Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וחג שמח לכולם!

הלך לי ראש מנוע ביונדאי לנטרה 96 לפני בערך כחודש (וגם התייעצתי פה בפורום אם כדאי להשקיע)

בכל מקרה החלטתי לבסוף לעשות את הטיפול בעצמי (אני סטודנט ואין שפע מזומנים) עם כל הסיכונים הכרוכים בכך.

פירקתי ושלחתי את הראש לשיפוץ, קניתי סט אטמים חדש כמובן פלוס שמן איכותי ונוזל קירור ופילטר שמן וכו'

הרכבתי את הראש ואיזשהו מכונאי חבר בא לעזור לי עם הטיימינג וחיזוק של הברגי ראש מנוע עם מפתח מומנט כמו שכתב היצרן.

מילאתי שמן ומים והנעתי את האוטו ומן הסתם הוא לא עבד חלק מיד (אבל לא היו רעשים חזקים של בוכנה נפגשת עם שסתום או משהו בסגנון) והיה נכבה כל פעם אחרי חצי דקה בערך, ככה כמה פעמים עד שהתחלתי לחשוד שמשהו בכל זאת לא בסדר ואז קרה הדבר הכי מפחיד מבחינתי זה שבדקתי את מדיד השמן והשמן החדש היה נראה כמו...טחינה!

כ"כ נלחצתי שהלך לי שוב ראש מנוע והחלטתי לבדוק את רצועת הטיימינג שוב והתברר שאכן היא לא הייתה ממוקמת בדיוק אלא בהפרש של כמה שיניים לפי הסימון שעשיתי לפני הפירוק וכנראה שהמכונאי התבלבל. :-( (רצינו לכוון את הטיימינג לפי הוראות היצרן אבל לא היה לנו פטיש אוויר כדי לשחרר את הגלגל התחתון לכן הסתמכנו על הסימון שעשיתי)

בקיצור, מיקמתי אותה מחדש במקומה המקורי וניסיתי להניע ואכן המנוע נשמע חלק יותר אך עדיין נכבה אחרי חצי דקה\דקה ולא ניסיתי יותר מפעמיים כדי שבאמת לא יהיה נזק גדול יותר.

השאלה שלי היא האם הטחינה\שמן במנוע מראה על שאריות לכלוך שנשאר עוד מהפירוק (רוקנתי כמובן את השמן הישן) או שייתכן שבגלל כמה נסיונות ההנעה נהרס שוב ראש המנוע עקב זה שהטיימינג לא היה מדויק??

וכרגע כשהטיימינג מדויק, האם כדאי לי להחליף את השמן הלבנבן בשמן חדש ולנסות להניע שוב? או שיש איזו דרך לבדוק מה הבעיה?

אנא עזרו לי

תודה רבה מראש לכל העונים!

"Dust in the wind, All we are is dust in the wind"

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

פורסם

קשה לי להאמין שהלך שוב ראש בקלות שכזאת. אם ראיתה שוב טחינה, כנראה שהראש לא חוזק טוב או אטם פגום/ לא איכותי. תתחיל לבדוק את החיזוק. במידה ולא עוזר תפתח שוב. תחליף לאטם ראש מקורי! ותבצע סגירה לפי הוראות יצרן!

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם

דני ואבי, הסט אטמים הם מקוריים של יונדאי והסגירה של הברגים הייתה עם מפתח מומנט כמו שכתב היצרן...

לא יכול להיות שזה בגלל שאריות של מים שנשארו בבלוק או משהו?

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

פורסם

טיימינג לא קשור "לטחינה" במים !

השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך, האם אין לך סדק בבלוק ?

כדאי שתתן יותר פרטים מה הוביל להשבתה ולביצוע ראש מנוע ?

האם גם בגלל "טחינה" בשמן ?

האם המנוע עבר התחממות קיצונית ולמשך כמה זמן ?

כמה קמ' המנוע הזה עבר ?

רענן

פורסם

האטם הונח בצד הנכון? יכול להיות גם שלאטם מקורי יהיה פגם מהיצור. אולי סיבה שאני מתקשה מאוד להאמין שהראש לא עבר ישור שטח כמו שצריך.

כמו שנאמר מעליי אולי באמת יש בעיה בבלוק האם בדקתה?

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם

כאכן נשמע כמו בעיות באטמים- כי חודר לך מים לשמן(ניראה כמו טחינה) ואולי אפילו לצילינדר וזה מה שגורם למנוע ליכבות.

שים לב אם השסתומים לא ניראים נקיים יותר-חדירת המים גורמם להורדת ליכלוך וקל יותר לדעת באיזה צילינדר המים חודרים.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

רענן..

