Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, אני מבין. בנקודה הזו האמריקאים בעיקר רוצים שהמלחמה תגמר, ואולי באמת מאמינים שדיפלומטיה יכולה להביא לשקט ארוך טווח ואולי לא ולא איכפת להם, כי אין להם אסטרטגיה.

אף אחד לא יתן לך להרעיב את העזתים. אני גם לא בטוח שזה ישיג משהו מעבר למה שהשגנו עד עכשיו. אני רוצה להאמין שפתרון ארוך טווח שבסופו ברור לכולם שישראל לא שולטת בעזה וכנראה גם לא בחלקים מיוש, היה מקובל על רוב העולם. אבל ישראל לא תציע כזה. ואני רק אומר שאני כרגיל בא בטענות להנהגה שלנו לפני שאני בא בטענות לאחרים.

אגב ראיתי איזה ספין שיש מחקר שמתיימר לקבוע שביבי הוא המנהיג הכי גרוע שידע העולם בעידן המודרני. מישהו ראה? אולי אחפש בגוגל סקולר

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 8 שעות, פריג'י כתב:

בדרך כלל אני מסכים עם דעותיך, אבל כאן ממש לא. 

מעבר לדיון של מה עדיף לנו בארה"ב, הנבלה או הטרפה, שיש לו שרשור משלו - מה שאמור היה למנוע את ה- 7/10 הוא צבא הפרוש על הגבולות, בכוננות, תוך יציאה לפעולות מנע שאינן מלחמה כוללת, שתכליתן אכיפה של קיום התנאים שמופיעים באותו "נייר חסר ערך" ועצירת התעצמות של האויב.

ירצה האויב לפתוח במלחמה כתוצאה מפעולות אלו? אהלן וסהלן. יש לו צבא ממול. צבא שנמצא בכוננות כי הערכת המצב היא שהאויב עשוי לתקוף.

עם כל הכבוד - זה שקר.

הגנה תמיד אבל תמיד תקרוס, אלא אם אתה מתכנן לשים 4 אוגדות בגבול הצפון ו4 אוגדות בגבול עזה. אם היוזמה אצל התוקף, אתה בנחיתות.

קח רעיון - חמאס פולש ביום כיפור בשעה 3 בלילה בלי לירות אף רקטה. חיזבאללה פולש בשעה 4 בלי לירות אף רקטה.

בהצלחה עם ההגנה גבר.

לפני 7 שעות, farkash7 כתב:

להרעיב אותם זה בהחלט פתרון כי כשאין אוכל אי אפשר להילחם אז או שנכנעים או שהורגים את מי שלא נכנע.
אחת הסיבות שהם הלכו להפסקת האש בנובמבר היא שהאוכל והדלק התחילו להגמר.

סינוואר יצר קשר עם המתווכות, אבו עוביידה הוציא סרטון מוקלט.

למה?

כי צה"ל התחיל ליישם את התוכנית של גיורא איילנד על צפון רצועת עזה.

רק כוח, רק מניעת אוכל למחבלים, רק אלימות תחזיר את החטופים.

כל מי שאומר אחרת או שמשקר לעצמו, או שמשקר לנו או שלא התעורר.

לפני 8 שעות, oryo כתב:

האמריקאים לא אשמים בכך שממשלת ישראל לא מוכנה להציג או להציע שום פתרון ארוך טווח, מלבד ״הנצחון המוחלט״ כמובן

כי האמריקאים לא מבינים שהטווח הארוך לא רלוונטי.

כשהם הטילו פצצות אטום לא חשבו "טוב איך נשקם את יפן?" אלא "בוא נכניע אותם ונתקדם".

איך אתה מצפה לעבור לשיקום אם המחבלים של חמאס שולטים בהכל ורוצחים כל אלטרנטיבה?

פורסם

נו באמת יובל, איפה כתבתי הגנה וזהו? 

בשביל "להתגונן" מול חמאס צריך היה לפעול ביוזמה למניעת ההתעצמות וההיערכות שלו ולא להתייחס לזה בביטול ולהסתמך על גדר עם חיישנים שאפילו לא מצליחה למנוע מעבר של דולרים.

• אהבתי 2
פורסם
לפני כשעה, farkash7 כתב:

מצד שני האמריקאים וגם אור מסתבר אומרים שאנחנו צריכים לתת לפלסטינים לשלוט על עצמם ועל השטח שלהם כשהם נמצאים בשטח שממנו אפשר לזרוק בקת"בים על נתב"ג, אז אני לא מבין איך זה כן פתרון בר קיימה ועל מה הם מדברים.

