Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תוצאות בדיקת הבראבו..

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7953 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איי מה אני יגיד לכם מתחיל להימאס לי מלחפש רכב..יום כזה גורם לי לרצות לחזור לאוטובוסים..

או קיי אז ככה: לקחתי את הרכב לבדיקה שתכף אני ירשום את תוצאותיה..אבל הדבר הבולט ביותר ממנה הוא שמספר המנוע לא מתאים לזה המופיע ברשיון הרכב..כשאמרתי את זה למוכר הוא אמר בתמימותו "שכחת להגיד"...בכל אופן הוא יסדר את עניין ההתאמה בין הרשיון למנוע ביום ראשון בין אם אני יקנה את הרכב ובין אם לא..הוא אומר שהמנוע מורכב על הרכב שנה וחצי, והוחלף כי בעלת הרכב נסעה בלי מים..עכשיו אני גם לא יודע כמה ק"מ נסע המנוע..הבדיקה הראתה:

מנוע - בלאי מנוע, רעש מערכת תזמון ושסתומים, תושבות מנוע - וויברציה, מעיכה באגן השמן, נזילות שמן וקורוזיה במערכת הקירור

מערכת היגוי - נקישה בהגה, רטיבות שמן ממערכת הגה, תיקון וכיוון ציר קדמי

בלימה לקוייה

בולמים קדמיים פגומים

שמשה קדמית הוחלפה, תיקון פגיעה בחזית, תיקון פגיעה לאורך צד ימין ודופן ימין, תקוני צבע במרכב הרכב..אז מה אתם אומרים?

לרדת מזה או שכדאי עדיין לחשוב על הצד שהרכב יד ראשונה ועבר (לפי הספידומטר) 93000?

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עכשיו תקשיב:

רוב הליקוים שפירטו בטופס הבדיקה הם בעלי משמעות נמוכה וחלקם דורשים תיקון (נזילה ממערכת היגוי) וחלקם ידרשו החלפה עתידית כחלק מישור קו של האוטו (החלפת בולמים- מומלץ מאוד להשקיע בזה כי אני מעריך שהבולמים מקוריים).

נושא התאמת מספר המנוע הוא לא מאוד בעייתי אבל לא לקנות את הרכב עד שזה מסודר, אני קניתי כך שני רכבים ואין שום בעיה עם זה והטיפול מהיר. אבל שוב...עד שבעל הרכב לא מסדר זאת לא לקנות!

מעבר לכך הרכב נשמע במצב טוב מאוד, אין פגיעות שלדה או קצה שלדה והפגיעות בפח שתוקנו הן משהו שצריך להתרגל אליו בקנית רכב משומש בתנאי שהן תוקנו כראוי.

לדעתי, האוטו בסדר גמור. קח בחשבון שחלק גדול מהפירוט שמכון הבדיקה הוציא הם לצורך כסת"ח שלו וכדאי לקחת את הפירוט בע"מ.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אוקיי אצלי זה פשוט רכב ראשון..אז תגידו צריך להפריע לי שהחליפו מנוע? זה ישה עליי למכור בעתיד? או שאולי זה דווקא דבר טוב שאמור להרגיע אותי לתקופת הזמן הקרובה?

פורסם

תראה, זה שהחליפו מנוע לא צריך להטריד אותך יתר על המידה למרות שמקור המנועים האלה לא תמיד ידוע ועל כן מצבם לא תמיד ברור. בכל אופן, אם בדקו את המנוע במכון הבדיקה ואלו הליקויים שמצאו זה נראה כאילו המנוע במצב טוב ואין בריחת קומפרסיה מהבוכנות.

