Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלי לא חשבתי שאתה ערס:wink:

נתחיל מזה שאם אתה לא בעקיפה אין לך מה לעשות בשמאלי..

נסיים בזה שאני גם נוהג על לאוןFR ובלי עין הרע יש לאוטו קצת כוח להציעה, אני גם נוטה להיות הרבה בשמאלי(לרוב נוסע מעט מהר יותר מהכלל הגדול בגבול הטעם הטוב) אבל אם אני מזהה דביל עם אוטו X שמתקרב נצמד עושה מופע על הכביש אני נותן לו לעבור,לא מחפש אותו אחרי זה ומקלל ומתעצבן. מעל ל60% על הכביש נוהגים כמו בבונים בלי התחשבות ובלי להסתכל במראות.

אגב אני לא מצדיק את הבבון אבל גם לי היו מקרים שהייתי צריך לחתוך ככה כי הנהגים מלפנים חולמים ולא מגיבים לצפירה+אורות(כביש ראשי בין ג.אבני לטבריה, נהג אחד על 60 והשני מעט איטי ממנו כל אחד תפס נתיב,בכביש של 90 :S )

פורסם

אתם באמת מצפים מהילד להבין מה לעשות בכביש? הוא מפרסם עשרות סרטונים שבהם הוא מביא על עצמו במרבית המקרים, את הבעיות בכדי שיהיה מה לפרסם.

מצטער חביבי, מישהו צריך להגיד את האמת בתור צופה מהצד.

רוב הדברים, פורסמו ככאלו שפשוט היה ניתן להמנע מהם, זה הכל.

עכשיו תגיד "אבל אני מפרסם הרבה ואתה או אחרים לא מפרסמים כלום" = נכון, אתה יודע למה לא אני כמעט ולא מפרסם? אבל כשאני מפרסם תנחש מה? אני תמיד על הימני, מהירות שיוט רגילה... באסה הא?

אני עם כל הכבוד, כן נמצא על הימני ככל הניתן, גם אם זה מהירות שיוט של 90-95 ואני נוסע על כביש תלת נתיבי ורואה שהתנועה גדושה, מה יעזור לי כל כך לעקוף עוד 2 רכבים כדי שגם שם לא אוכל לשייט על 100 נגיד?

גם לי יש 240+ כ"ס ומספיק מומנט לעקוף את כולם ולזגזג, אבל כשאני צריך לצאת לעקיפה ונתקל בתופעות של אנשים שמשייטים להם? זה מעצבן את כולם ומסכן את כולם.

שים לב איך בארופה נוהגים, גם אם אתה על 160 ומישהו רוצה לעקוף? תאפשר לו.

צר לי, אני נמצא ברוב המקרים בימני, מונע את מרבית הדברים שאתה עוד לומד אותם על הכביש ואני ממש לא בוגר יותר ממך, בסה"כ ילדון בן 27 גם כן, תתפלא.

אבל, כפי שהחברים כאן אמרו, יש דברים שאני נמנע מלהכנס אליהם מראש ולמה? בשביל אחר כך לקלל? לרסס גל פלפל על הבן אדם? לעשות סיטואציה של מכות?

בסרטון האחרון, היית לדעתי עם החברה שלך לפי הצרחה ששמעתי, מה היה קורה לו היו יושבים שם 3 בריונים? תופסים אותך? שווה אחר כך את הפגיעה בקרובים לך? נסה לחשוב על זה באחד מן הלילות.

שלא תבין לא נכון, אתה תמיד נמצא במגננה אבל הסרטון האחרון "אני שומר מרחק של 4 שניות מהרכב" או משהו כזה שאמרת, אוקיי ו? תכננת לעשות את זה עד באר שבע או משהו כזה? מקווה שהבנת את הכוונה.

אתה נראה משייט לכל דבר כמעט בנתיב השמאלי, כן תבדוק מראות ותן לאנשים לעקוף, מה הבעיה?

