Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, בימים אלה אני חוזר לשוק ההיטק אחרי שבמשך חצי שנה לא התעסקתי בתחום.

מספר שאלות:

1. אני אחד שלא אוהב לשבת כל היום במשרד - אוהב גם נסיעות וגם לפגוש אנשים כחלק מהתפקיד. לאיזה משרות לכוון?

2. אני מהנדס תוכנה בוגר אוניברסיטה מוכרת (תל אביב). איך מצב השוק היום?

3. איזה תחומים נחשבים יותר נישתיים - כלומר כאלה שיש בהם עבודה בשכר טוב?

4. איזה חברות נחשבות קמצניות בשכר (לפי שרשור אחר שרץ פה - צ'ק פוינט) ואלו יותר נדיבות?

תודה :-)

פורסם

1. לזכרוני הניסיון שלך מוגבל למדי - אם כן - אתה עדיין לא שם. יש כל מני משרות או ניהוליות , או במגע עם לקוחות ולדברים כמו PROTOTYPEים. אלו לא משרות פתיחה.

2. מצב השוק תלוי בסוג הידע שלך - אם אתה עוד מתכנת JAVA/DOTNET בלי ניסיון - השוק סביר מינוס. אם יש לך SKILLSET קצת יותר יחודי? יש המון דברים שיש בהם דרישה טובה.

3. צד שרת בדברים כמו ROR , מובייל חזק מאוד וכמובן התחומים הקלאסים של LOW LEVEL.

4. רוב החברות שאני מכיר שנדיבות - מגייסות בHEAD HUNTING את המשרות הנ"ל. סתם כד"א.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

או משרת תמיכה באתר הלקוח.

לגבי "איזה תחומים נחשבים יותר נישתיים - כלומר כאלה שיש בהם עבודה בשכר טוב?" - אני לא חושב שיש קשר כזה. בתחום שהוא נישה קשה למעסיק לגייס עובד, אבל גם קשה לעובד למצוא עבודה, או עבודה חלופית במקרה של חוסר שביעות רצון.

:turn-l:
פורסם

אתה אוהב לפתח? אתה נהנה לתכנת?

אם לא, ואם אתה טוב עם אנשים ובעל תודעה מכירתית, כוון למשרת מכירות טכנית. תחשוב על ארגונים גדולים... חברות כמו IBM, VMware וכו'.

כמו שליביו אמר, יש המון דברים עם דרישה. תהיה קצת יותר ספציפי במה שמעניין אותך. יש עבודה בלי סוף, רק צריך להיות בעל נסיון בתחום הנכון.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

האם עבודת מכירות דורשת נסיעות תכופות לחו"ל?

אני אוהב לפתח ולתכנת, אבל לעבוד עם אנשים אני אוהב יותר.

האם בעבודת מכירות בא לביטוי כל הידע שצברתי?

ועדיין שוב: אם מישהו מכיר אלו חברות נחשבות לקמצניות ואלו לנדיבות אשמח לדעת :-)

פורסם

פריסייל תפור עליך.

זה כל החלק של לשכנע מבחינה טכנולוגית (כולל להדגים, לתכנת דמו אם צריך וכו) לקוח שהמוצר שלך עושה מה שאיש המכירות קישקש לו.

בקיצור להגיע עד מעמד המכירה מבחינה טכנולוגית (ולכן זה נקרא pre-sale).

סוג העבודה הזה מאוד דינמי, מסתובבים הרבה ולרוב נמצאים אצל הלקוחות, אתה לבד צריך להתגבר על בעיות ולמצוא פתרונות יצירתיים. יש חברות שבהן נדרשת נסיע רבה לחו"ל ויש כאלה שלא שבעיקר מתעסקות בשוק המקומי.

בכל מקרה אם אתה מחפש שכר גבוה תתרחק (למעט חריגים ספורים) מחברות ה IT הגדולות בתפקידים האלו: מלם, נס, מטריקס, וואן , טלדור וכו'. שם תכל'ס מוכרים אותך+עמלה וכמה שתהיה יותר זול הם ירוויחו יותר, אז האינטרס פה ברור.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

תודה,

Pre sale כולל בתוכו גם תכנות?

ושאלה נוספת: איך השכר בפרי סייל מול פיתוח?

במידה וזו חברה בינ"ל, עד כמה תדירות הנסיעות לחו"ל?

