Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצב הצמיגים בטסט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4877 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא נכון, יכול להיות שהצמיגים על הרכב שלך מורכבים 3 שנים, אבל לצמיג למשל יש בערך 7 שנים של חיי מדף, זאת אומרת שהצמיג שכב על מדף 4 שנים, לפני שהתקינו אותו ברכב שלך.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

צמיגאי (אם נכון להגיד את זה כך) הראה לי מסמך של משרד התחבורה שמורא לא להתקין צמיגים שהיו על המדף יותר מ-6 שנים.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

יכול להיות שאסור למכור אחרי גיל מסוים, אין חוק לגבי שימוש וטסט, ובטח לא 3 שנים, חצי מהרכבים בארץ נוסעים על צמיגים בני יותר מ3 שנים.

פורסם

במכוני הטסט בודקים את תקינות הצמיג ולא את תאריך ייצורו.

גם ככה - צמיג "זקן" - יהיו בו פגמים שיגרמו לפסילתו (מבלי לבדוק את גילו).

פורסם

במכוני הטסט בודקים איך שבא להם...יש מקומות שמקפידים ויש מקומות שפחות,הרבה פעמים בכל הקשור לצמיגים הם הוכיחו את בורותם בעניין(אני לא כולל)

פורסם
צמיגאי (אם נכון להגיד את זה כך) הראה לי מסמך של משרד התחבורה שמורא לא להתקין צמיגים שהיו על המדף יותר מ-6 שנים.

פעם צמיגאי הסביר לי שחל עליו איסור למכור צמיג חדש בן יותר משלוש שנים. וצמיג משומש בן יותר משש שנים.

בכל מקרה כמו שנאמר כאן, בודקים בטסט את מצב הצמיגים באופן כללי, ולא את הפרט הספציפי שהוא מועד הייצור.

אל תחכה לטסט בשביל לנסוע על צמיגים נורמלים. אם הצמיגים שלך תקינים אין לך ממה לפחד.

מחזק את ג.מ. פורטל בעניין, הרכב שלי עבר טסט לא מזמן עם צמיג אחד שבכלל לא במידה הכתובה ברישיון (כמובן שהצמיג הזה כבר לא נמצא ברכב). ככה שבאמת זה תלוי בבוחן שבודק את הרכב.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

החוברת פה: http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=1495:2010-11-16-11-09-24&catid=113:nehigat-horef-c&Itemid=164

עמ' 19, אוסר להרכיב צמיגים מעל ל-10 שנים. בהמשך אותו עמוד אפשר לראות ש"צמיגאי" זה נכון (גם אני אוהב את המונח העברי הזה ל"פאנצ'רמאכר" או מתקן התקרים, תלוי בהקשר)

ההנחיות הן מאוד מקלות, ולטעמי מקלות מדי.

מצד שני בעניין קוד מהירות לרכבים מ2006 התקנות מחמירות מדי לטעמי, וכן החובה שלכל 4 הצמיגים יהיה אותו קוד מהירות.

2 צמגים על אותו ציר מדגם שונה, ורק הקוד מהירות משנה להם?

פורסם

שלום וברכה,

על פי החוק חל איסור במכירת צמיגים מעל 6 שנים. רב היבואנים נותנים אחריות של 4 שנים מיום ההרכבה. (כמובן שהאחריות היא על פגם בייצור ולא על בלאי) נוצרה סוג של היסטריה בעניין שנת הייצור וחייבים לזכור כי צמיגים שיוצרו לדוגמא בשנת 2011 הם תקינים לחלוטין במידה ונשמרו על פי כל התנאים האופטימליים. במכוני הרישוי בודקים את תקינות הצמיגים וטוב שכך, ורצוי אכן להחליף צמיגים

במידה והצמיגים לא תקנים (שחוקים יתר על המידה, יבשים, מעוותים, סדוקים וכו') בדרך כלל לא המשטרה ולא מכוני הרישוי בודקים שנתונים של צמיגים אבל חשוב בהחלט לבדוק את הצמיגים אצל צמיגאי שאפשר לסמוך עליו.

פורסם

מה זאת אומרת היסטריה?

כשאני קונה קוטג', תאריך התפוגה הוא בין שבוע לשבועיים. אני מאלה ששולחים את היד אחורה למדף ולוקח את אלה עם תאריך התפוגה הרחוק יותר. זו היסטריה?

כמובן שהאינטרס של הסופר הוא למכור קודם כל את הישנים יותר.

גם בצמיגים, אני מעדיף את אלה שתאריך יצורם עד חצי שנה, ולא יותר משנה. אינטרס היבואן/צמיגאי גם כאן הוא הפוך.

אם אקנה צמיג בן שנתיים למשל (שעמד הרבה זמן לא בשימוש) זה יהיה רק זוג זהה ורק בהנחה משמעותית.

• תוכן חדש...