Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5027 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

הנושא לא בהכרח בגלל מערכת אודיו ברכב, אך לדעתי זה המקום הנכון לשאול את השאלה.

אני נוסע על פראדו 2002, דיזל.

מנוע דיזל זה ידוע כמנוע לא שקט בנוסף לזה גם הצליל שלו לא באמת נעים לאוזן כמו רוב המנועים בעלי מסילה משותפת.

בשנת 2003 יצא הדגם החדש של הרכב הזה, יש לאבא שלי את הדגם הזה שנת 2005.

המנוע הוא בדיוק אותו מנוע, אך בדגם זה כמעט ולא שומעים את המנוע בתוך הרכב.

ידוע שנושא הרעש טופל בדגם החדש (2003), בנוסף לזה שינו גם את כל הדשבורד מבפנים לדשבורד יותר גדול ובעל חומרים יותר רכים וסביר שגם זה תרם לעניין.

השאלה היא איך אני יכול לבודד את הרעשים של המנוע מתא הנוסעים בצורה הטובה ביותר?

המון תודה

פלג_

פורסם

ע״י בידוד הקיר אש. תצטרך לפרק את כל הדשבורד ואת יחידת המזגן כדי לבצע זאת באופן יסודי. זה לא מטלה כיפית ויקח לך לדעתי לפחות יום שלם רק להוציא הכל כמו שצריך.

פורסם

הי פלג,

הטיפול הראשון והקל ביותר יהיה בתא המנוע עצמו.

תחפש את השרשיר שלי על שימוש בחומרי בידוד עם הדגמה של נציג STP (פשוט תחפש את המילה STP בתוך פורום אודיו על שרשיר שאני כתבתי) אתה תראה שם לקראת הסוף את הבידוד שעשיתי למכסה המנוע.

מתוך קיר האש בתא המנוע - אם ישארו לך עודפים מהHOODLINER הייתי ממליץ לכסות עם הוד-ליינר כל מקום שאתה מסוגל להגיע אליו.

זה הטיפול הראשון והוא קליל מאוד לביצוע - שעה שעתיים של עבודה ואתה סיימת עם זה.

תעשה נסיעת מבחן ותראה אם הושג שיפור.

אם עדיין הרבה רעש מגיע לך מאזור מחיצת האש - אני הולך לעשות בקרוב נסיון בידוד עם stinger roadkill carpet על רצפת הרכב שלי וחלק ממחיצת האש בכדי לראות עד כמה מעבר למה שהרכב שלי שקט כרגע (גם טויוטה, אוונסיס) אם יושג שיפור נוסף - אני מאוד בטוח שכן כי עיקר הרעש שאני מרגיש כרגע בעצם מגיע מהרצפה הקרובה למחיצת האש.

אבל - היות ומדובר ברכב דיזל אני אמליץ לך להשתמש בDynaPad של דיינאמאט היות והם הוסיפו שם מחיצת אלומיניום בתוך השטיח שגם עוזרת לו לתפוס צורה רצויה אבל זה גם עוד שכבת חסם רעש והיא עושה עבודה טובה בזה - רק שהחומר קצת יותר יקר והוא לא מיובא לארץ אז הרכישה תהיה דרך איביי.

ה-הודליינר כן מיובא לארץ וניתן לרכישה דרך היבואן אודיו סיסטם.

אני אמליץ לטיפול במכסה מנוע ומחיצת אש - לרכוש גם קיט TRUNK של דיינאמאט אקסטרים או באלק קיט של סטינגר רוד-קיל בכדי להוסיף קצת משקל למכסה מנוע ולרצפה וקיר האש - קיט תא מטען יספיק בהחלט.

בהצלחה

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

שלום אדי

קודם כל כייף לי לקבל ממך מידע.

עברתי על השירשור.

הבנתי שהבידוד על המכסה מנוע לא תרם רבות, במקרה שלי המכסה מנוע עוד בנוי משני שכבות בחלקו, זה בגלל שיש תעלות לאוויר לאינטרקולר שניכנס דרך הגריל ועובר בדופן המכסה מנוע, כל זה נעשה במקום לעשות כונס אוויר (זה בסדר, אני פחות אוהב את הכונסים למינהם).

