Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת הילוכים נכונה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התחדשתי ביונדאי I20 החדשה, גיר רגיל, המכונית נוחה ביחס לקודמת, שקטה יותר ולדעתי גם יפה יותר, אך דבר אחד מוזר לי במכונית, המחשב רכב מסמן לי להחליף הילוך כל פעם שהמנוע מגיע ל-2000 סל"ד, אחרי החלפת ההילוך הרכב לא זז, המחשב גם מראה לי באותו רגע על צריכת דלק אופטימלית, כנראה זה לא הזמן הנכון להחליף את ההילוך.

מתי צריך להחליף את ההילוך?, מצד אחד לא לקרוע את המנוע ומצד שני לא לגרום לרכב לזחול אחרי כל החלפת הילוך, ההילוכים מאוד קצרים במכונית הזאת.

תודה.

פורסם

ברכב בנזין זה לא הגיוני להחליף הילוכים על 2000סל"ד, מינימום 2500 כאשר מדובר על הספקים כאלו ונפחי מנוע.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

זה די מנותק מהמציאות להחליף ב-2000 סל"ד,

גם בקליאו שלי זה ככה, אבל מי מתייחס?

מעבירים כשצריך. בהתאם לתנאי הדרך ולצורך שלך בכוח ובמהירות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

צריך להרגיש את הרכב.

אני מאמין שביונדאי זה לא ראלי להחליף הילוך ב2000 סל"ד כי הרכב לא סוחב.

לדעתי בכל מקרה תמשוך את הראשון לאיזור ה3000 כדי לצבור מהירות סבירה ותאוצה נורמאלית כדי שכשתעבור לשני האכב לא ייחנק.

אין בלאי מיוחד מכיוון שהשהות ב3000 סל"ד בהילוך ראשון היא ממש קצרה, גם צריכת הדלק לא תגדל.

They are trying to ban me...

פורסם

גם שהות ארוכה ב3000סל"ד זה בסדר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

נסה להחליף בסל"דים שונים ומצא את המקום שבו החלפה לא מורידה את הסל"ד נמוך מדי בשביל ההילוך הבא. שים לב שכאשר הרכב נמצא בעלייה צריך להחליף מאוחר יותר. כשהוא בירידה אפשר להחליף מוקדם יותר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
לא להתבייש למשוך הילוכים, סל"ד גבוה לא אומר שאתה "קורע" את המנוע, רק מאמץ, הוא נועד לזה 8)

הבעיה היא שסל"ד גבוה משמעו צריכת דלק גבוה יותר, ולכן אנשים נוטים להעביר הילוכים מוקדם מדי, האם אני טועה?

פורסם

לא נכון.

בעליה לדוגמה, נסיעה בסל"ד גבוה יותר, תוך כדי לחיצה קלה על הגז, תהיה יותר חסכונית מנסיעה בהילוך גבוה יותר, 2000 סל"ד ולחיצה עמוקה על דוושת הדלק.

בסוף צריכת הדלק שלך תלויה בכמה אתה לוחץ על הדוושה הימנית ביותר.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

יש לי שאלה:

אני לומד נהיגה ברכב דיזל (סקודה אוקטביה 1.9) וב-2500-3000 המנוע מאד רועש, יותר מאשר רכב בנזין ב-5000 סל"ד.

זה קשור לעובדה שמדובר ברכב דיזל ? מדוע המנוע נשמע מאומץ כל כך בתחום סלד כזה? מה אפשר להסיק מזה?

פורסם

מנוע דיזל בעיקרון לרוב רועש יותר ממנוע בנזין. הוא גם עובד בסל"ד נמוך יותר כך שהגיוני מה שאתה מרגיש. אין צורך לעבור 2500 סל"ד בנסיעה רגילה עם מנוע דיזל.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
לא נכון.

בעליה לדוגמה, נסיעה בסל"ד גבוה יותר, תוך כדי לחיצה קלה על הגז, תהיה יותר חסכונית מנסיעה בהילוך גבוה יותר, 2000 סל"ד ולחיצה עמוקה על דוושת הדלק.

בסוף צריכת הדלק שלך תלויה בכמה אתה לוחץ על הדוושה הימנית ביותר.

מחזק, הרבה אנשים נוטים לחשוב שאם הם בסל"ד נמוך יותר בהכרח הרכב יצרוך פחות דלק, וזה לא נכון, הכל תלוי בתנאי הדרך, עדיף להיות בסל"ד 3000 מאשר לשתול את הרגל בדוושת הגז כי אתה בהילוך לא מתאים הן מבחינת בלאי רכב וצריכת דלק.

העברת הילוכים זה נטו להרגיש את הרכב.

פורסם

לחיצה חזקה על הגז בסל"ד נמוך מדי מביאה את המנוע למצב של ויברציות שגורמות יותר נזק מאשר שהייה בסל"ד קצת יותר גבוה מהרגיל.

They are trying to ban me...

פורסם
התחדשתי ביונדאי I20 החדשה, גיר רגיל, המכונית נוחה ביחס לקודמת, שקטה יותר ולדעתי גם יפה יותר, אך דבר אחד מוזר לי במכונית, המחשב רכב מסמן לי להחליף הילוך כל פעם שהמנוע מגיע ל-2000 סל"ד, אחרי החלפת ההילוך הרכב לא זז, המחשב גם מראה לי באותו רגע על צריכת דלק אופטימלית, כנראה זה לא הזמן הנכון להחליף את ההילוך.

מתי צריך להחליף את ההילוך?, מצד אחד לא לקרוע את המנוע ומצד שני לא לגרום לרכב לזחול אחרי כל החלפת הילוך, ההילוכים מאוד קצרים במכונית הזאת.

תודה.

האינדיקציה הזו נועדה לנהיגה חסכונית אבל היא לא מספיק חכמה להתחשב בתנאי הדרך,

בדרך כלל היא מתאימה לשיוט במישור ולא מעבר לזה.

לדוגמא ב C3 פיקאסו - בעלייה במהירות 70 בהילוך רביעי יש אינדיקציה להעביר לחמישי.

בקיצור מדובר בהמלצה כאשר התנאים מאפשרים זאת לא יותר מזה.

• תוכן חדש...