Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז מה זה בעצם כוח סוס?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5001 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרבה נאמר פה ש"ככל שיש לרכב יותר כוח סוס, ככה הוא מהיר יותר".

אני וחבר רצינו לראות עד כמה זה נכון, אז עשינו ניסוי קטן.

הלכנו למגרש חניה ריק עם 3 רכבים:

1.טויוטה קורולה 1.6 2006 אוטומטית (110 כ"ס תקנו אותי אם אני טועה) עשתה 152K

2.פולקסווגן גולף 2.0 2001 אוטומט (115 כ"ס) עשתה 134K

3.סיאט איביזה 1.6 2002 גיר רגיל (75 כ"ס) עשתה 149K

העמדנו את הטויוטה בקו ישר עם הגולף, הזנקנו, והטויוטה קורולה בהתחלה נשארה מאחור, אך תוך כמה שניה תפסה תאוצה ועקפה את הגולף ללא בעיה והמשיכה עד לקו הסיום כשהגולף מאחוריה.

לאחר מכן עשינו את אותה הבדיקה עם הטויוטה והאיביזה.

העמדנו את הטויוטה באותו קו עם האיביזה, הזנקנו, והאיביזה פשוט "עפה" לעבר קו הסיום, והשאירה את הטויוטה הרבה מאוד מאחורה וסיימה כשהטויוטה מאחוריה.

עכשיו, זה קצת מבלבל אותי למען האמת, רכב עם 115 כ"ס נשאר מאחורי רכב עם 110 כ"ס, ורכב עם 75 כ"ס נשאר לפניי רכב עם 110 כ"ס.

אז מה בעצם כ"ס בא לשקף לי?

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ממה שראיתי פה,

http://www.kml.co.il/Car/%D7%A1%D7%99%D7%90%D7%98_%D7%90%D7%99%D7%91%D7%99%D7%96%D7%94_2002_5430

הסיאט עם 100 כח סוס וסגורת ב10 שניות מ0-100.

אולי זה המצב?

נכון שאני "פאנבוי" ויש לי חולשה לקורולה, אבל אם נהיה ריאליסטים זה נראה לי קצת מוזר שה1.6 של הקורולה שהוא זריז מאוד, לא שוקלת הרבה ויש לה 110 כח סוס נופלת לאיביזה עם 75?.

פורסם

אי אפשר להתחשב רק בהספק כשבאים למדוד תאוצה. יש גם משקל, גרר אוירודינאמי (כמעט זניח במהירויות האלה, אך השפעתו עולה עם המהירות), יחסי העברה חשובים ביותר - התייחסות לכ"ס בלבד היא פשטנית.

אושריקו - גיר אוטומטי עייף יבטל גם SR-71 (אהם...) כמו קורולה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ברכב יש הרבה יותר משתנים מכ"ס.

מה עם משקל עצמי, רצועת כח, נצילות גיר(שדרך אגב לאיביזה היה שם יתרון מוחץ).

פורסם

במידה ונניח כי כל המשתנים האחרים מלבד כוח סוס לא משפעים על התאוצה ורק הכוח סוס משפיע הרי שיש לכם הנחת בסיס מוטעית, אתם לוקחים רכבים שמי יודע מה עבר עליהם וכיצד תוחזקו ומניחים שעדיין יש באמתחתם את נתוני היצרן מה שאם תערך ביקה ייסתבר כשגוי

היום זה המחר שדאגת לו אתמול.

פורסם

אני לא מתכוון לחפור כדי שלא יריבו איתי שוב וימשיכו להגיד שאני לא יכול לדבר על הקורולה בלי להגיד כמה שהיא פרארי ולקחה GTR.

אני לא חושב שהגיר של הקורולה עייף ב152K, לפחות לא בגרסה היפנית וברכב שנקרא קורולה.

דבר שני, המנוע של הקורולה והגיר 4 הילוכים זה שילוב מנצח, אולי בגלל זה הרכב זריז עד מאוד לקטגורייה שלו.

אז מה, יכול להיות שהמשקל והתיבה הידנית הכריעו את הקורולה או שיש באמת פרטמריים נוספים?

בסס, תאמין לי שברוב היפניות הנתון שהיצרן מפרסם הוא אמיתי לגמרי גם על הכביש שאתה תנסה לבדוק.

