Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני לא בטוח שהסחת דעת היתה הגורם פה. הבחור רכב די מהר בעליה כך שהוא לא יכול היה להבחין במתרחש מעבר לקצה השיפוע. הוא מסיים את העליה והופ! יש רכב בדרך, מי היה מאמין?

התרחיש היחיד שבו נהג הרכב היה נושא באשמה במקרה זה הוא אם ההתנגשות היתה קורית בדיוק תוך כדי שהרכב ירד לשול, וניתן היה להאשים את הנהגת בכך שלא בדקה מראות והתפרצה לדרכו של הרוכב. לא כך היא כאן.

אבל זה שהנהגת לא אשמה על הנייר לא אומר שלא היה מה לעשות כדי לא לייצר מצב שבו התרחיש הזה היה מתאפשר בו מלכתחילה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אם אני מזהה את המקום, מדובר בשיקוע כביש 5 לכוון מזרח (אצטדיון הטניס בצד ימין בהמשך).

השיקוע בשיפוע די אחיד, שיקוע של כמה עשרות בודדות של מטרים על פני כמה מאות מטרים (600), די אחיד ללא שינוי בשיפוע.

תסכים שקסדת הרוכב נמצאת במקום לא יותר נמוך מהמצלמה!

כמו כן, הרכב בשול מוסתר למצלמה יותר מאשר הוא מוסתר לרוכב, על ידי הרכב בנתיב ימין.

בכל אופן בסרטון יש לפחות לפחות 4-5 שניות לפני התאונה שהמצלמה מבחינה ברכב בשול. כך שהרוכב יכל להבחין ברכב לדעתי הרבה הרבה קודם. גם אין כל כך עניין של אור וצל, הרכב כולו בשמש. הרוכב פשוט רכב מהר מאוד בשול בלי להיות מרוכז בכביש, ויצא פשוט בנס.

עם יתר הדברים אני מסכים.

פורסם

4-5 שניות זה לא כל כך הרבה זמן לעצור, בוודאי לרוכב לא מיומן במיוחד במהירות בינעירונית.

זמן תגובה למשתמש דרך לא עירני יכול להגיע גם לשתיים עד שתיים וחצי שניות או קצת יותר. ואז רק מתחילים להאט, שבדו גלגלי זה כשלעצמו דורש זמן.

פורסם

א. זה כן הרבה!

יכול להגיב, יכול גם להגיב רע - כמו להתהפך/להחליק. אבל חייב להגיב לכזה דבר (אלא אם נמצא על טייס אוטומטי, שלא ברור איך זה עובד בקטנוע על השול בכזאת מהירות).

ב. 4-5 שניות שהמצלמה קלטה. קרא שוב, יש לרוכב תנאים הרבה יותר טובים מהמצלמה (להערכתי).

פורסם (נערך)

תאורת הבלימה של האופנוע נדלקת באזור שניה 7 והפגיעה מתרחשת בתחילת שניה 11.

הפגיעה נראית במהירות נמוכה יחסית.

באתר המצורף יש טבלה של מרחקי וזמני בלימה.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

חבל שלא רואים את ערשת פניו של הנהג, היא הייתה כמו "נו..הנה עצרתי..תעבור.."

פורסם

קח בחשבון שבלימת חירום בדו"ג היא פעולה מורכבת, לא נלמדת כמו שצריך בלימודי הנהיגה בארץ וממילא רוב הרוכבים לא מנצלים את כל יכולת הבלימה שלרשותם.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

שמתי לב באמת שההתנגשות במהירות הרבה יותר נמוכה מזאת של הרוכב בתחילת הסרטון, ולא שמתי לב לאור הברקס שנדלק. בהנחה שהקטנוע לא רכב הרבה יותר מ-100 קמ"ש (נניח פחות מ- 115) 4 שניות עצירה - נראה לי הרבה, וזה באמת הזמן שמצויין באתר שהפנית אליו. נראה שהיה צריך עוד פחות מחצי שנייה לעצירה מלאה לפני הרכב. יש אופנועים שמאיצים ל- 100 בהרבה פחות מכך.

נראה שבכל זאת הוא עזר לא מעט למזל של עצמו.

פורסם (נערך)

הטבלה המצורפת מאוד אופטימית, בעיקר בחישוב זמן התגובה, אז הייתי מתייחס אליהן בחשדנות.

גם בחישוב כושר העצירה יש לדעתי אופטימיות: לצורך השוואה, הטבלאות שכולנו מכירים של מרחקי עצירה של רכב נוצרות על פי חישוב של בלימה שבה הרכב מנצל פחות מ-70% מכושר הבלימה שלו. בטבלאות שמשמשות מהנדסי כבישים משתמשים בערכים של 50% ופחות.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם
קח בחשבון...

אני בגדר סתם צופה מהצד. לא טוען פה בעד או נגד במקרה זה.

רק מספק פרטים נוספים שעשויים להיות רלוונטים לדיון.

ענין חוסר ניצול מלוא יכולת הבלימה, תקף גם ברכבים. תשאל את חן ג., הוא כל הזמן מזכיר את הענין. :wink:

פורסם

זוכרים את זה?

...

הנה עוד אחד:

באמת שאני לא מבין את הטפשים האלו, מיותר לציין כמה זה מסוכן לבחון את עירנות נהג המשאית או תקינות הבלמים שלה.

פורסם

תייר ברכב השכרה ככל הנראה

עובר באדום מלא, תגובתו הייתה 'אה'.

אחר כך חותך לנתיב השכן ומעיף עלי את הרכב שנמצא בו, וברמזור מחליט לכפות עלי את השפה שלו במקום שילמד בעצמו את שפת המקום, או לפחות שפה בינלאומית, לאחר מכן לקלל אותי כתוצאה מהשתלשלות האירועים האלו.

קיבלתם גם בונוס את התגובה המשעשעת שלי.

דרך אגב, יש לפניו ניידת כמובן, אבל לא שאכפת לשוטרים, האורות שלה אפילו לא דולקים בשעת ערב מאוחרת.

פורסם

הנה עוד אחד:

באמת שאני לא מבין את הטפשים האלו, מיותר לציין כמה זה מסוכן לבחון את עירנות נהג המשאית או תקינות הבלמים שלה.

כמה יקר להציב כמה מאות מטרים לפני הצומת שלט נוסף עם הפרדה לנתיבים?

במקרה הזה הנהג, שהוא בכל מקרה אדיוט אבל לא חסר כאלה, לא יודע לאן הוא רוצה עד הרגע האחרון.

לא צריך להוסיף את הנתיב הנוסף, רק נתיב אחד לכל כוון נפרד, כאשר קו הפרדה עבה וצפוף, עם עיני חתול כפולים מופיע כ-150 מטרים לפני אי התנועה המצויר.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...