Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

תקרא שוב: מדינות ערב הסוניות, למעט סודאן, הן הידידות של ישראל. יש להן יותר במשותף איתנו, הסטורית ותרבותית, ממה שיש לנו במשותף עם מדינות המערב. מה לנו שנשמח לאידן?

מנסיון, היכן שמדינת ישראל יכולה לעזור למדינות הערביות - היא עושה את זה, למרות שזה לא תמיד קל.

והמינוח הזה ״ערבים״ הוא פשטני. גם אם אתה לא מקבל את הרעיון הלאומי הפלסטיני, הם לא פשוט ״ערבים.״ אין להם יותר במשותף עם הערבים בעיראק משיש לך במשותף עם תושבי קפריסין.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מדינות ערב הסוניות הן המדינות שגורמות לטרור מתאבדים, טילים, הסתה קיצונית אסלאמית.

זה שיש שיתוף פעולה בין הממשלות ובעיקר עם מצרים זה טוב, אבל זה לא נקרא שלום כי אין חינוך לשלום עם הציונים והיהודים.

איך אני יודע? יש לי תחביב - אני מסתכל על סרטונים של ערבים מהעולם, אפשר להגיד שהרבה מהם לא שונים בדעות של היטלר.

אבל זה משהו ששמאלנים קיצונים לא יבינו, העיקר הכיבוש .

לא ניכנס עכשיו לדת המוסלמית אבל הסכסוך הוא סכסוך דתי ולא פוליטי ולא על אדמה שמדמה.

פורסם (נערך)

הסכסוך הוא לאומני, שעושה שימוש ב ס-מ-ל-י-ם דתיים.

ציפיתי שאזרחיה של מדינה שהפכה את המנורה לסמל לאומי יבינו את זה.

מבחינה דתית, אין מניעה למוסלמים וליהודים להסתדר. אנחנו מסתדרים עם סעודיה (מדינה ואהאבית) ועם חזית אל-נוצרא, שהיא חלק של אלקאעדה. הסתדרנו גם עם מצרים בתקופת דוקטור מרסי.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

בלי קשר, גם לאויב ברמה הרעיונית, נניח האזרחים הסורים. אני ממש לא שמח לאיד על הטבח שהם עוברים. לא צריך לרדת לרמה של אלו השמחים ברעתנו.

פורסם

זה גם לא בדיוק אויב. האויב של ישראל במרחב הסורי (זו כבר לא מדינה אחת שכל תושבי המרחב הם אזרחיה) הוא/היה בשאר ״אלאסד״.

ישראל מספקת סיוע רפואי במוצהר לתושבי המרחב הסורי (באיזור הגבול) שנלחמים בבשאר. וכדי לסבר את האוזן, מדובר בלוחמים של אלקאעדה.

פורסם

חן, גם לי לא ברור.

א -

אפילו אם תערער על רעיון הלאומיות הפלסטינית (כמוני),

האם אתה לא מסכים לרעיון הנ"ל.

ב - האם, הערבים הם רק בני-אדם מוסלמים, ולא ערבים.

הרי יש עוד מוסלמים, המוסלמים ההודים או באינדונזיה - לא מתנהגים כערבים מוסלמים.

את הבעיות מייצרים הערבים המוסלמים, והם בעצם רוב הערבים.

ברור כי לא כולם, אבל אפשר לנקוב בבעיה בשמה ולכתוב בריש-גליי

הערבים המוסלמים קנאים וחשוכים - והם בעיה לכלל העולם.

בינם לבין-עצמם, ולכלל העולם.

גם סעודיה היא מדינה חשוכה .

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לא מסכים לרעיון הלאום באופן כללי - לא רק לזה הפלסטיני.

גם מצחיק אותי שאומות ערביות מוסלמיות מנסות לבנות לעצמן נרטיב לאומי על ידי זיהוי של דמויות ג׳אהליות (לא מוסלמיות) עם הלאום: האלג׳יראים עם חניבעל, הפלסטינים עם הכנענים.

פורסם

ליין, הבעיה שגם המוסלמים הלא ערבים התחילו להתעורר, ראה גיוסים לדאעש ופיגועים על ידי מקומיים מוסלמים.

הערבים כערבים , להוציא מהם את הדת החשוכה הזו , אתה תקבל תרבות מאוד יפה.

אני לא איעלב שיגידו לי שבאתי מתרבות ערבית (ואני לא, כי אני פרסי למרות שהשפה בכתב לקוחה מהערבית או ההפך) , כי התרבות זאת כולל הרבה חפלות, מאכלים מדהימים, אירוחים, ריקודים וכן הלאה.

האסלאם הרס את הערבים שהורסים את העולם. הערבים הנוצרים סובלים הכי הרבה, גם בישראל.