פורסם

הגולף הכי כבדה

האיביזה הכי קלה

מצב הצמיגים גם יכול לבוא לידי ביטוי ברגע הפתיחה

המתלים, איכות הדלק

בנוסף לכל מה שכתבו פה למעלה

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

1. מי שאמר שיותר כ"ס אומר יותר מהירות, לא יודע על מה הוא מדבר.

2. מנוע 2 ליטר 8 שסתומים של פולקסווגן עצל מאוד עד שהוא מגיע למהירות תלת ספרתית ואז הוא יותר ערני.

3. הסיאט ידנית. אילו היתה אוטומטית היא היתה נשארת הרחק מאחורי כולם.

פורסם
ממה שראיתי פה,

http://www.kml.co.il/Car/%D7%A1%D7%99%D7%90%D7%98_%D7%90%D7%99%D7%91%D7%99%D7%96%D7%94_2002_5430

הסיאט עם 100 כח סוס וסגורת ב10 שניות מ0-100.

אולי זה המצב?

נכון שאני "פאנבוי" ויש לי חולשה לקורולה, אבל אם נהיה ריאליסטים זה נראה לי קצת מוזר שה1.6 של הקורולה שהוא זריז מאוד, לא שוקלת הרבה ויש לה 110 כח סוס נופלת לאיביזה עם 75?.

דגם הסיגנו מגיע עם 100 כ"ס ודגם הסטלה מגיע עם 75 כ"ס, לי יש את הסטלה.

לגבי הטיפולים הקודמים של הבעלים הקודמים של האיביזה והגולף אני לא יודע להגיד לכם.

אך הקורולה יד ראשונה, מטופלת אך ורק במוסך המרכזי והרכב שייך לאישה בת 33 שאני מאמין שלא נוסעת על קצה היכולות של הרכב, אם בכלל על רבע היכולות שלו.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

אושריקו, היו לי 2 דייהטסו אפלאוז (קורולה מינוס 100 קילו), ידנית ואוטומטית. שמיים וארץ. כמו כן נהגתי על קורולות, מדורות שונים, ידניות ואוטומטיות, כך שאני יודע היטב על מה אני מדבר.

יש הבדל עצום בין להיות שפוט (ולהודות בזה, כמו שאני עם אלפות) לבין לטעון דברים שהם לאו דווקא נכונים בלהט של קמיקאזה שהגזימו לו עם הסאקה שלפני הטיסה האחרונה.

152K זה מספיק בשביל לעייף את הגיר, גם אם המנוע יהיה די טוב בקילומטראז' הזה אם טופל כראוי. עם אפלאוז ידנית התקרבתי מאד לנתוני יצרן גם אחרי 300K ק"מ (10.9 ל-100 על השעון ברכב יד 1 שטופל ביד אוהבת 11 שנים. אני מניח שהמשמעות האמיתית היא קצת פחות מ-12 ל-100 אמיתי. נתון היצרן הוא 10.8), אבל מכאן ועד לטעון שברוב היפניות נתון היצרן הוא אמיתי? תנסה הונדה סיוויק, אם תגיע ל-8.7 מבלי ליפול מצוק - תבוא לדווח. הכי טוב שהגעתי אליו היה 9.4 ל-100 על השעון, שזה בערך 10 +/- ל-100 אמיתי. לא רע, בכלל, אבל בחייך.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

האיביזה גיר רגיל, הבדל תהומי מגיר אוטומט 4 הילוכים. האיביזה בטח גם קלה יותר מהקורולה.

חוץ מזה באופן כללי מיאוצים כאלו נותנים רק חלק מהתמונה בכל מה שקשור למהירות, הספק ומומנט. בגלל זה בד"כ מודדים גם תאוצות ביניים ששם אני מניח שהאיביזה למשל תתקשה יותר מהגולף (אם אכן מדובר באיביזה 75 כ"ס).

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אוקי, אני אסביר בצורה פשוטה וקצת שטחית: אין כזה כוח "כוח סוס." המנוע בכלל לא מייצר כוח סוס! המנוע גם לא מייצר סל"ד, התוצר היחיד של המנוע הוא מומנט. לכן, המומנט הוא שקובע בסוף גם את עוצמת התאוצה של הרכב וגם את המהירות הסופית.

