Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי חצי שנה של תסכול מהמכה המכוערת שלא ידעתי איך לטפל בה (כמובן שהפוגע לא השאיר פרטים), החלטתי בעקבות פוסטים אחרים פה לקחת יוזמה ולתקן לבד. המכה, הדרך והתוצאה הסופית. מה דעתכם ?

IMG_0764.JPG

IMG_0765.JPG

IMG_0923.JPG

IMG_0925.JPG

IMG_0927.JPG

IMG_0929.JPG

IMG_0931.JPG

IMG_0933.JPG

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יצא מאד מרשים. תסביר על התהליך כדי שאחרים יוכלו ללמוד ממך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

השאלו המעניינות ביותר הן:

1) איך הוצאת את השקע כלפי חוץ מבלי לגרום לנזק נוסף?

2) איך סגרת את השבר שיש בטמבון?

צילמת כ160 תמונות בין התמונה עם השבר והתמונה ללא השבר- אולי שם מסתתר הפתרון.

התוצאה נראית מעולה, איך התמודדת עם הפרשי הצבע בין הפגוש לבודי?

פורסם

תודה על הפירגון.

התמונות מסודרות לפי העבודה. אפשר לראות ממש את השינוי בצבע (כיסוי הצבע) אחרי כל צביעה.

שלבי העבודה בקצרה :

1. הוצאת המעיכה החוצה - פירוק גלגל + שחרור בטנה פנימית ודחיפה מהצד האחורי של הפגוש. זה פלסטיק קשה מאד וזה גם החלק שהיה הכי קשה פיזית. נעזרתי גם במוט מתכת שהכנסתי לחור של החיישן רוורס ואיתו משכתי את השקע החוצה.

2. חימום על BLOWER בכל כיפוף בנפרד, ויישור כל כיפוף וכיפוף שנוצר מסביב. עם אותו המוט שהכנסתי דרך חור החיישן, ומבחוץ עם הידיים (כמובן עם כפפות נגד חום).. עד ליישור כמעט מושלם של כל האזור.

3. השבר הוא הכי בעייתי. תיקנתי אותו עם מוט ברזל לוהט שחיבר מעט את שני צדדי השבר והתכתי חתיכת פלסטיק דומה תוך כדי מריחה שלו על כל הסדק. התיקון חזק מאד - בלחיצה חזקה הוא לא נשבר. קשה לראות בתמונה אבל נשאר סימן קטן עליו כי לא הצלחתי להחליק אותו לגמרי גם אחרי שנפלה לי אצבע מרוב השיוף.

4. שיוף כללי בכל האזורים שבהם הצבע נהרס (גם באזורי הכיפוף וגם מהמנ*אק שדפק אותי) בשלוש דרגות של נייר ליטוש. לא עבדתי לפי הספר, אלא לפי תחושת היד. כשהרגשתי שמיציתי דרגה של נייר, עברתי לעדין יותר.

5. שטיפה טובה להסרת כל האבק וייבוש מוחלט.

6. 5 שכבות דקיקות של צבע. הכיסוי המלא של הצבע הגיע רק בשכבה הרביעית.

7. שלוש שכבות לכה.

יש טיפה סימנים שקשה לראות בתמונות, בעיקר בנקודה שבה הפסקתי לצבוע ושמתחיל הצבע המקורי, שאני מקווה שייעלמו אחרי פוליש שאני מתכוון לעשות. אולי מחר.

ה

צילמת כ160 תמונות בין התמונה עם השבר והתמונה ללא השבר- אולי שם מסתתר הפתרון.

160 תמונות כי לקח חצי שנה מהתמונה הראשונה (יום אחרי המכה) ועד לתיקון היום :)

פורסם

אני ממליץ לך לבצע ליטוש עם נייר 2000 ו3000 על כל האיזור שתוקן וכל האיזור שיש טשטוש בין הצבע המקורי לתיקון.

אח"כ תבצע פוליש גס ואז בינוני ועדין.

קח בחשבון שזה יקח זמן והמון עבודה פיזית אם אתה מבצע פוליש ידנית אחרי נייר 2000.

פורסם

הבעיה בחיבור הצבעים היא בגלל התזה של מעט מאד רסיסי צבע חדש על הישן, באזור החיבור, ללא לכה. אתה לא חושב שפוליש יוריד את שבבי הצבע האלה ?

פורסם

שבבי צבע ללא לכה ירדו בקלות עם פוליש גם העדין ביותר.

אבל לא הבנתי איך אין לך סימני טשטוש של לכה (בדיוק במעבר בין התיקון לצבע המקורי)

פורסם

הלכה הישנה במצב טוב מאד. כמו הלכה החדשה. החיבור נעשה בצורה מדורגת ובמספר שכבות שכנראה עשו את העבודה וטשטשו את החיבור עד לכמעט בלתי נראה. מה שנשאר זה חספוס קל אחרי סוף הלכה החדשה כתוצאה מהצבע שנסחף יותר ממה שהתכוונתי. ייתכן שגם הלכה גרמה לשבבים כאלה אבל זה לא ממש משנה אם זה שבבי לכה או שבבי צבע. בכל מקרה, אין הבדלי גובה ולא הבדלי גוון.

אגב, אפשר לראות בעיקר בתמונה האחרונה שצולמה בזוית. ממש במרכז הפגוש רואים את החספוס הזה בצורת מקטע "מט". אגב, בפועל זה נראה פחות מאשר בצילום. התמונה יצאה בזוית מבריקה ולכן זה קצת בולט.

ולמרבה ההפתעה, לחיישן לא נגרם נזק.

• תוכן חדש...