Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הנדסת מכונות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4990 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חבר'ה,

אחרי התלבטויות רבות, החלטתי ללכת על הנדסת מכונות.

יש לי התלבטות בנוגע למוסד הלימודים:

1. מכללת סמי שמעון

2. מכללת אפקה

האם יש הבדל במוניטין, ברמה, או בהתייחסות ל-2 המכללות?

תודה רבה

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא למדתי באף אחד מהמוסדות.

אך מכיר אנשים בשניהם,

לדעתי מבין שניהם, אז אפקה.

אם נוסיף מוסדות אחרים, אז באף אחד מהם.

משכנתא זה קל

פורסם

יש בערך 3 מליון נושאים שנפתחו על זה. תקבל תשובות לכל השאלות שלך כמעט בחיפוש פשוט בפורום

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
למה בעצם אפקה ולא סמי-שמעון?

ועל איזה מקום אחר היית ממליץ?

1. טכניון.

2. אוניברסיטת תל אביב.

3. אוניברסיטת הנגב.

צריך עוד?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לומד הנדסת מכונות בסמי שמעון.

כמו שאמרו לך, אם אתה יכול ללמוד באוניברסיטה תלמד באוניברסיטה.

לגבי המכללה, רמת הלימודים היא דיי גבוהה, המרצים והמתרגלים מעולים ומעבירים טוב את החומר.

ישנן מעבדות חדישות עם כל הציוד הרלוונטי והלימודים כוללים לא קצת לימוד מעשי.

אני לא מכיר את אפקה אך למיטב הבנתי אין הרבה הבדלים בין המוסדות.

Renault clio RT 1994

פורסם
למה בעצם אפקה ולא סמי-שמעון?

ועל איזה מקום אחר היית ממליץ?

1. סטנפורד

2. הארוורד

3. ייל

ועכשיו ברצינות. איני מכיר את אפקה. אבל אני סטודנט במכללת סמי שמעון בבאר שבע, ואני מאוד מרוצה מהיחס ומהרמה.

יש מרצים משותפים למכללת סמי שמעון ולאוניברסיטת בן גוריון, והם מתעקשים שהרמה זהה.

אחד מהם פירט יותר ואמר שלפני כמה שנים באמת היה הבדל, אבל היום הרמה זהה לחלוטין.

כבר קרה יותר מפעם אחת שקיבלתי עבודת בית עם לוגו של סמי שמעון, ומצאתי את אותה העבודה במאגר אינטרנטי עם לוגו של בן גוריון.

בנוסף, בסמי שמעון יש מסלול התמחות שנקרא "תיכון ועיצוב מוצר" שמההתרשמות עד כה, מדובר במסלול באמת מרתק ומרחיב אופקים.

את מה שאני חושב על אנשים שמאמינים שאוניברסיטה זה המקום היחיד ללמוד בו, אני אשמור לעצמי בשלב זה.

מקווה שתעשה את הבחירה הטובה בשבילך, שיהיה בהצלחה.

מתן.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

אני כבר אומר לך שלא. לא מבחינה חברתית, לא מבחינת מבנים ולא מבחינת פעילויות. הקמפוס בבאר שבע גדול יותר, יותר אנשים לומדים שם, ואגודת הסטודנטים חזקה יותר שם.

אני לא אומר שבאשדוד זה גרוע בהרבה אבל המצב מהבחינות שציינתי טוב יותר שם.

לגבי מרצים, גם באשדוד המרצים טובים, רובם מרצים גם בבאר שבע וחלקם גם באוניברסיטאות ולכן הרמה דיי טובה.

כמו שהבחור השני אמר, מסלול התיכון באמת מעניין ומיוחד.

Renault clio RT 1994

פורסם

גם ברייטלינג וגם קסיו מראים בדיוק את אותה השעה. אבל זה עדיין מוצר שונה לחלוטין כמו ההבדל בין סמי שמעון לטכניון. את ההבדל כמו שכתב פעם קופירייטר מוכשר, תרגיש בסיבוב ( כשתחפש עבודה)

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אני מודע לסטיגמה השלילית על המכללה.

לדעתי אין לה שום בסיס.

הייתי מודע לסטיגמה גם לפני ההרשמה, אבל היו לי הרבה חברים שהיו לקראת סיום הלימודים בסמי שמעון ואמרו לי רק דברים טובים.

והחלטתי שאני הולך על סמי שמעון בלי לנסות שום אופציה אחרת.

מנקודת המבט שלי, הקיצוניות שקיימת בארץ בתפיסת השוני בין אוניברסיטאות למכללות נובע ראשית מאפקט העדר שקיים בארץ, כמו שכולם קונים אייפון, מאזדה וכו'. המניע היחיד של אותם אנשים זו הסברה שמדובר ב"הכי טוב".

שנית, מותג הופך למותג כי הצרכנים מקדשים אותו ככזה, ג'ק דניאלס הוא לא הוויסקי הכי טוב שיש, אבל הוא מותג חזק מאוד והרבה אנשים מקעקעים את הלוגו על עצמם, ומסתכלים בהערצה על הבקבוק הנחשק.

אם לא כל עם ישראל היה דוחף לכיוון האוניברסיטאות ומקדש אותם, אז הן לא היו קדושות.

התופעה התחילה אולי מפער כלשהו, אבל כאשר הפער נעלם/הצטמצם משמעותית, אין סיבה להמשיך לרדוף אחרי מותג/מוסד מסוים.

בדיוק כמו שהיום קיה ויונדאי הם כבר לא קללות.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

מתן - עם כל הכבוד, הטכניון ממוקם בין 100 האוניברסיטאות הטובות בעולם בדירוג שנגהאי, ואת"א טיפה אחריו (העברית יותר גבוהה, אבל אין בה מסלולים הנדסיים).

סמי שמעון, אפקה ודומותיהן - מי שמע עליהן?

אז בבקשה - הנח לסטיגמות ודבר על העובדות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...