Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז מה זה בעצם כוח סוס?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5001 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אוקי, אני אסביר בצורה פשוטה וקצת שטחית: אין כזה כוח "כוח סוס." המנוע בכלל לא מייצר כוח סוס! המנוע גם לא מייצר סל"ד, התוצר היחיד של המנוע הוא מומנט. לכן, המומנט הוא שקובע בסוף גם את עוצמת התאוצה של הרכב וגם את המהירות הסופית.

אבל, המנוע גם צריך להסתובב במהירות כלשהי - זה הסל"ד. לכל מנוע יש מהירות סיבוב שבה הכל עובד "עגול." זהו שיא המומנט - הנקודה בה המנוע מפיק הכי הרבה כוח ותאוצה. בנוסף, ככל שהמנוע יוכל לטפס לסל"ד יותר גבוה, הוא יגיע גם למהירות גבוהה יותר. עד כאן הגיוני.

כוס סוס מודד הספק. פשוט מכפילים את המומנט בסל"ד. אם בסל"ד 2000 מתקבלים 20 קג"מ (הכל כמובן כשהמצערת פתוחה לגמרי) אז מכפילים 2000 ב-20 ומחלקים באיזשהו מספק כדי שההספק יתקבל במספרים שנוח לעבוד איתם. כיוון שההספק משקלל בתוכו גם את המומנט (שמאפשר את תאוצת הרכב) וגם את הסל"ד - אפשר לקבוע גם את המהירות הסופית וגם את התאוצה על בסיס נתון ההספק בלבד.

בשלב הזה נכנסת הממסרה, יענו תיבת ההילוכים. מנוע בעירה פנימית בלי תיבת הילוכים לא יעבור מהירות של בערך 50 קמ"ש וגם לא יהיה בעל כוח שיאפשר להזיז את הרכב בכל מצב. תיבת ההילוכים בנויה מזוגות של גלגלי שיניים - אחד גדול ואחד קטן, אחד מחובר למנוע ואחד לגלגלים. גלגל קטן מסתובב מהר יותר מגלגל גדול, אבל קשה יותר לסובב אותו (עניין של מנוף).

לכן, הילוך נמוך (כמו ראשון) שבו גלגל גדול מחובר למנוע ייתן הרבה כוח עבור תאוצה, אבל המנוע לא יגיע למהירות גבוהה כי הגלגל מסתובב לאט ולא מגיע למהירות גבוהה. בהילוך גבוה (כמו הילוך שלישי) יהיה יחסית מעט כוח, אבל המנוע יוכל לפעול בטווח מהירויות יותר גבוה.

בשני המקרים - ההספק נשאר זהה. למה? כי ההספק הוא המכפלה של מהירות הסיבוב של המנוע (סל"ד) בכוח שהוא מפיק. אם תכפיל את הכוח בשתיים ותחלק את המהירות בשתיים - ההספק הסופי נשאר זהה. אז מה המשמעות של ההילוכים מבחינת ההספק? בעצם ניתן לומר שלמנוע יש הספק ותיבת ההילוכים ממירה את ההספק לתאוצה או למהירות.

בהילוך נמוך - חלק גדול מסך הכל ההספק "מתורגם" לתאוצה, אבל רק מעט ממנו מתורגם למהירות סופית שניתן להגיע אליה. בהילוך גבוה - חלק קטן מן ההספק הופך לתאוצה, אבל המהירות שבה המנוע יעבוד תהיה גבוהה יותר. בנוסף, היכן שיש לרכב יותר מומנט (בהילוך נמוך ובשיא המומנט) - שם הוא גם יותר יעיל כדי להתגבר על התנגדות כלשהי כמו גרירה של מטען כבד, דחיפה נגד ההתנגדות האוירודינמית של האוויר במהירויות גבוהות, נסיעה בעליה וכדומה.

+100000אני מוריד את הכובע, הצעיף, החולצה וכל פריט שרק תרצה (עד לנקודה מסויימת, כמו שלימדה אותי הכימיה).

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני במקרה מצאתי סרטון,

סרטון לא אומר כלום, אתה יכול לדעת אם זו הייתה ירידה?

