Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(רכב בתקציב של) כ-12 אש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4994 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים נכבדים,

אני מתחיל ללמוד וצריך רכב (לאחר חמשבות רבות על קטנוע).

הרכב יסע פעמיים בשבוע 80 ק"מ, הלוך חזור, ועוד שלושה פעמים בשבוע 10 ק"מ, סה"כ - כ-350 ק"מ בשבוע.

לכן אני מחפש רכב חסכוני, אמין, ידני והכל בכ-12 אלף שקל (לפני יישור קו).

אני חושב על פולו 2001, גם יפה, גם אמינה למדי וכמובן חסכונית.

אשמח לשמוע המלצות, הזמן קצר והמלאכה מרובה.

תודה.

פורסם

ממש לא מכונית אמינה, הרבה בעיות חשמל ותקלות, ותחזוקה יקרה.

אני הייתי דווקא שוקל את הפונטו ספייס, אבל חשוב למצוא אחת שמורה כי זה רכב רגיש לתחזוקה חפיפניקית, צריך לחפש אחת שטופלה כמו שצריך במי רדיאטור של פיאט שנקראים פראפלו, ושמערכת ההגה CITY שלה תקינה ושלא קרעו אותה. עדיף דגם ELX כי הביצועים שלו עדיפים, והוא יהיה יותר חסכוני גם בבינעירוני ויותר נעים, יהיה יותר גם קל לצאת לעקיפות איתו. (מנוע יותר חזק)

אפשר גם לשקול רנו קליאו B מאותן שנים, אוטו מאוד בטיחותי ונוח, וגם שם אם תמצא שמורה זה אוטו טוב ותמורה טובה מאוד לכסף.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

רנו קליאו הוא רכב נהדר (מאוד מתגעגע לדור I שהייתה לי) אבל לא אמין. לא גרוע כמו המגאן, אבל בפירוש רווי תקלות מעצבנות ורגיש לתחזוקה לא תקנית (מה שצפוי ברכבים כה ישנים).

קשה לדעת מי תהיה בעייתית יותר - הקליאו או הפונטו. עדיף לשמור אפשרויות פתוחות ולבחור פשוט ברכב שנראה הכי נורמלי בתקציב שלך (הכי פחות ידיים, מתוחזק באופן סביר).

לגבי הפולו - בתקציב שלך יש רק פולו מתקופת החשמונאים, הרכב בבסיסו אמין, אבל זה מתקזז במידה מסוימת עם הגיל המתקדם ובנוסף החלקים יקרים יותר. לא הייתי פוסל הסף, אבל מביא עניין זה בחשבון.

אבל לפני הכל - עוד לפני שאתה עובר טסט וממהר לרכוש רכב, תבדוק שיש לך את התקציב הדרוש לתחזוקה שוטפת.

3000 ש"ח ומעלה לחובה + צד ג' (שלא תעז לנהוג בלי צד ג')

1000 אגרת רישוי לשנה.

800 לחודש דלק (במתווה האופטימי).

תחזוקה שוטפת - קשה לחזות נתון זה - אבל זה בקלות יכול לטפס לסכומים מאוד גבוהים. כבר בשנה הראשונה תתתכונן להכין אלפיה לצמיגים, 300 למצבר, בין 500 ל-3000 לטיפול (תלוי אם צריך טיימינג) שבוודאי הבעלים הקודם דחה, קלאץ' מגמגם (עוד בעיה צפויה ברכבים זולים וישנים כאלו) - 1000-2000, רוב המכוניות הזקנות בישראל נוסעות עם בולמים גמורים - 1500-2000 אם תרצה להחזיר את נוחות הנסיעה וההתנהגות לקדמותה. עוד לא התייחסתי לבעיות נפוצות אחרות ברכבים ישנים - מזגן טעון תיקון (הבעלים הקודם מילא גז לכבוד המכירה וזה התנדף יום לאחר התשלום - מאוד נפוץ), מאווררים מתפגרים, רדיאטורים נסתמים, חלונות חשמל שמחליטים לשבוק חיים דווקא ביום הכי חם בשנה (ולפני שמצאת תקציב לתקן את המזגן), אלטרנטור שיצא לגמלאות ושאר מרעין בישין. כל הכתוב לעיל מניסיון אישי ואני עוד יצאתי בזול (טרם הלך לי מנוע לדוגמא).

