Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5090 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאדון apple, אתה לא מבין שכל ההנאה מהרכב הישן עם הנעה אחורית, דיפרנציאל ננעל, הגה מתקשר, גיר ידני ומשקל קל הוא רק בכבישים האלה?

הפתרון של הכביש המהיר הוא פשוט אבל לא עונה על הצורך בנהיגה.

כמו כן אני לא רואה טעם להפריד בין נסיעות לשם ההנאה או לעבודה, למה לנסוע במיוחד? הכי הגיוני לנסוע בכבישים המהנים כשבמילא צריכים לנסוע לצורך עבודה, ולעומת זאת גם אם תצמצם את הנסיעות בכבישים המהנים לנסיעות סופשבוע בלבד, עדיין תוכל להיקלע לסכנה.

מסכים איתך לגבי אי ההגיון לעיתים של סימון הקו הלבן והקו המקוטע.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נסעתי לא מזמן בכבישים של בית אורן החל מהעליה בנשר עד כביש 4. אכן לא ברור עניין הצביעה, מקומות של 10 מטר מרחק ראיה עם קו מקווקו ומקומות שרואים 100 מטר קדימה וקו רצוף.

וכרגיל הכביש מכיל לא מעט נהגים איטיים, שבינם והנאה מנהיגה אין כלום. אימצתי לי את סיסמאת משרד התחבורה, הייה חכם ולאו דווקא צודק. :wink:

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

מה זה איטיים? כאלה שנוסעים במהירות המותרת? פחות? "רק" 10 קמ"ש יותר? אנחנו "חובבי הרכב" צריכים להתנהג יפה, ולשמש דוגמה. אני מאוד מקווה שאתה, וכל הפורום הזה, כחבריי לתחביב, לא נצמדים ומציקים לאלה שנוסעים 80 איפה שמותר 80. אנחנו צריכים לזכור שיש אנשים שבשבילם רכב זה קופסת פח שמביאה אותם מA ל-B.

בקשר לנושא הקוים הרצופי, אני מסכים מאוד שיש מקומות שבהם לא באמת השקיעו מחשבה, כי לגמרי במקרה, אתמול, באזור כרם שלום, נתקעתי אחרי איזה האמר שנסע 30 קמ"ש, וזה לא היה מפריע לי אילולא היה קו הפרדה רצוף בערך לאורך 78 ק"מ, ועוד יותר הפריע לי שספרתי בערך 1500 מטרים מתוכם שיכלו בקלותת להיות קו לא רצוף.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני לא נצמד אף פעם, משתדל כמה שאפשר לשמור על מרחק סביר. היוצאי דופן זה כשמתנחלים בנתיב השמאלי ואדישים להיבהובי אורות. וגם אז רק כשהם מתאמים מהירות עם הנתיב הימני.

ובאיטיים הכוונה היתה לנהגים שעקפתי על הילוך ראשון (!!) ושני.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

נשמע שפשוט תתרגל להסתכל רחוק גם בסיבובים ארוכים או חדים. ובמקרה של סיבוב עיוור, כמה שאתה אוהב או מכיר אותו, תאט ותצמד לימין. מכיר את ההרגשה המבאסת של "בזבוז" פנייה כשהיא עיוורת אבל... החיים קצת יותר חשובים. :)

פורסם

מצד שני, "זה שאתה נושם לא אומר שאתה חי" כמו שטוענים באלפא.

קפיצת האנדרנלין שקיבלת כשכמעט עשית תאונה עם הפונטו הזכירה לך שאתה חי.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם מדברים על הנאה - בזמן האחרון שזה כבר נהייה בעיקר עניין של באיזה שעות לנסוע כדאי ולא דרך איפה. גם הכביש הכי כיפי בעולם משעמם כשאתה עומד בפקק.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

קודם כל, נתחיל בפתרון שלי למצב כזה: כביש או קטע כביש ללא שוליים סבירים כאשר שדה הראיה אינו גדול - אני לא נוהג בו "חזק." נקודה! אני נוהג בישורות במהירות אטית שתאפשר עצירה בלפחות חצי מהמרחק אליו אני מסוגל לראות (משאיר מספיק מקום לרכב שיסטה מנתיבו), מתחיל את ההאטה לקראת העקומות מוקדם מאוד ומגיע אליהן במהירות אטית - שוב כדי לאפשר לנהג ממול לשוב לנתיבו או לפחות להפחית את עוצמת ההתנגשות והיה אם...

אני מגיע בקו רחב ונשאר בקו חיצוני עד שהסיבוב מתחיל להיפתח (לוקח איפקס ממש מאוחר) ובולם בעדינות או משייט בכניסה לסיבוב. חשוב לציין שגם בפניות ימינה יש סיכון שרכב אחר "יחתוך" את הסיבוב (לרוב תוצאה של כניסה מוקדמת לסיבוב) ויגיח מולנו. אני משתדל להעיף מבט אל מעבר לסיבוב - אפילו אם ניתן לראות את המשך הדרך רק בצורה חלקית או מקוטעת וגם מנסה לשמוע קולות של שאון צמיגים או מנוע מעבר לסיבוב ובכל מקרה של ספק - מאותת אל מעבר לסיבוב בעזרת האורות או הצופר. במידה ואני יודע שיש רכב מעבר לסיבוב ואני מעריך שהוא מסכן אותי - אני מתזמן את ההאטה כדי לאפשר לו לצלוח את הסיבוב או הקטע הצר לפני שאני מגיע אליו.