חשבתי אולי בגלל שהטיימינג לא היה במקום אז אולי חלילה התעקם איזה שסתום או בתעוות הראש ואז חדרו מים לשמן וכך נהייתה ה'טחינה'.

הראש מנוע 'הלך' כי האוטו התחמם ומיד עצרתי והתברר אחרי זה במוסך שהלך הראש כי נפלה צינורית קטנה מהפקק של המיכל עיבוי ואז הרדיאטור התרוקן ממים, ולא היה 'טחינה' בשמן גם אז. והמנוע עבר התחממות אבל ממש לא להרבה זמן כי מיד עצרתי איך שהרכב התחמם.

והרכב עבר 260K ק"מ

תודה!

אבי.

הבלוק נראה בסדר גמור וגם היישור של הראש היה נראה בסדר גמור והעבודה עליו באמת נראתה מקצועית ונקייה!

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה, אבל יש מצב שהמקור של הטחינה הוא במערכת הקירור? רדיטור וצנרת?

בדרך כלל אחרי התחממות מנוע נפרצים מעברים ונוצר מצב של טחינה ברדיטור.

יוסי

פורסם
רענן..

חשבתי אולי בגלל שהטיימינג לא היה במקום אז אולי חלילה התעקם איזה שסתום או בתעוות הראש ואז חדרו מים לשמן וכך נהייתה ה'טחינה'.

הראש מנוע 'הלך' כי האוטו התחמם ומיד עצרתי והתברר אחרי זה במוסך שהלך הראש כי נפלה צינורית קטנה מהפקק של המיכל עיבוי ואז הרדיאטור התרוקן ממים, ולא היה 'טחינה' בשמן גם אז. והמנוע עבר התחממות אבל ממש לא להרבה זמן כי מיד עצרתי איך שהרכב התחמם.

והרכב עבר 260K ק"מ

תודה!

אבי.

הבלוק נראה בסדר גמור וגם היישור של הראש היה נראה בסדר גמור והעבודה עליו באמת נראתה מקצועית ונקייה!

אם בוכנה הייתה פוגשת שסתום, היית מרגיש ויודע זאת.

בכול מקרה השסתומים לא קשורים למעברי המים.

בקיצור טיימינג לא קשור לעניין "הטחינה".

לעצם העניין, בעקרון עם קמ' כזה לא מתעסקים עם ראש מנוע או אוברול. פשוט מחליפים מנוע מייבוא.

הבעיה עם התחממות, במנועים מודרניים העשויים כול אלומניום וקלי משקל, הדפנות יחסית מאוד דקות בין המעברים.

התחממות לעיתים יוצרת עיוות (דפורמציה) שכול אוברול לא מסוגל להחזיר המנוע לקדמותו.

זאת הסיבה שלאט לאט ביצוע אוברול הוא מחזה לא שכיח בכלל.

אני מציע שלפני שתפרק הראש בשנית, וודא שוב הידוק של הראש מנוע, הכנס לחץ למע' הקירור (יש משאבה שכוללת פקק רדיאטור מתאים) וודא שלא בורח לחץ דרך המדיד או פתח מילוי השמן למנוע.

אם אין בעיה, וודא שנוזל הקירור תקין , החלף שוב שמן וקווה לטוב ...

במידה ושוב יש "טחינה", את העבודה אתה כבר מכיר, תחליט אם שווה לך לנסות שוב או להחליף מנוע קומפלט מייבוא.

בהצלחה

רענן

פורסם
שלום וחג שמח לכולם!

הלך לי ראש מנוע ביונדאי לנטרה 96 לפני בערך כחודש (וגם התייעצתי פה בפורום אם כדאי להשקיע)

בכל מקרה החלטתי לבסוף לעשות את הטיפול בעצמי (אני סטודנט ואין שפע מזומנים) עם כל הסיכונים הכרוכים בכך.

פירקתי ושלחתי את הראש לשיפוץ, קניתי סט אטמים חדש כמובן פלוס שמן איכותי ונוזל קירור ופילטר שמן וכו'

הרכבתי את הראש ואיזשהו מכונאי חבר בא לעזור לי עם הטיימינג וחיזוק של הברגי ראש מנוע עם מפתח מומנט כמו שכתב היצרן.

מילאתי שמן ומים והנעתי את האוטו ומן הסתם הוא לא עבד חלק מיד (אבל לא היו רעשים חזקים של בוכנה נפגשת עם שסתום או משהו בסגנון) והיה נכבה כל פעם אחרי חצי דקה בערך, ככה כמה פעמים עד שהתחלתי לחשוד שמשהו בכל זאת לא בסדר ואז קרה הדבר הכי מפחיד מבחינתי זה שבדקתי את מדיד השמן והשמן החדש היה נראה כמו...טחינה!

