Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרשור פוליטי של אחרי/לפני/באמצע בחירות/מלחמות/שלום/חומוס בדמשק

roee

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון

לפיד מטומטם, כן. גם אני לא מתכוון להצביע לו אי פעם. אבל אם הוא יהיה ראש ממשלה, לדעתי הוא לא מסוגל לגרום נזקים אדירים כמו שגרם ביבי.

• רעיון טוב! 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 67 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

5354

• יבגניפ

5258

• פינדר

4310

• Night Driver

3352

יש פה עניין משמעותי שאני חושב שהדיון לא נוגע בו לגבי האפשרות שהטבח היה נמנע או לא.

בעקבות הטבח יצאנו למלחמה הזו, שגורמת להשמדה רחבה מאוד של תשתיות ואמלח בכל הגבולות שלנו ומחוצה להם. חמאס היום שנה אחרי ירה מספר בודד של רקטות, ולפי הסרטונים שהם מפרסמים, זה נעשה במאמץ מאוד גדול, העיקר לירות משהו. זה בהשוואה לשנה שעברה, מדובר על 0.1 אחוז ממה שהיה ביכולתו.

אני חושב על המניעה של הטבח מצד אחד, אך מהצד השני על היכולות של חמאס מעבר לגדר בדרום ושל חיזבאללה מעבר לגדר בצפון, שהן יכולות שעדיין היו מתקיימות ומשתמרות לסיטואציה אחרת. הרי לא היינו יוצאים לפעולת מנע, כי זה האופי של הצבא והמדינה שלנו. לא הייתה לגיטימציה בעם ובטח שלא בעולם, להיכנס למלחמה ארוכה ועקובה מדם בארגוני הטרור האלו.

מה היה יכול להיות אחרת מהבחינה הזו של שלילת יכולות, לולא השביעי?

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 דקות, EliC25 כתב:

הרי לא היינו יוצאים לפעולת מנע, כי זה האופי של הצבא והמדינה שלנו. 

לא הצבא ולא המדינה. הממשלה. ידענו לצאת יפה לפעולות מנע במעט זמן שאולמרט ולבני היו בשלטון. אפילו בנט ניסה להחזיר את התקיפות של השיירות בצפון. 

נכון, כנראה שלא היינו פולשים קרקעית, אבל גם לא היינו מחמשים במו ידינו את החמאס והחיזבאללה (כשם שלביבי היה נוח). 

הרי מה התכנית עכשיו? לפגוע כמה שניתן בחיזבאללה ואז לאכוף בעצמנו את 1701 אט משהו דומה בכל פעם. זה בפשטות מה שקרה מאז לבנון השנייה ואז בשלב מסוים ביבס אמר שיפסיקו לתקוף כל מי שנכנס לשטח של 1701 ושלא יתקפו כל אוהל או כל משגר כדי לשמוק על היציבות באזור, והנה קיבלת רדואן. 

השקר של היציבות, שכעת האמריקאים משקרים אותנו, הוא אותו שקר שביבי שיקר דאז, לכן הוא לא נוםת בפח ששל הם כעת. 

יציבות משיגים? כפי שניתן להיווכח לאחרונה, בכוח, יוזמה ויצירתיות. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגיטימציה בעולם בטוח שלא הייתה, גם אחרי ה-7 בקושי קיבלנו כזו, אבל אחרי השואה אמרנו "לעולם לא עוד" ולא עמדנו בהבטחה הזו שלנו לעצמנו. לצד זה, יש מרחק גדול בין לא לעשות כלום במשך שנים ולהעניק לארגון טרור רצחני תעודת ביטוח מפני פגיעה לבין מלחמת מנע כוללת שכנראה לא הייתה נדרשת אם לא הרפיסות התהומית של ביבי. האיש עם מכונת הרעל שהאשים את כולם שהם משדרים חולשה, זה שמכונת הרעל פימפמה לנו במשך שנים שהוא אחראי לעשור הבטוח ביותר, שהפיגועים במשמרת של ממשלת בנט הם תוצאה של חולשה ורפיסות, הוא האיש שהפגין הכי הרבה רפיסות מול האיובים שלנו. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון
לפני 14 דקות, EliC25 כתב:

