Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
האמת, זה מרשים בכמה רמות. מההיתממות של ה"סלנג", דרך המעבר החד לפסיכופטיות של ה"חבל שהטיל לא סיים את העבודה", ועד לאקורד הסיום שעובד בכמה מובנים, כל אחד איום יותר מהשני - "אולי ככה לא יהיה מי שיפגע". לפעמים אני שמח שקל לי שלא לקרוא דברים כאלה - זה משכיח ממני איזה אנשים איומים יש בעולם...

חסרים סתומים, ועוד באתר של צוקרברג, שדווקא זה גורם לך להתרשם?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7473

• פינדר

6178

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5075

פורסם
בהינתן שאף אחד מאיתנו לא חי בוואקום, (1)אני לא מבין איך אפשר לטעון (לפחות לטעון ברצינות, לא סתם לזרוק סיסמאות) שאפשר לנהל כלכלת שוק פתוחה שתביא לשגשוג כלכלי מצד אחד, ולהחיל מדינת הלכה + בית מקדש שלישי וטרנספר מצד שני. כאילו, גם אם נניח שפייגלין באמת מכוון לאיזשהו אזימוט חיובי מבחינה כלכלית, אני לא באמת רואה איך הדברים האלו מתחברים לתוצאה חיובית.

(2)מעבר לזה, צריך להבדיל בין חופש בדרגות שונות (עד אנרכיה כמקרה קיצון) לבין שוק חופשי. אני חושב (לפחות מקווה) שלא צריך להסביר למה יותר מדי חופש מהר מאוד מתכנס לאסון; כל אדם שפוי מבין למה יש כללים מינימליים שחייבים לאכוף על מנת לקיים חברה אנושית סבירה.

(3)אני לא מכיר את המצע של פייגלין לפרטיו, אבל הגישה המהפכנית שלו והנטייה שלו לפרש חופש כאנרכיה (נגיד, תמיכה בהסרת הגבלות על רכישת נשק חם), ביחד עם הצד הדתי-משיחי, לא ממש גורמים לי לחשוב שמשהו פה ישתפר אם הוא ח"ח יישב בקואליציה הבאה.

(4)ובנוסף, כאמור, שוק חפשי זו תאוריה כלכלית שבסה"כ מוכיחה שיווי משקל אופטמלי בתנאים נתונים שלא באמת מתקיימים במציאות כמעט אף פעם. להניח מזה שתחרות ללא הגבלות תביא לתוצאות האופטימליות בכל מצב מציאותי זה פשוט לא הסקת מסקנות סבירה, להבנתי (הכלכלית) המאוד צנועה. רק מדגיש שוב, זה גם לא אומר שתחרות היא דבר רע ויש להלאים מיד את כל אמצעי הייצור.

1. אי אפשר, פייגלין בכלל לא רוצה מדינת הלכה (הוא מדגיש שהוא מאמין בהפרדת דת ומדינה), הוא כן רוצה טרנספר ובית מקדש וזה לדעתי קשקוש לא ישים.

הכשל שלך, לשיטתי, הוא שאתה מעמיד פנים (או יותר גרוע - מאמין) שזו חבילה אחת. כאילו מפלגה עם 4-6 מנדטים יכולה לגרום לכל המצע שלה להתקיים (וזה בלי שנכנסים לזה שהמצע עצמו מכיל דברים שלכאורה אינם ברי קיימא בכלל). אני מאמין שיש סבירות גבוהה, בהפרש ענק לעומת הטענה שלך, שמפלגה כזו תוכל להשפיע על נושאים מצומצמים יותר. בהינתן הגודל הפוטנציאלי, הרכב המפלגה (יש עוד אנשים חוץ מפייגלין) והרכב האלקטורט - ההנחה הסבירה לדעתי היא התמקדות בנושאי כלכלה וחירות, לא בתי מקדש וטרנספרים.

2. איש קש

3. לגיטימי, לא מסכים (לראייתי: הנטייה שלו לחירות הפרט גוברת על הפנטזיות המשיחיות).