כדאי לציין שגם לאמריקאים אין שום תוכנית בת קיימא ל"יום שאחרי". האסטרטגיה של הממשל היא לעשות את המינימום האפשרי - לשני הכיוונים בו זמנית - שלא יפגע בהם בבחירות.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 21 דקות, פריג'י כתב:

נו באמת יובל, איפה כתבתי הגנה וזהו? 

בשביל "להתגונן" מול חמאס צריך היה לפעול ביוזמה למניעת ההתעצמות וההיערכות שלו ולא להתייחס לזה בביטול ולהסתמך על גדר עם חיישנים שאפילו לא מצליחה למנוע מעבר של דולרים.

מצד שני מדינה נורמלית לא יכולה לחיות כל הזמן במלחמה במיוחד שלטנגו יש שתי צדדים.

אתה תרצה לשמור על להבות נמוכות לאורך זמן. והאינטרס שלהם יהיה להטריל את כל המדינה עם רקטות.

ואז שוב מלחמה ושוב העולם שם לך ברקס.

לפני 49 דקות, יבגניפ כתב:

אחד לא יתן לך להרעיב את העזתים. אני גם לא בטוח שזה ישיג משהו מעבר למה שהשגנו עד עכשיו.

הרעבה אמיתית היתה מועילה מאוד. כי הציבור העזתי היה מתקומם מהר מאוד. או "מזמר זמירות" לאוזניים הנכונות.

מקל וגזר תמיד עובד 

אבל זה ריאלי בערך כמו לטרנספר אותם

לפני 49 דקות, יבגניפ כתב:

אני רוצה להאמין שפתרון ארוך טווח שבסופו ברור לכולם שישראל לא שולטת בעזה וכנראה גם לא בחלקים מיוש, היה מקובל על רוב העולם. אבל ישראל לא תציע כזה. ואני רק אומר שאני כרגיל בא בטענות להנהגה שלנו לפני שאני בא בטענות לאחרים.

סתם שאלה ואם אין פתרון כזה בנמצא לפחות בטווח הזמן הנראה לעין. 

מה אתה מצפה שממשלת החלומות שלך תציע?

אפילו הרש"פ (שזה סוג של דיקטטורה עם יכולת אכיפה שאין לנו) לא שולטת לפחות בחצי מהשטח שלה.

ואת כיסוח הדשא אנחנו נאלצים לעשות בעצמנו.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 7 שעות, Gosser1860 כתב:

לחיזבאללה יש מושבים בפרלמנט של לבנון (מאשרים בחירת נשיא וממשלה), אז לא הייתי אומר שיש איזו זרות בין לבנון לבין חיזבאללה

ועדיין כולם מתייחסים אליהן כיישויות נפרדות. גם צבא לבנון לא ירה על ישראל, רק החלק של חיזבאללה עשה את זה.

אז אתה לא רואה, ופרקש לא רואה, אבל מבחינת העולם יש הבדל.

לפני 7 שעות, Gosser1860 כתב:

ביחס למי?

ביחס למי שאתה מנסה לטעון שאתה בחברתו, aka ''מדינות המערב'', אם אתה רוצה לשנות את נקודת הייחוס ל''שכנים'', אז סבבה. אבל אתה לא באמת רוצה לעשות זאת וזה לא יגרור שום דבר טוב.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, ch28566 כתב:

אחת הבעיות הכי גדולות שלנו זה שתמיד עושים לנו (גם אנחנו?) הפרדה בין חמאס לבין הפלסטינים או בין חיזבאללה ללבנון. אין הפרדה ואין הבדל. 

זה לא ממש אנחנו, זאת הגישה המזוכיסטית של המערב שאנחנו רוצים להיות חלק ממנו.

ברור שצריך להבדיל בין אזרחים לטרוריסטים אבל כמו שמצפים מאיתנו ובצדק לזרוק לכלא טרוריסטים יהודים, ככה גם צריך לצפות מלבנון לעשות סדר אצלהם בבית ולאכוף את החלטה 1701. זה שהם לא מסוגלים סבבה, ישראל תשמח לסייע, אבל הם לא מביעים נכונות בכלל כי מבחינתם חיזבלה זה חלק מלבנון. חיזבלה זה חלק מהממשלה שלהם.

אין להם על מה לבוא בטענות שביירות מתפוצצת חוץ מלעצמם, כמו שלנו אין מה לבוא בטענות לאחרים על האסון בשביעי באוקטובר כי זה התוצאות של הבחירות שלנו.

• אהבתי 4

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

אני רוצה להאמין שפתרון ארוך טווח שבסופו ברור לכולם שישראל לא שולטת בעזה

איך ברור אם הוא רושם לך שזה פתרון שהוא אפילו לא מסוגל או מעוניין לדמיין? 

