Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4902 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

סיימתי תואר בHIT בהנדסת אלקטרוניקה. חיפשתי עבודה הרבה זמן במהלך הלימודים עד שהצלחתי להתקבל לחברת OS שהציבה אותי באחת מחברות ההייטק הגדולות. התפקיד שלי היה בדיקות חומרה משולבות תוכנה. למה היה? כי גם עליי נוחתת חרב הפיטורים בקרוב מאוד אחרי צמצומים משמעותיים בכוח האדם. אציין כי הגדרת התפקיד שלי היא כזו שחלק קוראים לתפקיד שלי מהנדס אינטגרציה, חלק קוראים לזה מהנדס בדיקות (תלוי במהנדס שדיברתי איתו באותו רגע :lol: ).

כבר למעלה מחודש אני מחפש עבודה כשאני יודע שאוטוטו אני מקבל את המכתב. אני מחפש עבודה דרך חברות השמה בתקווה לעבוד כעובד חברה ולא בOS. חוזרים אליי מחברות השמה, מבטיחים להעביר קורות חיים, אבל הבעיה-כל המשרות שחזרו אליי עד עכשיו הן של QA תוכנה ומשרות אחרות של תחום חומרה פשוט נחסמות בפניי (דורשים 5-6 שנים ניסיון, לי יש שנתיים).

אני תמיד התחברתי לחומרה הרבה יותר מלתוכנה (לדוגמה RF, תקשורת, אינטגרציה, וולידציה אבל לא רק). אין לי בעיה לכתוב קוד, אבל עבודה שמתבססת אך ורק על זה עושה לי שחור בעיניים (ולכן לא הלכתי ללמוד הנדסת תוכנה למרות שהייתי יכול). אני פשוט לא יכול להתחבר למשהו "מופשט" כמו תכנות קוד נטו (בניגוד לבניית מעגלים או עבודה במעבדה, למשל).

החשש הגדול שלי הוא שבחירת העבודה ההתחלתית שלי בבדיקות (לא הצלחתי להגיע למשרות אחרות) פשוט סגרה לי את הדלת לשאר המקומות בתחום החומרה, ואם אלך למשרת QA תוכנה (מחוסר ברירה) כבר לא אוכל לצאת מהנישה הזו.

אודה לעזרתכם.

נ.ב-אני מצרף לכאן את קורות החיים שלי ללא פרטים מזהים, אשמח אם תוכלו לחוות עליהן דעה, כל הערה (והארה) שישפרו אותן ויעזרו לי יתקבלו בברכה.

אם יש כאן אנשי הייטק שקוראים את הפוסט ושמעו על מקום שמחפש/מחפשים מהנדס בעצמם (ואני יודע שזה נשמע פלצני) שייתן את הנשמה למקום העבודה (ויש לי המלצות וממליצים, חוץ מזה שאינני אדם שאוהב לדלג בין מקומות עבודה ואני מחפש מקום יציב), תנו לי את ההזדמנות.

תודה.

קוח - עותק.pdf

פורסם

בראש ובראשונה, כמובן תהיה סבלני ותעדיף העסקה ישירה. גם אם זה אומר עוד קצת זמן של אבטלה.

שנית, כמה הערות לגבי הקו"ח:

1. אל תכתוב בגוף ראשון, זה משהו שחיילים משוחררים עושים, לא מהנדסים.

2. תנסה לקצר אותם, למשל - אם יש לך תואר ראשון, לאף אחד לא אכפת שיש לך בגרות מלאה.

3. את הפרטים האישיים תנסה לדחוס לרוחב, ולא כל דבר בשורה, זה סתם מאריך מלאכותית את הקו"ח.

4. שים נסיון לפני השכלה, תוריד את "התפקיד כולל" - כבר חסכת 2 שורות.

משכנתא זה קל

פורסם

ממליץ לך בכללי לנסות לכתוב את הקורות חיים בצורה יותר מאורגנת ומסודרת.

אתה יכול להשתמש בתבניות של האתר הזה: www.tazooz.co.il (אין לי שום קשר אליו, פשוט בזמנו השתמשתי באחת התבניות שלהם)

כמובן שאתה לא חייב להשתמש בכל הנתונים שמוצגים בתבנית שם. אתה יכול להוסיף/להסיר לפי הדרישות שלך. העיקר שתהיה תבנית יפה ומסודרת.

בהצלחה!

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

אני לא הייתי שם את הידע הטכני שלי בסעיף האחרון, אחרי השירות הצבאי.

הידע הטכני זה הדבר הכי חשוב בקורות חיים שלך, וככזה, הייתי מצרף אותו לניסיון התעסוקתי, כחלק מהתיאור, בצורה של לתאר את מה שעשית ואז את הידע שנרכש.

לדוגמא:

במסגרת תפקידי - ביצוע בלה בלה בלה:

• ביצוע בלה בלה - ידע נרכש ב בלה בלה
  • ביצוע בלה בלה 2 - ידע נרכש בלה בלה 2

או שבסוף הניסיון התעסוקתי לרשום פסקה על הידע טכני שנרכש.

אבל לא לדחוף את זה בסוף.

כמו-כן, איפה האנגלית ? תחזיר אותה.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• תוכן חדש...