4. זה מטא דיון בנוגע לכלכלת ריכוזית נגד שוק חופשי, בשילוב עם האיש קש מ(2). כל אחד מהקיצונים מחורבן לחלוטין ואף אחד לא טען אחרת (גם לא פייגלין). השאלה היא האם על הספקטרום בין חופש לריכוזיות אתה רוצה להיות יותר ימינה או שמאלה. אני רוצה ימינה, ומאמין שההיסטוריה הוכיחה זאת, אבל כאמור זה מטא דיון ולא קשור לנושא הספציפי.

שים לב ששכחת לענות על השאלה המרכזית שהפנתי אליך...

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
אז... הליכוד TV (מה שזה לא יהיה) לעג לאמנון אברמוביץ באופן שקשה להשאר אדיש כלפיו (כלומר, אני מניח שליכודניקים רבים כנראה מתפקעים מצחוק, וכל השאר מזדעזעים לאן הולכת המדינה).

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5482709,00.html

איפה הייתם כשאסף הראל שר בערוץ 10 "כי יוני מת" ועיתון הארץ הצדיק אותו?

צביעות וסטנדרטים כפולים בכל מקום.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
וואה 11 א, תתמקד יותר בביטול המכסים ומיסי הקניה.

אפילו אל תבדוק הכל- רק מיסוי על רכב ומוצרי חשמל לצריכה. יש שם בסביבות ה 70 מיליארד ש"ח בשנה.

אני מודע לזה שהשינוי יהיה הדרגתי ויש גורמים מאזנים, אבל צריך לחתור למטרה ריאלית. ושרוצים לבצע תכנית בסדר גודל כזה, לא מספיק לפרט מטרות סוף- צריך לפרסם את התכנית בצורה מפורטת, צעדים, זמנים ומספרים.

כרגע נראה שהמפלגה בעיקר מנסה למשוך אנשים עם buzzwords.

לחלוטין buzzwords.

צעירים נוהרים אחריו באשלייה שהוא יבנה גן עדן ליברטריאני בישראל.

א. ההסתדרות לא תאפשר לו לבטל משרדי ממשלה. תסתכל כמה שנים לקח וכמה כסף ציבורי נשפך רק בשביל לסגור את רשות השידור.

ב. אף אחד לא יאפשר לו לבטל קצבאות ילדים. אף אחד. לא הציבור החרדי, לא הציבור הדתי, לא הציבור הערבי וגם לא הציבור החילוני. היחידים שחושבים שניתן לבטל קצבאות ילדים הם צעירים תל אביבים רווקים.

ג. מס חברות בישראל נמוך ביחס לעולם. חברות בינלאומיות משלמות אפילו פחות.

פורסם

אני רוצה לשים רגע על השולחן את הענין רפורמה הסלולר: כל הזמן אומרים שלא הייתה תחרות עד לפני הרפורמה שגרמה לירידת מחירים.

מציאותית זה נכון, השאלה מה קרה מאחורי הקלעים? באחד הרצאות שלי בהנדסת חשמל, המרצה אמר שבקרוב מאוד יתחילו להקים אנטנות 5G בארץ, משום שהתקן הישראלי מקל לעומת התקן האירופאי.

ואז נשאלת השאלה: מדוע לקח הרבה זמן להקים את הדור הרביעי בארץ? ואנחנו אחת המדינות החברות הראשונות שמקימות את תשתית (ואולי) גם את ההפעלה של הדור החמישי?

ואז אותו מרצה אמר עוד משהו: התקן הישראלי מקל יותר מהתקן האירופי לגבי חשיפה בני אדם לשטף המגנטי.

כלומר אני חושב שחלק מאותה רפורמה שכחלון חתם. עליה, היא גם רפורמה של הקלת התקן הישראלי. נתנו תמריץ לחברות הסלולר להקים אנטנות שהם יותר מקלות מהתקן האירופאי. (לצורך השוואה לדבריו, התקן האירופאי מדבר על חשיפה של 0.4 מיליגאוס והישראלי על 2 מיליגאוס).