כ"כ נלחצתי שהלך לי שוב ראש מנוע והחלטתי לבדוק את רצועת הטיימינג שוב והתברר שאכן היא לא הייתה ממוקמת בדיוק אלא בהפרש של כמה שיניים לפי הסימון שעשיתי לפני הפירוק וכנראה שהמכונאי התבלבל. :-( (רצינו לכוון את הטיימינג לפי הוראות היצרן אבל לא היה לנו פטיש אוויר כדי לשחרר את הגלגל התחתון לכן הסתמכנו על הסימון שעשיתי)

בקיצור, מיקמתי אותה מחדש במקומה המקורי וניסיתי להניע ואכן המנוע נשמע חלק יותר אך עדיין נכבה אחרי חצי דקה\דקה ולא ניסיתי יותר מפעמיים כדי שבאמת לא יהיה נזק גדול יותר.

השאלה שלי היא האם הטחינה\שמן במנוע מראה על שאריות לכלוך שנשאר עוד מהפירוק (רוקנתי כמובן את השמן הישן) או שייתכן שבגלל כמה נסיונות ההנעה נהרס שוב ראש המנוע עקב זה שהטיימינג לא היה מדויק??

וכרגע כשהטיימינג מדויק, האם כדאי לי להחליף את השמן הלבנבן בשמן חדש ולנסות להניע שוב? או שיש איזו דרך לבדוק מה הבעיה?

אנא עזרו לי

תודה רבה מראש לכל העונים!

שלום רב !

הנה מספר עובדות ומסקנות:

אין קשר בין הרכבה לקוייה של חגורת טיימינג לטחינה בשמן או במים. !

יש לוודא האם קיים חוסר ניכר במי קירור, ובעודף שמן במדיד השמן, מה שיאשר את העובדה שחל פגם, ו/או קיים לקוי במנוע שגורם לחדירת מים לשמן.

במידה ואכן קיים חוסר ניכר של מי קירור, קיימת בוודאות , בעייה שקשורה להרכבת אטם הראש, ישור הראש, בלוק מנוע אכול , דפורמציה בראש , שנגרמה מעוות בגלל התחממות יתר מה שפוסלת את הראש.

הרכבת טיימינג לא מקצועית, על ידי מכונאי חובב נסלחת, בתור שכר למוד, לא נסלחת במוסך מורשה. קיימת לרוב במוסך מדרכה.

העובדה שאתה סטונדנט תפרן, יוכולה לעורר את רחמי חברי הפורום, ואת התחשבותם, אך לא מעניינת ונסלחת מצד המנוע.

להבא נסה לפסק את המשפטים, בתור סטודנט הדבר לא נסלח.

המנע לשלוח לי הודעה פרטית בנושא זה, בשביל זה קיים פורום טכני.

לא מהנמנע שיש לפרק את ראש המנוע שוב הפעם על ידי מכונאי מורשה.

ידוע לי ההיבא הכספי והכלכלי הקשור בכך, זה החיסרון היחיד בהחזקת רכב.

קרקא שוב בעיון את השרשור הראשון שפתחת בעיניין, והתייחס לעצות שקיבלת שם:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=445502

בהצלחה בכל מקרה.

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אני אוסיף שאלות לכל המידע המעניין שהגיבו לך.

האם בדקת קומפרסיה? האם עשית בדיקת לחץ הפוך לפני שהחלטת לפתוח ראש מנוע (או במינימום הבדיקה עם שמן ברקס בתוך הצלינדרים, כלומר בדיקת אטימות של הרינגים)?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
אני אוסיף שאלות לכל המידע המעניין שהגיבו לך.

האם בדקת קומפרסיה? האם עשית בדיקת לחץ הפוך לפני שהחלטת לפתוח ראש מנוע (או במינימום הבדיקה עם שמן ברקס בתוך הצלינדרים, כלומר בדיקת אטימות של הרינגים)?

בוודאי, הייתי במוסך אחרי שהרכב התחמם ויום למחרת המים במיכל עיבוי התפרצו לכל עבר מהחום אז עשו בדיקת קומפרסיה, לחץ וכו'

פורסם

לפעמים לעשות לבד ולנסות להוזיל עלויות לא עוזר,

יכול להיות שהאטם ראש נפגע מזה שאולי הורדת את הראש פעם אחרי שהנחת אותו או שלא הונח כראוי או שהוא לא מתאים בכלל.

יכול להיות באמת שיש בעיה אחרת, כמו סדק באחד המעברים.

בכל מקרה הטעות הכי גדולה שהטיימינג הותקן לא נכון , זה אמנם לא קשור לטחינה אבל זה בהחלט יכול לגרום נזק משמעותי לראש מנוע.

חפש חבר שמבין באמת או שמכיר איזה מוסכניק שיבוא יראה מה לא הורכב נכון.

• תוכן חדש...