אני רק רוצה להבין, מבחינתך אדם שמחפש לעקוף הוא עושה לך משהו רע? עושה לך דווקא? חבוב, אתה בכביש ואתה כן תיתן זכות עקיפה לאנשים המעוניינים בכך ולא תעשה תרגילים אחרת? אתה תקבל בדיוק את מה שהלאון נתן לך, ובתקווה, אחרים יתנו גם כן ככה.

אלי, פשוט נסה להמנע מהדברים הללו, אל תכנס למגננה, תתחיל לצטט או להגן על עצמך, אני לא תוקף וגם האחרים לא תוקפים אותך בכלל, שים לב שבמידה ויש איזה 10+ אנשים שחושבים כך ועוד הרבה אחרים, לא חשבת שאולי יש משהו בדבריהם? ויש כאן אנשים עם נסיון רב יותר משנינו ביחד עם הכביש.

פורסם
אתה מביא על עצמך את המצב הזה.

גם אם היית באמצע עקיפה וגם אם לא,רכב נצמד אליך וצופר ויש לך אפשרות לעבור לימין אז עבור לשנייה וחצי ותן לו לטוס קדימה

ותחסוך את כל הבלגן.

סתם אתה התעצבנת והוא סיכן 3 רכבים.

מה שניקו מתכוון זה (אני חושב) שאם אתה מזהה כזה נהג היסטרי, עבור ימינה, תן לו לעקוף ואז תצא לעקיפה שלך.

אם מוסרים לך חתיכת חרא אתה לא חייב לתפוס. אפשר גם לזוז הצידה.

בהחלט מבין אותך כמה שההתנהגות שלו מעצבנת ואפילו מדגדג באצבעות לתת לו איזה דחיפה קטנה מאחורה על הברקס הזה שהוא דפק בכוונה. אבל בכביש צריך לשים את הרגשות בצד ולעשות מה שהכרחי - למנוע מקרים מסוכנים ולהתרחק ממפגרים.

קל לדבר בדיעבד על מה אפשר לעשות, בעולם נורמלי מי שנצמד מחכה עוד 3 שניות שאסיים עקיפה, אם הוא לא היה חותך בפראות הייתי שניה אחר כך מאותת ונכנס אחרי המזדה, עכשיו כשאתם יודעים שהוא בבון מהזן הנחות ביותר אז קל לכם להגיד שהייתם חוזרים ימינה שעה אחת קודם, אני לא ציפיתי שהוא יעשה דבר כל כך מטופש, וכדראיתי במראה שהואא כן- נערכתי בהתאם כדי שלא תהיה תאונה. לדעתי אדם אחר פחות מרוכז בכביש שהיה מאט אפילו בקמש פחות ממני היה נכנס בו, מה שכן כנראה שהלאון שלו הייתה מסתובבת סביב עצמה 3 פעמים אחרי שנכנסה ברכב שכבד ממנה פי 1.5.

ולאיליה - גם הרכב שלי חזק ויש לו המון כח ביניים, אני לא מנסה להאיץ לרמזור האדום הבא כמו שמוק ולסכן את שאר משתמשי הדרך, ומילא אני, המקרה הזה מרתיח אותי כי אמא שלי אישה מבוגרת וממש נבהלה מהסיטואציה, מחר הוא יעשה אותו דבר לאישה בגילה כשהיא הנהגת.

דרך אגב 4 קמ אחר כך אני והוא עמדנו באותה כיכר, ההבדל? 3 ליטר דלק.

פורסם
אתם באמת מצפים מהילד להבין מה לעשות בכביש? הוא מפרסם עשרות סרטונים שבהם הוא מביא על עצמו במרבית המקרים, את הבעיות בכדי שיהיה מה לפרסם.

מצטער חביבי, מישהו צריך להגיד את האמת בתור צופה מהצד.

רוב הדברים, פורסמו ככאלו שפשוט היה ניתן להמנע מהם, זה הכל.

