Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5068 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה הרכב עבר?

יש שיפורים או דברים שלא אמורים לבוא מקורי מהמפעל?

מוזר לי מאוד!

מבין ומשתתף בצערך, מתסכל בטירוף. (גם הקוואליר אוכלת 1\8 בנסיעה רגילה, וגם לפני שיפוץ ראש מנוע, שהקומפרסיה הייתה חלשה וזה היה קצת מורגש, היא אכלה אותו דבר.)

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לדעתי, אם כבר הסתבכת ככה אז עדיף שתפנה למוסך היבואן ויישם את העצה של ליין מן. אם לא תצליח לקבל את התיקון אז תנסה לפחות לצאת עם תדפיס תקלות מלא ממחשב הרכב.

מוסך יבואן לא איתר שום תקלה.

קראתי איפשהו שאולי זה יכול לקרות בגלל פיוז שרוף... השאלה איפה נמצא הפיוז האחראי על זה.

פורסם

אם מוסך היבואן לא איתר שום תקלה אז סביר להניח ש:

-חיישן הלאמבדה כנראה תקין.

-ישנה איזו שהיא תקלה ברכב ומוסך היבואן לא איתר אותה.

לדעתי, חפש מוסך מתמחה (אולי מישהו כאן מכיר כזה) שינסה למצוא את מקור הבעייה.

פורסם
אם מוסך היבואן לא איתר שום תקלה אז סביר להניח ש:

-חיישן הלאמבדה כנראה תקין.

-ישנה איזו שהיא תקלה ברכב ומוסך היבואן לא איתר אותה.

לדעתי, חפש מוסך מתמחה (אולי מישהו כאן מכיר כזה) שינסה למצוא את מקור הבעייה.

גם המוסך עליו אני מדבר בהתחלה לא איתר שום תקלה. האם יש בדיקה "חאפרית" ובדיקה "מקיפה", או שהמוסכניק החליט לאתר תקלה רק כי התעקשתי שיש בעיה?

טוב. מוסך שמבין בהונדה באזור הצפון. ממתין להמלצות :)

פורסם

היית במוסך המורשה בחיפה? בצ'ק פוסט?

בכל מקרה במקרה ושום מוסך מורשה לא עולה על הבעיה הייתי נוסע למוסך המרכזי של הונדה, שלדעתי נמצא בראשון לציון.

פורסם
גם המוסך עליו אני מדבר בהתחלה לא איתר שום תקלה. האם יש בדיקה "חאפרית" ובדיקה "מקיפה", או שהמוסכניק החליט לאתר תקלה רק כי התעקשתי שיש בעיה?

טוב. מוסך שמבין בהונדה באזור הצפון. ממתין להמלצות :)

בדיקה "חאפרית" זה בדיוק מה שעשו לך. לא קיבלת תוצאות סורק (קוד תקלה), לא קיבלת הסבר ובוודאי שלא קיבלת אחריות על התיקון המוצע. בדיקה "מקיפה" מבוצעת ע"י בעל מקצוע טוב עם הציוד המתאים. בדרך כלל סורק איכותי יכול לזהות את מצב החיישן ישירות, אך אם לא מתקבלת תוצאה חד משמעית אז בודקים את סיגנל היציאה ממנו בסקופ.

מה שיותר חשוב הוא לוודא מה הוא מקור התקלה, האם זה חיישן תקול בלבד או בעייה אחרת.

פורסם
היית במוסך המורשה בחיפה? בצ'ק פוסט?

בכל מקרה במקרה ושום מוסך מורשה לא עולה על הבעיה הייתי נוסע למוסך המרכזי של הונדה, שלדעתי נמצא בראשון לציון.

לא, אני מעפולה.

עד ראשון לציון ? אני בספק אם הם יוכלו להתייחס אליי ברצינות ולמצוא לי זמן מרוב כמות הלקוחות והעומס.

פורסם
בדיקה "חאפרית" זה בדיוק מה שעשו לך. לא קיבלת תוצאות סורק (קוד תקלה), לא קיבלת הסבר ובוודאי שלא קיבלת אחריות על התיקון המוצע. בדיקה "מקיפה" מבוצעת ע"י בעל מקצוע טוב עם הציוד המתאים. בדרך כלל סורק איכותי יכול לזהות את מצב החיישן ישירות, אך אם לא מתקבלת תוצאה חד משמעית אז בודקים את סיגנל היציאה ממנו בסקופ.

מה שיותר חשוב הוא לוודא מה הוא מקור התקלה, האם זה חיישן תקול בלבד או בעייה אחרת.

גם כשבמוסך המורשה עשו לי סריקה לא הוציאו לי דוח אלא רק אמרו לי שהכל תקין.

אני לא יודע מה לעשות.

האם יכול להיות שפיוז חיישן למדה שרוף ? איפה אני מאתר אותו אם כבר ?

פורסם

ברכב שלך ישנה נורת "בדוק מנוע"? נתיך שרוף היה אמור להדליק אותה (ולרשום תקלה במחשב הרכב). מה שאתה מתאר יכול להיות (אולי) חיבור רופף/תקול של החיישן ו/או קו התקשורת שלו.

אם אתה ממש מתעקש אז נסה למצוא את מקום הנתיך בספר הרכב.

(Dan-idin הקדים בשנייה)

פורסם

אני חוזר אחרי כמה ימים אחרי שהבעיה לא נפתרה.

המוסכניק שלי אמנם אולי אין לו את הידע לפתור את הבעיה אבל הוא בהחלט אמין כי הוא אמר שהוא בדק והשווה עם מכוניות אחרות מאותו סוג ואמר שהחיישן למדה תקין.

