Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
אני גם ממאוכזבי איחוד לפיד גנץ, לדעתי לפיד עשה טעות.

אבל אני לא מסכים אם ה"לא רוצה להצביע" זה בעיה הכי חמורה לדעתי, כי אלא ששולטים שנים על גבי שנים בכספי המיסים יודעים טוב מאוד שאותם אנשים לא ילכו להצביע והזכייה שלהם בכיס כל פעם מחדש.

דמוקרטיה בשקל.

בפעם האחרונה היה למעלה מ-70% הצבעה בכלל, ולמעלה מ-80% אם מתייחסים רק לישראלים שחיים בארץ - אם הבנתי נכון את החישוב.

ככה שמערכת הבחירות כאן לא מוכרעת על ידי מי שלא מצביע.

ולגבי גנץ ולפיד - אני לא יודע אם גנץ מושחת. נותן לו את הקרדיט שלא (למכור מוצר שאין לך *עדיין* זה משהו שהוא סטנדרטי לחלוטין לפחות בהייטק). לפיד נפגש בסתר עם אותו מוזס שמואשם עכשיו יחד עם ביבי. הוא גם עבד אצלו. ואישתו לקחה הפסקה עכשיו מהעבודה המאוד חשובה שלה בידיעות אחרונות (מקווה שהקוראות ישרדו בלי כמה חודשים של טורי "מותר לך להיות אמא לחייל ולבכות אם הוא מת במלחמה").

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.4 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7477

• פינדר

6178

• יבגניפ

5966

• Night Driver

5078

פורסם

תראה, בכל זאת, מדובר במפלגת מרכז. מין שמרנות פרגמטית כזו. לא מדובר באיזה קצה הזוי פייגלין-סטייל שמבטיח תשלם-פחות-תקבל-יותר-ותתמסטל-כמה-שבא-לך-(אה,-וגם-בית-מקדש-וטרנספר-מה-אכפת-לך-אתה-גם-ככה-מסטול-מהתחת) או כל סיסמה קליטה אחרת שקל להבטיח וקשה מאוד לקיים. אני דווקא די מתחבר לרעיון הבסיסי (דברים בסה"כ עובדים סביר, נשפר קצת איפה שצריך ואפשר בלי לתת איזו כותרת אידאולוגית מפוצצת והבטחות שאי אפשר לקיים). כאמור, שמרנות פרגמטית.

פיגלין מסביר מהי התוכנית שלו: להפריט הכל (מא' ועד ת') - זו האידיאולוגיה שמשווק בשם "שוק חופשי". זו סיסמה הבחירות. אני מסכים שהמצע שלו הזויה ולא ראלית ואנשים אוכלים את זה.

אבל מה האידיאולוגיה של גנץ? או אני אשאל לגבי ליכוד: מהי?

גנץ מפחד להראות פעם ימני מדי ולא שמלאני מדי. כל הזמן רוצה להראות נחמד נחמד ולהציג את נתניהו כראש ממשלה כושל. הצגה הזו לא מתדלקת אותו, אלא מתדלקת את אנשי נתניהו. כי הליכוד דרוכים מאיזו פליטה מסוימת של גנץ, ולעשות מזה סרטון ויראלי ולתדלק את המצביעים הצעירים.

פורסם

תראה, בכל זאת, מדובר במפלגת מרכז. מין שמרנות פרגמטית כזו. לא מדובר באיזה קצה הזוי פייגלין-סטייל שמבטיח תשלם-פחות-תקבל-יותר-ותתמסטל-כמה-שבא-לך-(אה,-וגם-בית-מקדש-וטרנספר-מה-אכפת-לך-אתה-גם-ככה-מסטול-מהתחת) או כל סיסמה קליטה אחרת שקל להבטיח וקשה מאוד לקיים. אני דווקא די מתחבר לרעיון הבסיסי (דברים בסה"כ עובדים סביר, נשפר קצת איפה שצריך ואפשר בלי לתת איזו כותרת אידאולוגית מפוצצת והבטחות שאי אפשר לקיים). כאמור, שמרנות פרגמטית.

אובר זו הבטחה פרגמטית. רק שאצלו זה יבוא על חשבון תחבורה ציבורית בשבת. עם כחול לבן כנראה סופסוף נזכה לתחבורה ציבורית בשבת, אבל אין סיכוי לאובר, גם בגלל ניסנקורן. אין גם וגם לצערי. זה למשל נושא שנוגע לחיי היומיום של אזרחים, לא פוליטיקה רחוקה. קנאביס זה חשוב גם רפואית, לא רק להתמסטל. נושא חשוב מאוד. בעיה שזה בא עם הדברים שציינת. השאלה על איזה נושאים הוא באמת ישים דגש אחרי הבחירות, את זה אף אחד לא יודע. כרגע הוא מנסה למשוך כמה שיותר מצביעים, בטח רוב הדברים שהוא אומר או שיש לו במצע לא יתממשו.

