Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
אמאמא של מהפכה. יותר נכון - הם היו מהראשונים ליצור שינוי מהותי בדרך שבה אנשים צורכים שירותים. חברות מהסוג של אובר נותנים לציבור שירות טוב יותר, מהר יותר ובזול יותר. משמעותית.

והם לא גזרו קופון מכלום - כמו שכתבת הם מדממים מיליארדים. מבחינתם ה-end game זה מוניות אוטונומיות. אם הם יצליחו או שאחרים יצליחו - זה תלוי בכמה כסף נשאר להם בקופה.

בינתיים, לפחות איפה שאני גר אובר ודומותיה הן בערך חצי מחיר ממוניות רגילות, ורמת השירות עדיפה משמעותית.

אובר נתנו שירות זול יותר כי הם אפשרו לכל טמבל עם רכב וזמן פנוי לחלטר הכנסה בכובע של נהג מונית בלי להיות כפוף לדרישות הרגולטוריות שמוטלות על נהגי מוניות. לגורמים אכיפה ממשלתיים לקח שנים להתעורר, אבל כאשר זה קרה הראו להם את הדלת החוצה.

דוגמא נוספת היא Airbnb. שירות נוסף שמאפשר לכל אהבל שקיבל דירה בירושה במרכז העיר לגזור קופון בלי להיות כפוף לרגולציה ואלף אחד דרישות שמוטלות על בתי מלון.

גזירת קופון שלהם באה לידי ביטוי בכך שהם מייצרים הרבה אוויר חם, מושכים משכורות ודיבידנדים וקופצים מהאונייה לפני שהיא שוקעת.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7474

• פינדר

6178

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5075

פורסם (נערך)
מז"א אז מה? אני רוצה לתת את הקול שלי למפלגה שלפחות מצהירה שתנסה לטפל בבעיות שמשפיעות לי על חיי היום יום. זה הרבה יותר מעניין אותי משטחי ABCDEGF או מי מבטיח להחזיר את הכבוד האבוד מול חמאס.

אני לא מבין מה אתה אומר.

פייגלין מדבר על מיסוי לינארי, לא שום דבר קונקרטי מעבר (שאני ראיתי, אבל כאמור לא קראתי את המצע שלו). ניסיתי להסביר למה זה קטסטרופה. אני באמת לא רואה למה אתה חושב שזה בכלל ישים.

אני מסכים שלהחליף מחר בבוקר את כל חיובי מס הכנסה השונים ברמת מס אחת תהיה מהפיכה, אבל אפשר להתקדם ליעד הזה בצעדים קטנים.

אני באופן אישי, גם אם הייתי מאמין במיסוי לינארי, הייתי מאוד חושש מלהצביע למישהו שברצינות מדבר על בית המקדש השלישי. עם כל הכבוד לסוגיות מיסוי, הן קצת פחות חשובות ומהותיות מבית המקדש. אני אשמח לשלם שיעורי מס שונים על הכנסות שונות ובתמורה להשאיר את בית המקדש השלישי על הנייר.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אני אומר שחוץ מזהות אף מפלגה לא מתעסקת בנושא הנגשת מערכת המס לכולם. מסכים איתך שהאמצעי של מס שטוח לא הכי טוב לכולם, הצלחת לשכנע אותי שעדיף מיסוי פרוגרסיבי. השאלה אם עדיף לעבור למערכת של מיסוי קל ונגיש במחיר של מס שטוח זה כדאי.

בנוגע לבית המקדש, כבר עניתי לך פעם שקשה לי להאמין שבמידה ויהיה לו כח לשנות משהו, הוא יתחיל בשטויות הדתיות האלה במקום בעניינים אמיתיים. הוא מכוון להיות שר אוצר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אובר נתנו שירות זול יותר כי הם אפשרו לכל טמבל עם רכב וזמן פנוי לחלטר הכנסה בכובע של נהג מונית בלי להיות כפוף לדרישות הרגולטוריות שמוטלות על נהגי מוניות. לגורמים אכיפה ממשלתיים לקח שנים להתעורר, אבל כאשר זה קרה הראו להם את הדלת החוצה.

