Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5090 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום המכובדים.

אני גר בירושלים, ותמיד התשובה לשאלה שבכותרת היתה ברורה לי: מזה שנים לתל אביב אני נוסע דרך צובה ואשתאול, לבאר שבע דרך צומת נס הרים, צור הדסה, בית גוברין ומתחבר לכביש 6 דרום במחלף קרית גת. לצפון, במידת האפשר, אני נוסע דרך כביש הבקעה.

הכבישים הראשיים (1 ודומיו) עמוסים הרבה מעבר לקיבולת שלהם, משעממים, מלאים פקקים, נהגי ליסינג שחונים להנאתם בנתיב השמאלי, לא שומרים מרחק, משטרע ומה לא. אתם מכירים.

בכבישים הצדדיים, לעומת זאת, ניתן להיהנות מנוף יפה, תקיפת פיתולים, להיהנות מהחלפת הילוכים ובאופן הכללי הנסיעה נעימה הרבה יותר - אם כי דורשת יותר ריכוז ולא מתאימה לכל נהג. לעיתים נתקעים מאחורי רכב כבד לאורך זמן ללא אפשרות לעקוף, אבל זה נסבל בעיני. אסור להתעצבן מזה ובסופו של דבר זמן הנסיעה בדרך כלל אינו ארוך יותר מנסיעה בדרך הראשית.

אולם ,שלשום קרה לי מקרה ממש לא נעים: נסעתי מצור הדסה לכיוון עמק האלה כאשר פתאום מאחורי סיבוב הגיחה מולי פונטו שעוקפת שיירת כלי רכב על פס לבן. רוחב השוליים היה פחות מחצי מטר. בלמתי בחריפות, נצמדתי לגדר הבטיחות מימין ובשנייה האחרונה נהג הפיאט הצליח להשתלב בנתיב שלו, בעזרת הנהגים שהוא עקף. בניתוח בדיעבד של מה שאירע הייתי צריך לבלום אפילו חזק יותר עד עצירה מוחלטת, כי התאונה היתה כמעט בלתי נמנעת.

אשתי אומרת שאני צריך להפסיק לנהוג בכבישים הללו כי הם קטלניים. אני עדיין מתלבט, למחרת נסעתי באותו כביש. מבחינתי ההבדל הוא שבזמן הנהיגה בכביש הצדדי אני מחייך ונהנה מכל רגע, ואילו הכביש הראשי זה סתם עונש. אבל כמובן שלא שווה לשלם על זה במחיר חיים.

הדילמה חריפה אף יותר עבורי, כי המכונית האהובה עלי לצורך נסיעות אלו היא עגלה זקנה ללא אמצעי בטיחות למעט בלמים ובולמים משופרים שהתקנתי בה. אין ABS, אין כרית אויר, ואין איזורי קריסה. במקרה בנסיעה שלשום הייתי עם הרכב המודרני יותר שכן מצוייד בכל אלו - אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה לי ברכב הישן.

מה דעתכם?

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כן, יש בכביש הזה הרבה מקרים כאלו.

לדעתי זה מתחיל מזה שצבעו את כולו בפס הפרדה לבן וביטלו כמעט את כל מה שהיה מקווקוו (נשארו רק 3 מקומות לאורך של איזה 10 ק"מ).

אז הנהג שרוצה לעקוף כי נתקע אחרי משאית שנוסעת 5 קמ"ש (קרה לי אישית שם פעמים) כבר לא יודע להבדיל איפה איזור סביר לעקיפה ואיפה ממש אבל ממש לא.

רצו יותר בטיחות וגרמו למצב יותר גרוע...

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

לשאלתך המקורית - נראה לי אי אפשר לדבר בהכללות.

גם בכביש מהיר וישר קורות תאונות קטלפניות....

כל עוד אתה ערני למה שקורה ומראש מכין את עצמך לביעה אפשרית באיזור בעיתי (מי אמר אופנעים ב-2 שורות בכביש ללא שוליים????) אז סיכוי הישרדותך הוא מצויין.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

מצטרף:

לפעמים ההגדרה שבכותרת לא תופסת.

אתה מגלה שהמהיר והמשעמם הוא המסוכן.

השיגרה עלולה להתגלות כאוייב.

בשבוע שעבר, בסיבוב שעשיתי אלפי פעמים עם אותה מכונית (יומיומי במשך שנים), נתפסתי עם המכנסיים למטה, הכביש היה רטוב משום מה (פעם ראשונה שזה קורה בקיץ), והפיזיקה עשתה את שלה. זה נגמר טוב ועם חיוך. אבל זאת תזכורת לסכנה שבשגרתי/משעמם.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אני אומר שאשתך צודקת, זה באמת יותר מסוכן לתקוף כביש מפותל מאשר לנהוג בכביש המהיר.