שהמנוע לא יטריד אותך, רק ההתאמה שלו לרישיון הרכב.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

לפי תוצאות הבדיקה אני יכול לאמר לך בוודאות:

1. הבן אדם רמאי ושקרן מדרגה ראשונה ומאחד כזה אני בחיים לא קונה רכב ולא משנה מה וכמה, פשוט עבריין,נוסע על רכב כשמספר המנוע שונה מברישיון ועוד אומר ששכח,עבריין רמאי, ספר סיפורים לסבתא, אני בטוח שהוא תקוע עם האוטו הזה לא מעט,תן לו להתקע איתו עוד כמה שנים...אל תהיה פראייר.

2. האוטו עבר טראומה שחבל על הזמן,החליפה מנוע כי נסעה בלי מיים - בולשיט, אני לא אוכל את זה.

3. חלונות,בולמים, קורוזיה ...כשמדובר בפיאט, אם היא לא במצב מושלם לגמריי אז אתה מכניס את עצמך לצרות צרורות .

4. הרכב עבר טראומה רצינית,קרעו לו תצורה,אני ממליץ להמשיך ולחפש רכב יותר נורמאלי מזה.

מקווה שתשמע לעצתי ושלא ירמו אותך.

ובנוגע לקילומטרים שהרכב הזה עבר.....אני רק מנסה לחשוב,איך שהוא עולה לי בראש מ"ס בן 6 ספרות כשהסיפרה הראשונה היא לפחות 2.

93000 אלק! איך אנשים לא מתביישים.

פורסם

אלו התוצאות המדוייקות:

מנוע, מערכת קירור, מערכת דלק, מערכת הצתה: בלאי מנוע, רעש מערכת תזמון ושסתומים, רעש אביזרים נלווים+וויברציה, תושבות מנוע, מעיכה באגן שמן, נזילות שמן, קורוזיה בצנורות ואביזרי קירור, לטפל במערכת קירור, תערובת עשירה, תאום וטיפול.

מערכת פליטה: תקין

סרן קדמי ומערכת היגוי: נקישה בהגה, רטיבות שמן ממערכת הגה, תיקון וכיוון ציר קדמי

קפיצים: בולמי זעזועים קדמיים פגומים

שילדת הרכב:

ליקויים בעלי משמעות נמוכה: תיקון פגיעה בחזית, תיקון פגיעה לאורך צד ימין ודופן ימין, פגושים פגומים, מעיכות ושריטות במרכב סביב, מעירות תחתית ופנלים, צבע פגום, תיקוני מרכב וצבע סביב.

ליקויים בעלי משמעות שולית: שמשה קדמית הוחלפה

מערכת בלמים(ללא פירוק גלגלים): בדיקה בפירוק לפרק גלגלים לבדוק, לטפל במערכת הבלמים - בלימה לקוייה.

מערכת תאורה: פנסי אורות דרך לקויים

העברת כוח: בלאי מצמד גבוה, נזילות שמן מתיבת הילוכים, שילוב הילוכים לקוי וחריקה, בורר הילוכים לקוי, נזילה מדיפרנציאל, חופש ציריות

הערות כלליות: לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה, מספר מנוע לא תואם לרשיון.

פורסם

אוקיי

בוא נתחיל מזה שהרכב לא עבר משהו רציני מבחינת שילדה.

תיקוני צבע במרכב זה משהו שקורה לרוב המכוניות , ולא כרוך בתאונה חמורה. מספיק שמישהו לקח עליך רוורס

ומעך קלות את הדלת/ כנף.

החלפת חלון קדמי זה כלום , יכולים להחליף חלון בגלל חצץ שקפץ עליו וגרם למעין "כוכב" שהתרחב לסדק עם הזמן.(גם אצלי הוחלפה שמשה דרך אגב...)

שאר הדברים : חלק כסת"ח , חלק לא , כדאי לבדוק את עלות כל התיקונים ולקזז ממחיר הרכב.

הרכב לא שמור בצורה יוצאת דופן , יש לשים דגש על עניין המנוע . עושה רושם שהושתל מנוע חדש בלי לטפל

בכל המסביב, קרי תושבות והמערכות הסובבות.

