Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 1 דקה, נקודה טובה כתב:

כולכם נופלים באותו פח, זה לא הצעה שלי ודעתי לא חשובה כאן. אני שואל למה אתם הולכים ישר על אוטונומיה כאילו זה מה שיביא לצרותינו דיי.

אעיד על עצמי - כי אני מרגיש שהבסיס שונה מדי ולא ניתן לגישור ואנו לקראת פיצוץ. מצד שני אני מקדיש זמן רב לשמוע את הצד שלכם (ותודה לשידורי כאן הנהדרים) ומסוגל להבין את ההגיון שלכם, גם אם לא להסכים איתו. אני מבין לגמרי את אותו חרדי נחמד מתל אביב שלא רוצה שמיסיו ישלמו עבור סרטים והצגות שלועגות לו, או למצעד שהוא מתרחק ממנו. אני מסוגל להבין ולקבל רצון של החברה החרדית לממן לומדי תורה. הלוואי ובחברה החילונית היו רואים בלימוד ערך עליון ברמה הגורפת בה רואים זאת החרדים.

ובכל זאת כואב לי שאישה חרדית מצטמררת מזה שבעלה החרדי תורם למדינה בהתנדבות למד"א. כואב לי שאנשים מסלפים את הדת וקובעים מי יהודי ומי לא. אנחנו לא רואים עין בעין ואני לא רוצה שנתדרדר למלחמת אחים.

נער מתבגר לומד לראות את העולם קצת מנקודת מבטו של אביו אחרי שהראשון עוזב את הבית. שהוא חוזר לבית הוריו, גם האב וגם הנער שונים ומסוגלים להתנהל בדרך אחרת.

• אהבתי 3
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 15 דקות, נקודה טובה כתב:

אני שואל למה אתם הולכים ישר על אוטונומיה כאילו זה מה שיביא לצרותינו דיי.

אתה מפחד מזה?למה?

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
פורסם

המדינה בוערת. והוא טס לו לטורקיה. פתאום חברים.

בפעם השנייה ב-15 שנה: נתניהו ייפגש עם ארדואן בשבוע הבא (ynet.co.il)

ראש הממשלה ימריא לביקור ראשון בטורקיה מאז 2016, על רקע התחממות היחסים בין המדינות. שלושה ימים לפניו ייפגש ארדואן עם יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

מנהיגי העולם החופשי מעוותים פנים למשמע המילה "נתניהו", אז הוא הולך להתנחם "בחברה טובה".

בקרוב נראה תמונות של חיבוק עם אורבן, הרי הממשלה הזו שואבת הרבה מהספר שלו, למה לכתוב מחדש שאפשר קופי פייסט?

פורסם
לפני 32 דקות, yor2 כתב:

המדינה בוערת. והוא טס לו לטורקיה. פתאום חברים.

הכל כלול. הלך ללמוד מארדואן איך לדכות את ההתנגדות.

פורסם
לפני שעתיים, נקודה טובה כתב:

מה אתם מחפשים שיהיה באוטונומיה הזאת.

נישואים וגירושים אזרחיים שלא דרך הרבנות כולל זוגות חד מיניים, תחבורה ציבורית בשבת, עבודות תשתית בשבת, תחרות בכשרות, וזה על קצה הקרחון ככה מהראש.

אלה אולי נשמעים כמו דברים קטנים, אבל יש להם קשר ישיר לזכויות שלנו וגם לכלכלה שלנו.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, נקודה טובה כתב:

הקטע של האוטונומיה די קיים היום כבר - יש בני ברק ויש תל אביב, מה בדיוק אתם רוצים לחדש? מערכת חוקים נפרדת? תחבורה בשבת

תשובתי הכנה לשאלתך והוא נעזוב בצד מיסים ותשלומים אלא נצלול יותר עמוק.