שוב תודה!

פורסם

פרי סייל ממש לא כולל בתוכו תכנות. ללכת לתחום זו בעצם החלטה מודעת שמהיום והלאה אתה איש מכירות עם הבנה טכנית של הhigh level וזונח את האלמנט הפיתוחי.

תפקידים שכוללים אינטראקציה עם אנשים לרוב לא כוללים תכנות, אלא אם מדובר בחברות קטנות מאוד ואז אין את ממשק אנשי המכירות או מנהלי הפרוייקט שעוטף את המתכנתים ומגונן עליהם מהעולם האנושי והאכזר שבחוץ.

תפקידים שבהם יש ממשק עם אנשים וגם איזו נגיעה טכנית ברמת הקוד ממש וגם נסיעות זה מנהלי פרוייקט או מוצר, אבל זה לא תפקיד של בוגר טרי (שים לב למילה "מנהל").

ההחלטה שלך צריכה להיות פשוטה: האם אתה נהנה מהתכנות עצמו ורואה את עצמך עוסק בזה עוד שנים? כי אם אתה לא - ורבים מהאנשים, במיוחד אלו שלא הגיעו למחשבים בגיל צעיר מאוד, הם לגמרי "לא" בקטע הזה - אני מציע לך כבר עכשיו לבחור בקריירה יותר מכירתית ופחות טכנית.

לגבי תגמול, בענפים מכירתיים בהם אתה מתוגמל עם בונוס, אדם טוב יכול להרוויח הון תועפות. לא בטוח אם בפרי סייל יש בונוסים או לא (בתחום הרכיבים האלקטרוניים, אותו אני מכיר מקרוב, מקובל שיש Field Application Engineer שהוא איש מכירות עם רקע הנדסי שתופר פתרון ללקוח, והוא גם מבצע את תהליך המכירה כולו, למעט ניהול ענייני אספקה, והוא מקבל תגמול לפי הצלחה).

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

תלוי בתחום - יש תפקידי פריסייל עם תכנות (כמו שנאמר הכנה של דמויים ותפירה ללקוחות) וחלקם מהחלק המתקדם יותר של הסקאלה.

זה כבר ממש לא תפקיד של בוגר טרי, אלא יותר צוותים של כוכבים שלפעמים גם עומדים בחזית הLeadership של הויז'ן של החברה , או ישירות תחת האנשים האלו.

התפקידים האלו אבל מועטים ונדירים משמעותית.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מהנסיון שלי בד"כ אותו דבר אם לא יותר.

מה שרועי כתב לא מדוייק - איש פריסייל הוא בד"כ ממה שאני מכיר מתכנת מאוד מנוסה ובקיא במערכת מכל הצדדים שלה מבפנים ומבחוץ, הוא לא יושב ומתכנת כל היום אבל אם צריך הוא יכול לכתוב "תחת אש" איזה פאץ' או glue code.

צריך גם להכיר את העולם שמסביב כמו בסיסי נתונים, מערכות הפעלה שונות, שרתי middleware וכו', תלוי בתחום.

מה שכן, זה לא תפקיד להעמיק בו בכתיבת קוד ותכנות מקצועי.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

ברוב החברות שאני מכיר, את ההתאמות הטכניות האלו עשו צוותי פיתוח. רק בחברה אחת שאני מכיר מקרוב יש מחלקת דמו-ים כזו עם אנשים חזקים שמבצעים גם אינטגרציה אצל לקוחות. הם כפופים לאנשי שיווק, ויש די מעט כאלו.

עכשיו כשאני חושב על זה, יש גם חברות כמו radware שבהן יש מחלקות של אנשים טכניים שעונים בזמן אמת על צרכי לקוחות בזמן מתקפות אונליין. אולי זה גם יהיה רלוונטי, זה די מעניין. הרבה תכנות - אני לא חושב שיש שם (בטח לא של ליבת המוצר).

הנקודה היא שרוב אנשי הפריסייל לא מתכנתים אלא מלווים את הלקוחות, מגשרים מול מחלקות הפיתוח וכו'. זה לא מאפשר התקדמות מקצועית בתור מתכנת, ועל כן אני אומר שהוא צריך לבחור לאן הוא רוצה להגיע, בסופו של דבר - מכירות או פיתוח.

• תוכן חדש...