פורסם

האסלאם הוא לא דת חשוכה בהגדרה. במשך כמעט אלף שנה, העולם המוסלמי היה הנאור בעוד שהעולם הנוצרי היה החשוך.

האסלאם פשוט עוד לא עבר רפורמציה כמו הנצרות. הוא דת צעירה יותר. גם זה מגיע.

פורסם

חן, אמור להיות בסיס מסוים להגדרת לאומיות.

אם נאמץ את הגישה שלך, הרי אתה בעצם מפקפק בהרבה רעיונות בסיסיים.

האם הרעיונות שלך יגדירו טוב יותר מצבי לאום.

והאם הם יעזרו לפתרון בעיות של סכסוכי לאום.

במידה ואנו מחפשים רעיון לפתרון, הן הגיוני והן מעשי.

ולא מכבסת מילים נחמדה, אשר בסופה רשום.. יום אחד המוסלמים.

מתי יגיע היום, ומה יהיה המחיר שהעולם ישלם עד-אז.

(עזוב פיגוע טרור, ראה מה הם עושים לאחיהם ולבנות במשפחה הרציחות ומיליוני הפליטים)

ואיך אתה בטוח כי היום הזה ...יגיע.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

חן, אמור להיות בסיס מסוים להגדרת לאומיות.

בבקשה:

"In an anthropological spirit, then, I propose the following definition of the nation: it is an imagined political community - - and imagined as both inherently limited and sovereign.

בנדיקט אנדרסון

"Two men are of the same nation if and only if they share the same culture, where culture in turn means a system of ideas and signs and associations and ways of behaving and communicating.

"Two men are of the same nation if and only if they recognize each other as belonging to the same nation

ארנסט גלנר

A nation is a soul, a spiritual principle. Two things, which in truth are but one, constitute this soul or spiritual principle. One lies in the past, one in the present. One is the possession in common of a rich legacy of memories; the other is present- day consent, the desire to live together, the will to perpetuate the value of the heritage that one has received in an undivided form. Man, Gentlemen, does not improvise. The nation, like the individual, is the culmination of a long past of endeavours, sacrifice, and devotion

ארנסט רנאן, אי שם בשלהי המאה ה-19.

אם תכנס לכל אחד מהלינקים, תגלה שעפ"י מי שעוסק במחקר של הלאומיות, מדובר במושג פלואידי למדי וגם קשה מאוד להגדרה מדויקת (והם כולם מתקשים לתת כזו).

לדעתי האישית הויכוח על לאומיות פלסטינאית והאותנטיות שלה שווה בערך לדיון באותנטיות של הלאומיות היהודית, בסגנון של שלמה זנד - מיותר לחלוטין.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

והאם הם יעזרו לפתרון בעיות של סכסוכי לאום.[...]עזוב פיגוע טרור, ראה מה הם עושים לאחיהם ולבנות במשפחה הרציחות ומיליוני הפליטים. ואיך אתה בטוח כי היום הזה ...יגיע.

הפליטים הם תולדה של סכסוך דתי פר אקסלנס, ולא לאומי. אנשים שוכחים שבשאר ״אלאסד״ אינו מוסלמי: הוא עלוי. במונחים אסלאמיים הוא עובד אלילים לכל דבר ועניין.

לגבי ״התקדמות״ בדת המוסלמית: אני רואה את זה. אתם רואים רק את הצד השלילי של האסלאם (ויש). אני רואה גם את הצדדים האחרים וגם את הפסיקות המחדשות. למשל, פסיקה של האחים המוסלמים שאוסרים (כן, אוסרים) על נשים ללבוש בורקה.

פורסם (נערך)

אבל הרפורמציה בעולם הנוצרי לא היתה תוצאה של התגמשות של הכנסיה הקתולית, אלא פילוג ממש של הפרוטסטנטים (״המוחים״) מהקתולים. אתה באמת רואה את זה קורה בעולם המוסלמי? ואם כן, איך/למה? (אני לא מתריס אלא שואל ברצינות.)

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם

הייתה יותר מרפורמציה אחת בעולם הנוצרי. דווקא שם זה לא בהכרח בישר על עמדות יותר מתונות או סובלניות או ליברליות.

מרטין לותר, לדוגמא, פרסם קריאה לאצילי גרמניה לטבוח באיכרים שהתמרדו בהם, ואפשר רק לנחש אילו עמדות היה מציג אם היה מוסלמי שחי היום.

אם נהייה כנים, עם כל הרעיונות היפים במערב, החברה שם הפכה ליחסית פלורליסטית וליברלית רק בעשורים האחרונים, וגם זה בספק אם יחזיק הרבה זמן. להגיד בוודאות שמשהו כזה יקרה בעולם המוסלמי? נראה לי מאוד far fetched.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...