בנוסף לזה במקרה שלי המנוע יושב נמוך ביחס לפריווט, כלומר, ניראה לי שגם עם אני התחיל את הטיפול באזור הדוושות ועוד למעלה (כמה שניתן) כמו שאתה אומר, ניתן לקבל תוצאות לא רעות.

והעבודה באמת לא רצינית, למרות שגם פירוק הדשבור לא כל כך מפחיד אותי כל כך.

ובאותה הזדמנות גם מעט את ריצפת הרכב בעיקר בין הכסאות הקדמיים, בכל זאת בין שני הכסאות האלו עובר גיר, טרנספר, שני דריישפטים וכו'.

עכשיו אני נזכר שהמלצת זאת גם בשירשור של ההתקנת מערכת, מיד שראיתה בתמונות שכבר פורק חלק מהשטיח.

אני אתחיל בשלב זה לראות מאיפה ואיך אני קונה את החומרים.

בדגם החדש זה עובד, כך שיש פתרון רק צריך לדעת מה הוא.

תודה

פלג_

פורסם

פלג

כבר הוכחת לנו שאתה בחור אמיץ.

למה שלא תתחיל בלפרק את הרכב החדש יותר בכדי להבין מה עשו שם?

אני יודע, זה רעיון מטורף אבל אף פעם לא טענתי שאני שפוי, נהפוכו אני פולני! :-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

היי אדי

אין לי בעיה לפרק, לרוב אני מצליח להחזיר:?

ההיילקס בתמונה פורקה בממוצע פעם בחודש, עם זה גיר, ראש מנוע, דיפרנציאלים וכו'.

העניין שהדגם החדש שונה מהבסיס, כלומר זה לא כמו שלי רק מבודד.

כל פנים הרכב שונה, הכל מלא בחומרים רכים ונעימים יותר שבטח יש להם לא מעט תפקיד בעניין.

הדשבורד גדול והרבה יותר עמוק.

מבלי להגזים יותר מידי, זה בערך קפיצה מהסובארו DL של אז לאוונסיס שלך היום.

אולי בנושא הזה היה יותר קל להחליף לדגם החדש.

אך עבורי יש לו לא מעט חסרונות.

בכל מקרה אני הבדוק את הנושא, מעניין אפילו בשלב הראשון לראות אם יש הבדלים באזור שמאחורי הדוושות וכמה שניתן לראות מעל.

או אפילו מתחת לשטיח של הרצפה.

מתוך תא המנוע לא ראים שינויים על קיר האש.

תודה

פלג

פורסם

אתה יכול לבדוק את האופציה של היפוך פאזות לסאונד שמשמיע המנוע, טכנית אם עושים את זה נכון זה טוב יותר מבידוד.

עשו את זה באודי:

"אף שהצליל הגרוני הבוקע משמונת הצילינדרים הוא כפי שצריך להישמע מנוע V8 חזק וספורטיבי, המכוניות מצוידות בבקרת ביטול רעשים ייחודית, שחוסמת צלילים לא רצויים בתא הנוסעים על ידי שיגור צלילים נגדים בתדר זהה דרך הרמקולים הפזורים במכונית, ובכך משקיטה את תא הנוסעים עד מאוד."

כתבה:

http://motocar.allmag.co.il/test/1153.aspx

פורסם

כנס לחתימה שלי. יש שם תמונות בנושא.

השתקתי ברמה גבוהה מעוד רעש של מנוע דיזל של בורה 2002.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

לגבי ביטול רעשים אקטיבי או במילים אחרות noise cancellation כמו שאאודי עושים את זה

אף אחד מאתנו לא מהנדס של בנג אנד אולפסון או BOSE

יש שיטות נוספות לביטול רעשים וזה ע"י מכשיר שמשדר תדר הופכי לרזוננס שנמדד ע"י גוף הרכב למשל - אבל מדובר בציוד מאוד יקר וזה פתרון ספציפי ליצרן ולדגם.

השרשיר של בידוד הבורה יהיה בהחלט מקום טוב ללמוד ממנו.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...