עכשיו תגיד "אבל אני מפרסם הרבה ואתה או אחרים לא מפרסמים כלום" = נכון, אתה יודע למה לא אני כמעט ולא מפרסם? אבל כשאני מפרסם תנחש מה? אני תמיד על הימני, מהירות שיוט רגילה... באסה הא?

אני עם כל הכבוד, כן נמצא על הימני ככל הניתן, גם אם זה מהירות שיוט של 90-95 ואני נוסע על כביש תלת נתיבי ורואה שהתנועה גדושה, מה יעזור לי כל כך לעקוף עוד 2 רכבים כדי שגם שם לא אוכל לשייט על 100 נגיד?

גם לי יש 240+ כ"ס ומספיק מומנט לעקוף את כולם ולזגזג, אבל כשאני צריך לצאת לעקיפה ונתקל בתופעות של אנשים שמשייטים להם? זה מעצבן את כולם ומסכן את כולם.

שים לב איך בארופה נוהגים, גם אם אתה על 160 ומישהו רוצה לעקוף? תאפשר לו.

צר לי, אני נמצא ברוב המקרים בימני, מונע את מרבית הדברים שאתה עוד לומד אותם על הכביש ואני ממש לא בוגר יותר ממך, בסה"כ ילדון בן 27 גם כן, תתפלא.

אבל, כפי שהחברים כאן אמרו, יש דברים שאני נמנע מלהכנס אליהם מראש ולמה? בשביל אחר כך לקלל? לרסס גל פלפל על הבן אדם? לעשות סיטואציה של מכות?

בסרטון האחרון, היית לדעתי עם החברה שלך לפי הצרחה ששמעתי, מה היה קורה לו היו יושבים שם 3 בריונים? תופסים אותך? שווה אחר כך את הפגיעה בקרובים לך? נסה לחשוב על זה באחד מן הלילות.

שלא תבין לא נכון, אתה תמיד נמצא במגננה אבל הסרטון האחרון "אני שומר מרחק של 4 שניות מהרכב" או משהו כזה שאמרת, אוקיי ו? תכננת לעשות את זה עד באר שבע או משהו כזה? מקווה שהבנת את הכוונה.

אתה נראה משייט לכל דבר כמעט בנתיב השמאלי, כן תבדוק מראות ותן לאנשים לעקוף, מה הבעיה?

אני רק רוצה להבין, מבחינתך אדם שמחפש לעקוף הוא עושה לך משהו רע? עושה לך דווקא? חבוב, אתה בכביש ואתה כן תיתן זכות עקיפה לאנשים המעוניינים בכך ולא תעשה תרגילים אחרת? אתה תקבל בדיוק את מה שהלאון נתן לך, ובתקווה, אחרים יתנו גם כן ככה.

אלי, פשוט נסה להמנע מהדברים הללו, אל תכנס למגננה, תתחיל לצטט או להגן על עצמך, אני לא תוקף וגם האחרים לא תוקפים אותך בכלל, שים לב שבמידה ויש איזה 10+ אנשים שחושבים כך ועוד הרבה אחרים, לא חשבת שאולי יש משהו בדבריהם? ויש כאן אנשים עם נסיון רב יותר משנינו ביחד עם הכביש.

הייתי עם אמא שלי, לחברה שלי אין קול של עולה מארצות ערב.

כמו שכתבתי בתגובה למעלה, רגע שזיהיתי את הלאון לחצתי עוד קצת על הגז וציפיתי לסיים את העקיפה אחרי המזדה ולהמשיך, אבל הוא לא יכל לחכות עוד 2 שניות מזורגגות.

אז היו כאן 3 אופציות:

1. האופציה שאתה חושב שעשיתי והיא לשייט בשמאלי

2. האופציה שרציתי לעשות והיא להשלים את העקיפה

3.האופציה שאתה טוען שהיית עושה והיא מיד לזוז לימני מאחורי המזדה

בין אופציה 2 ל3 יש בסהכ שיקול דעת שניתן למחלוקת.