להבנתי בחרדיות יש הרבה לאומתיות וחוסר פתיחות לטעמים האחרים במובנים רבים (למשל אני יהודי מודרני שאוכל כשר אבל לא מזיז לי מה אחרים אוכלים ואפילו חשוב לי שיהיה אוכל לא כשר בשם הגיוון, לדוגמא ),  ברור שיש אינדיבידואלים עם אופי גמיש אבל אני מדבר על ברמה הכללית.

בהתאם לכך ולגידול הצפוי במספר החרדים במדינה יהיה חיכוך בלתי נסבל שרק יתגבר בין הקבוצות השונות.

עזוב את הפתרון הפרקטי של איך יחולק מה למי,  זה העניין העקרוני -  האם החרדים יגלו גמישות לפחות מסויימת או לא,

למשל במובן של השתלבות במרחב המקומי ולא ימשיכו לחיות כסוג של נטע זר במרחב שלנו  כיהודי הנודד בעולם.  

בנוסף יחס גמיש יותר למודרנה-  למשל אני בטוח שמי שמסוגל כמוך לנהל את השיחה באינטרנט עם קבוצות אחרות באוכלוסיה זה לא חולשה אלא ההיפך (הגבהת החומה היא המעידה על חולשה לדעתי ולהחלשתה מבפנים). 

ועוד זוויות נוספות שכאלה...

אם הזרם החרדי לא יסכים ליותר פתיחות בארץ שתיהיה בעתיד המאוד קרוב צפופה מאוד,  הרבה יותר ממה שאנחנו מכירים כולנו, הממשק והחיכוך יעלה אין מנוס, לכן או גמישות מוגברת של כולם ותפיסת הגיוון כחיובי   או סוג של הפרדה מוגברת מרצון.

עריכה אחרונה על ידי yb
  • רעיון טוב! 3

פורסם

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
לפני 10 שעות, sperial כתב:

מבחן ה-IQ בעייתי מאוד, הוא בודק דברים מסויימים, והוא תלוי תרבות. נסה לחשוב על המבנה של שפות שונות, שאתן גדלים ילדים. שים לב שאפילו ציון הפסיכומטרי הישראלי מופיע ב-3 שקלולים - מאוזן, מוטה כמותית ומוטה לשונית. ההטיות האלה קיימות כי למקצועות שונים דרושות יכולות שונות

קודם כל, IQ מוטה, אבל לא בתוך אותה תרבות.

זה נכון שיכולות בתוך מבחן IQ הופכות להיות יותר ממוקדות בתחום מסויים ככל שהאינטיליגנציה עולה. זה אומר, בפשטות, שמוכשרים נוטים להיות יותר מוכשרים באופן מובחן בתחום יותר צר, אבל גם שכל הלא מוכשרים לא מוכשרים בהכל.

צריך גם לשים לב, אין לך מישהו שגאון בחשיבה כמותית והוא מתחת לממוצע בלשונית.

מבחינת מבחני יכולת אישית, התקפות של מבחן ה-IQ היא מהטובות שיש בעולם הפסיכולוגיה, לעומת טרנדים אחרים, שהוכיחו עצמם כנטולי אבחנה. למשל, ״אינטיליגנציה רגשית״. זה מונח פילוסופי, אין לו שום מדדים והוא פשוט לא תקף.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 10 שעות, הצילינדר השישה עשר כתב:

(ותודה לשידורי כאן הנהדרים)

אולי עדיף להתחיל מגמרא. אין מה לנסות להבין לפני שלומדים את השפה.

image.png

זה על 

לפני 10 שעות, הצילינדר השישה עשר כתב:

לפי אתר הכנסת, בשנת התשפ"א תוקצב כל ילד חרדי בסכום שנתי בסך 14,341

לפני 10 שעות, SlowRide כתב:

כי אז יהיו לנו אוטובוסים ורכבות בשבת, יהיו לנו פחות מגבלות על עסקי מזון, יהיו פחות עיכובים בבניית תשתיות, פחות עוגמת נפש למי שרוצה להתחתן ולהתגרש, ובעצם שיפור עצום בכל תחום שכרגע הדת מכתיבה בו את חוקי המדינה.