אם אתה נעול על בראבו, הייתי מוריד ממנו סכום שמקיף פחות או יותר חלק מהתקלות שצויינו ולוקח את הרכב.

לא לשכוח לבדוק את עניין הבעלות / עיקולים וכו'.

דרך אגב: איפה בדקת את הרכב?

נ.ב. m&t על סמך מה אתה קופץ למסקנות כאלו ?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

בדקתי את הרכב בדינמומטר תל אביב..

וכן אני נעול על הבראבו וזאת בכל זאת יד ראשונה...משהו שלא מצאתי עד היום

המחיר די טוב יחסית לרכב..אני רק מקווה שאני יכול לסמוך על הבדיקה ולהסיק שמצב המנוע בסדר..

אתם חושבים שאני יכול להגיע למסקנה כזאת? כי אם כן זה מוריד לי מהדאגות..

דבר נוסף הוא - רשום ברשיון שהרכב שחור משום מה..האוטו בצבע כחול מטאלי..אומנם כחול ממש כהה ונוטה לשחור אבל עדיין...מה זה אמור להביע??

ודבר אחרון - אתם חושבים שיקשה עליי למכור את הרכב העובדה שהחליפו לו מנוע ותיקוני הפחחות?

נ.ב - לראות ברשיון שהבעלים הנוכחיים הוא פרטי זה לא מספיק? כי הרי אין בעלים קודמים? יש לבצע בדיקת בעלים בכל מקרה?

תודה רבה לכולכם אתם עוזרים המון

פורסם

בהודעה הראשונה שלך ציינת מוכר ובעלת הרכב.

בדקת את הקשר בין השניים כדי לוודא שאתה לא מתעסק עם סוחר?

לדעתי, כל העסק נשמע קצת מסריח ואולי שווה לוותר על רכב

יד ראשונה כדי לישון יותר טוב בלילה.

אני הייתי קונה רכב יד שלישית מבעלים שז-ו-כ-ר שהוא החליף מנוע.

ילדים הורגים נמלים בצחוק- נמלים מתות ברצינות

כל יום אני משכר את עצמי מחדש

בצי המשפחתי- סיויק האצ'בק 96, E30 87

פורסם

מלבד מס' המנוע שאינו תואם - לא לקנות לפני שיסודר ברשיון הרכב.

הפגם המטריד אותי ביותר וגם עלותו גבוהה יחסית - הגיר.

תבת-ההילוכים במצב ירוד ותצטרך לשפצו בעתיד הקרוב, החל מהחלפת סינכרונים ומשלבים וכלה בהחלפת תותבים למוטטת ההילוכים.

מחירים לגיר מפירוק: 1.4 - 6.7K,

ל-1.6 - 2.5K(המחירים הם ללא עבודה).

קח בחשבון את העלות הזאת לפני שאתה סוגר עיניין.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

את האמת גם אני מחפש אוטו כזה אחרי שטעמתי כבר כמעט את כל צעצועי ה1600

הברבו אוטו נחמד מאוד אבל מעניין אותי למה הוא ממש לא הולך בשוק אני בטוח שיש סיבה

מספיק טובה למה אוטו מודל 97 עולה 23000 אלף שקל ...

לפי דעתי תחסוך עוד כמה שקלים ותקנה קולט או משהו שיהיה לך קל להיפטר ממנו !

דרך אגב התכלת מטאלי צבע מהמם וקשה להשגה !!!!!!!!

פורסם
את האמת גם אני מחפש אוטו כזה אחרי שטעמתי כבר כמעט את כל צעצועי ה1600

הברבו אוטו נחמד מאוד אבל מעניין אותי למה הוא ממש לא הולך בשוק אני בטוח שיש סיבה

מספיק טובה למה אוטו מודל 97 עולה 23000 אלף שקל ...

לפי דעתי תחסוך עוד כמה שקלים ותקנה קולט או משהו שיהיה לך קל להיפטר ממנו !

