Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז,אחרי שהמערכת ישבה בארון הרבה זמןבעיקר מחוסר זמן, אני מעלה הילוך.

השאלה בכותרת, יש ABS 3 מ"מ ואפילו 5 אם צריך, ויש גישה לCNC ללא עלות לתבנית. האם יהיה הבדל אקוטי בחוזק הפוד אם מדובר בABS עבה או פיברגלס? אני מעדיף להמנע מהעלות של בניית פוד מפיסר בעיקר כי אין לי זמן (לא חסר ידע), ככה שאני אקח בעל מקצוע מוכר לבנייה מה שיעלה לא מעט.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לאיזה דרייבר?

לטויטר זה ממש לא משנה.

לוופר יכול להיות הבדל, אולי אפילו צורך בחיזוקים פנימיים.

מתחדשת*

פורסם

את האמת נראה לי שעדיף לך לבנות אותם מפיברגלאס, אני לא יודע בדיוק מה התהליך עם פלסטיק וCNC אבל אני כן יודע שפיברגלאס יהיה מאוד חזק.

בסופו של דבר זה החלטה שלך באיזו שיטה לבחור, תוכל אולי לעשות פודים מפלסטיק ולחזק אותם עם יריעות פיבר ולא להתעסק עם שיופים ופילר בשביל פיניש חיצוני.

פורסם

בקצרה:

עושים תבנית MDF בCNC.

התבנית נכנסת למכשיר ואקום עם גופי חימום שמרככים את הפלסטיק, במקרה הזה ABS. אחרי שהחומר מתרכך, מפעילים ואקום והפלסטיק נמתח על התבנית. אחרי הקירור שולפים את התבנית והפלסטיק נשאר בצורת התבנית. אני אנסה, במקרה ולא ילך, אפנה לבעל מקצוע עם התבנית הקיימת.

באותו נושא. האם שימוש בתושבות קיימות בגוף הרכב כאמצעי חיבור עם ברגים+תושבות פלויאוריטן/ניילון/אוקולון יהיה מספיק? איך נהוג לחבר פודים?

Stay tuned

פורסם

את הL3 לא יהיה בעיה.

את ה L8, זה כבר סיפור אחר לגמרי.

אגב, התהליך הזה נקרא "Vacume Forming" במקרה?

לדעתי שווה לנסות, במיוחד אם אתה אומר שהעלויות נמוכות.

אבל שוב, הסיכוי ש ABS בעובי 5 מ"מ יצליח להתמודד עם L8 ללא חיזוקים מתאימים נראה לי לא ריאלי.

לגבי החיבורים, התקנה של L8 לדעתי תחייב אותך לחבר את הפוד ישירות לפח/שלדת הרכב.

מתחדשת*

פורסם

אני יוצר חיזוקים בפלסטיק עצמו. זו לא בעיה. אני גםיכול לייצר את התבניצת ככה שהחיזוקים ישארו לאחר הוצאת התבניתץ וכן, ואקום פורמינג

Stay tuned

פורסם

אתה יכול להעלות תמונה של דוגמה כזו?

שבלונה שמאפשרת חיזוקים פנימיים ושטח חיצוני חלק?

מתחדשת*

פורסם

לדעתי השיטה הזו יכולה להניב תוצאות יותר טובות מפיבר , כולם עובדים עם פיבר כי זה הרבה יותר זול ונוח לעבודה, לדעתי תיבה מabs, שתוסיף לה שכבה פנימית של דינמאט תהיה טובה הרבה יותר מתיבת פיבר.

SCANSPEAK

פורסם

וואקום פורמינג זה במקרה העסק המשפחתי שלנו (ראה חתימה).

3 מ"מ אמור להספיק בחוזקו לגודל של רמקול 6X9 למשל - תלוי כמובן בצורה המדוייקת, ייצרנו כאלה הרבה לכל מיני חברות בתחום האודיו (בעיקר להתקנה בבניינים, בי קפה וכו'). 5 מ"מ יצא לך מאוד עבה וחזק, לדעתי overkill.

מדגיש לך לעשות תבנית עם רדיוסים "רכים" בפינות, בוואקום פורמינג רצוי שהצורה של התבנית תהיה כמה שיותר קרובה לחצי כדור.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

ידוע, יהיה פילט של בין 10-20 מ"מ (גדול יותר?) בפינות. אני אייצר תבנית מכמה שכבוות כדי לייצר ריבים לחיזוק, וזווית חליצה של 4-5 מעלות בשביל השקט האישי שלי.

Stay tuned

פורסם

פייר?

יותר מעניין אותי תהליך העבודה על התבנית מאשר התוצאה הסופית :lol:

אז אם אתה לא מעלה תמונות (גם של נסיונות כושלים ואיפה הכשל שלהם) דיר באלק!

מתחדשת*

פורסם

הL8 הם בפועל כמעט 9 אינטש והם "קצת" יותר חזקים מרוב ה6*9 שאתה תמצא בשוק - קצת קצת קצת יותר חזקים

:-D

לא הייתי הולך על פחות מ5 מ"מ לL8 - אני לא חושב שזה אובר קיל בכלל.

בהצלחה.

איך אתה בונה את הפודים? - מקציף בפוליאורטין או מקבע את הטבעות על פסי הגבהה שגם נותנים זווית ומותח בד?

טיפ קטן וחברי - תקציף עם פוליאוריטן

זה גם יתפוס את הטבעות היטב למשטח הפוד.

זה גם קל ונוח לפיסול בעזרת חיתוך ושיופים.

זה גם מבודד מרעשים (רק תדאג שיושאר מספיק חלל כנפח פנימי)

ובסופו של דבר זה גם יתן לך את החוזק המבני הדרוש - בייחוד בL8

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אם אני לא טועה, הא בונה תבנית מ MDF ועושה "נגטיב" מ ABS.

בלי קצף.

בלי בד.

כנראה גם בלי טבעת עץ (ואולי כן, זה לא עלה בהודעות).

ונכתב שיהיה בידוד אקוסטי.

אבל בהחלט, אין דבר כזה אובר קיל ל L8... :twisted:

מתחדשת*

• תוכן חדש...