אני חושב על המניעה של הטבח מצד אחד, אך מהצד השני על היכולות של חמאס מעבר לגדר בדרום ושל חיזבאללה מעבר לגדר בצפון, שהן יכולות שעדיין היו מתקיימות ומשתמרות לסיטואציה אחרת. הרי לא היינו יוצאים לפעולת מנע, כי זה האופי של הצבא והמדינה שלנו. לא הייתה לגיטימציה בעם ובטח שלא בעולם, להיכנס למלחמה ארוכה ועקובה מדם בארגוני הטרור האלו

הבעיה פה לא היתה שלילת יכולות יזומה אלא חוסר החלטיות משולבת בזחיחות ושאננות של הממשלה שהתייחסה לחמאס כנכס ומערכת ביטחון שמתעלמת מאיומים. זה הדברים שאיפשרו לארגון טרור קיקיוני מעזה להפתיע את הצבא. 

תאר לעצמך שאף אחד לא היה קונה את הבלוף של חמאס מורתע והיתה נוכחות על הגדר. אותה מתקפה בדיוק היתה נראית אחרת לגמרי.

תוסיף על זה הכנת הפתעות לאויב מראש שיופעלו בתחילת מערכה, לא היו מצליחים להיכנס לאף ישוב ולחטוף אדם אחד. אם הצלחנו למכור לחיזבלה זימוניות בשוק החופשי לא נצליח למלכד לחמאס את הציוד שנכנס לעזה דרך... ישראל?

היו חללים כמובן אבל בקנה מידה נמוך בהרבה, העורף יחטוף בעיקר ממטחי רקטות. חשיפת הציבור למטרות המתקפה שכשלה (חטיפה וכיבוש ישובים) היתה מעוררת לגיטימציה ציבורית להיכנס לעזה ולמחוק שם את כל תשתיות הטרור מעמדה עדיפה בהרבה ממה שנכנסנו.

אם חיזבלה היה מחליט להצטרף לחגיגה, היה חוטף בדיוק כמו שחוטף עכשיו וכנראה לא אחרי 11 חודשים אלא 11 ימים, כי לא היה מאמץ אדיר ומתמשך בעזה.

אבל את כל זה קל לכתוב ולהיות חכם בדיעבד.

אני רק מקווה שלמדו לקח.

• אהבתי 2

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 20 דקות, SlowRide כתב:

חשיפת הציבור למטרות המתקפה שכשלה (חטיפה וכיבוש ישובים) היתה מעוררת לגיטימציה

נשמע לי כמו wishful thinking

אני יכול לתאר לעצמי דיונים רבים על איך זה ספין של ביבי להיכנס למערכה ארוכה כדי להישאר בכסא, על חשבון דם ילדינו. ואף סרבנות למילואים.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

הגזמת. אחרי אלפי רקטות ונסיונות פריצה של הגדר? זה משהו שבחיים לא העזו לעשות. 

למרות שדווקא מהכיוון של ביבי הייתי מצפה שזה יהפך לעוד סבב ולא החלטה לפעולת מנע.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 55 דקות, EliC25 כתב:

מה היה יכול להיות אחרת מהבחינה הזו של שלילת יכולות, לולא השביעי?

אם לא היה מי שנותן להם לצבור יכולות, לא היה צורך לשלול יכולות וגם לא היה השביעי.

• אהבתי 1

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, RK כתב:

"אבל לפיד", "כל ה-120 גרועים" וכהנה הן ססמאות ביביסטיות לכל דבר ועניין. בסופו של דבר הלך הרוח הזה הוא בדיוק זה שמשאיר אותו בשלטון. מכאן שבתוך תוכך, אתה ביביסט.

אתה טוען שכל מי שלא מצביע (נגיד חילוני ממוצע שנמצא בארץ) הוא ביביסט בתוך תוכו?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, יבגניפ כתב:

תראה, אני חלקית שותף לתחושה שלך. בטח כשהמועמד המוביל להחליף את ביבי זה גנץ, שאני עדייו היום לא יודע מה הוא רוצה ולמה הוא בפוליטיקה.

ובכל זאת, כשאני קם היום בבוקר וקורא על מינויים או תהליכים במשרדי ממשלה שונים או פריצת התקציב - אני לא מאמין ששום דבר נעשה בשבילי כאזרח, בתהליך סביר ומבוקר. וגם אם מה שעושים לא נועד לתפור ג׳ובים ליהלומים - לכל היותר זה נועד לשרת מגזרים מסויימים.