בין שתי האופציות לאופציה הראשונה יש אלמנט של ריחוף בכביש

פורסם

אני באמת לא מבין מה כולכם רוצים מהילד.

כל החוכמות שלכם הם בדיעבד, וזאת חכמה מאוד קטנה.

ויש פה כמה תגובות שאני חושב שהן קנטרנות גרידא.

כביש אזורי, כמה מאות מטרים לפני רמזור. רואים בתחילת הסרטון שאלי סיים עקיפה עם הפרש מהירות סביר, יש לפניו רכב במרחק לא רב (והוא לא נמצד אליו, אבל רואים שמהירות הנסיעה גבוהה ממהירות המזדה הצהובה למשל).

כולכם תוך חצי שנייה הייתם מזהים באיזה טיפוס מדובר במראה לפני השלב שכבר היה מאוחר מדי לחזור לימין?

אם היה חוזר לימין והנהג האדיוט בסיאט היה נכנס בו דווקא אז, מה הייתם אומרים?

אלי אמנם קצת קילל (טבעי, גם אני הייתי מקלל) אבל לא נגרר לשום פרובוקציה.

נוחו!

פורסם

מצרף 2 סירטונים,

בסירטון הראשון: רכב נכנס לצומת, רצה לנסוע ישר, ברגע האחרון התחרט - פנה שמאלה לכיוון הנתיב הנגדי ביצע פרסה [על המעבר חצייה לדעתי] ופנה שמאלה.

https://www.youtube.com/watch?v=n2CCXmmMrow

בסירטון השני: מקרה קלאסי של מעבר צומת באור אדום.

https://www.youtube.com/watch?v=vQzZgMXuIik

Seat Ibiza FR

פורסם
טיפ שעוזר במקרים כמו של אלי - להפעיל איתות ימינה, ככה הרכב מאחורה מבין שאתה מתכנן לפנות את הנתיב ורוב הסיכויים לא ינסה לעקוף אותך מימין.
אותתתי.

לכל המתלהמים מהעמוד הקודם:

ככה ממתינים שרכב יבצע עקיפה, גם אם במהירות איטית וגם אם לוקח לו זמן, לא קרה כלום אם חיכיתי עוד 10 שניות.

פורסם

חלוקה כזו מקובלת בעולם התרבותי, כמובן שבארצות בהן נוהגים בימין הדרך.

בישראל זה (מימין לשמאל): 120 90 70 80

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה בסדר ואתה יכול לנשום עמוק ולהתעלם מה"חכמים" פה.

מישהו שנמצא בעקיפה לא צריך להתחיל לזגזג כי יש מישהו בסיאט שחורה שהוא קצת לחוץ (תרגום לעברית / ערבית - ערס).

בכביש תהיה צפוי, מתוכנן ובהחלט לא משתולל.

יש דביל אחד בלבד בצילום של אלי.

זה לא אלי.

פורסם

ולכן בגרמניה זו החלוקהשל gbguy. כמובן בכבישי B, שכן בכבישי A זה 80 (משאיות!) 120 160 230 :-D

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
קל לדבר בדיעבד על מה אפשר לעשות, בעולם נורמלי מי שנצמד מחכה עוד 3 שניות שאסיים עקיפה, אם הוא לא היה חותך בפראות הייתי שניה אחר כך מאותת ונכנס אחרי המזדה, עכשיו כשאתם יודעים שהוא בבון מהזן הנחות ביותר אז קל לכם להגיד שהייתם חוזרים ימינה שעה אחת קודם, אני לא ציפיתי שהוא יעשה דבר כל כך מטופש, וכדראיתי במראה שהואא כן- נערכתי בהתאם כדי שלא תהיה תאונה. לדעתי אדם אחר פחות מרוכז בכביש שהיה מאט אפילו בקמש פחות ממני היה נכנס בו, מה שכן כנראה שהלאון שלו הייתה מסתובבת סביב עצמה 3 פעמים אחרי שנכנסה ברכב שכבד ממנה פי 1.5.