(אין לי אפשרות כמשתמש חדש עם פחות מ-25 הודעות להגיב להודעות פרטיות למי ששלח אליי. עמכם הסליחה).

כדאי לפנות למוסך אחר ? אני מוכן להגיע למרכז. הבעיה הזו ייאשה אותי.

תודה לכולם.

פורסם

הקפצה נוספת בתקווה לקבל עוד טיפ :) ניגשתי למוסך המרכזי בראשון. המוסכניק ראה את צריכת הדלק כתקינה (1:8 משולב). לי לא נראה. מה שהיה נראה עליו שלא ממש התחשק לו להתעסק ברכב כי הוא אפילו לא בדק שום דבר. הדבר היחידי שהוא עשה זה לעשות איתי סיבוב כשפעם הוא נוהג ופעם אני נוהג ולהשוות את צריכת הדלק לפי מחשב הרכב כדי להראות לי שהוא נוהג חסכוני יותר (נו באמת).

מעבר לכך, הוא הציע לי להחליף את מסנן האוויר החדש שיש אצלי בחדש מקורי כי זה שאצלי לא מקורי.

לדבריו יש רעידה במעבר הילוכים 2-3 במהירות 30 קמ"ש ושצריך לשטוף את תיבת ההילוכים ולעשות לה לימוד.

לשים תוסף דלק 44K על רבע מיכל ולעשות בדיקת מחשב.

הכל הוא אמר לא יעזור ממילא לעניין של צריכת הדלק.

בדיקת מחשב ממילא נעשתה במוסך המורשה המקומי אצלי פה.

דעתכם בבקשה.

תודה.

פורסם
הקפצה נוספת בתקווה לקבל עוד טיפ :) ניגשתי למוסך המרכזי בראשון. המוסכניק ראה את צריכת הדלק כתקינה (1:8 משולב). לי לא נראה. מה שהיה נראה עליו שלא ממש התחשק לו להתעסק ברכב כי הוא אפילו לא בדק שום דבר. הדבר היחידי שהוא עשה זה לעשות איתי סיבוב כשפעם הוא נוהג ופעם אני נוהג ולהשוות את צריכת הדלק לפי מחשב הרכב כדי להראות לי שהוא נוהג חסכוני יותר (נו באמת).

מעבר לכך, הוא הציע לי להחליף את מסנן האוויר החדש שיש אצלי בחדש מקורי כי זה שאצלי לא מקורי.

לדבריו יש רעידה במעבר הילוכים 2-3 במהירות 30 קמ"ש ושצריך לשטוף את תיבת ההילוכים ולעשות לה לימוד.

לשים תוסף דלק 44K על רבע מיכל ולעשות בדיקת מחשב.

הכל הוא אמר לא יעזור ממילא לעניין של צריכת הדלק.

בדיקת מחשב ממילא נעשתה במוסך המורשה המקומי אצלי פה.

דעתכם בבקשה.

תודה.

החיישן למדה הזה, עד לפני שבוע לא שמעתי עליו והוא מירר לי את החיים, לי בעקבות קצר הלכו 2 כאלה, ובמשך שבוע האוטו אכל דלק בצורה מטורפת ( 1-5 ) המוסך כל הזמן עשה בדיקה ולא ידע מה לא בסדר.

בסופו של דבר נסעתי למוסך רון כמו שהרבה המליצו לי פה בפורום, תוך חצי יום הוא הספיק לתקן את התקלה , לעלות על תקלה נוספת ולסדר אותה , ליישר לי את האגזוז שהיה עקום ואפילו לשטוף את האוטו וחבל שהוא שטף כי עכשיו רואים כמה הוא מכוסח :)

בכל מקרה, המחיר היה סביר לגמרי, השירות היה מטורף שמתי את האוטו ב 7:30 בבוקר ב16:30 היה מוכן.

תתקשר אליו תשאל אותו אם הוא יכול לעזור לך במשהו אני מבטיח לך שלא תתחרט

2005-2006 Pontiac Grand Prix

2006-2009 Renault 19, 94

2009-2011 Mitsubishi Lancer 2001

2012 Audi A4 2003 Cabriolet

פורסם

סיכוי אפסי שיש לך בעיה בחיישן למבדה, משום שמדובר ברכב עם מערכת הזרקה חדישה תקלה בחיישן הלמבדה(חמצן) מיד תדליק את נורת הבדוק מנוע.

אם הנורת בדוק מנוע לא דולקת, אין לך בעיות התנעה, סחיבה, קירטועים, חבל על כל הכסף שאתה מבזבז בניסיון לאתר את התקלה הדימיונית הזו.

לגבי הOFF שהמכונאי "המוכשר" אמר לך, שלפי זה הוא קובע שהחיישן תקול תתעלם מזה, אם החיישן לא היה פועל הנורת בדוק מנוע מיד נדלקת, מה שקרה שהוא סרק את המנוע כאשר הוא קר ואז חיישן החמצן עדיין לא משדר אות, או שפשוט שפשוט המחמם של החיישן היה מכובה כי החיישן היה די חם ומשדר אות תקינה.

בקיצור כך לא בודקים את החיישן, יש דרך מסודרת לקבוע אם החיישן תקין או לא(רק אחרי הידלקות נורת בדוק מנוע), וזה ממש לא לפי הON OFF הטיפשי הזה, ואל תשכח שבמוסך הלא מורשה אין סורק תקלות מקורי (ברוב המקרים) כך שגם האיבחון של סורק לא מקורי לא תמיד נכון ואין בו את כל הפונקציות של סורק מקורי.

אל תחליף את החיישן למבדה.

תמדוד שוב צריכת דלק, קח בחשבון שהפעלת מזגן בעיר עוד יותר מעלה את צריכת הדלק.

• תוכן חדש...