דוגמא נוספת היא Airbnb. שירות נוסף שמאפשר לכל אהבל שקיבל דירה בירושה במרכז העיר לגזור קופון בלי להיות כפוף לרגולציה ואלף אחד דרישות שמוטלות על בתי מלון.

גזירת קופון שלהם באה לידי ביטוי בכך שהם מייצרים הרבה אוויר חם, מושכים משכורות ודיבידנדים וקופצים מהאונייה לפני שהיא שוקעת.

אני אגיד בדיוק את מה שאמרת, רק בצורה אחרת:

אובר נתנו שירות זול יותר כי הם אפשרו לכל בנאדם שמחפש הכנסה נוספת עם רכב וזמן פנוי להרוויח בכובע של נהג מונית בלי להיות כפוף לדרישות הרגולטוריות הארכאיות שמוטלות על נהגי מוניות. לגורמי אכיפה ממשלתיים לקח שנים להתעורר, אבל כאשר זה קרה הטילו עליהם מגבלות שישארו בתוקף עד (ואם) שאובר יצליחו במשימתם לנהל את התחבורה של מכוניות אוטונומיות.

דוגמא נוספת היא Airbnb. שירות נוסף שמאפשר לכל בעל דירה שמחפש הכנסה נוספת ומוכן להתאמץ בשביל זה, להרוויח מהנדל"ן שברשותו בלי להיות כפוף לרגולציה הארכאית ואלף אחד דרישות שמוטלות על בתי מלון.

גזירת קופון שלהם באה לידי ביטוי בכך שהם נותנים שירות שאנשים רוצים, חוסכים לאנשים כסף וכתוצאה זוכים בכבוד למשוך משכורות ודיבידנדים

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לא יודע לגבי אובר במדינה שלך, אבל במדינה שלי מדובר בדרך כלל (80% ממי ששאלתי ויש לי יותר מ-500 נסיעות איתם) באנשים שקונים מכוניות ושוכרים נהגים מהגרים לנהוג באובר.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם (נערך)

תקנות ארכאיות או לא נהגי מוניות כפופים להם. לא מדובר בתחרות הוגנת. אובר פגעו אנושות באנשים שנהיגה זו פרנסתם העיקרית בלי שיש להם אפשרות להתגונן.

דירות Airbnb גורמות נזק עצום למרקם העירוני - הצפה של העיר בתיירים, זינוק במחירי נדל"ן, עלייה בשכירות ועוד.

אפס טכנולוגיה. אפס השקעה בתשתיות. אפס יצירה של מוצר/שירות ממשי.

חברות שהמודל העסקי שלהן הוא לבנות מנגנון "דפוק את המערכת וגזור רווח מהיר".

לצערי אנשים מעדיפים תגמול מיידי במחיר של נזק לטווח ארוך.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

״כלכלה שיתופית״ בהקשר הזה, זה החירטוט הכי גדול שראינו עד היום במאה ה-21.

אישית, משתדל מאוד לא להשתמש בairbnb מכיוון שאני חושב שזו חברה שמזיקה מאוד עם תדמית שקרית של משהו שכולם יכולים להנות ממנו, ובפועל כנראה ממרר את החיים לכל מי שגר במרכז של עיר מתוירת מספיק בעולם. הדבר האחרון שאני רוצה לחוות בבניין שאני גר בו, זה צרחות של תיירים שיכורים ב-2 בלילה. וזה בלי להכנס אפילו לענייני ה״אני חוסך 100 שקל על מלון בטיסה לחול אבל משלם אותה בחזרה בשכירות שעולה בגלל שגם אחרים רוצים לחסוך״.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

לא יודע לגבי אובר, אבל איירבינבי זה באמת דוגמה טובה ללמה צריך רגולציה בסיסית ולא כדאי לתת לכל אחד לעשות מה שבא לו, גם כשמדובר ברכוש פרטי.

