Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם ,

אני רוצה אוטו ראשון שלי בתקציב עד 15K

הקטגוריות הם אמין וחסכוני ונראה טוב מבחוץ.

הצריכה שלי בעיקר ולרוב זה עירוני.

עדיף על ה1.8F או 1.6 (99-01)? או שסיוויק 98 (125 כ'ס)

אם יש לכם עוד רכב להמליץ לי אז בכיף..

פורסם

אז סע על סיוויק, ללא ABS וללא כריות אוויר.

המלצתי לך על קסארה, שזו צרפתיה ספציפית ומאוד אמינה, לא על "צרפתיות".

בכלל בגילאים האלה פחות יש משמעות לאיך קוראים להורים, משנה איך טופלו במשך השנים, ובקסארה בעד אותו כסף אתה מקבל רכב חדש בכמה שנים, בזכות אנשים כמוך...

פורסם
אז סע על סיוויק, ללא ABS וללא כריות אוויר.

המלצתי לך על קסארה, שזו צרפתיה ספציפית ומאוד אמינה, לא על "צרפתיות".

בכלל בגילאים האלה פחות יש משמעות לאיך קוראים להורים, משנה איך טופלו במשך השנים, ובקסארה בעד אותו כסף אתה מקבל רכב חדש בכמה שנים, בזכות אנשים כמוך...

דבר ראשון יש סיוויק עם כריות אוויר ו ABS זה תלוי ברמת הגימור.

דבר שני היתה בבעלותי סיוויק 98 במשך 5 שנים, אמינה מאוד,

נראת טוב,חסכונית יחסית,מנוע חזק, ומרווחת.

ותאמין לי הרכב שלי היה עם 230,000 ק״מ והמנוע עבד כמו שעון.

וכמובן שלא הוחלף מנוע וגיר.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

אבל יש גם סיוויק ללא, ונראה שזה לא מעניין כל כך את המתייעץ, העיקר שיהיה יפני ולא צרפתי.

תסכים איתי שבגדול בעד אותו סכום אפשר לקבל קסארה צעירה ב-5 שנים (2003) 2000 סמ"ק לא פחות חזקה וחסכונית מהסיוויק החזקות, עם 4 כריות אויר, ABS ובקרת שיוט, מה שאפשר רק לחלום עליו בסיוויק. ולגבי האמינות: זה תלוי יותר בהסטוריה של הכלה מאשר במוצא.

פורסם

לאנטיס 1.6 (וגם 1.8 שמגיע עם סאנרוף) הן מכוניות לא מהנות, לא זריזות, ולא יפות במיוחד. אין שום סיבה לצעיר שנוסע בתוך העיר להחזיק אחת כזו.

אבל אם זה הכיוון, אולי ה323F (לא לנטיס) בשנתון האחרון שלה (98 ) תתאים לך.

Mazda323F_01.jpg

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

לא רוצה סיריון 1000, אבל רכב משפחתי 1600 סמ"ק נשמע לך הגיוני?

תחשוב על דייהטסו שרייד, פג'ו 106, אולי 306. ותחשוב ידני.

אני לא יודעת איפה אתה גר, אבל אם אתה מתכוון לנסוע כמה דקות בכל פעם בתוך העיר שלך- תקנה אופניים.

נסיעות קצרות ברכב הן מתכון בטוח לשני דברים: 1. בזבוז דלק 2. בלאי מואץ לגיר ולמנוע.

אתה קונה רכב ישן בתקציב נמוך, מה אתה חושב שיקרה? ביטוח תצטרך לשלם, גם אגרה וטסט, שסביר להניח שלא יעבור בלי תיקונים. ואלה רק התשלומים הקבועים.

אם אתה חושב שבגלל ש"יפניות זה אמין" לא תצטרך להשקיע שקל- תחשוב שוב. הלנטיס שמופיעה לי בחתימה נקנתה בת 13 עם פחות מ120 אלף ק"מ, מזוג מבוגר פדנטי יד ראשונה, שטיפל כל חייו במוסכים מורשים עם היסטוריית טיפולים מהיום הראשון. מה אתה חושב קרה בחצי השנה הראשונה? היה צריך לעשות טיימינג, רצועת אביזרים היתה יבשה והוחלפה גם, איזושהי גומיה בזרוע אחורית נקרעה (לא עובר טסט, מחייב קניית זרוע חדשה), מוט מייצב הוחלף עקב רעשי דפיקה שהתבררו בסוף שהגיעו דוקא מבולם אחורי שהלך קאפוט וחייב החלפת בולמים + כריות, ואני כבר יודעת שלפני הטסט הבא צריך להחליף רביעיית צמיגים ולעשות כיוון פרונט.

וזה באוטו סופר שמור (שכבר עבר ביד הקודמת הוצאות גדולות וצפויות של החלפת רדיאטור ושיפוץ גיר, שנחסכו ממני).

אני לא מתלוננת, כי ידעתי לתוך מה אני נכנסת.

נראה לי, לפי טון הדברים והגיל, שזה קצת לדבר אל הקיר (זה בסדר, רובנו עשינו את הטעויות האלה בצורה כזו או אחרת), אבל אם משהו קטן יחלחל פנימה, אני את שלי עשיתי.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

אם חיסכון בדלק הוא אחד השיקולים אני מציע לך לשכוח מהלאנטיס. היא ממש לא חסכונית, בטח לא בנסיעות שרובן הגדול עירוניות (כפי שציינת) ובטח לא כשמדובר על רכב בן יותר מעשור.

כיום - VOLVO S-80 T-5 מודל 2011

בעבר - VOLVO S-60 T-5 מודל 2003

בעבר - SEAT LEON 1800 אוטו' מודל 2002

• תוכן חדש...