Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם הרכב שלך עבר מעל100 אלף.יש מצב של יותר מסביר שהטרמוסטט כבר עשה את שלו,והוא תקוע במצב פתוח .והמנוע לא מצליח להגיע לט"פ עבודה.(כך היה אצלי בהונדה) והתופעות היו כמו אצלך בתוספת רכב כבד בט"פ עבודה לכאורה . ברכב אחר שהיה לי היו אותם תופעות בגלל חיישן למדה שכניראה זייף בגלל הגיל,(115 אלף).לא הדליק שום מנורת צק אנגיין וגם בקריאת תקלות לא נראתה שום בעיה.שהחלפתי נפתרה הבעיה.אני מאמין שבדרך כלל הבעיה בחיישן הראשון. אם אתה שם חיישן או טרמוסטט רצוי מקורי של הונדה לפי הדגם הספציפי שלך. קבל מקט של החיישן מקורי של הונדה 1.8 LS http://www.lingshondaparts.com/honda_car_parts_selection.php?block_01=17SNAA01&block_02=E__0400&block_03=14109 תשתדל להביא מח"ול כי בארץ יקרעו אותך.מקט לטרמוסטט . http://www.lingshondaparts.com/honda_car_parts_selection.php?block_01=17SNAA01&block_02=E__1500&block_03=14111

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אם הרכב שלך עבר מעל100 אלף.יש מצב של יותר מסביר שהטרמוסטט כבר עשה את שלו,והוא תקוע במצב פתוח .והמנוע לא מצליח להגיע לט"פ עבודה.(כך היה אצלי בהונדה) והתופעות היו כמו אצלך בתוספת רכב כבד בט"פ עבודה לכאורה . ברכב אחר שהיה לי היו אותם תופעות בגלל חיישן למדה שכניראה זייף בגלל הגיל,(115 אלף).לא הדליק שום מנורת צק אנגיין וגם בקריאת תקלות לא נראתה שום בעיה.שהחלפתי נפתרה הבעיה.אני מאמין שבדרך כלל הבעיה בחיישן הראשון. אם אתה שם חיישן או טרמוסטט רצוי מקורי של הונדה לפי הדגם הספציפי שלך. קבל מקט של החיישן מקורי של הונדה 1.8 LS http://www.lingshondaparts.com/honda_car_parts_selection.php?block_01=17SNAA01&block_02=E__0400&block_03=14109 תשתדל להביא מח"ול כי בארץ יקרעו אותך.מקט לטרמוסטט . http://www.lingshondaparts.com/honda_car_parts_selection.php?block_01=17SNAA01&block_02=E__1500&block_03=14111

היי.

תודה על תשובתך והייתי רוצה באמת ללכת בכיוון שאתה מציע כי זה בדיוק המצב, שאני בטוח שיש בעיה ולא מזהים את זה ולרכב יש באמת 100 ומשהו אלף ויש לזה משמעות (משום מה לרכב הקודם שלי קילומטראז כזה לא הזיז כלום).

אני יכול לקנות חיישן למדה מחו"ל וטרמוסטט אין לי מושג למה התכוונת אבל רציתי לדעת, האם יש דרך קלה, לפני שאני רוכש, לדעת או להעריך מי אשם ? האם יש סימנים כלשהם ?

פורסם

רמת הגימור אצלי LS, אבל זה לא משפיע על צריכת הדלק זה אותו מנוע.

לגבי הטרמוסטט, אתה יכול לבדוק אחרי שהמנוע מתחמם, האם יוצא אוויר ממש חם כאשר אתה שם את המיזוג על חימום (בלי להפעיל את המדחס), במידה ויוצא אוויר חם הטרמוסטט כנראה תקין, אם האוויר פושר כנראה הוא תקוע במצב סגור.

אבל זה בדיקה ביתית, בדיקה יותר מקיפה צריכה לבדוק את טמפ' העבודה של המנוע.

פורסם

אני ההיתי מתחיל עם הטרמוסטט יותר זול .זה חלק שעובד קשה ולהחליף אותו אחרי 100+ רק יכול להועיל .ולהשתמש רק במים הכחולים של הונדה , שממליצים להחליף אותם ב100 אלף.http://www.hondapartscheap.com/index.php?p=catalog&mode=search&search_in=all&search_str=%0919301-RNA-305&make=Honda יש גם אתר נוסף http://www.hondapartsdirect.com/index.php?p=catalog&mode=search&search_in=all&search_str=19301-RNA-305 ויש לו גם את המקט השני (אותו טרמוסטט 2 יצרנים שונים).אני מזמין חלקים דרך אתר זה. http://www.hondapartsdirect.com/index.php?p=catalog&mode=search&search_in=all&search_str=19301-RNA-306

פורסם

תודה לשניכם.