אתה בטוח שיהיה לכם את כל זה?

אולי יש עוד מישהו חוץ מהחרדים שמעוניין בזה?

איך יכול להיות ששבעים שנה אתם רוצים את זה, ואנחנו, בעלי כוח של בין חמישה לעשרה אחוז - מצליחים למנוע את זה מכם?

אנחנו באמת כל כך מתוחכמים?

לפני 10 שעות, mikyl כתב:

זה מה שלומדים בצבא ביחידות קרביות.

אותי עניין ספציפית איפה שהוא היה (אחזקת נ"ט)

אגב, מה זה ה"א" של אפזצט"א? חשבתי שזה הולך "פזצטא"?

פורסם
לפני 17 דקות, נקודה טובה כתב:

image.png

הנתונים שציינתי אכן לחינוך ה"רגיל", הממשלה כעת מנסה ליישר את התקציב כך שגם מוסדות פטור יקבלו אותו דבר.

גם אם נניח שהבנים שלך ילכו רק לתלמודי תורה, הרי שישנן גם בנות. אז משפחה חרדית ממוצעת (בהנחה שיש חצי בנים חצי בנות והבנים במוסדות פטור לפני ה"תיקון" הממשלתי - 55% לדבריך) עולה רק 6483 ש"ח לחודש. האם המשפחה החרדית הממוצעת משלמת במיסוי את הסכום הנ"ל כל חודש? וזה רק על חינוך הילדים בלבד.

לגבי לימודי גמרא, זו בחירה שלכם ואני מכבד אותה. אישית, אם אני מנסה להיכנס לנעליך, הייתי נפעם מעולמות הרפואה (אנשים שמצילים חיים זה מבחינת נס, שליחים של אלוהים), ממומחים שהופכים מי ים למים לשתיה, ניסים של ממש. הרי שאם אלוהים יצר כאן את הכל, כל דבר בעולם הוא תורה. ללמוד את מנהגי העורבים בוודאי מאדיר את הנס ב"יכלכלוהו העורבים", שכן מי שלא צפה בהם מימיו עלול לחשוב שאלו חיות שנוהגות להאכיל זרים כל יום.

פורסם
לפני 28 דקות, נקודה טובה כתב:

זה על 

כמו שכתבתי כבר מיליון פעמים, תקציב אברכים או סתם מערכת חינוך חרדית זה חלק מהסיפור. לך לבקר בתל השומר, שעלה לכותרות בזכות הביקור של ביבי שם לאחרונה. תראה כמה חרדים יש שם. וזה למרות שיש להם בית חולים מסובסד גם בתוך העיר. מי נראה לך שמשלם על תל השומר? מי משלם על האוטובוסים שמביאים את החרדים מבני ברק או גבעת שמואל או פתח תקווה לתל השומר? הכבישים שעליהם האוטובוסים נוסעים? 

וכמו שגם כתבתי כבר מיליון פעמים, אני חושב שאתם לא מבינים את גודל התלות. בלעדינו כנראה די תמותו מרעב. ואנחנו בלעדכים נחיה במדינה קצת יותר מערבית וקצת פחות עניה.

...

בנושא קרוב אבל אחר, מסתבר שביבי גילה עכשיו שישראל מקום ראשון בקטיעת גפיים על רקע חולי בסכרת. הוא "לא ידע" עד אתמול שזה המצב. כמו שהוא לא ידע שחרדים הולכים לרמוס אחד את השני בהר מירון, או שבהפגנה לידו יש ארון קבורה ואנשים שצועקים שרבין בוגד. כזה הוא הביבי שלנו. לא יודע הרבה דברים. 

זה לא הפריע לו לספר לפני הבחירות שהוא חושב שהמס על השתיה המתוקה זו התרסה נגד עניים מצד אנשים ש"אין להם חמלה" ושהוא חושב שבכלל אסור למדינה להתערב במשהו כזה כי "פטרונים שמאלנים שמנסים לנהל הכל מלמעלה".

