Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5069 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב למומחים

רציתי לשאול שאלה מאוד חשובה לגבי החלפת שמן גיר ליונדאי אקסנט 2005 שלי.

הגעתי למוסך המורשה לבצע טיפול תקופתי (שמן,פילטר,פלגים ומסנן אוויר)וגם על הדרך אמרתי נחליף גם שמן גיר

כי הרי איני יודע אם הבעלים הקודם אכן עשה זאת.

הופתעתי במוסך לגלות כי החלפת שמן גיר ברכב שלי שכבר עשה 188K היא על אחריותי בלבד והמוסך לא לוקח אחריות מכיוון שקיים סיכוי שהגיר יחליק לאחר שינוי לחצים עקב ההחלפה.

כמובן שביררתי בעוד מוסכים מורשים ולא מורשים לגבי החלפת השמן והתשובה פשוט הייתה זהה :x

מה אני אמור לעשות בנידון ???

פשוט לתת לגיר למות מבלי להחליף שמן ??? הרי הוראות יצרן הם כל 40K שמן ATF אדום

יש לציין שהגיר שלי מצויין טפו טפו ואני מאוד מאוד מרוצה מהרכב

תודה לכל העוזרים והמשך יום נעים :lol:

פורסם

התשובה שנתנו לך הרי נכונה. בגירים שעברו על אותו שמן כך כך הרבה קילומטרים צריך לקחת בחשבון שהחלפת שמן תזיק או תעשה טוב לתיבה. זה תלוי בהרבה דברים כמו באיזה מצב התיבה או מה טיב ואיכות השמן וכמה מרוקנים וכמה מחליפים. בקילומטראז' שכזה כל עוד הגיר מתפקד תקין לא הייתי נוגע עצם הסיכון ולו הקטן ביותר שבדבר. במידה וכן יושב לך חנוק ההחלפה הזו הייתי מבצע זאת בצורה מבוקרה ובכמות קטנה של החלפה כל כמה זמן ולא ריקון מלא של התיבה והחלפה בחדש. לשיקולך.

פורסם

אחת הסיבות שהגירים ברכבי היונדאי נשחקים, זה שימוש בשמן לא נכון.

הרבה מאוד מוסכים שמים שמן בתקן DEX3 שהוא שמן מינרלי.

בכל רכבי היונדאי (ללא יוצא מן הכלל) יש לשים שמן גיר מקורי בתקן SP3 (תקן של יונדאי,קיה ומיצובישי).

השמן הזה הוא סינטטי ומותאם לגירים של היונדאי.

דרך אגב, בטוסון IX35 החדשים יש כבר SP4, תקן חדש של יונדאי.

פורסם

הייתי ממליץ לך להחליף את השמן. בכל מקרה כל השמן לא מוחלף. אתה מרוקן רק את השמן שנימצא בקרטר. שאר השמן המצוי בתיבה עצמה לא מוחלף ומתערבב עם השמן החדש. בצעה החלפה עכשיו. ועוד החלפה אחת בעוד חצי שנה בערך כדי שרוב השמן יוחלף. לדוגמא בספר רכב של מזדה 3 לא כתוב בכלל על הצורך בהחלפת שמן הגיר. בתנאי אקלים של הארץ אני היתי מחליף כל 30K ק"מ.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

תודה רבה על העצות חברים.

קראתי פה בפורום על המלצות להחליף שמן גיר באופן חלקי , מה זה אומר ?? העם על ידי פתיחת בורג הריקון לא צריך לתת

לכל השמן להתרוקן ??

ושאלה נוספת ....

מישהו פה הזכיר משהו על מכונת דיאליזה להחלפת שמן גיר האם זה מומלץ מאשר פשוט להחליף ??

תודה רבה לעוזרים :-D

פורסם

בצע החלפה חלקית ולא ע"י מכונה ותשתמש בשמן לפי התקן או תואם. בהמון מוסכים המכונות החלפה מעלות אבק בגלל התיבות הילוכים שהלכו בגלל החלפה שכזאת.

פורסם
בצע החלפה חלקית ולא ע"י מכונה ותשתמש בשמן לפי התקן או תואם. בהמון מוסכים המכונות החלפה מעלות אבק בגלל התיבות הילוכים שהלכו בגלל החלפה שכזאת.

שלום רב

אצלי במוסך המכונה לא מעלה אבק אני מחליף שמן גיר בממוצע חודשי של 20 לחודש והמכונה אצלי כבר 5 שנים ועד היום לא נתקלתי אף פעם על גיר שהלך אחרי החלפת שמן גיר . ביצעתי שטיפות גם לגירים של יונדאי שהיו במצב של גסיסה ולא קרה דבר

כמובן שאני משתמש אך ורק בשמן גיר סנטטי מלא ובתקן הספציפי של כל יצרן .

פורסם

גם בבתי קברות יש גופות שמעלות אבק :-) זה לא אומר שהמכונות לא עושות את העבודה כנדרש.

אני אישית לא שמעתי משום בעל מקצוע מומחה שהחלפת נוזל ATF באמצעות דיאליזה עלולה לפגוע בתיבה.

דרך אגב הרבה ייצרנים דווקא ממליצים על שיטה זו להחלפת נוזל ATF.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני חושב שריקון בשיטת דיאליזה מומלץ לעשות אם תדירות ההחלפות הם לפי הגדרות היצרן ובזמן המוגדר המדוייק. מה שלא במיקרה הזה שהרכב עבר המון קילומטרים ללא החלפות סדירות כך שעדיף לבצע החלפה מבוקרת ובחלקים. כך אני הייתי עושה במצב שכזה ולא לוקח סיכונים מיותרים.

פורסם

אני מכיר כמה מוסכים רציניים שנטשו את המכונה, אם ההוראות יצרן לא דורשות החלפה מלאה ע"י מכונה אז למה צריך להתחכם ולקחת סיכון מיותר?

פורסם

זה מה שליין מן כותב על החלפת שמן גיר אוטומטי.

עקב כך גם אני ביצעתי החלפה חלקית של שמן הגיר לאחר 45KKM של 4 ליטר(2.5 ליטר ע"י שאיבה מפתח המדיד-נסיעה של 50 ק"מ והחלפה של עוד 1.5 ליטר נוספים סה"כ 4 ליטר) של השמן המינרלי האיכותי הזה שמתאים בדיוק לתיבה שלי.לשלך אתה צריך סינטטי מלא .

בעוד חודש\חודשיים אבצע החלפה נוספת ואז כל 30K או 3 שנים החלפות חלקיות.

פורסם

איך אומרים השכנים שלנו מראש-העין: "זה הכל חארטה-בארטה".

מכונת דיאליזה לא עושה שום דבר יותר מהחלפה נכונה של שמן גיר.

גיר לא נהרס אחרי החלפת שמן, ולא נגרם לו שום נזק.

אם גיר "הלך" אחרי החלפת שמן - הוא היה "הולך" תוך פחות זמן אם לא היה מוחלף השמן.

היתרון היחיד של החלפה חלקית הוא יחס העלות-תועלת, מפני שכדי להחליף את כל השמן צריך להזרים דרך הגיר יותר מכמות תכולת השמן של הגיר, בעוד שבהחלפה חלקית מרוקנים X ליטרים ומוסיפים X ליטרים. אם אחרי החלפת X ליטרים (בחלקית) הגענו לתוצאה טובה - אז לא חייבים להמשיך להחלפה מלאה.

• תוכן חדש...