אבל, המנוע גם צריך להסתובב במהירות כלשהי - זה הסל"ד. לכל מנוע יש מהירות סיבוב שבה הכל עובד "עגול." זהו שיא המומנט - הנקודה בה המנוע מפיק הכי הרבה כוח ותאוצה. בנוסף, ככל שהמנוע יוכל לטפס לסל"ד יותר גבוה, הוא יגיע גם למהירות גבוהה יותר. עד כאן הגיוני.

כוס סוס מודד הספק. פשוט מכפילים את המומנט בסל"ד. אם בסל"ד 2000 מתקבלים 20 קג"מ (הכל כמובן כשהמצערת פתוחה לגמרי) אז מכפילים 2000 ב-20 ומחלקים באיזשהו מספק כדי שההספק יתקבל במספרים שנוח לעבוד איתם. כיוון שההספק משקלל בתוכו גם את המומנט (שמאפשר את תאוצת הרכב) וגם את הסל"ד - אפשר לקבוע גם את המהירות הסופית וגם את התאוצה על בסיס נתון ההספק בלבד.

בשלב הזה נכנסת הממסרה, יענו תיבת ההילוכים. מנוע בעירה פנימית בלי תיבת הילוכים לא יעבור מהירות של בערך 50 קמ"ש וגם לא יהיה בעל כוח שיאפשר להזיז את הרכב בכל מצב. תיבת ההילוכים בנויה מזוגות של גלגלי שיניים - אחד גדול ואחד קטן, אחד מחובר למנוע ואחד לגלגלים. גלגל קטן מסתובב מהר יותר מגלגל גדול, אבל קשה יותר לסובב אותו (עניין של מנוף).

לכן, הילוך נמוך (כמו ראשון) שבו גלגל גדול מחובר למנוע ייתן הרבה כוח עבור תאוצה, אבל המנוע לא יגיע למהירות גבוהה כי הגלגל מסתובב לאט ולא מגיע למהירות גבוהה. בהילוך גבוה (כמו הילוך שלישי) יהיה יחסית מעט כוח, אבל המנוע יוכל לפעול בטווח מהירויות יותר גבוה.

בשני המקרים - ההספק נשאר זהה. למה? כי ההספק הוא המכפלה של מהירות הסיבוב של המנוע (סל"ד) בכוח שהוא מפיק. אם תכפיל את הכוח בשתיים ותחלק את המהירות בשתיים - ההספק הסופי נשאר זהה. אז מה המשמעות של ההילוכים מבחינת ההספק? בעצם ניתן לומר שלמנוע יש הספק ותיבת ההילוכים ממירה את ההספק לתאוצה או למהירות.

בהילוך נמוך - חלק גדול מסך הכל ההספק "מתורגם" לתאוצה, אבל רק מעט ממנו מתורגם למהירות סופית שניתן להגיע אליה. בהילוך גבוה - חלק קטן מן ההספק הופך לתאוצה, אבל המהירות שבה המנוע יעבוד תהיה גבוהה יותר. בנוסף, היכן שיש לרכב יותר מומנט (בהילוך נמוך ובשיא המומנט) - שם הוא גם יותר יעיל כדי להתגבר על התנגדות כלשהי כמו גרירה של מטען כבד, דחיפה נגד ההתנגדות האוירודינמית של האוויר במהירויות גבוהות, נסיעה בעליה וכדומה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

דבר שני, המנוע של הקורולה והגיר 4 הילוכים זה שילוב מנצח, אולי בגלל זה הרכב זריז עד מאוד לקטגורייה שלו.