עכשיו תחליט מה חשוב יותר, הכיף שלך או להמנע מסיכון ומריב עם אשתך.

נ.ב. לחברים שלי לנהיגות ולי יש מקומות על שם התקלויות כמעט ונפגע שונות שהיו לנו. יש את "הג'יפ" בכביש הצפון (מאז הנסיגה אין גישה לשם), יש את "האקורד" בעמק האלה, "הבטונדה" ליד מצודת כוח (תאונה ממש...) וכו'.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

המקרה הזה יכל לקרות בכל מקום / כביש אחר ובכל זמן אחר.

תמיד צריך לקחת בחשבון את כל האידיוטים והמופרעים בכבישים, לאו דווקא בכביש הספציפי הזה - הוא פשוט מסוכן יותר (צפוף / אין הרבה מקום לטעויות) - ולצערי אין כל כך מנוס מכל ה"מוכשרים האלה". צריך לפקוח אלף עיניים מהם.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

יכול לקרות לכל אחד בכל בכביש.

אני גר בצור הדסה ונוהג המון(!)בכבישים האלה,כולל נסיעה לעבודה וחזרה.

ודווקא בכביש המקביל מצור הדסה לירושלים,זה שאני כמעט ולא בוחר לנסוע דרכו(כביש המנהרות) יש יותר תאונות דרכים מאשר בכביש ההררי והמפותל.

פורסם

כדי להנות מנהיגה אני נותן ל-waze לבחור לי את הכביש אבל משתדל לנסוע בשעות שנהגי הליסינג ישנים עמוק או עובדים קשה.

ההנאה מנהיגה בשעות אלו מובטחת :-)

פורסם
שלום לחברי הפורום המכובדים.

אני גר בירושלים, ותמיד התשובה לשאלה שבכותרת היתה ברורה לי: מזה שנים לתל אביב אני נוסע דרך צובה ואשתאול, לבאר שבע דרך צומת נס הרים, צור הדסה, בית גוברין ומתחבר לכביש 6 דרום במחלף קרית גת. לצפון, במידת האפשר, אני נוסע דרך כביש הבקעה.

הכבישים הראשיים (1 ודומיו) עמוסים הרבה מעבר לקיבולת שלהם, משעממים, מלאים פקקים, נהגי ליסינג שחונים להנאתם בנתיב השמאלי, לא שומרים מרחק, משטרע ומה לא. אתם מכירים.

בכבישים הצדדיים, לעומת זאת, ניתן להיהנות מנוף יפה, תקיפת פיתולים, להיהנות מהחלפת הילוכים ובאופן הכללי הנסיעה נעימה הרבה יותר - אם כי דורשת יותר ריכוז ולא מתאימה לכל נהג. לעיתים נתקעים מאחורי רכב כבד לאורך זמן ללא אפשרות לעקוף, אבל זה נסבל בעיני. אסור להתעצבן מזה ובסופו של דבר זמן הנסיעה בדרך כלל אינו ארוך יותר מנסיעה בדרך הראשית.

אולם ,שלשום קרה לי מקרה ממש לא נעים: נסעתי מצור הדסה לכיוון עמק האלה כאשר פתאום מאחורי סיבוב הגיחה מולי פונטו שעוקפת שיירת כלי רכב על פס לבן. רוחב השוליים היה פחות מחצי מטר. בלמתי בחריפות, נצמדתי לגדר הבטיחות מימין ובשנייה האחרונה נהג הפיאט הצליח להשתלב בנתיב שלו, בעזרת הנהגים שהוא עקף. בניתוח בדיעבד של מה שאירע הייתי צריך לבלום אפילו חזק יותר עד עצירה מוחלטת, כי התאונה היתה כמעט בלתי נמנעת.

אשתי אומרת שאני צריך להפסיק לנהוג בכבישים הללו כי הם קטלניים. אני עדיין מתלבט, למחרת נסעתי באותו כביש. מבחינתי ההבדל הוא שבזמן הנהיגה בכביש הצדדי אני מחייך ונהנה מכל רגע, ואילו הכביש הראשי זה סתם עונש. אבל כמובן שלא שווה לשלם על זה במחיר חיים.