תשב עם ההורים שלך שיש להם, אני משער, ניסיון באחזקת מכוניות ותחשבו ביחד אם מדובר בהוצאה שתוכלו (או תוכל לבדך) לעמוד בה.

פורסם

קליאו B שמורה יכולה להחזיק יפה.

אבל צריך סבלנות למצוא בכללי רכב ישן שמתוחזק כמו שצריך ולא בחלטורות.

מעטים האנשים שמחזיקים רכב ישן ויטפלו במוצרים איכותיים וכו',

הרוב יעדיפו לחסוך (כי במילא אין להם תקציב לרכב כמעט) ובמקום מי רדיאטור איכותיים ישימו במקרה הטוב "אנטיפריז של אמריקן איגל" (מים עם צבע מאכל ירוק?) ובמקרה הגרוע יותר גם מי ברז. מה שגורם נזק לרדיאטור ולראש המנוע.

כך או כך, גם לא ציינת עלויות של צמיגים שהם לא פחות חשובים, מערכות שמתקלקלות ברכב, יישור קו ברכב ישן שעולה הרבה, יכול להיות שצריך להחליף בלמים (לא בולמים, לא התבלבלתי) שזה גם משהו בטיחותי מאוד, סיכוי טוב שבעל הרכב דחה את התיקון שלהם או שהשקיע במשהו סיני בסיסי, זול וגרוע.

ככה שרכב ישן יחסית + יישור קו, יכול לעלות כמו רכב יותר מודרני, אבל עם יישור קו קטן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

כאמור הייתה לי קליאו דור I, חולקת הרבה מאוד מכלולים עם ה-B (שהיא רק מתיחת פנים למעשה ולא מכונית חדשה). המנוע והגיר דווקא היו בסדר, כל מה שמסביב מתפורר. הרגשתי כאילו האוטו מתפרק סביבי וכל פעם צץ משהו חדש שדרש זמן וכסף לתיקון עד שנמאס לי והאוטו הגיע למצב ביש ונמכר בגרושים. אני ממש לא נפלתי על לימון, פשוט מדובר ברכב שלא בנוי הכי טוב בעולם.

לגבי תחזוקה - תעזוב עריכת רשימות וירידה לפרטים. בלמים זה עוד בקטנה - עוד 200-300 לרפידות חדשות שמוחלפות כחלק מהטיפול. מקסימום אלפיה אם גם הדיסקים גמורים, רק שתשים לב שזה מצטבר והולך. מדובר בגדול סכום של 3000-8000 ש"ח בשנה הראשונה, תלוי ברכב שתבחר אבל בעיקר במזל. מאחר שתמיד צריך לקוות לטוב אבל להתכונן לגרוע מכל - אם אין לך תקציב חודשי של לפחות 1500 ש"ח לרכב (שכאמור חצי ממנו ילך לדלק ועוד יותר מחמישית לביטוח ואגרת רישוי), אז תשכח מזה.

פורסם

חברים יש לי ניסיון של יום יומיים באחזקת רכב.

השאלה מתייחסת נטו לרכב המומלץ ביותר.

אפשר למתוח את התקציב ולהכניס 206, פונטו ספייס גם באה בחשבון.

מה דעתכם?

פורסם

משום מה הבנתי שאתה מתחיל ללמוד נהיגה ומחפש כבר רכב. עכשיו אני מבין שאתה מתכוון להתחלת לימודים אקדמיים.

תנסה להתמתח קצת (עוד 2-3 אלפים) ולמצוא פיאט פונטו מודל 2004 במצב סביר. מוניטין טוב יותר מהקליאו או ה-206 וכנראה גם יותר זולה לתחזוקה אם תדבוק בגרסה הבסיסית והידנית. יש עליה הרבה מאוד דיונים בפורום זה.

