Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4903 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רקע לרעיון:

פרסמתי בעבר בשרשור המסירה , שברצוני למסור מוצר מסויים ואני מאזור המרכז. בתגובה- קיבלתי ממישהו שלא אציין את שמו פנייה בפרטי בזו הלשון" מאיפה בארץ"? כתבתי לו באיזו עיר, ומאז לא שמעתי מימנו. אני מניח שנשמע לכם רגיל ופונקציונאלי אך לי היה חסר: שלום, בבקשה, תודה.

זו כמובן רק דוגמא אחת של חוסר נימוס בסיסי.יש אנשים שחושבים שאנשים אחרים הם פשוט אפליקציות סלולרי ומתייחסים בהתאם.

הרעיון:

אני מבין שכיום בסיס הידע של רבים הוא ויקיפדיה. היא נחשבת למקור מידע וכלי לימודי . הייתי רוצה שחיפוש בויקיפדיה יצריך את צירוף המילה" בבקשה" כדי למצוא את הערך. רצוי גם" תודה" בהמשך. לפחות בחיפוש ערכים בעברית, אחרת החפוש ייחסם. כך יתרגלו לקצת נימוס בסיסי וילמדו עוד משהו מויקיפדיה.

אינני סבור שהשימוש במילים אלו יהפוך אנשים לתרבותיים, אך זה לפחות ייתן לי אשלייה מסוימת שהם כאלו.

השאלה או הבקשה:

העבירו הרעיון לויקיפדיה, בבקשה. תאמרו ש[פנדוב ביקש.

תודה לכם, תודה לשמעון.

פורסם

אני חושש שוויקיפדיה ידחו את הרעיון בנימוס. אבל אפשר להפוך את הרעיון למצע של מפלגה חביבה-אך-נאיבית קיקיונית לבחירות 2017. כמובן שעד אז, המילים תודה ובבקשה יחשידו את המפלגה בהשתייכות לשמאל יפה-נפש קיצוני ויקטינו את פוטנציאל הבוחרים שלה מ30 ל-3 (כולל קרובי משפחה) כך שגם על זה לא הייתי בונה יותר מדי.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

תשמע , זו חצי נחמה . לפחות הוא רשם "איפה" , כי היום מה שהולך חזק זה וו הידיעה :

איפו או מישו לדוגמה.

זה הדור שמביא מכוניות

זה דור ה "חחחחחחחח" וה "פפחחחחחח"

עזוב שטויות,היית חוסך את עוגמת הנפש ומוסר לי - היית מרוויח ארוחה טובה על הדרך.

דרישת שלום לשמעון !

Gn'f'R

פורסם

אמממ... אני רציני. מישו פונה לויקיפדיה להציע? כשנכנסים לויקיפדיה רואים שיש להם כנס כלשהו השבוע.

ערן, מדובר בגליונות אוטו שלא נמסרו וחלקם נזרק כפי שאיימתי שאעשה להם. כל שבוע מוציא להורג עוד כמה.

בלי קשר, מתישהו כבר אקח ממך טלפון בפרטי. אקפוץ לבקר אותך ועוד חבריפורום בצפון ובדרום ברגע שקארספורום יספק לי מכונית ספורט לכמה ימים.

יאללה, פנו לויקיפדיה. תודה.

פורסם

יש תרבות שיחה אינטרנטית. אני מניח שאם היית מפרסם מספר טלפון, אותו אדם לא היה מתקשר והדבר הראשון שהוא שואל יהיה: "מאיפה בארץ?". היית מקבל את השלום, וכנראה גם את התודה בסוף.

באינטרנט, מיילים ופורומים נהוגה ומקובלת תרבות אחרת. אני אמנם באופן אישי לא אימצתי אותה במלואה, אך עיקרי התרבות הפוכים מכפי שאתה מצפה ובמקומות מסויימים מילות הפתיחה והסיום אפילו עלולים להתפרש כחוסר נימוס שכן אתה מבזבז את זמנו של הקורא במילות סרק.

אצלנו בעבודה לדוגמא, הנהגתי תרבות מאוד ברורה בה אף אחד לא מצפה ו/או נעלב מחוסר במילים בתקשורת אלקטרונית כתובה. לכל אחד יש חתימה קבועה, בו הוא מברך את המקבל, אך לשון המייל עצמו תהיה תמצתית וברורה ככל הניתן מבלי לבזבז את זמנו של הכותב ושל הקורא לשווא.

אין זה חוסר נימוס. פשוט תרבות אחרת. אפשר לאהוב ומותר גם שלא, אך כדאי לקבל זאת, לטובתך האישית.

פורסם

קיבלתי הזמנה למסיבת יום ההולדת , אני אנסה לחבור שם לבעלי הדעה בתקווה לקדם את הנושא ,

אני מתלבט בין עניבת פרפר לוסט חגיגי .

נ.ב : תשמור גיליון אחד מגולגל עבור החתול !

נ.ב.ב : גם אלפא מיטו תקח אותך (לאט לאט) למסעות בארץ.

נ.ב.ב.ב : שלחתי לך מברק פרטי .

Gn'f'R

פורסם
אני חושש שוויקיפדיה ידחו את הרעיון בנימוס. אבל אפשר להפוך את הרעיון למצע של מפלגה חביבה-אך-נאיבית קיקיונית לבחירות 2017. כמובן שעד אז, המילים תודה ובבקשה יחשידו את המפלגה בהשתייכות לשמאל יפה-נפש קיצוני ויקטינו את פוטנציאל הבוחרים שלה מ30 ל-3 (כולל קרובי משפחה) כך שגם על זה לא הייתי בונה יותר מדי.

2016 (נראה לך שהממשלה תחזיק מעמד 4 שנים, או בגלל שיקולים אחרים).

וד"ש לשמעון (שמעון שלי בפיתה... ד"א - מי יודע מהיכן ה"שמעון בפיתה" ?).

alfa 156 2.5.

פורסם

כבד אווז של הגששים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
2016 (נראה לך שהממשלה תחזיק מעמד 4 שנים, או בגלל שיקולים אחרים).

וד"ש לשמעון (שמעון שלי בפיתה... ד"א - מי יודע מהיכן ה"שמעון בפיתה" ?).

"שמעון שלי בפיתה" מתוך המערכון הנפלא "כבד אווז" של הגששים, 1985 נדמה לי...

אבל עזוב את זה - תמונה של דינו זוף הבאת פה, סחתיין עליך 8)

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

קרמריקה, מקבל חלק מדברייך. יחד עם זאת, איני עובד עם האדם הנידון וודאי לא אצלו. היי וביי, או תודה- מספיק מבחינתי.

והוא היה רק דוגמא.

ערן, תודה על העצות.

חולגי, הממשלה תוכל בכיף לשרוד עד 2017. המדינה תדעך והחברה תתפורר אך לממשלה שלום.

• תוכן חדש...