פורסם

למה כשמדובר על מכסי מגן כדי לשמור על תעשיה מקומית זה איום ונורא, אבל כשמדובר על רגולציה כדי לשמור על שכירות סבירה זה בסדר לגמרי? מה ההבדל המהותי?

אני מסכים איתך

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שכירות זה רק חלק מהעניין, צריך לשמור על איכות החיים של התושבים הקבועים. חוץ מזה לדעתי לטווח הארוך זה דווקא יוריד את מחירי השכירות כי אנשים עם כסף כבר לא ירצו לגור במקומות האלה.

פורסם

גם היכולת להתפרנס היא חלק מאיכות חיים. למה פה לא לתת לשוק לעשות את העבודה?

נניח שהיה לי מפעל טקסטיל בדרום, שהפסיק להיות תחרותי בגלל הורדת מכסים. אמרו לי אנשי השוק החופשי "אם אתה לא תחרותי אין לך מה לחפש פה", אז מכרתי את כל הציוד בהפסד וקניתי כמה דירות בת"א ועכשיו אני משכיר אותן ב-airb'n'b, אז עכשיו באים אנשי השוק החופשי ואומרים לי "רגולציה! אתה מעלה לנו את שכר הדירה ופוגע לנו באיכות החיים!"

בוא. טול איזו קורה או שתיים, לתמוך בהסרת מכסי מגן כי "שוק חופשי" ואז לפסול את airb'n'b כי "איכות חיים" זה פשוט להעדיף את מה שאתה באופן אישי רוצה בתירוץ שונה לפי הסיטואציה.

אני מסכים איתך

פורסם

לא נכון.

זה הבדל בין הקצנה של רעיון לבין תפיסה יותר פרגטמית שלו.

סלואורייד לא הציג מעולם תפיסת שוק חופשי של ״שכל אחד יעשה מה שבא לו ללא חוקים״, ככל שאני מכיר וקורא את מה שהוא כותב.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
חברות שהמודל העסקי שלהן הוא לבנות מנגנון "דפוק את המערכת וגזור רווח מהיר".

המודל הוא יותר בסגנון של "נחסל את התחרות ע"י הפעלת השירות במחירי הפסד, תוך שימוש נלוז בהון האדיר של המשקיעים, וכשנהיה מונופול, נעלה את המחירים בחדות".

על שאר הפוסט שכתבת, אין לי אלא להוסיף את "+1" הטוקבקטיסטי המתבקש :-P

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם
״כלכלה שיתופית״ בהקשר הזה, זה החירטוט הכי גדול שראינו עד היום במאה ה-21.

מסכים איתך לגמרי.

לפני שנתיים צילמתי את הכניסה לתחנת רכבת בבייג'ין.

למי שלא מזהה מדובר באופניים שיתופיים של חברת Mobike. המפגע הסביבתי הזה הגיע גם לישראל.

בסין אנשים רוכבים על אופניים עד התחנה, זורקים אותם בכניסה וממשיכים הלאה.

המדריך אמר שפעם בכמה זמן העירייה מביאה משאית זבל שמפנה אותם.

נפלאות הכלכלה השיתופית.

Beijing.jpg

פורסם
לא נכון.

זה הבדל בין הקצנה של רעיון לבין תפיסה יותר פרגטמית שלו.

סלואורייד לא הציג מעולם תפיסת שוק חופשי של ״שכל אחד יעשה מה שבא לו ללא חוקים״, ככל שאני מכיר וקורא את מה שהוא כותב.

לא קשור לאף אחד באופן אישי.

אני באמת לא מבין למה לשלוח תעשיינים להתחרות בסינים זה בסדר והגיוני ולשלוח שוכרים במרכז ת"א או ירושלים להתחרות בתיירים אירופאים זה אסון.

שוק השכירות הוא יחסית חופשי, כל עוד אתה לא מייצר מטרד לשאר הדיירים אני לא מבין למה למנוע ממך להשכיר למי שאתה רוצה הופך להיות בעיה (למי שתומך בשוק חופשי כמובן).

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...