היכן הטרמוסטט נמצא ?

האם אני יכול להחליף אותו לבד ?

חיישן למדה אני יודע איפה.

מה עושה הטרמוסטט ?

מה הכוונה לשים מזגן על חימום ? יש לי בקרת אקלים, כמה מעלות לשים ?

פורסם

ביצעתי את הבדיקה שהוצעה (הפעלת מיזוג על חימום בזמן שהמנוע חם, ללא הפעלת מדחס, A/C OFF). האוויר שיוצא הוא מאוד חם (כשהמאוורר פועל).

פורסם

השרשור הזה משגע אותי.

קנית רכב עם מנוע 1,800, למה ציפית? לצריכת דלק של אלטו?

בדקו לך במוסך ואמרו שהכל תקין (ואני לא מדבר על האידיוט שאמר לך שהחיישן נמצא על OFF, אין דבר כזה), נסעת עם בוחן שאמר לך שלדעתו אתה יכול לנהוג חסכוני יותר - מה עוד?

טרמוסטט לא הולך כל כך מהר וגם לא חיישני חמצן, בטח לא ברכב בן שנתיים עם קילומטרז' ממוצע.

בכל השרשור הזה לא פירטת בדיוק מהו אופי הנסיעות שלך. אם אתה משוכנע שיש תקלה אני מציע שתפרט בדיוק מה אופי השימוש ברכב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בדיקה לא מקצועית ,היום תפתח חלון ויהיה חם רצח.להחליף טרמוסטט אם אין לך ידע טכני קל רצוי שתעשה במוסך.אם אתה יכול להוציא מהמוסך היסטורית טיפולים ותיקונים,תוכל לראות אם החליפו טרמוסטט.

פורסם

אם המנוע מגיע לטמפ' מנוע תקינה, לא מתקרר בזמן ניסיעה בדרך בנעירונית, המנוע לא מתחמם יתר על המידה אל תחליף טרמוסטט חבל על הכסף.

כמו שאיתמר ענה לך, וכמו שאמרתי קודם ברכב שלך אין שום בעיה, הרכב לא תוכנן להיות או להיות מוגדר כ"חסכוני", זה הרכב זאת הצריכת דלק, השאר תלויים בנהג נקודה, כניראה שהנהיגה שלך גורמת לצריכת דלק הזו.

נסיעות קצרות בתוך העיר כמובן שתהיה בזבזנית בדלק.

במיוחד אם הרכב מטופל בזמן כמו שצריך ע"פ הוראות היצרן וכל המסננים וחלפים בזמן הדרוש, אז אין בעיה ברכב הבעיה אצלך, הרכב שלך הוא לא חסכוני אז אל תצפה ממנו להיות כזה נקודה.

פורסם
השרשור הזה משגע אותי.

קנית רכב עם מנוע 1,800, למה ציפית? לצריכת דלק של אלטו?

בדקו לך במוסך ואמרו שהכל תקין (ואני לא מדבר על האידיוט שאמר לך שהחיישן נמצא על OFF, אין דבר כזה), נסעת עם בוחן שאמר לך שלדעתו אתה יכול לנהוג חסכוני יותר - מה עוד?

טרמוסטט לא הולך כל כך מהר וגם לא חיישני חמצן, בטח לא ברכב בן שנתיים עם קילומטרז' ממוצע.

בכל השרשור הזה לא פירטת בדיוק מהו אופי הנסיעות שלך. אם אתה משוכנע שיש תקלה אני מציע שתפרט בדיוק מה אופי השימוש ברכב.

איתמר.

תשים לב בבקשה למשתמשים פה בפורום (ואולי בעוד מקומות) עם רכב בדיוק כזה ומה צריכת הדלק עליה עם מדווחים. אופי השימוש ברכב בינעירוני בעיקר. אגב עם גישה של מנוע 1800 כנראה צורך הרבה דלק בתור נקודת מוצא, אני בספק אם אתה הוא שיכול לספק לי את הפתרון.