עדיין, לפני תחילת הלימודים תבצע שקלול של כלל ההוצאות שלך (כולל דברים "קטנים" שמצטברים להמון כסף - כמו כוס קפה בלובי לפני השיעור הראשון או ארוחת צהריים באוניברסיטה/מכללה) ותבדוק אם עדיין יש לך את אותם 1500 (לפחות) לחודש בצד. זה מניסיון.

פורסם

אם אתה יכול למתוח את התקציב, אתה תעשה לעצמך רק טוב.

תנסה לחפש אכן 206 שמורה, רק קח בחשבון לחפש רק ידנית, מטופלת ושמורה, ובדוק האם טופלה ידית האיתות כי היא ידועה בתור בעייתית.

פיאט פונטו ספייס, עדיף לך את הדגם של 80 כ"ס כפי שאמרתי, רק לבדוק שני דברים שמאוד חשוב לבדוק - מילוי נוזל רדיאטור מקורי שנקרא פרפאלו ותקינות מערכת ההגה CITY שהיא בעייתית וסובלת מתקלות בעיקר בשנתונים הראשונים של הפונטו ספייס.

פורסם

206 ידנית עם מתיחה קטנה של התקציב תהיה הבחירה המתאימה.

מנסיון העבר עם ה206 אין שום בעיה חוץ מהמחלה של הידית איתות (לי לא היה את הבעיה).

אני לא ממליץ על הפונטו כלל , חרא של רכב עם מלא בעיות קטנות ומרגיזות גם אם טופל מיומו הראשון במורשה, חברה שלי סובלת מאוד עם הרכב (נקנתה מיד ראשונה וק"מ נמוך מאיש מבוגר טופלה ומטופלת במורשה) .

חובב רכב , לא חובב תקלות :evil:

פורסם

אני כהרגלי אנסה למתוח את התקציב למטה

205 1.4 ידנית 98 מאיזה סבתא נחמדה,

מגאן 1.6 ידנית 201 אולי אפילו 2003 עם מעט ק"מ, (חמר מכר עכשיו יד ראשונה עם 100 K ב4,000 - שמורהההה)

יפנית איכותית - קורולה או אלמהרה ידניות - כן כן יש כמה אקזמפלארים כאלה ישדרו אמינות וצריכת דלק שתפתיע לא מעט היברידיות (1/13)

אתה יכול לחשוב על 4X4 בדמות טריוס 98 במיוחד עם גיר ידני, זו למעשה דיהטסו שריד 1.3 גבוהה - תהנה מביקורים ביים ...

במחיר הזה זה לא ממש משנה איזה רכב תקנה יותר חשוב שיהיה ביד טובה קודם לכן

לרכבים בשנתונים הללו אין ביקוש (תראה את התגובות בפורום) מה שמוריד את המחיר שלהם לריצפה

אלו רכבים שיעמדו עם שלט עד שיגמר להם הטסט ואז ילכו לברזל אתה גואל אותם מהצרה הזו שנקראת רכב ולכן אתה יכול להנות מרכב טוב ב - "חינם"

פורסם

דייהטסו שרייד, רצוי גירסת הסדאן. יכולה להיכנס 99/00 בתקציב שלך, חפש אחת שמורה ותהנה.

קורולה גם אך סובלת מחלקים קצת יקרים.

206 ידנית מנוע 1.4 מנוע TU.

:idea:

תזכור: אתה מתחיל להיות סטודנט ואתה תהיה שקוע רבות בלימודים יותר ממה שאתה מתאר לעצמך. לכן (!!) לך על אמינות בראש ובראשנה. כל יום שאתה מחמיץ בגלל הרכב והזמן שאתה מאבד לטובת הרכב לא שווים את זה. קח אוטו אמין, אפילו אם הוא לא שיא החסכוניות לפחות שיהיה רגיש להזנחה קלה.

פונטו, קליאו, מגאן ושאר ההרפתקאות - לא עבורך !

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

• תוכן חדש...