כלומר, אם אותה קונספירציה שלי לגבי שוק הסלולר, היא תוצאה של הקלת התקינות ולא ריבוי החברות. כלומר, עובדתית גם מחיר של חבילות הסלולר התייקרו כ-15%. וגם עדין חבילות בגרמניה יקרות יותר משמעותית מחבילות שנמכרים כאן בארץ.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפחות רוגל אלפר עקבי- הבאנר שמתחת לכתבה הזו מפנה לכתבה שבה הוא אומר שלגיטימי לצחוק על אמנון אברמוביץ'...

פורסם
1. אי אפשר, פייגלין בכלל לא רוצה מדינת הלכה (הוא מדגיש שהוא מאמין בהפרדת דת ומדינה), הוא כן רוצה טרנספר ובית מקדש וזה לדעתי קשקוש לא ישים.

תסתכל בעיקרי המצע שלו באינטרנט. הוא רוצה להחיל את המשפט העברי במקביל לחוק האזרחי. שחור על גבי html. אז נניח שזה אולי יעבוד במשפט האזרחי (רק מה יקרה אם חילוני מת"א יהיה מעורב בתאונה עם חרדי ממאה שערים? לפי איזו שיטה הם יתדיינו?) אבל מה יהיה במשפט הפלילי? האם דברים שאסורים לפי החוק העברי יתחילו להיות אסורים לכולם? לאלוהי סיסמת "הפרדת דת ומדינה" הפתרונים.

(1.א) הכשל שלך, לשיטתי, הוא שאתה מעמיד פנים (או יותר גרוע - מאמין) שזו חבילה אחת. כאילו מפלגה עם 4-6 מנדטים יכולה לגרום לכל המצע שלה להתקיים (וזה בלי שנכנסים לזה שהמצע עצמו מכיל דברים שלכאורה אינם ברי קיימא בכלל). אני מאמין שיש סבירות גבוהה, בהפרש ענק לעומת הטענה שלך, שמפלגה כזו תוכל להשפיע על נושאים מצומצמים יותר. בהינתן הגודל הפוטנציאלי, הרכב המפלגה (יש עוד אנשים חוץ מפייגלין) והרכב האלקטורט - ההנחה הסבירה לדעתי היא התמקדות בנושאי כלכלה וחירות, לא בתי מקדש וטרנספרים.

אני לא מאמין שפייגלין יקבל כל מה שהוא רוצה, גם אם יהיו לו 6 מנדטים (יודע מה, אפילו 8). אבל למה אתה כל כך בטוח שהוא יתרכז בהזיה הליברטריאנית במקום בהזיה המשיחית? כי מישהו ייתן לו לפרק משרדי ממשלה ולמסמס ג'ובים? כי מישהו ייתן לו להוריד מיסים ולאבד הכנסות? כי מישהו ייתן לו לוותר על הסיוע האמריקאי? כנראה שלא. אבל צעדים משיחיים בממשלה שביבי ובנט הם הצד היוני שלה, או, זה דווקא נראה לי הרבה יותר סביר. והרבה יותר מפחיד.

2. איש קש

למה? באמת, למה? בהרבה מאוד מקרים, חסמי כניסה גבוהים גורמים לתחרות להתכנס לאוליגופול במקרה הטוב, ומונופול במקרה הרע. זה כשל שוק בסיסי של מבוא למיקרו ברמה הכי טריוויאלית. מה תעשה במקרים כאלה?

3. לגיטימי, לא מסכים (לראייתי: הנטייה שלו לחירות הפרט גוברת על הפנטזיות המשיחיות).

ראה (1.א), אני לא יודע מה גובר אצלו, אבל אני באופן אישי לא רוצה לשים את העתיד שלי על הלוטו הזה. יש המון ממה לפחד במצע שלו. וכמישהו כותב לי לפחד, אני מפחד. או לפחות, לא מצביע לו.

4. זה מטא דיון בנוגע לכלכלת ריכוזית נגד שוק חופשי, בשילוב עם האיש קש מ(2). כל אחד מהקיצונים מחורבן לחלוטין ואף אחד לא טען אחרת (גם לא פייגלין). השאלה היא האם על הספקטרום בין חופש לריכוזיות אתה רוצה להיות יותר ימינה או שמאלה. אני רוצה ימינה, ומאמין שההיסטוריה הוכיחה זאת, אבל כאמור זה מטא דיון ולא קשור לנושא הספציפי.