ולאיליה - גם הרכב שלי חזק ויש לו המון כח ביניים, אני לא מנסה להאיץ לרמזור האדום הבא כמו שמוק ולסכן את שאר משתמשי הדרך, ומילא אני, המקרה הזה מרתיח אותי כי אמא שלי אישה מבוגרת וממש נבהלה מהסיטואציה, מחר הוא יעשה אותו דבר לאישה בגילה כשהיא הנהגת.

דרך אגב 4 קמ אחר כך אני והוא עמדנו באותה כיכר, ההבדל? 3 ליטר דלק.

ראיתי את הסרטון כמה פעמים, והערס הלאון הוא ללא ספק ערס מטומטם שהעולם היה מקום הרבה יותר בלי הנוכחות שלו.

אבל, בין הרגע שהוא נצמד אלייך, ועד שהוא עוקף אותך כמו בבון מפגר, עוברות 10 שניות, שזה נצח על הכביש. בין הרגע שאפשר לזהות בבירור שהוא נוסע הרבה יותר מהר ממך, עוברות איזה 2-3 שניות יותר מזה. נכון, לא טריויאלי לראות אותו במראה כי הוא אידיוט ונוסע בערב, ברכב שחור, בלי אורות. אבל היה לך מספיק זמן לראות, להבין, להחליט, לזוז, לחזור שמאלה, ולעקוף את המאזדה, כנראה אפילו בלי להוריד מהירות.

הסיטואציה הזאת קורת לי מלא, לרוב אני נוסע מהר יותר מהתנועה, אז באופן טבעי אני נמצא הרבה בנתיב השמאלי. לפעמים דעתי מוסחת ואני "נרדם" בשמאלי ומישהו מגיע מאחוריי במהירות גבוהה יותר. אין פה התלבטות בכלל, לא "הוא יחכה שניה" ולא "מה אכפת לו", אני מפנה את השמאלי כי הוא נוסע מהר יותר ממני. זהו. אין פה בכלל עניין של מחשבה.

וזה לא ממש מפתיע שמעולם לא קרתה לי סיטואציה כזאת.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
חיכיתי למתלהם הראשון, ברכותיי.

כשלא שומרים מרחק לא טוב לכם

כששומרים מרחק לא טוב לכם.

כשעוקפים בפראות לא טוב לכם

כשעוקפים בזהירות לא טוב לכם

מתלהם? ממש לא. כתבתי את התגובה ממש רגוע. אני חושב שאתה רגיל למגננה אוטומטית אז ככה קראת אותה.

אתה זוכר ששאלתי אותך לפני כמה עשרות עמודים למה אתה מכניס את עצמך לסיטואציות כאלו בכוונה? אמרת לי שאתה נהנה מזה.

אני רק טוען, שאם אתה נהנה מזה אז למה אתה מתלונן?

אין לי ולו טענה אחת כלפי הנהיגה שלך כי זה לא מעניין אותי. תעשה מה שבא לך. האמרות שלך הן אלו שלא תואמת את ההתנהגות פשוט. זה הכל.

לרגע לא טענתי שנהג הסיאט לא דושבאג ואני לא חושב שזה אסון שלא זזת ימינה.

פשוט ידעת שזה מה שיקרה ועדיין לא האצת כדי למנוע את החיתוך, או לחלופין לא האטת כשראית שהוא יוצא לעקוף אותך מימין.

עכשיו בוא, אני נוהג לא מעט באזורים עם הרבה יותר חרא ואני לא מצליח לייצר סרטון אחד לפורום. אני לא חושב שאני נהג טוב במיוחד, אבל וואלה לא חותכים אותי, לא עולים עליי בנתיב וכל שאר הסרטונים שאתה מעלה פה על בסיס שבועי.

יכול להיות שזה צירוף מקרים שנמשך לאורך שנים ואולי סתם יש לי מלא מזל. אני חושב שזה לא המקרה.

בקיצור, אתה לא יכול לבשל לעצמך דייסה ואז להתלונן שהיא לא טעימה.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...