פורסם
פיגלין מסביר מהי התוכנית שלו: להפריט הכל (מא' ועד ת') - זו האידיאולוגיה שמשווק בשם "שוק חופשי". זו סיסמה הבחירות. אני מסכים שהמצע שלו הזויה ולא ראלית ואנשים אוכלים את זה.

אבל מה האידיאולוגיה של גנץ? או אני אשאל לגבי ליכוד: מהי?

גנץ מפחד להראות פעם ימני מדי ולא שמלאני מדי. כל הזמן רוצה להראות נחמד נחמד ולהציג את נתניהו כראש ממשלה כושל. הצגה הזו לא מתדלקת אותו, אלא מתדלקת את אנשי נתניהו. כי הליכוד דרוכים מאיזו פליטה מסוימת של גנץ, ולעשות מזה סרטון ויראלי ולתדלק את המצביעים הצעירים.

פייגלין, בלי להיכנס לאם ההצעות הכלכליות שלו טובות או לא, לא משווק את הצדדים השליליים שלהן (באופן די ברור, כן?),למשל:

מס הכנסה לינארי: עניים ישלמו יותר, עשירים ישלמו פחות.

או, וויתור על הסיוע האמריקאי: אז מעכשיו אתם תשלמו על ה-F35.

אז בניגוד אליו, במפלגנץ לא מספרים לך שיש להם פיתרון קסם שייתן לכולנו את ההפי אנד שתמיד רצינו. גם זה משהו.

לגבי מי מתדלק מה, אני לא יודע. אני לא בטוח שההתרשמות האישית שלך יכול הלהיות אינדיקציה לאיך התעמולה עוברת אצל אחרים.

אובר זו הבטחה פרגמטית. רק שאצלו זה יבוא על חשבון תחבורה ציבורית בשבת. עם כחול לבן כנראה סופסוף נזכה לתחבורה ציבורית בשבת, אבל אין סיכוי לאובר, גם בגלל ניסנקורן. אין גם וגם לצערי. זה למשל נושא שנוגע לחיי היומיום של אזרחים, לא פוליטיקה רחוקה. קנאביס זה חשוב גם רפואית, לא רק להתמסטל. נושא חשוב מאוד. בעיה שזה בא עם הדברים שציינת. השאלה על איזה נושאים הוא באמת ישים דגש אחרי הבחירות, את זה אף אחד לא יודע. כרגע הוא מנסה למשוך כמה שיותר מצביעים, בטח רוב הדברים שהוא אומר או שיש לו במצע לא יתממשו.

אובר זה נחמד, אבל בוא, זה לא יפתור את הפקקים ולא יוזיל נסיעות באופן משמעותי. זה ישפר כנראה את עלויות הנסיעה בקצת, אבל לא הרבה מעבר לזה. לגבי תחבורה ציבורית בשבת, לא רואה איך זה קורה. בכל זאת. החרדים עדיין בקואליציה, כמעט בכל תרחיש אפשרי.

וקנאביס רפואי זה לא לגליזציה (שאני לא באמת יודע אם אני תומך בה או לא אישית, אבל אני בטוח שדי הרבה מעשנים תל אביביים מצביעים לפייגלין רק בגלל זה).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הוא (פייגלין) אומר שהמטרה שלו לקבל את תיק האוצר. מה באמת יעשה במידה ויעבור את אחוז החסימה, לגדי וילצרסקי פתרונות.

הסיבה היחידה שאני שוקל להצביע לו במידה ובסקרים לפני הבחירות יהיה לו סיכוי טוב לעבור זה כדי שיהיה בכנסת עוד ח"כ עם דעות כלכליות ליברליות. בחיים לא יתנו לו להפריט את כל העולם כמו שהוא חולם אבל לפחות שיהיה מישהו שידחוף לכיוון הזה בפעם הבאה שאני נתקע בלילה בלי רכבת לחזור הביתה.

אבל מה האידיאולוגיה של גנץ?

כמו שאמר חברנו המלומד:

שמרנות פרגמטית

אם אני מבין נכון, זה בערך לא לעשות שום דבר מיוחד כל עוד העגלה מתגלגלת ואין מצב חירום.

שזה בערך גם מה שהליכוד עושה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אובר זה נחמד, אבל בוא, זה לא יפתור את הפקקים ולא יוזיל נסיעות באופן משמעותי.