אני לא מצפה מלפיד או בנט או גולן או אף אחד אחר להיות מסוגל לפתור את בעיות העומק בישראל. אין גם מישהו בפוליטיקה הישראלית כרגע שמביא חשיבה חדשנית באף תחום.

ובכל זאת, די כמעט כל מי שמתמודד ולא שייך לקואליציה של היום, פחות רקוב ממי שכן.

ואני חושב שהסיבה לצאת להצביע זה לא בהכרח קונספציה מהפכנית על שילוב החרדים בחברה - קרב אבוד, או איזה שינוי בתפיסה בטחונית. אלא הדברים הקטנים ביומיום. פרויקטים כמו המטרו או הרקל, שימשיכו להתפורר אצל מירי רגב. מערכת חינוך. משטרה. כלכלה, שלא בעזרת השם. וכו׳

האם אצא להצביע בסוף? כנראה שכן.

האם אצביע למי שיהיה לו סיכוי הכי גדול להחליף את ביבי? כן.

האם יש לי אמונה שהוא יעשה טוב או שאכפת לו מהאזרח הפשוט שקם בבוקר לעבודה? ממש לא.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, עדי-אל כתב:

אתה טוען שכל מי שלא מצביע (נגיד חילוני ממוצע שנמצא בארץ) הוא ביביסט בתוך תוכו?

אני טוען שכל מי שלא מצביע אחראי ישיר לקיומה של הממשלה הנוכחית. היא קמה אך ורק לאור אחוזי הצבעה נמוכים במגזר החילוני, וכדובדבן בקצפת - טימטום פושע של מירב מיכאלי.

• אהבתי 8

ZC6 | JB43 | 932

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ממליץ לשבת ולראות את בריק אצל בן בן ברוך 

הרבה ממה שנכתב פה, יהיו לכם תשובות והוא יאיר את עינייכם. תבינו יותר לעומק מה הבעיה האקוטית שיש פה.

המלחמה נדונה לכישלון, זה לא משנה מי יהיה בשלטון בין אם במציאות הנוכחית או מדומה.

הצבא, העורף ושאר המרכיבים שנדרשים למלחמה כזו, לא קיימים וגם לא עולים בכלל לדיון.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

אם בריק היה מאמין בכל מה שהוא אומר הוא מזמן היה בורח מפה עם כל המשפחה שלו.

לדעתי פשוט אכפת לו מהמדינה והוא רוצה ובצדק לראות שיפור משמעותי בצבא ובמוכנות כי כולם יודעים שזאת לא תהיה המלחמה האחרונה.

• אהבתי 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בריק הוא כמו רוביני.
צועק תמיד שאנחנו לקראת אסון ופעם ב-50 שנה גם צודק.
לא זכור לי פירוק כזה של ארגון צבאי (חיזבאללה) מיכולתיו עם נזק נמוך כל כך לצד השני, גם אני לא שיערתי שזה יהיה המצב, ובטח לא בריק שאם נחזור למה שהוא בירבר בשנה האחרונה לא חשב שצה"ל יצליח לחסל את היכולת הצבאית של חמאס בעזה ובטח לא לרוקן את חיזבאללה מיכולתיו.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, RK כתב:

אני טוען שכל מי שלא מצביע אחראי ישיר לקיומה של הממשלה הנוכחית. היא קמה אך ורק לאור אחוזי הצבעה נמוכים במגזר החילוני, וכדובדבן בקצפת - טימטום פושע של מירב מיכאלי.

זה לא מה ששאלתי.

אתה אומר ליובל שהוא ביביסט בתוך תוכו בגלל שהוא אומר שכולם אותו דבר. אז מי שלא מצביע גם ביביסט מבחינך?

מי שלא מצביע נובע מכמה סיבות אחת מהם שהוא לא רואה הבדל בין כל המפלגות האחרות.

אגב.

אני חושב שאחוז החסימה הגבוה מונע מיותר אנשים להצביע ולפחות מעוות את רצון הציבור כי יש כאלו שרוצים להצביע אבל לאנשים שאין להם סיכוי אז לא יוצאים להצביע 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...