אם אתה רוצה תמדוד 0-100 במישור אבל באמת במישור (ןלא קל למצוא משהו ממש מישורי אז תחפש טוב) ואז תמדוד. אני בספק אם קורולה 1.6 משנת 99 עם גיר אוטומט 4 הילוכים תרד מ 11 שניות (אני כמעט אומר 12...)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

יוני, אני לא אומר ש4 הילוכים זה טוב, לא שאני כזה מבין גדול בזה,

אבל אני בטוח ב100 אחוז שהרכב זריז הודות לשילוב בין המנוע של הקורולה לבין הגיר שלו + משקל סבבה. לא?

ואני חותם את הנושא, לא בא לי לקבל בראש עוד פעם על שפוט של קורולה.

תשמע, בידיניות הן חיות רעות ואני אומר לך את זה כי אני יודע ,ביררתי ושמעתי.

כמו שאמרתי אני לא ארד מ12 שניות באוטו כיום כי הוא ישן עייף וכנראה אבדו לו כמה סוסים טובים.

והוא אוטומטי כמובן.

אבל עדיין יש לו תגובות זריזות מאוד בעיר בעיקר.

אני מאמין בכל מקרה שרוב היפניות הנתון אמיתי,

אל תסקלו אותי אבל אלו יצרנים אמיניים ביותר.

פורסם

זה הספק של המנוע בסל"ד מסויים (שמשפיע על המהירות בסל"ד הזה).

מומנט זה הכוח הסיבובי שהמנוע מפיק (מה שמוביל להספק)

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
אוקי, אני אסביר בצורה פשוטה וקצת שטחית: אין כזה כוח "כוח סוס." המנוע בכלל לא מייצר כוח סוס! המנוע גם לא מייצר סל"ד, התוצר היחיד של המנוע הוא מומנט. לכן, המומנט הוא שקובע בסוף גם את עוצמת התאוצה של הרכב וגם את המהירות הסופית.

אבל, המנוע גם צריך להסתובב במהירות כלשהי - זה הסל"ד. לכל מנוע יש מהירות סיבוב שבה הכל עובד "עגול." זהו שיא המומנט - הנקודה בה המנוע מפיק הכי הרבה כוח ותאוצה. בנוסף, ככל שהמנוע יוכל לטפס לסל"ד יותר גבוה, הוא יגיע גם למהירות גבוהה יותר. עד כאן הגיוני.

כוס סוס מודד הספק. פשוט מכפילים את המומנט בסל"ד. אם בסל"ד 2000 מתקבלים 20 קג"מ (הכל כמובן כשהמצערת פתוחה לגמרי) אז מכפילים 2000 ב-20 ומחלקים באיזשהו מספק כדי שההספק יתקבל במספרים שנוח לעבוד איתם. כיוון שההספק משקלל בתוכו גם את המומנט (שמאפשר את תאוצת הרכב) וגם את הסל"ד - אפשר לקבוע גם את המהירות הסופית וגם את התאוצה על בסיס נתון ההספק בלבד.

בשלב הזה נכנסת הממסרה, יענו תיבת ההילוכים. מנוע בעירה פנימית בלי תיבת הילוכים לא יעבור מהירות של בערך 50 קמ"ש וגם לא יהיה בעל כוח שיאפשר להזיז את הרכב בכל מצב. תיבת ההילוכים בנויה מזוגות של גלגלי שיניים - אחד גדול ואחד קטן, אחד מחובר למנוע ואחד לגלגלים. גלגל קטן מסתובב מהר יותר מגלגל גדול, אבל קשה יותר לסובב אותו (עניין של מנוף).

לכן, הילוך נמוך (כמו ראשון) שבו גלגל גדול מחובר למנוע ייתן הרבה כוח עבור תאוצה, אבל המנוע לא יגיע למהירות גבוהה כי הגלגל מסתובב לאט ולא מגיע למהירות גבוהה. בהילוך גבוה (כמו הילוך שלישי) יהיה יחסית מעט כוח, אבל המנוע יוכל לפעול בטווח מהירויות יותר גבוה.

בשני המקרים - ההספק נשאר זהה. למה? כי ההספק הוא המכפלה של מהירות הסיבוב של המנוע (סל"ד) בכוח שהוא מפיק. אם תכפיל את הכוח בשתיים ותחלק את המהירות בשתיים - ההספק הסופי נשאר זהה. אז מה המשמעות של ההילוכים מבחינת ההספק? בעצם ניתן לומר שלמנוע יש הספק ותיבת ההילוכים ממירה את ההספק לתאוצה או למהירות.