אין לי מושג איך בר דעת כמוך יכול לכתוב משפט כזה - בהינתן שאובר (ושות׳) עשו מהפכה מוחלטת בשוק התחבורה.

הנסיעות באובר כן זולות באופן משמעותי, וזה לפני שמשקללים את הזמינות העדיפה של השירות, המקצועיות העדיפה של הנהגים (בממוצע), ושאר היתרונות - שאמנם לא מתרגמים לכסף נזיל אבל בתכלס כן מגיעים עם שווי כספי שיש לשקלל כשמבצעים השוואה.

אולי לא צברת מספיק נסיון איתם(?), אני השתמשתי (ומשתמש) באובר בהרבה מדינות, והדברים שרשמת רחוקים מאוד ממה שאני מכיר מנסיון אישי, אמיתי, בפועל.

(ולא רק שלי)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אני לא באמת יכול לענות לך על זה, כי אני לא בטוח עד כמה אפשר להשוות את המצב בשוק המוניות הישראלי לאמריקאי או לכל שוק אחר שתבחר (ברצינות גמורה, אני פשוט לא יודע).

להבנתי הצנועה, נהג מונית בישראל הוא לא מקצוע רווחי בטירוף, וגם הרגולציה עליהם לא מוסיפה סכומים מטורפים לכל נסיעה. אז אני לא בטוח עד כמה אובר יכולה להוזיל נסיעות, וכמה הוזלה כזו (נגיד, של 25% מהתעריף של מונית נכון להיום) היא מהפיכה משמעותית בתחבורה הציבורית.

אל תשכח שבארה"ב בהרבה מקומות פשוט אין תחבורה ציבורית בכלל (או כמעט בכלל), ואובר ודומותיה הן האלטרנטיבות הכמעט יחידות (פרט למוניות). זה לא ממש המצב בארץ.

אני מסכים איתך

פורסם
אם אני מבין נכון, זה בערך לא לעשות שום דבר מיוחד כל עוד העגלה מתגלגלת ואין מצב חירום.

הכוונה שלי היתה יותר בכיוון של לנסות לפתור בעיות לאו דוקא בהתאם לאידיאולוגיה מסויימת אלא בהתאם לבעיה הספציפית (פרגמטיזם) מצד אחד, ולא לנסות לבצע מהפכות גדולות אלא התאמות קטנות לשיטה הנוכחית (שמרנות) מצד שני.

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

אל תשכח שבארה"ב בהרבה מקומות פשוט אין תחבורה ציבורית בכלל (או כמעט בכלל), ואובר ודומותיה הן האלטרנטיבות הכמעט יחידות (פרט למוניות). זה לא ממש המצב בארץ.

זה כן המצב ברוב מוחלט של הארץ, בשבת. אז אובר יכול להיות משמעותי מאוד. אם כבר נזרום עם הטענה שלך, שאין הרבה סיכוי לתחבורה ציבורית בשבת.

מה גם, שזו דרך קלילה לעשות קצת כסף בסופ"ש (כנהג אובר) אם יש זמן שאין משהו יותר טוב לעשות איתו, בלי יותר מדי כאבי ראש. בעצם לשחרר את הראש בנהיגה ולהרוויח כסף על הדרך. אם הבנתי נכון את הקונספט. שאתה נהג אובר רק כשאתה לוחץ באפליקציה שאתה מוכן להסיע אנשים, בכל זמן אחר הם לא מכריחים אותך. אני צודק?

עריכה אחרונה על ידי arco1
פורסם
לקרוא לגנץ טירון פוליטי, לדעתי, זה לא נכון. הצבא עצמו הוא מקום שיש בתוכו פוליטיקה ארגונית. כשאני הייתי חייל ראיתי שקצינים מסוימים שמים רגלים לקצינים אחרים בשביל להוכיח את כוחם. גנץ לא היה עובד זוטר במפעל נידח, היה רמטכ"ל.

מלבד כישורים ניהוליים, תפקיד בכיר בצבא לא מכשיר אותך לתפקיד מדיני. ה"ראש" המדיני והראש הצבאי מאוד, מאוד שונים.

בתקופות שבהם המדינה באמת התקיימה על חרבה, אולי היה הגיון בבחירת ראש מטה כללי לראשות הממשלה. היום המצב אינו כזה, ואם לבם של אנשים נוטה אל מועמדים כמו גנץ זה אך ורק בגלל הרומנטיזציה שעושים לצבא בחברה שלנו.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
סיידטראק מוחלט, היות ואתה לא הראשון שכותב את זה -

א. זה לא נכון עובדתית (יש לפחות אדם אחד שהפורום השפיע על דעות מסוימות שלו...)

