Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת הילוכים נכונה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
התחדשתי ביונדאי I20 החדשה, גיר רגיל, המכונית נוחה ביחס לקודמת, שקטה יותר ולדעתי גם יפה יותר, אך דבר אחד מוזר לי במכונית, המחשב רכב מסמן לי להחליף הילוך כל פעם שהמנוע מגיע ל-2000 סל"ד, אחרי החלפת ההילוך הרכב לא זז, המחשב גם מראה לי באותו רגע על צריכת דלק אופטימלית, כנראה זה לא הזמן הנכון להחליף את ההילוך.

מתי צריך להחליף את ההילוך?, מצד אחד לא לקרוע את המנוע ומצד שני לא לגרום לרכב לזחול אחרי כל החלפת הילוך, ההילוכים מאוד קצרים במכונית הזאת.

תודה.

מהניסיון שלי, תנסה קצת לנהוג כמו שהרכב מנחה אותך.

גם אצלי הוא מציע מתי להחליף הילוך, והוא גם מתחשב בזווית הנסיעה (ירידה או עליה) ובצורת התאוצה שלי. אני לא נוהג ככה באופן כללי, אבל ניסיתי פעם לנהוג כפי שהוא מציע ותצרוכת הדלק השתפרה בכ10%. אז נכון, התאוצות היו מתונות יותר, אבל השיפור קיים, משמע, המחשב יודע מה הוא אומר.

אצלי במישור כבר ב1800 בערך הוא מציע להעלות הילוך.

!AWDSOME

פורסם

העלאת הילוך בסל"ד נמוך מתאימה בד"כ לרכבים בעלי מומנט גבוה של המנוע. אין כלל אחיד. תלוי ברכב, עליה מישור או ירידה, וגם מצב הרוח של הנהג, ממהר או נוסע בשלווה. בירידות אני תיק תק בחמישי כדי להתגלגל ולחסוך דלק. בעליות צריך למשוך הרבה יותר. בעליות חשוב מאוד לעשות את פעולת העברה מהר, כדי שהטורים כמה שפחות ירדו. ותעזבו סוף סוף את הבלם האומלל. 99 % מהנהגים בולמים סתם מתוך רפלקס ממש ללא כל סיבה נראית לעין.

מה אתם רוצים מהברקסים האומללים ??

פורסם
מהניסיון שלי, תנסה קצת לנהוג כמו שהרכב מנחה אותך.

גם אצלי הוא מציע מתי להחליף הילוך, והוא גם מתחשב בזווית הנסיעה (ירידה או עליה) ובצורת התאוצה שלי. אני לא נוהג ככה באופן כללי, אבל ניסיתי פעם לנהוג כפי שהוא מציע ותצרוכת הדלק השתפרה בכ10%. אז נכון, התאוצות היו מתונות יותר, אבל השיפור קיים, משמע, המחשב יודע מה הוא אומר.

אצלי במישור כבר ב1800 בערך הוא מציע להעלות הילוך.

כמו שאלון אמר, זה תלוי ברכב.

בלאון 1.8 שהייתה לי המחשב היה חכם ובאמת העברתי לפי המחשב (עם הזמן אתה לומד את המחשב והוא אותך ובסופו של דבר אתם מסונכרנים ואתה תעביר הילוך בדיוק מתי שהמחשב ממליץ גם בלי שתשים לב) והצריכה הייתה ממש טובה.

אבל שם היה לי המון מומנט מסל"ד ממש נמוך ( 25 קג"מ מ1500 סל"ד) אז לא הייתה בעיית סחיבה.

לעומת זאת ברכבים עם מנוע קטן ואטמוספרי אין הרבה כוח למטה אז צריך למשוך טיפה יותר.

They are trying to ban me...

פורסם

לא הייתי מסתמך מי יודע מה על המחשב.

אם הייתי מקשיב למחשב בקופרה שלי הייתי על שישי ב-50 קמ"ש. לא ריאלי.

כמובן שצריכת הדלק לא תלויה נטו במד הסל"ד אלא בעיקר בכמה עמוק סחטת את דוושת הדלק.

סע בהילוך נמוך יותר וסל"ד טיפה יותר גבוה, תהיה לך שליטה גבוהה יותר על המכונית, זמינות כוח ותצרוכת הדלק לא בהכרח תורע.

בכל מקרה - 2K סל"ד זה בהחלט מוקדם מדי.

גיא

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

כמו שsronis כתב: החלפת הילוכים נכונה היא כזו שמביאה את הרכב למהירות אשר מותאמת להילוך הבא...

כל רכב ועקומת המומנט שלו. רכבים מוגדשים מודרנים נהנים ממומנט גבוה בסל"ד נמוך, ולכן ניתן להחליף יחסית "מוקדם" ועדיין לנהוג "חלק". ואילו מנועים אטמוספריים בעיקר מרובי שסתומים, צריכים סל"ד יותר גבוה.

טווח המחייה של דיזלים נמצא בד"כ בסקלה נמוכה מאשר מנועי בנזין.

אין תחליף להתנסות. והתוכנות/מחשב האלה = משחק.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

לא יודע מה אתכם אבל ב26 שנים שיש לי רשיון וגם קצת קודם הסימן שלי להעברת הילוך בהאצה היה כשמנתק ההצתה(בבנזין)/ההזרקה(בדיזלים) נכנס לפעולה וחתך את החגיגה. לא זכור לי ביותר ממיליון ק"מ שצברתי מנוע שנגמר מוקדם מדי או צריכת דלק פחות טובה מהנורמל.

פורסם
כמו שאלון אמר, זה תלוי ברכב.

בלאון 1.8 שהייתה לי המחשב היה חכם ובאמת העברתי לפי המחשב (עם הזמן אתה לומד את המחשב והוא אותך ובסופו של דבר אתם מסונכרנים ואתה תעביר הילוך בדיוק מתי שהמחשב ממליץ גם בלי שתשים לב) והצריכה הייתה ממש טובה.

אבל שם היה לי המון מומנט מסל"ד ממש נמוך ( 25 קג"מ מ1500 סל"ד) אז לא הייתה בעיית סחיבה.

לעומת זאת ברכבים עם מנוע קטן ואטמוספרי אין הרבה כוח למטה אז צריך למשוך טיפה יותר.

לא הייתי מסתמך מי יודע מה על המחשב.

אם הייתי מקשיב למחשב בקופרה שלי הייתי על שישי ב-50 קמ"ש. לא ריאלי.

כמובן שצריכת הדלק לא תלויה נטו במד הסל"ד אלא בעיקר בכמה עמוק סחטת את דוושת הדלק.

סע בהילוך נמוך יותר וסל"ד טיפה יותר גבוה, תהיה לך שליטה גבוהה יותר על המכונית, זמינות כוח ותצרוכת הדלק לא בהכרח תורע.

בכל מקרה - 2K סל"ד זה בהחלט מוקדם מדי.

גיא

אני מניח שמחשב הרכב מתחשב גם בגודל המנוע. אחרי הכל זה תוצאה של הרבה שעות של תכנון ובדיקות.

במישור, בנהיגה רגועה, ג'יימס מיי רגועה :) , לא אמורה להיות בעיה להעביר הילוך ב2000 סל"ד.

!AWDSOME

• תוכן חדש...