דרך אגב התכלת מטאלי צבע מהמם וקשה להשגה !!!!!!!!

מאותה סיבה למה האוטו שלי, מודל 97, עולה בערך משהו דומה במחירון. אין הרבה כאלו והשוק הרי חלש, אז לוי יצחק מוריד. בגלל המחירון הנמוך הבראבו היא קנייה מעולה, במקום לשלם כמעט פי שתיים על קולט מאותו שנתון, אתה קונה רכב טוב יותר!

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אתה לא צודק רוני.ההשוואה בין הסקסו VTR שהיתה ועודנה אחת ממכוניות הסופר מיני הטובות והמהנות היותר,לבין הפיאט בראבו,קומפקטית ממוצעת לחלוטין,היא לא במקומה.בשום היבט בראבו היא לא יותר מהממוצע,מנוע די בינוני עם "בונוס" של רעש מעצבן,ביצועים לא מדהימים,התנהגות כביש לא מדהימה עם הגה קל מידי,ובנוסף היא גם לא זולה לאחזקה.לקולט הידנית,שגם היא לא פאר היצירה,מנוע וביצועים טובים בהרבה,התנהגות כביש בערך באותה רמה(ממוצעת)עיצוב נאה ומוניטין אמינות טוב יותר.לפחות באיטלקיות של לפני 20 שנה יכולת להינות מאופי ייחודי וממנועים חזקים בעלי ביצועים טובים(אלפא ספרינט,לנצ'ייה בטא קופה)היום אפילו את זה אין להן,והן מכוניות ממוצעות לחלוטין.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אתה לא צודק רוני.ההשוואה בין הסקסו VTR שהיתה ועודנה אחת ממכוניות הסופר מיני הטובות והמהנות היותר,לבין הפיאט בראבו,קומפקטית ממוצעת לחלוטין,היא לא במקומה.בשום היבט בראבו היא לא יותר מהממוצע,מנוע די בינוני עם "בונוס" של רעש מעצבן,ביצועים לא מדהימים,התנהגות כביש לא מדהימה עם הגה קל מידי,ובנוסף היא גם לא זולה לאחזקה.לקולט הידנית,שגם היא לא פאר היצירה,מנוע וביצועים טובים בהרבה,התנהגות כביש בערך באותה רמה(ממוצעת)עיצוב נאה ומוניטין אמינות טוב יותר.לפחות באיטלקיות של לפני 20 שנה יכולת להינות מאופי ייחודי וממנועים חזקים בעלי ביצועים טובים(אלפא ספרינט,לנצ'ייה בטא קופה)היום אפילו את זה אין להן,והן מכוניות ממוצעות לחלוטין.

עכשיו העלבת את רוני - יש לו VTS :)

לגבי ברבו/ה מול קולט - יצא לנהוג (לא הרבה, כמה עשרות ק"מ) על שניהם. היתרון היחיד של קולט (1600 ידנית) על בראבה (1400, ידנית) הוא בסמל של מיצובישי על מכסה המנוע. סמל זה, משדר לרוכש רכב ישראלי טיפודי יוקרה, אמינות ללא פשרות וסחירות חבל"ז, הוא סיבה היחידה לפער כל כך גדול בין המחירים שלהם לפי לוי יצחק. ברהבה היתה נוחה יותר, יותר יציבה על הכביש, פעולת מנוע יותר חלקה ונעימה. אחרי הכל, קולט מ97 היא לנסר חסרת זנב ולא "מכונית ספורט מדהימה" :)

מה שכן - ברבו/ה זו רכב שדורש הרבה TLC (טיפול מלא אהבה אמיתית) כדי לא להתפרק - וכפי שציינת, פיאטים של שנות התשעים הם חסרי נשמה כך שקשה להתחבר עליהם רגשית :)

P.

כך שהרבה יותר משתלם לקנות

• תוכן חדש...