Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
1 אז אם אתה לא רוצה לצאת איתי מנקודת הנחה שיש פה בעיה, אז אתה לא באמת תוכל לעזור לי.

לפי התגובה שלי אני מבין שאתה בכוח רוצה להאמין שיש לך בעיה למרות שאין לך בעיה ברכב!

אני יוצא איתך מנקודת הנחה שיש פה בעיה ואין ספק, אבל היא לא ברכב אלא בנהג.

אתה רוצה להאמין שיש בעיה ברכב בכוח ואז לנסות למצוא לה פתרון?

בוא תעלה לנו נתונים מדוייקים כמה אתה נוסע ברכב בכל יום, תוך כמה זמן וק"מ חישבת את צריכת הדלק נסיעות עירוניות/ בעירוניות עם מזגן/בלי מזגן מהירויות שנסעת וכו.

אם תגיד לי שנהגת על רכב כמו שלך, לתקופה מסויימת בנהיגה זהה, וגילית כי הרכב שזהה לשלך הגיע לצריכת דלק טובה יותר, אז באמת יש בעיה ברכב.

כל עוד אתה בעצמך לא חישבת נתון צריכת דלק ברכב זהה(שאתה נהגת בו) כמעט כל מה שתגיד לא יצדיק כדי לקבוע שיש בעיה ברכבך, משום שנתון צריכת דלק בהחלט ובאופן ישיר מושפע מהנהג ומאופן הנהיגה.

אתה ואני לא נוהגים אותו הדבר, יכול להיות שאם אני נוהג ברכב שלך לשבוע ימים צריכת הדלק שאני יחשב תהיה כ 1-14, הכל תלוי באיך אתה נוהג.

קח שני רכבים זהים למשל, שנוסעים בכביש 90קמ"ש לצורך העניין, שניהם עם מזג מכובה, אחד עם חלונות סגורים וחד עם חלונות פתוחים ותגלה כי צריכת הדלק שונה לחלוטין באופן משמעותי אפילו שניתן לראות זאת בחישוב של צירכת הדלק (לא לפי המחשב) הסופי.

יותר מזה, רכב שיש לו בתא המטען חפצים מיותרים או בקיצור משקל מיותר גם מעלה את צריכת הדלק, כב מלא בנוסעים, או רכב רק עם נהג וגם פה התרכת דלק תהיה שונה.

בצע שוב בדיקה של צריכת הדלק מחדש, תשתדל לנהוג הכי רגוע שאפשר, לא מזמן אם איני טועה איתמר העלה טיפים לחסכון בדלק אם תנהג לפיהם או לחלק מהם אני מבטיח לך שצריכת הדלק שלך תשתפר, תעשה רק בשביל הניסיון תנהג הכי חסכוני שניתן ותגלה כי תוכל להגיע לנתון צריכת דלק טוב יותר ממה שהחבר'ה כאן טענו.

אתה צריך שחישוב צריכת הדלק יכלול חישוב של כמה נסיעות מתוך החישוב היו עירוניות וכמה נסיעות(בק"מ) היו מחוץ עיר, יש לקחת בחשבון מצבים של עם מזגן/בלי מזגן, עליות, פקקים, עצירות והתנעות מחדש וכו, כל אלו ישנו את צריכת הדלק.

לפי התגובות שלך "ומפנה אותך שוב לעובדה שבישראל אין נהיגה חסכונית" אז אני יכול להגיד לך שבשיראל לא רק שאין נהיגה חסכונית אלא אין גם מכוניות חסכויות, או בקיצור אתה טוען דברים חסרי בסיס, כולם כאן מנסים לעזור לך אתה פשוט לא מקשיב לעצות שנותנים לך, ופשוט בכל הכוח נעול על כך שהרכב שלך תקול, את זה אני באמת לא מבין.

לא רק שדרך הופרום לא ניתן לבדוק את הרכב פיזית אם יש בו תקלה או אין בו תקלה, אלא אתה פנית גם לאנשי מקצוע ובדקו את הרכב ואישרו כי הכל תקין ולא מוציאם שום בעיה ברכב, וגם אנו עוזרים לך ומחזקים את הטענה שהרכב תקין ובכל זאת....

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

צר לי לבשר לך (פותח הדיון) שאתה בא בגישה ״קצת״ לא טובה ומקריאה זריזה פה, אישית בתור חברי הפורום הייתי מפסיק להגיב ולנסות לעזור. תנסה להגיב בצורה שונה כשאנשים משקיעים ידע וזמן אישי ופרטי שלהם על מנת לעזור לך.

