Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

באחד השיטוטים באינטרנט נתקלתי ברכב הזה של פולקסווגן - נראה לי משהו משנות השבעים אבל לא הצלחתי לזהות. יכול להיות שזו גרסת סדאן של הפאסאט? אני סקרן. תודה לעונים...

df8eb5d7a81320c75799ee016e7488bc.jpg

Aerodynamics are for people who can't build engines - enzo ferrari

פורסם

פולקסווגן K70.

מבוססת על עיצוב מכונית NSU RO 80.

פולקסווגן רכשה את NSU, לאחר שהאחרונה פשטה רגל בעקבות ייצור RO 80 עם מנוע וואנקל (מנוע רוטורי), שהיה לא אמין בעליל ובסופו של דבר גרם לקריסת החברה.

פורסם

פולקסווגאן K -70

הגיעו לארץ פרטים כאלו.

היתה למעשה פיתוח של NSU - ולאחר שנרכשה ע"י פולקסוואגן שווקה תחת המותג שלהם.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

תודה! בחיים לא שמעתי על הדגם הזה... יש כאלה נוסעות בארץ? איזה מנוע יש שם? כמו של פאסאט?

Aerodynamics are for people who can't build engines - enzo ferrari

פורסם

אכן - תחילת שנות ה-70.

זהו ה- K70 של "פולקסוואגן", אשר פותח ע"י NSU ועמד להיות מושק כ- NSU K70 .(זכורות לי פרסומות "פרומו" למכונית החדשה של NSU ....). העיצוב מזכיר את ה- NSU Ro80 בעל מנוע ה"וואנקל".

הוא היה בעל הנעה קדמית ומנוע קדמי (אורכי) מקורר מים בנפח 1600 סמ"ק (אח"כ גם 1800), שהיה למעשה פיתוח והגדלה של מנועי ה- NSU בנפחים 1000 ו-1200, שהיו במקורם מקוררי אויר. אין לו כל קשר למנוע (העתידי, אז..) של ה"פאסאט" שמקורו ב- Audi.

עם השתלטות פולקסוואגן על Audi-NSU הם "חטפו" את הדגם (אפילו ללא שינוי שמו), בתקווה להוציא לשוק מכונית מודרנית (באותם ימים היו להם רק מכוניות עם מנוע אחורי וקרור אויר, כולן "אבולוציה" של החיפושית). המכונית, שהופיעה ב- 1970 , לא זכתה להצלחה מסחררת במיוחד.

ה"פאסאט" הופיע רק ב- 1973, והיה למעשה גירסת "האצ'באק" של ה- Audi 80. שנים רבות לא היתה גירסת סדאן ל"פאסאט".

עודד

פורסם

שלום

K70 אך איזה רכב.

רק מי שהיה לא רכב כזה יכול להבין!!!

אבל דווקה נתחיל מהחסרון האחד שהיה לרכב הזה , המשאבות מים היו ניגמרות מהר חרה משאבות.

חוץ מיזה מה אגיד אחת המכוניות המהירות ביותר שהיו לי!!!

נפח 1800 הנעה קדמית ואאלה נסע כמו מטוס סילון היה יופי של רכב

כמו שעודד כתב אכן המנוע הוא אותו מנוע כמו של פריץ 1000 , 1200 רק מקורר מים ומלפנים

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תוכן חדש...