גיר אוטומט 4 הילוכים זה שילוב מנצח? :) אני יכול לומר לך מהרכב שלי שזה מנוע 3.4L אימתני אך מיושן (רק 12 שסתומים ל V6, ללא תזמון משתנה) אבל עדיין עם כמעט 29 קג"מ וגיר אוטומט 4 הילוכים מיושן אפילו יותר הוא עושה 0-100 בקושי ב 10.5 שניות. אני יכול לומר לך שלמשל במיאוץ ברמזור (יוצא לי מידי פעם כשנכנסת רוח שטות) פעם אחת בקושי הצלחתי להשיג סופר לנסר ידנית משנת 95-96 או משהו כזה, השגתי אותו רק כשהגענו לאזור ה 110 קמ"ש, עד אז הוא עמד איתי. מה לעשות אצלי הגיר פשוט מסרס את המנוע ומרגישים את זה, ב 80 גם בפול גז כבר נכנס הילוך שלישי ואז התאוצה הופכת להיות ב slow motion. אם היה גיר רגיל בטח הייתי דוחף הילוך ראשון עד 60 והילוך שני עד 100 (זה מנוע גדול, ב 170 הוא נותן קיק דאון ...) וזה היה מוריד איזה 2.5 שניות ב 0-100.

4 הילוכים אוטומט היום זה הכי חלש שיש, תראה את כל הידניים וה DSG שיש היום או אפילו אוטומט עם 6 הילוכים נניח ותבין איזה הבדל עצום זה עושה, במיוחד במיאוצים כאלו קצרים.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

זה אפילו עוד יותר מסובך וקשה מאוד ליצור סימולציות מדויקות של התנהגות מכונית.

מלבד עקומת המומנט "היבשה" של המנוע יש עניין של מהירות התגובה שלו (שתלויה בתנע הפנימי שלו בין השאר).

השפעת הגיר היא גם ביחסי ההעברה שלו אבל גם באובדן הכוח (חסרון לאוטומטי) ובמהירות העברת ההילוכים (יתרון לאוטומטי), כאשר בגיר ידני בזמן העברת הילוך המנוע מאבד סל"ד וגם זה שונה ממנוע למנוע.

יש אובדן כוח בתמסורת הסופית. יש אובדן כוח בגלגלים ובצמיגים.

מרכיב נוסף שמשפיע ככל שהמהירות עולה ולבסוף זה שיש לו ההשפעה הגדולה ביותר על המהירות המרבית של הרכב (בהספק נתון) = התנגדות אירודינמית. גם זה נתון שתלוי לא רק במקדם הגרר של הרכב, אלא גם בלחץ האטמוספרי ובטמפ'.

פורסם
אושריקו, היו לי 2 דייהטסו אפלאוז (קורולה מינוס 100 קילו), ידנית ואוטומטית. שמיים וארץ. כמו כן נהגתי על קורולות, מדורות שונים, ידניות ואוטומטיות, כך שאני יודע היטב על מה אני מדבר.

יש הבדל עצום בין להיות שפוט (ולהודות בזה, כמו שאני עם אלפות) לבין לטעון דברים שהם לאו דווקא נכונים בלהט של קמיקאזה שהגזימו לו עם הסאקה שלפני הטיסה האחרונה.

152K זה מספיק בשביל לעייף את הגיר, גם אם המנוע יהיה די טוב בקילומטראז' הזה אם טופל כראוי. עם אפלאוז ידנית התקרבתי מאד לנתוני יצרן גם אחרי 300K ק"מ (10.9 ל-100 על השעון ברכב יד 1 שטופל ביד אוהבת 11 שנים. אני מניח שהמשמעות האמיתית היא קצת פחות מ-12 ל-100 אמיתי. נתון היצרן הוא 10.8), אבל מכאן ועד לטעון שברוב היפניות נתון היצרן הוא אמיתי? תנסה הונדה סיוויק, אם תגיע ל-8.7 מבלי ליפול מצוק - תבוא לדווח. הכי טוב שהגעתי אליו היה 9.4 ל-100 על השעון, שזה בערך 10 +/- ל-100 אמיתי. לא רע, בכלל, אבל בחייך.

בתור אחד כנוסע בקורולה 99 אוטומטית אני חייב לומר לך שהרכב עייף מאוד לעומת פעם,

אבל זה כי יש לו עוד מעט 240 אלף ק"מ,

מנוע קצת חלש יותר מהVVTI (לדעתי),

וכשהוא היה חדש הוא זריז בצורה הכי כיפית.

אבל אתה צודק, גיר אוטומטי זה שונה לגמרי.

ובכל זאת, יצרן אמין כמו טויוטה יפרסם את הנתונים בדיוק כמו שתבדוק אותם על הכביש ואני 99 אחוז בטוח בזה.

• תוכן חדש...