אני מסכים שיש פה הרבה רגולציות שצריך להקל בהן (נניח, ייבוא, רישוי עסקים, מיסוי) ויש גם רגולציות שצריך להחמיר בהן (נניח, בטיחות באתרי בניה, פיקוח על איכות הבנייה ולימוד נהיגה). סתם דוגמאות בשלוף. איפה זה שם אותי?

בגדול, אני נהיה קצת שמרן עם הזמן, ומאוד מסכים עם מה ש-falou כתב פה (לא זוכר בדיוק איפה) לא מזמן - כל העסק הזה כל כך מסובך, שאנחנו לא באמת מבינים את המערכת ברמה הכי בסיסית, ולכן צריך לשנות אותה בצורה איוולוציונית, שינויים קטנים מדי פעם, לא איזו מהפכה כאן ועכשיו.

שים לב ששכחת לענות על השאלה המרכזית שהפנתי אליך...

אני חושב שדי עניתי, לא? אם אתה מחפש שגשוג, אתה לא יכול להסתכל על הפן הכלכלי בלבד. בפן הכלכלי בלבד אני לא מכיר מספיק את המצע של פייגלין כדי לחוות דעה, כנראה שיש שם כמה רעיונות טובים וכמה רעיונות פחות טובים. אבל אני מוטרד שהשגשוג הכלכלי לכאורה הזה יופרע ע"י כל מיני תחומים איזוטריים אחרים, וכבר ניסיתי להסביר למה אני לא מאמין שפייגלין יצליח להתרכז דווקא בצד הכלכלי במצע שלו. בטח אם פייגלין יהיה זה שיאפשר לקואליציית ימין (קיצוני) להרכיב ממשלה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)
אעובדתית גם מחיר של חבילות הסלולר התייקרו כ-15%.

התייקרו? עובדתית? אני משלם 30 ש"ח (טוב נו, 29.90) לחודש לשיחות ללא הגבלה ו-100GB. על איזו התייקרות אתה מדבר?

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

היום כלקוח פרטי ויחיד (שאין לו מספר רב של מספרים) לא תצליח להשיג את התוכנית הזו.

או שתשלם מעט מדי ותקבל נפח גלישה גדול, אבל חוזה לתקופה קצרה (שנה) או חוזה ארוך טווח עם נפח נמוך.

בנוסף עד לשבוע הזה, מחירי הסלולר ללקוח יחיד התחילו מ-35 ש"ח לחודש. אז נכון ש-5 ש"ח לחודש לא יהרוג אף אחד, אבל זו עליה.

אפילו אתן לך עוד דוגמה של תחרות שהיא לא באמת תחרות: עלות הדלק. היום יש הרבה מאוד חברות דלק בישראל, אבל עדין יש בישראל מספר מצומצם של חברות שמספקות דלק לחברות הדלק. האם כמו גדולה של חברות גרמה לתחרות? אני חושב שלא. היום תוכל לקבל הנחה של כ-35 אגורות לליטר בתחנות הזולות. זה כל כך משמעותי מול מחיר המחירון שקבעה המדינה? לא. נסתכל על מחיר הסולר, האם המחיר הזול של הסולר הוא משמעותית זול או יקר יותר ממחיר הבנזין? גם לא.

אבל הרגולציה, עלויות המיסים, היצור ולוגיסטיקה גורמות. לכך שלא תהיה באמת תחרות. או בעניין הסלולר: אילו הרגולטור לא הקל על הקמת האנטנות, החברות החדשות לא היו מגיעות לישראל.

עריכה אחרונה על ידי gbguy
פורסם

ושוב, על איזו התייקרות אתה מדבר? לך לעמוד הראשי של גולן טלקום, יש לך עוד יומיים להירשם לחבילה כזו במחיר כזה. לקו יחיד. וכשהמבצע הזה יגמר, יהיו אחרים. אתה זוכר כמה שילמו פה לפני הרפורמה להרבה פחות? בערך פי עשר.

אני לא מבין כלום בקרינה, אבל אני זוכר את המספר 2 מילי גאוס מתחומים אחרים (בדיקות קרינה במשרד ובבי"ס). אני לא חושב שזה משהו ספציפי לסלולר או משהו שקשור לרפורמה.