זו הפואנטה, אנשים כ"כ התמכרו לאשליית השליטה בפלסטינים, עד שהם באמת ובתמים מאמינים שזה פתרון נצחי בר קיימא, ושמי שלא מסכים איתם הוא תמים במקרה הטוב אנטישמי במקרה הרע. אנשים נורמליים ונורמטיבים, לא רק המשיחיסטים. 

זה הנצחון האמיתי של ביבי וארגוני הטרור, הפיכת הקיצון לנורמה, וחיזוק הפרדיגמה שלנצח כולם יחיו על החרב ולכן צריך לחזק את הקיצון עוד יותר. הספין הישן ביותר בספר, וכמו הבושם מאנקורמן הסטטיסטיקה לא משקרת: 

Ninty percent of the time, it works every time 😎

• אהבתי 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 34 דקות, yd b-4 כתב:

הרעבה אמיתית היתה מועילה מאוד. כי הציבור העזתי היה מתקומם מהר מאוד. או "מזמר זמירות" לאוזניים הנכונות.

מקל וגזר תמיד עובד 

במלחמת העולם השניה הגרמנים הטילו מצור של שנה על לנינגרד. שנה. אינספור מתו מרעב ומחלות. העיר לא נפלה. הרוסים לא נכנעו.

המצב הכלכלי בצפון קוריאה היום לא גורם למרי אזרחי, למרות שלפי הדיווחים, גם שם לא מעט רעבים.

הרסנו שכונות וערים שלמות בעזה. לאנשים אין לאן לחזור. אין בתים. אין כלום.

ומה שאני מנסה להגיד בהכללה, זה שהמתכונים ה״בטוחים״ לכאורה איך לגרום לצד השני להכנע או להתמרד בשלטון הם לא איזה מדע מדויק. 

לפני 38 דקות, yd b-4 כתב:

סתם שאלה ואם אין פתרון כזה בנמצא לפחות בטווח הזמן הנראה לעין. 

מה אתה מצפה שממשלת החלומות שלך תציע?

הפסקה מוחלטת של מימון התנחלויות, הכל כולל הכל, אבל בראש ובראשונה - תשתיות וצבא. 

ניסיון לנהל מו״מ עם הרש״פ, גם אם לא מאמינים שהוא יצליח, כדי בכל זאת להראות שהכוונה שלנו היא לא אפרטהיד על מלא.

ניסיון להגיע להבנה עם מדינות ערב המתונות על פתרון שיאפשר נסיגה צבאית מעזה בעתיד הנראה לעין, ובהמשך גם מיו״ש.

• אהבתי 1
פורסם

אני חושב שהרוב בארץ מסכים ומוכן לפתרון כזה, ואילו מייחל לזה.

ההתנגדות האינסטנקטיבית היא כי יש נטיה לשמאל להציג את הפתרון כבישים בנקודת הזמן הנוכחית. בזמן שכווולם יודעים שאין לזה היתכנות כרגע 

אין להם הנהגה אמיתית כך שכל הסכם שתעשה שואב את כוחו רק מהנייר עליו הוא כתוב.

אם היתה להם מנהיגות חזקה שמסוגלת ורוצה לקחת אחריות על אזרחיה. מן הסתם כבר היינו מוצאים דרך להסכם ארוך טווח.

פורסם
לפני 11 דקות, oryo כתב:

איך ברור אם הוא רושם לך שזה פתרון שהוא אפילו לא מסוגל או מעוניין לדמיין? 

איפה הסתירה?

1. הוא כתב שהוא מוכן לוותר על שליטה בעזה אם צומח שם דור שלא רוצה להשמיד אותנו

2. אני בפשטות אומר שאני לא חושב שלהנהגה הישראלית יש הרבה עניין שיצמח דור כזה (אלא אם כמובן איכשהו יצליחו לחנך את הערבים לרצות להיות סוג ז׳)

זה גם לא שאני, בתור השמאלני שאני, קם בבוקר ומסוגל לדמיין מציאות יותר טובה למישהו פה. כמעט אף אחד לא מסוגל לעשות את זה היום. 

פורסם
לפני 3 דקות, יבגניפ כתב:

במלחמת העולם השניה הגרמנים הטילו מצור של שנה על לנינגרד. שנה. אינספור מתו מרעב ומחלות. העיר לא נפלה. הרוסים לא נכנעו.

הרכיבו אחד את השני והגרמנים נכנעו בגדול מרעב......