ב. אם אתה באמת מאמין בזה (או כל אחד אחר לצורך העניין) - מה הפואנטה? פסיכולוג בחינם?

כמובן שאתה צודק שיש משתמשים שאין להם פונקציית RX אלא אך ורק TX, לא צריך להיות דאטה אנליסט בשביל למצוא אותם והפורום אף נותן לך כלי שימושי בשביל לפלטר אותם החוצה ולנקות קצת את הפיד.

בין שאר המשתתפים, אני נוטה להאמין שיש השפעה מסוימת פה ושם, אולי לא בשינוי מצד לצד תוך הודעה - אבל בשינויים קטנים יותר לאורך זמן. אני יכול להצביע על כמה וכמה משתמשים שתרמו לי ידע בו השתמשתי במרוצת השנים, בין אם זה בנושאים פוליטיים, רכב, פיננסים (ישה המלך) - ולעתים אף בנוגע לטבע האנושי.

גם מהמקטרגים למדתי.

מי שמשתמש בפלטפורמה רק בשביל לחפש דרמה, אז שיבושם לו - אבל ההפסד הוא שלו. לא רואה סיבה להתהדר בכך שאתה לא מסוגל(/מעוניין) ללמוד דבר, להיפך...

מההיכרות המצומצמת שלנו, אני רוצה להאמין שזה לא נכון עבורך.

גם אני מאמין שלדיונים פוליטיים אין כמעט שום השפעה. יש לזה סיבות רבות, כמו למשל העובדה שרוב המתדיינים לא באמת מבינים לעומק את הסוגיות, או העובדה שרוב האנשים לא יטרחו לנסח את הרעיונות שלהם באופן חד וברור כי זה דורש המון זמן. לדעתי דיונים פוליטיים בפורום ציבורי זה כמו לקרוא בויקיפדיה - זה לא יהפוך אותך ליותר חכם, אבל תדע המון טריויה מעניינת.

הנה meme חביב שמסכם את זה:

gary.jpg

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני דווקא יכול לומר שדיונים בפורום (אבל לא רק) השפיעו מאד על דעותי הפוליטיות ועל דעותי בכלל.

אולי זה מוגבל גיל, יש נקודה שאחרי שעוברים אותה שכבר לא ניתן להשפיע עליך כי עם הזמן מאבדים את היכולת להסתכל על דברים מבעד לעיניים של אדם אחר.

הכוונה שלי היתה יותר בכיוון של לנסות לפתור בעיות לאו דוקא בהתאם לאידיאולוגיה מסויימת אלא בהתאם לבעיה הספציפית (פרגמטיזם) מצד אחד, ולא לנסות לבצע מהפכות גדולות אלא התאמות קטנות לשיטה הנוכחית (שמרנות) מצד שני.

טוב, זה בהנחה שבחינתך השיטה הנוכחית מוצלחת והבעיות שלה שוליות וקטנות.

מהפכות גדולות אף אחד לא רוצה ויכול לעשות. בשביל שמהפכה תתרחש צריך משבר, לדעתי אנחנו עוד רחוקים מזה.

חוץ מזה, מה אתה מגדיר כמהפכה?

נניח הפרטת הרכבת זה נחשב למהפכה? "מחיר למשתכן" זה מהפכה?

פורסם

מיסוי לינארי וויתור על הסיוע האמריקאי זה חתיכת מהפיכה.

אני מסכים איתך

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ביחד או לחוד?

אין לי מושג מה זה אומר לוותר על הסיוע האמריקני, אבל מה הבעיה במעבר למיסוי אחיד כל עוד זה נעשה בשלבים ובמקביל המדינה סוגרת כל מיני גופים מיותרים?

פורסם

הסיוע האמריקאי הוא כמה מיליארדי דולרים בשנה.

מעבר איטי למיסוי לינארי (נניח, תוך עשור או שניים) לא יהיה כזה מהפכני. מעבר חד יהיה מאוד מהפכני. אבל נשאלת השאלה, למה? האם לקחת יותר ממי שגם ככה בקושי שורד היום, ובתמורה לקחת פחות ממי שיכול לענות בשרשור של מכוניות במיליונים נראה לך הגיוני? אני באמת לא מצליח להבין את הלוגיקה הזו.

הרבה יותר הגיוני לדעתי, אם אתה כבר מחפש שינוי הגיוני במס הכנסה, יהיה לחבר את כל ההכנסות ולקבוע את שיעור המס לנישום לפי כלל ההכנסות שלו, ולא לסווג כל הכנסה לפי תשעה טריליון קריטריונים. או הצעה נוספת, לגבות מס מתא משפחתי ולא מיחידים.

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...