פורסם
בדיקה לא מקצועית ,היום תפתח חלון ויהיה חם רצח.להחליף טרמוסטט אם אין לך ידע טכני קל רצוי שתעשה במוסך.אם אתה יכול להוציא מהמוסך היסטורית טיפולים ותיקונים,תוכל לראות אם החליפו טרמוסטט.

עשיתי מה שהוצע פה, לי אין מושג. הטיפולים במסגרת הונדה למיטב זכרוני לא כוללים החלפת טרמוסטט בשוטף אלא אם הוא הלך.

פורסם
אם המנוע מגיע לטמפ' מנוע תקינה, לא מתקרר בזמן ניסיעה בדרך בנעירונית, המנוע לא מתחמם יתר על המידה אל תחליף טרמוסטט חבל על הכסף.

כמו שאיתמר ענה לך, וכמו שאמרתי קודם ברכב שלך אין שום בעיה, הרכב לא תוכנן להיות או להיות מוגדר כ"חסכוני", זה הרכב זאת הצריכת דלק, השאר תלויים בנהג נקודה, כניראה שהנהיגה שלך גורמת לצריכת דלק הזו.

נסיעות קצרות בתוך העיר כמובן שתהיה בזבזנית בדלק.

במיוחד אם הרכב מטופל בזמן כמו שצריך ע"פ הוראות היצרן וכל המסננים וחלפים בזמן הדרוש, אז אין בעיה ברכב הבעיה אצלך, הרכב שלך הוא לא חסכוני אז אל תצפה ממנו להיות כזה נקודה.

גם אותך אני מפנה למי שטען שמחזיק כזה רכב וצריכת הדלק עליה דיווח. גם עם נהיגה מאוד לא חסכונית, אני מתקשה להאמין לפער של 1:13 ל-1:8 בממוצע, כשעיקר נהיגתי מחוץ לעיר, ואני לא נוהג אגרסיבי.

פורסם

אם הייתם מתחלפים בניכם ברכבים היית מגלה כי הרכב שלך יכול להגיע לצריכת דלק כמו של החברים כאן.

תבין שגם אתה לחצת כמה כמה פעמים חזק על הגז לפרק זמן מסויים הרסת את הממוצע בחישוב צריכת הדלק.

פורסם
אם הייתם מתחלפים בניכם ברכבים היית מגלה כי הרכב שלך יכול להגיע לצריכת דלק כמו של החברים כאן.

תבין שגם אתה לחצת כמה כמה פעמים חזק על הגז לפרק זמן מסויים הרסת את הממוצע בחישוב צריכת הדלק.

1 ל-16 במקום 1-8 ? אני בספק, מאוד גדול.

ואם אני אגיד לך שאני עושה גם נסיעה רגועה במהירות של 80-90 בלי האצות כלל ובודק מיד את הצריכה ומגלה שהיא 10-11 בלבד? מחשב הדרך מבשר צריכת דלק של כמעט 1:17, זה פער סביר ?

בוא נצא מנקודת הנחה שיש בעיה ומכאן מי שיש לו דרך לעזור אני אשמח.

זה רכב חכם וחדש. זה לא רכב עם מנוע 2500 (שגם הוא יכול לעשות 1:9) ולא רכב ישן.

אני מפנה אותך שוב למעידים מהשטח, ומפנה אותך שוב לעובדה שבישראל אין נהיגה חסכונית, בטח אם להשוות אלי ותאמין לי שמרוב התעסקות בעניין הזה, גם אם מקודם נהגתי חסכוני, אז עכשיו אני נוהג עוד יותר חסכוני ועדיין צריכת הדלק 1:8, אז אם אתה לא רוצה לצאת איתי מנקודת הנחה שיש פה בעיה, אז אתה לא באמת תוכל לעזור לי.

פורסם
תשים לב בבקשה למשתמשים פה בפורום (ואולי בעוד מקומות) עם רכב בדיוק כזה ומה צריכת הדלק עליה עם מדווחים. אופי השימוש ברכב בינעירוני בעיקר. אגב עם גישה של מנוע 1800 כנראה צורך הרבה דלק בתור נקודת מוצא, אני בספק אם אתה הוא שיכול לספק לי את הפתרון.

...ואני (עם איתמר) בספק, אם השרשור הזה יכול בכלל להוביל למשהו חדש, ו/או שאתה דורש יותר מדיי (בנושא החיסכון) מהרכב.

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...