לפני 37 דקות, נקודה טובה כתב:

אתה בטוח שיהיה לכם את כל זה?

אולי יש עוד מישהו חוץ מהחרדים שמעוניין בזה?

אני מניח שגם הציונות הדתית תתנגד. ובוודאי. ביחסי דת מדינה אתם לא לבד. גם הבנטים והסמוטריצ'ים והרוטמנים דואגים לזה לא פחות מנבחרי הציבור שלכם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 6 דקות, הצילינדר השישה עשר כתב:

גם אם נניח שהבנים שלך ילכו רק לתלמודי תורה, הרי שישנן גם בנות. אז משפחה חרדית ממוצעת (בהנחה שיש חצי בנים חצי בנות והבנים במוסדות פטור לפני ה"תיקון" הממשלתי - 55% לדבריך) עולה רק 6483 ש"ח לחודש. האם המשפחה החרדית הממוצעת משלמת במיסוי את הסכום הנ"ל כל חודש? וזה רק על חינוך הילדים בלבד.

מצבם של הבנות טוב יותר, אגב - הם כן לומדות ליבה ואח"כ עובדות, לתשומת לבך, ועובדות ההוראה בבתי הספר החרדיים מתוקצבות בשישים אחוז שהם לפעמים ארבעים אחוז בפועל (כי זה לא נכנס בבסיס התקציב ובסוף לא תמיד זה נשאר...)

למעשה הם מקבלות הרבה פחות מהמורים בציבור הכללי, זאת עובדה שקשה להתווכח עליה.

לפני 10 דקות, הצילינדר השישה עשר כתב:

לגבי לימודי גמרא, זו בחירה שלכם ואני מכבד אותה. אישית, אם אני מנסה להיכנס לנעליך, הייתי נפעם מעולמות הרפואה (אנשים שמצילים חיים זה מבחינת נס, שליחים של אלוהים), ממומחים שהופכים מי ים למים לשתיה, ניסים של ממש. הרי שאם אלוהים יצר כאן את הכל, כל דבר בעולם הוא תורה. ללמוד את מנהגי העורבים בוודאי מאדיר את הנס ב"יכלכלוהו העורבים", שכן מי שלא צפה בהם מימיו עלול לחשוב שאלו חיות שנוהגות להאכיל זרים כל יום.

אם אלוקים אמר גם מה תורה ומה לא - למה לא להקשיב לו?

לפני 8 דקות, יבגניפ כתב:

כמו שכתבתי כבר מיליון פעמים, תקציב אברכים או סתם מערכת חינוך חרדית זה חלק מהסיפור. לך לבקר בתל השומר, שעלה לכותרות בזכות הביקור של ביבי שם לאחרונה. תראה כמה חרדים יש שם. וזה למרות שיש להם בית חולים מסובסד גם בתוך העיר. מי נראה לך שמשלם על תל השומר? מי משלם על האוטובוסים שמביאים את החרדים מבני ברק או גבעת שמואל או פתח תקווה לתל השומר? הכבישים שעליהם האוטובוסים נוסעים? 

כמו שכתבתי לך כבר מליון וחצי פעמים - כמה מיסים אתה חושב שאנחנו לא משלמים? 17 מע"מ כפול קמעונאי וסיטונאי 50 אחוז יבוא 60 אחוז דלק ואין לי מושג כמה אחוז על דירות - בוא נעשה ממוצע 50 אחוז מהכל.

כמה עולה רפואה בארה"ב? כל כך הרבה? 

פורסם
לפני 51 דקות, נקודה טובה כתב:

זה על 

לא יודע מה כוללים הנתונים של משרד החינוך.

מוסדות הלימוד החרדים מקבלים תקציבים ישירים ועקיפים דרך משרד החינוך, העיריות ועמותות. כשהעמותות מאפשרות להעביר כסף גם למוסדות שלא מלמדים ליבה.

זו למשל תמונה חלקית לכספים שמקבלים מוסדות גור בלבד. ויש עוד הרבה כאלו.

IMG_7717.jpeg

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...