בחלק גדול מהמקרים הרוסים אפילו לא בזבזו תחמושת על השבויים פשוט השאירו אותם כך ללא מזון/תרופות/ביגוד מתאים למות לבד.

לפני 3 דקות, יבגניפ כתב:

הפסקה מוחלטת של מימון התנחלויות, הכל כולל הכל, אבל בראש ובראשונה - תשתיות וצבא.

ואז כבר המשא ומתן מיותר כי הפלסטינים קובעים עובדות בשטח בסיוע האיחוד האירופי.

לפני 3 דקות, יבגניפ כתב:

ניסיון לנהל מו״מ עם הרש״פ, גם אם לא מאמינים שהוא יצליח, כדי בכל זאת להראות שהכוונה שלנו היא לא אפרטהיד על מלא.

הבעיה לא אם הוא לא יצליח. הבעיה תהיה אם. הוא יצליח לרשפ אין יכולת טכנית לקיים הסכמים. הם לא שולטים בשטח.

לפני 3 דקות, יבגניפ כתב:

ניסיון להגיע להבנה עם מדינות ערב המתונות על פתרון שיאפשר נסיגה צבאית מעזה בעתיד הנראה לעין, ובהמשך גם מיו״ש.

לגבי עזה כיוון מעולה. 

למרות שחייב מנגנון פיקוח שלנו. כולם ראו איך מצרים המתונה שמרה על פילדלפי בשבילנו

פורסם
לפני 9 שעות, Gosser1860 כתב:

לחיזבאללה יש מושבים בפרלמנט של לבנו

אני מבין את הרציונל הזה, שאומר חיזבאללה זה לבנון, בא נילחם בלבנון.

רק רוצה להזכיר שאנחנו קצת שבויים בתפיסה שלנו, של מה זו מדינה ומה זה פרלמנט. צריך לזכור שלבנון היא לא דמוקרטיה ולא מדינה מתפקדת. חזבאללה יושב בפרלמנט אבל זה לא הפריע לו לחסל את נשיא לבנון. האמת היא שלבנון היא יותר כמו עזה, במובן זה שהיא מהווה ואקום של כאוס, שאליו נכנסה איראן באמצעות חיזבאללה.

עכשיו גם פה, כמו בעזה, צריך לשאול את עצמנו על היום שאחרי. נגיד שחיסלנו את לבנון יחד עם חזבאללה. יהיה שוב ואקום. מי יכנס? שוב כנופיות שישבו לנו על הגדר כמו בשנות ה80?

באמת שלא יודע מה הפתרון. זה עוד יותר מסובך מהבעיה בעזה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 39 דקות, פינדר כתב:

באמת שלא יודע מה הפתרון. זה עוד יותר מסובך מהבעיה בעזה.

לא חושב שזה יותר מסובך מהבעיה בעזה. את לבנון לא מוביל סוכן כאוס כמו סינוואר.
אם בדרך נס חיזבאללה יפורק וימנעו מהבוחש התורן לבחוש שם יש ללבנון סיכוי טוב מאוד להפוך למדינה מצליחה.
דתיים פנאטיים לא מרכיבים את הרוב שם, גם השיעים שנחשבים לבעייתיים ממש לא מאוחדים בתמיכה בחיזבאללה או בדרך שאליה הוא הוביל את לבנון.
זו מדינה "חילונית" בגדול וכן גם דמוקרטית, זה שאופן הבחירה והמשטר שם בשילוב עם חיזבאללה לא איפשר לאף ממשלה לתפקד זה כבר עניין אחר. בבסיס העם שם מכיר ורוצה דמוקרטיה, הוא לא גדל תחת דיקטטור.

ללבנון יש ים, יש לה גישה לאירופה גם בדרך יבשתית, היא נתפסה בעבר כיעד תיירותי מאוד מבוקש ואין סיבה שזה לא יחזור על עצמו.
היו שם המון אנשים משכילים, חלקם נשארו, הרבה עזבו, אבל עם עתיד וורוד אולי חלקם יחזרו.
אה, ואם הם יעשו שלום איתנו יכנס לשם המון המון כסף.

אני באמת לא מבין איך האמריקאים מנסים לדחוף אותנו להסכם מול חיזבאללה עכשיו, הסכם שיאפשר לו ולאיראנים לשקם את עצמם בלבנון (כלומר אני מבין, מה שמעניין אותם זה שקט מדומה בטווח הקצר).
מה שהם צריכים לעשות זה להפעיל לחץ על ממשלת לבנון ולתת לנו אשראי להמשיך לפרק את היכולות של חיזבאללה עד שהצבא הלבנוני יוכל לפרק אותו סופית.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 4

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...