הדילמה חריפה אף יותר עבורי, כי המכונית האהובה עלי לצורך נסיעות אלו היא עגלה זקנה ללא אמצעי בטיחות למעט בלמים ובולמים משופרים שהתקנתי בה. אין ABS, אין כרית אויר, ואין איזורי קריסה. במקרה בנסיעה שלשום הייתי עם הרכב המודרני יותר שכן מצוייד בכל אלו - אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה לי ברכב הישן.

מה דעתכם?

קודם כל שתהיה בריא ותמשיך להינות מכבישי ארצנו הקטנה עוד שנים רבות!

אבל המקרה שלך הוא לא הראשון והוא עוד הוכחה ותשובה לשאלה "למה צריך מצלמה ברכב???"

כבר יצאת מהסיטואציה, קח את הצילומים וכנס באמ-אמא של הנהג!

נסיעה בטוחה.

נהגים מטומטמים לא מתים, רק מתחלפים...:evil:

"יום רע במסלול עדיף על כל יום טוב במשרד" :twisted:

Megane RS265 Cup, Megane RS250, Mazda3 5D 2L

פורסם
המקרה הזה יכל לקרות בכל מקום / כביש אחר ובכל זמן אחר.

לא, הוא לא יכול.

בכביש מהיר אתה לא תיתקל במקרה בו עוקפים מולך ואין לך שוליים. מי שלא קרה לו כזה דבר, לא מתאר לעצמו את חוסר האונים.

אין סיבה להתמם, תקיפה של כבישים מפותלים היא עניין שיש בו סיכון ה-רבה יותר גבוה מנהיגה שלווה בכביש המהיר. האדרנלין שמגיע מנהיגה כזו לא בא מתחושת סכנה חסרת בסיס...

ודווקא בכביש המקביל מצור הדסה לירושלים,זה שאני כמעט ולא בוחר לנסוע דרכו(כביש המנהרות) יש יותר תאונות דרכים מאשר בכביש ההררי והמפותל.

קודם כל, יש יותר תנועה. דבר שני, אין תאונות חזיתיות.

והנקודה הכי חשובה, איך אתה נוהג ועד כמה אתה יכול להמנע מתאונה לעומת עד כמה אתה תלוי בנהיגה של אחרים...

פורסם

עופר, אתקן - זה יכול לקרות בכביש כביש מפותל / נהיגתי כזה או אחר.

בכל מקרה, אין ספק שאתה צודק.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

רק להוסיף המלצה, על מנת להקטין את הסיכון, כמו גם לשפר את ההנאה, אני ממליץ כמובן על השקעה מהותית בקורס נהיגה מתקדמת (מהותית - לא יום הדרכה במשטח). משהו כזה ייתן לך בסיס מצויין.

מדובר בסיפור יקר... מאוד. אבל מקורס כזה אתה תצא מישהו שיש לו את כל היידע הבסיסי הנחוץ על מנת להיות נהג מיומן, וזה לכל החיים.

אפשר לגם לבחור בהדרכות שעושים בארץ, תוך התקדמות ברמה/קושי.

פורסם

אני חושב שקצת הגזימו פה בסכנה שבכבישים צרים. אני לא אומר שהם בטוחים אבל זה לא אומר שאי אפשר לנהוג בהם... מה שכן צריך זה להיות עירני באופן מיוחד ולהתחבר 100% לכביש.

אני אישית גם חולה על נהיגה בכבישים כאלו במיוחד בלילה, שזה רק אני, האוטו והכביש.

פורסם

תודה על התגובות.

עברתי מספר קורסים לנהיגה מתקדמת בארץ, כמובן שלא יזיק לי להתרענן. אם הייתי יכול להרשות לעצמי הייתי חוזר על הקורסים מידי שנה.

להיכנס באמ-אמא של הנהג ממול לא מעניין אותי, לא במובן הפיזי ולא במובן אחר. אני רוצה להיהנות ולחזור בשלום הביתה.

ברור לי שיש יותר תאונות בכבישים הפופולריים, אבל תוצאתם בדרך כלל פחות קשה מתאונה חזיתית.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

לסוע לעבודה ביומיום-ברור שכביש מהיר ונוח.

סופי שבוע ומידי פעם אפשר לסוע בכביש מעניין.

עם רכב ישן שהברקסים יכולים לאכזב חד משמעית כביש מהיר וחדש.

את הסימונים של מדינת ישראל אני כנראה לא אבין לעולם-דרך לאילת,ישורת של כמה קילומטרים,מקום בטוח לעקוף אבל צבוע בלבן רצוף,לעומת זאת דרך עם פניות חדות שלא רואים כלום וקו מקווקו,הרבה אנשים עוקפים בקו הרצוף(כי זה בטיחותי יותר!)-מוזר :?:

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.

• תוכן חדש...