אם הנהג השני סוטה - יורד על הבלמים בכל הכוח, נצמד ימינה, ונותן לו מקסימום זמן לחזור לנתיב שלו לפני שאני מחליט לחתוך ימינה בחוזקה - עדיף לפגוע בגדר או לרדת מהכביש ולא לפגוע בנהג ממול. גם סטיה שמאלה היא מסוכנת כי אם הוא בדיוק חוזר לנתיבו (או שמגיע עוד נהג מאחוריו) - אכלנו אותה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

ברור שעדיף כבישים מפותלים, כבישים ישרים זה לחלשים :wink:

העניין הוא שברכב עם 300 כ"ס נדמה לך שהקו הרצוף סתם שם, כי אתה יכול לעקוף בלי בעיה.

במשפחתית אתה מבין שאולי באמת יש סיבה שציירו שם קו רצוף.

בכביש כמו נס הרים, אם נהג ליסינגומטית רואה שיש מאחוריו חולה נפש שיאט וירד שניה לשוליים ויתן לעבור, תוך שניה הוא נעקף ונגמר הסיפור.

מה אנשים עושים במקום זה? או ממשיכים לזחול, או מגבירים קצב כדי להראות שיש להם יותר גדול וכמעט עושים תאונה,

ועדיין המשוגע שהיה מאחוריהם לא נעלם לשום מקום כי בשבילו זו עדיין זחילה.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הבעיה בליסינגומטים שגם בסיבובים בעליות (!) הם דופקים ברקסים, כאילו בכח לקלקל את ההנאה מהסיבוב.

למשל, מטריף אותי שנהגים עם מכוניות מנהלים או ג'יפים למיניהם, שאמורים להיות חזקים, שיא הטכנולוגיה וכל השטויות האלה, נוסעים 50 קמ"ש בסיבובים שבעליות לטבעון, ראבק, אני עם 50 כ"ס וזה מרגיש לי זחילה! יש סיבוב שאוטומטית כולם מורידים בו מהירות וזה כ"כ "מייבש"...

פורסם

נהג רגיל ולדעתי גם נהג "ספורטיבי" ביום רגיל, כשהוא לא בא כדי "להתגרזן" - לא צריך לסחוט ביצועים מהרכב בסיבובים, בכלל. ולכן ממילא התרעומת על נהגים רגילים שזוחלים בסיבובים לא נראית לי מוצדקת.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה צודק. זה לא שאני נצמד וצופר להם חלילה, אלא מאט ושומר מרחק כמו שצריך. פשוט זה מרגיש לי "בזבוז" של הכביש. במיוחד שאת כל העליה הם עולים ב"קיקדאון" אבל כשמגיעים לסיבוב בינוני דופקים ברקס בפתאומיות כאילו קפץ ילד לכביש.

פורסם

זה לא בזבוז לא של הכביש ולא של הרכב - אותו הנהג לא מפיק הנאה מכך (מניסויים הוכח שרוב הנהגים מתחילים לחוש חוסר נוחות בסביבות 0.3G) ואתה גם לא רוצה שיעשה זאת כי לא מוכשר לכך. גם אתה לא צריך "לנצל" את הכביש ביום רגיל - רק כשאתה בא להתגרזן.

לטעמי, נהיגה ספורטיבית אמתית דורשת גישה ומיקוד קשב שונים מנהיגה מנהלתית, אף על פי שהטכניקה זהה. לכן, נהיגה ספורטיבית צריכה להיעשות בנסיעה ייעודית לצורך זה ולא ביומיום. ביום רגיל - אני לא "לוחץ" בסיבובים. אולי אני אהיה קצת יותר מהיר מנהג מזדה 3 מצוי, אבל לא בהבדל שיגרום לי להתרגז מנהג אטי יותר.

פורסם
הבעיה בליסינגומטים שגם בסיבובים בעליות (!) הם דופקים ברקסים, כאילו בכח לקלקל את ההנאה מהסיבוב.

למשל, מטריף אותי שנהגים עם מכוניות מנהלים או ג'יפים למיניהם, שאמורים להיות חזקים, שיא הטכנולוגיה וכל השטויות האלה, נוסעים 50 קמ"ש בסיבובים שבעליות לטבעון, ראבק, אני עם 50 כ"ס וזה מרגיש לי זחילה! יש סיבוב שאוטומטית כולם מורידים בו מהירות וזה כ"כ "מייבש"...

אז אתה וזה שמעליך - תתייבשו בסבלנות, תוך שאתם שומרים מרחק ונותנים לזה שלפניכם לנהוג בקצב שמתאים לו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם

וזה בדיוק מה שצריך לעשות.

• תוכן חדש...