להבנתי, הירידה (לא העלייה) במחירי הסלולר בארץ נובעת בעיקר מהכניסה של גולן לשוק. גולן היה שחקן עם אסטרטגיית מחיר מאוד חזקה, שכדי לממש אותה די הפר את תנאי המכרז (לא באמת בנה רשת). אז הוא כבר לא פה, אבל האסטרטגיה שלו הכתיבה תחרות מחירים לשאר השחקנים והביאה למצב (המאוד מבורך) שיש היום.

אני מסכים איתך

פורסם

חסרים סתומים, ועוד באתר של צוקרברג, שדווקא זה גורם לך להתרשם?

הוא שאמרתי - שאני שמח שאני מצליח לרוב להרחיק את עצמי מכל הזבל הזה. מצד שני, זה גורם לכך שאני מתרשם כל פעם מחדש מנפלאות הטמטום האנושי.

גועל נפש השיר הזה של אסף הראל.

ודי ג'יפה מצידך לטעון "צביעות וסטנדרטים כפולים".

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
ושוב, על איזו התייקרות אתה מדבר? לך לעמוד הראשי של גולן טלקום, יש לך עוד יומיים להירשם לחבילה כזו במחיר כזה. לקו יחיד. וכשהמבצע הזה יגמר, יהיו אחרים. אתה זוכר כמה שילמו פה לפני הרפורמה להרבה פחות? בערך פי עשר.

אני לא מבין כלום בקרינה, אבל אני זוכר את המספר 2 מילי גאוס מתחומים אחרים (בדיקות קרינה במשרד ובבי"ס). אני לא חושב שזה משהו ספציפי לסלולר או משהו שקשור לרפורמה.

להבנתי, הירידה (לא העלייה) במחירי הסלולר בארץ נובעת בעיקר מהכניסה של גולן לשוק. גולן היה שחקן עם אסטרטגיית מחיר מאוד חזקה, שכדי לממש אותה די הפר את תנאי המכרז (לא באמת בנה רשת). אז הוא כבר לא פה, אבל האסטרטגיה שלו הכתיבה תחרות מחירים לשאר השחקנים והביאה למצב (המאוד מבורך) שיש היום.

הטענה שלי שהכניסה של גולן טלקום והוט מוביל לשוק היא בעקבות שינוי רגולציה לטובת טכנלוגיה חדשה שפחות מחמירה מבעבר.

תראה את מחירי הסלולר באירופה (רמז: במקום שקלים מדברים על יורו). הטכנולוגיה מתקדמת, וכך נוצרים מודלים כלכליים חדשים.

כלומר בשביל שתהיה תחרות, צריך לדעת איך ליצור תחרות. האם יש מפלגה שרוצה בשביל ליצור תחרות? לא יודע. בסופו של דבר כולם אינטרסנטים למקורבים שלהם ולא לציבור.

פורסם

אני לא מצליח להבין מה אתה אומר. המחירים פה הם רבע מאירופה, אז אין פה תחרות?

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

אני אומר שמשום שרגולציה הישראלית מקלה יותר מרגולציה של האיחוד האירופי, אז אפשר להקים תשתית שהיא יותר מקלה, כלומר העלות התשתית (הקמה והאחזקה) נמוכה יותר כאן לעומת באירופה.

כי אם תחרות גורמת להורדת המחירים למה הדלק כאן מאוד יקר (או המחיר דומה למחיר הדלק באירופה)? יש כאן הרבה מאוד חברות דלק בכל עיר,.ההיגיון אומר שצריך להיות תחרות.

על אותו משקל יש הבדל במחירים בין שירות טלוויזיה בכבלים ובלווין לעומת שירותי הזרמה דרך האינטרנט.

עריכה אחרונה על ידי gbguy
פורסם

אולי, אני לא מספיק מבין בזה.

אני לא חושב שהיתה הקלה בתקני קרינה במקביל לכניסה של גולן טלקום והוט מובייל, אלא שהתקיים היו שונים הרבה קודם. אם זה נכון, זה מראה שאין שום קשר בין המחיר הנמוך בארץ לבין התקינה השונה.

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...