בקשר ל״תקלה״ שלך, קראתי את הדיון עוד כשפתחת אותו ומידי פעם עקבתי, אך לא הגבתי, אני לא יודע איך אתה בא בדרישה לחיסכון בדלק מרכב עם מנוע 1800 וגיר אוטומט, לא משנה כמה הוא ״חכם״, רכב כזה ייצרוך יותר דלק.

וצריכת הדלק מושפעת באופן ישיר מהנהיגה שלך, אני עם פיאט פונטו מנוע 1200 וגיר ידני הצלחתי להגיע לצריכה של 1-11/12 בנהיגה מאוד אגרסיבית עם מזגן, לעומת זאת עם אותו הרכב עשיתי גם 1-18/19 בנסיעה מאוד רגועה בשיוט על 80-90 ובלי מזגן.

ורק בשביל הבדיקה - לדוד שלי יש רכב כזה שנת 2007 ניראה לי, אני אבדוק איתו מה צריכת הדלק, אבל שוב אדגיש ואומר כמו שכבר אמרו לך, צריכת הדלק תלויה באופן כמעט מוחלט בנהג, צריכת דלק של נהג אחד לא תיהיה זהה לנהג אחר

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

תודה לכולם.

קראתי את התגובות האחרונות ומאחר והדברים די חוזרים על עצמם אני אגיב בהמשך ביחס להתפתחויות ואם אני אגיע למסקנה שהכל בסדר, זה גם טוב, אבל אני צריך להשתכנע.

מה שאני מבקש כרגע זה לחוות דעה על חיישן למדה שמותקן אצלי ברכב, אם אפשר, לפי המראה שלו, שביקשתי מהמוסך להוציא לצלם אותו.

האם החיישן כמו שהוא נראה מעיד על כך שהוא עייף או שמא זה מראה טבעי של חיישן שעבד תקופה מסוימת והוא עדיין יכול להיות תקין ?

lamdapic.jpg

פורסם

אני דווקא רוצה להציג גישה שונה מרוב המגיבים פה.

נראה כי פותח השרשור מבין היטב את השפעת אופי הנהיגה על צריכת הדלק. כשהוא מתלונן על צריכה ממוצעת של 1:8 הוא יודע היטב שצריכה כזו היא אופיינית לנסיעה עירונית בעיקרה, ואפילו טיפה אגרסיבית. אבל הוא גם יודע להגיד שהנסיעה שלו היא בעיקרה בינעירונית ורגועה (בואו נניח לרגע 100-110 קמ"ש). אני מניח שמרבית האנשים כאן יסכימו איתי שאין שום סיבה שמכונית כמו הסיוויק 1.8, בת שנתיים בלבד, תציג 1:8 בנסיעה שכזו. אם כך, הגיוני לחשוב שאכן יש בעיה.

אני, למשל, לא הייתי מוותר במקרה כזה - צריכה כזו היא מוגזמת בעליל עבור תנאי הנהיגה שהוא מתאר. היא צריכה להיות קרובה יותר ל-1:11-1:12.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אני דווקא רוצה להציג גישה שונה מרוב המגיבים פה.

נראה כי פותח השרשור מבין היטב את השפעת אופי הנהיגה על צריכת הדלק. כשהוא מתלונן על צריכה ממוצעת של 1:8 הוא יודע היטב שצריכה כזו היא אופיינית לנסיעה עירונית בעיקרה, ואפילו טיפה אגרסיבית. אבל הוא גם יודע להגיד שהנסיעה שלו היא בעיקרה בינעירונית ורגועה (בואו נניח לרגע 100-110 קמ"ש). אני מניח שמרבית האנשים כאן יסכימו איתי שאין שום סיבה שמכונית כמו הסיוויק 1.8, בת שנתיים בלבד, תציג 1:8 בנסיעה שכזו. אם כך, הגיוני לחשוב שאכן יש בעיה.

אני, למשל, לא הייתי מוותר במקרה כזה - צריכה כזו היא מוגזמת בעליל עבור תנאי הנהיגה שהוא מתאר. היא צריכה להיות קרובה יותר ל-1:11-1:12.