בהילוך נמוך - חלק גדול מסך הכל ההספק "מתורגם" לתאוצה, אבל רק מעט ממנו מתורגם למהירות סופית שניתן להגיע אליה. בהילוך גבוה - חלק קטן מן ההספק הופך לתאוצה, אבל המהירות שבה המנוע יעבוד תהיה גבוהה יותר. בנוסף, היכן שיש לרכב יותר מומנט (בהילוך נמוך ובשיא המומנט) - שם הוא גם יותר יעיל כדי להתגבר על התנגדות כלשהי כמו גרירה של מטען כבד, דחיפה נגד ההתנגדות האוירודינמית של האוויר במהירויות גבוהות, נסיעה בעליה וכדומה.

הגדרה של כח סוס - הכח הנידרש להרים משקל של 75 ק"ג לגובה מטר אחד בשניה אחת.

פורסם

או לחילופין, היכולת להזיז 75 ק"ג למרחק של 1 מטר במשך שניה אחת.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

בין כוח סוס במנוע לכוח סוס בגלגלים יש הבדל גדול,

ובגירים אוטומטים פלנטריים אתה מאבד גם הרבה מעוצמת המנוע, בלי קשר ליחסי העברה.

בלי קשר, חלק מהמדד לתאוצה הוא גם אחיזה, יחסי העברת הילוכים ויחס משקל לכוח, עקומת מומנט ועוד ועוד ועוד.

אם כבר, המומנט הוא זה שצריך לעניין בתאוצה בקו ישר. כו"ס זה יותר למהירות סופית, סחיבה בעליות וכו'.

פורסם

הסבר אלטרנתיבי שפעם ראיתי בחתימה של מישהו בפורום:

כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

עפ"י הבנתי, הכ"ס בא לידי ביטוי במספרים תלת ספרתיים, פחות או יותר עד אז מדובר ביחסי העברה ומומנט.

הפונטו שלי השאירה כל מיני רכבים מאחור.. זה לא אומר שהיא מהירה, למעשה היא לא מהירה בכלל, אבל את העברת ההילוכים, בניגוד לרכבים אחרים שמסתובבים על הכביש, אני עושה בעצמי ולכן התוצאה.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
הגדרה של כח סוס - הכח הנידרש להרים משקל של 75 ק"ג לגובה מטר אחד בשניה אחת.

כמעט - כוח סוס - ההספק הנדרש להרים 75 ק"ג לגובה מטר בשניה אחת.

כוח יכול שיהיה מופעל בלי שתתקיים עבודה, תמונה שתלויה על הקיר מפעילה כוח על המסמר שאוחז אותה, כל עוד המסמר במקומו לא מתבצעת עבודה.

עבודה היא מכפלת הכוח במרחק, כשהתמונה עוקרת את המסמר ממקומו אז נעשית עבודה.

הספק הוא כמות עבודה ביחידת זמן.

פורסם

אני חושב שקצת התבלבלת: בהילוך הראשון גלגל קטן מסובב גלגל גדול, כלומר: הגלגל הקטן הוא זה שמחובר למנוע.

בהילוך האחרון הגלגל שמחובר למנוע הוא הגלגל הגדול, שמסובב את הגלגל הקטן.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
הסבר אלטרנתיבי שפעם ראיתי בחתימה של מישהו בפורום:

כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

תביט בחתימה שלי.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

ואיך מודדים את המומנט?

פורסם
ואיך מודדים את המומנט?

אני לא מומחה למכניקה אבל בהסבר הכי פשוט: מומנט זה מבחינת המנוע ברכב תרגום לכוח. מבחינה טכנית זה ביטוי עוצמת הסיבוב של גל הארכובה. תחשוב שאתה מסובב מוט סביב ציר, בעזרת היד, אז כמה שהמומנט שתפעיל יותר גדול ככה הסיבוב יהיה מהיר יותר. ז"א במילים אחרות כמה כוח יש לך ביד כדי לסובב את הציר

למדוד את זה נראה לי כמו משהו טכני לחלוטין שאני בטוח שכל יצרן מנועים יודע לבצע כחלק מבקרת איכות, בדיקות וכו'.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תוכן חדש...