא יודע איזה הוצאות צריכות להיות מוכרות לצורך המס ואיזה לא. אז אתה יכול ללמוד מה רלוונטי לעיסוק או לעסק שלך ולהתנהל עצמאית, עם לקיחת סיכון כלשהו שהדוח שלך לא יהיה תקין במידה שרשות המיסים תרצה להעניש אותך, או לשכור שירותי בעל מקצוע שאם הוא מפשל הוא יצטרך להפעיל את ביטוח האחריות המקצועית שלו. שום "פישוט" של מערכת המס לא ישנה את זה.

אני מכיר אנשים שלמדו לעשות את העבודה לעצמם\משפחתם ומסתדרים היטב.

במאמר מוסגר אני חייב לומר שבדרך כלל אני מתנהל מול יועץ המס שלי מרחוק - משאיר לו פעם בחודשיים מעטפה עם מסמכים בתיבת הדואר וכעבור שבועיים רואה כמה מע"מ שולם בצ'ק שצורף אליהם (מקדמות מס הכנסה אני משלם עצמאית, כיון שנושא ההכנסות ברוטו פשוט מאד). אבל פעם בכמה שנים אני פוגש אותו פנים אל פנים, ולפני מספר חודשים, בפגישה כזו, קיבלתי כמה עצות חשובות מאד, לאו דווקא בענייני מיסוי באופן ישיר אלא בהתנהלות כלכלית ומשפטית בכלל.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

נתניהו יעדיף ממשלת 61 על פייגלין בממשלה.

אגב, ולדעתי האישית - פייגלין בהחלט יכול לשבת בממשלה בראשות גנץ, לפחות באותה מידה כמו בממשלת ביבי.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

כל אחד יכול לשבת על כן אחד אחר. לא נראה לי שגנץ - עד כמה שהמפלגה שלו ימנית - יוכל לשבת עם פייגלין.

פורסם

אתם כל כך שבויים במגזריות שלכם, שלא מוכנים לפקוח עיניים אפילו לשניה. השמאל טוען שגנץ ימני, הליכוד טוען שגנץ שמאלני, כשבפועל הוא כנראה פשוט אופורטוניסט, או נציג של אופורטוניסטים.

את פייגלין כולם שונאים, משמע מפחדים. הוא כנראה באמת הדבר הכי מרתק שקרה בתקופה האחרונה.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
כל אחד יכול לשבת על כן אחד אחר. לא נראה לי שגנץ - עד כמה שהמפלגה שלו ימנית - יוכל לשבת עם פייגלין.

אם הוא אכן "יצלצל לליכוד" כפי שהוא אמר לאחר ניצחונו, יוכל לקחת גם את "זהות".

פורסם

אני מתייחס לגנץ כימני בגלל הצוות שגיבש סביבו.

פייגלין מרתק כיון שהוא מצליח לסחוף אחריו את האנשים שהם הכי unlikely להבציע עבורו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אתה מבין שאתה לא מבין? זה העניין. לא שאני גאון גדול בכלכלה - גם אני משלם ליועץ מס. אין לך שום בעיה לעבוד במשרה נוספת כשכיר, לבצע תאום מס בתחילת השנה ולמלא דוח מקוצר בסופה, זה לא מסובך ודומני שרשות המיסים אפילו מסייעת לך בכך, אם בסימולטור במרשתת ואם על ידי צוותי פקיד השומה שיסייעו לך.

כאשר מדובר בניהול עסק עצמאי זה כבר סיפור אחר, אני, למשל, לא יודע איזה הוצאות צריכות להיות מוכרות לצורך המס ואיזה לא. אז אתה יכול ללמוד מה רלוונטי לעיסוק או לעסק שלך ולהתנהל עצמאית, עם לקיחת סיכון כלשהו שהדוח שלך לא יהיה תקין במידה שרשות המיסים תרצה להעניש אותך, או לשכור שירותי בעל מקצוע שאם הוא מפשל הוא יצטרך להפעיל את ביטוח האחריות המקצועית שלו. שום "פישוט" של מערכת המס לא ישנה את זה.

המשפט האחרון שלך זה תמצית הבעיה. המקובעות הזו להאחז בקיים כאילו הוא קדוש ובל נסור ממנו אחרת משהו רע עלול לקרות היא גישה מאד עצובה לדעתי.

זה כמובן לא אומר שצריך לעשות מהפכות על כל צעד ושעל, אבל לפחות המבט צריך להיות קדימה ולא לרצפה או אחורה.

• תוכן חדש...