אני מבקש להודות לך מקרב לב על כך שלהבדיל מאחרים מסוימים אינך מתייחס אליי כאל מטורלל :) גם ההתייחסות אלי כאל טמבל קצת מעליבה, אבל אני באמת מוכן במקרה הזה להעביר הלאה ולהתקדם לפי הסדר :)

פורסם

היי,

הייתי רוצה לנסות להחליף את הלמדה בכל זאת (קראתי מספיק מאמרים שאומרים שלמדה מחזיקה כ-60 עד 160 אלף קילומטרים ככה שאני מוכן להחליף אותה בכל מקרה, גם אם היא תקינה. קראתי שלמדה יכולה להתעייף ולספק צריכת דלק מופרזת גם בלי להראות תקלה כלשהי בבדיקה).

מוכרים ב-EBAY למדות לרכב שלי, מבחינת דגם ושנה, אבל לדגמים של ארה"ב, עבור מנוע 1.8L 1799CC l4 GAS SOHC Naturally Aspirated.

השאלה שלי - האם יש שוני והאם למדה שמתאימה לסיוויק 2010 בארה"ב תתאים לכזו המיוצרת בטורקיה ?

פורסם

יש הבדל בין חיישני חמצן ברכבים הנמכרים בשוק האמריקאי לעומת אלא באירופה.

אתה חייב להזמין חיישן מתאים לפי המק"ט של הייצרן לכן אני מציע לך לפנות למחסן של ייבואן הרכב בארץ לבדוק את המק"ט לפי מספר הרכב או מנוע.

איזה כייף לי :)

פורסם
יש הבדל בין חיישני חמצן ברכבים הנמכרים בשוק האמריקאי לעומת אלא באירופה.

אתה חייב להזמין חיישן מתאים לפי המק"ט של הייצרן לכן אני מציע לך לפנות למחסן של ייבואן הרכב בארץ לבדוק את המק"ט לפי מספר הרכב או מנוע.

תודה לך.

בינתיים אין לי את המק"ט אבל ניסיתי לאתר בכללי חיישן כזה להונדה אירופאית/טורקית וכל מה שיש ברשת זה לדגמים אמריקאיים.

אני יודע שמה שאני שואל יישמע קצת מוזר אבל אני תוהה, האם באמת יכול להיות שהונדה טורקית ואמריקאית שונות אחת מהשניה בפרטים טכניים ? (הכוונה למנוע והפרמטרים שלו, אולי תוכנה, לא יודע). השאלה הזו מטרידה גם משום שאם זה המצב, אולי אנחנו מקבלים לארץ הונדות מיוחדות ששוות פחות ??? חח.

אגב, לפי הקונקטור בתמונות שמפרסמים, הוא בדיוק אותו קונקטור... פיזית הוא יתאים ? ואם הוא יתאים פיזית, הוא יכול לא לעשות את העבודה נכון ? הוא יכול להעביר פרטים שגויים ? במקרה כזה תידלק נורה או יהיה קוד תקלה או שצריכת הדלק תהיה יותר גרועה ? או שהוא פשוט פיזית לא יתחבר ?

פורסם

חברת NGK\NTK אומרת שחיישן למדה,יעיל עד כ7ל10 שנים או 70000 אלף ק"מ. כל מה שבא אחר כך זה שהיעלות יורדת והחיישן מזייף.http://www.ngk.de/en/products-technologies/lambda-sensors/lambda-sensor-technologies/ פה הם מסבירים הכל.היום החלפתי חיישן שעבר כ100.000 ק"מ ניראה טוב לא מדליק צ"ק אנג'ן אבל תפקד גרוע (מקורי )הרכב השתנה וסוחב הרבה הרבה יותר טוב אין מה להשוות.

פורסם
חברת NGK\NTK אומרת שחיישן למדה,יעיל עד כ7ל10 שנים או 70000 אלף ק"מ. כל מה שבא אחר כך זה שהיעלות יורדת והחיישן מזייף.http://www.ngk.de/en/products-technologies/lambda-sensors/lambda-sensor-technologies/ פה הם מסבירים הכל.היום החלפתי חיישן שעבר כ100.000 ק"מ ניראה טוב לא מדליק צ"ק אנג'ן אבל תפקד גרוע (מקורי )הרכב השתנה וסוחב הרבה הרבה יותר טוב אין מה להשוות.

תודה לך.

אני מתעסק בזה דווקא משום שקראתי על זה שזה מוציא תקלה בעיקר כשהחיישן מת לגמרי והזמן עושה את שלו והוא מתעייף ובאמת 100,000 שהרכב עבר כנראה שהוא עייף כמו שכותבים. אם זה המצב אז באמת לא איכפת לי להחליף לחדש (יחסוך לי מראש את ההחלפה כשהוא ימות באמת), ואולי אולי אולי זה יעזור במשהו.

הדברים שלך מחזקים את הנקודה.

• תוכן חדש...