Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חברה בבקשה אל תמליצו אם אתם לא מבינים

סינטטי מלא גם יותר יקר וגם לא מתאים לרכב הוא דליל יותר

אז למה לשלם יותר על משהו לא מתאים?

בקיצור 5W30 מוטוקרפט או חברה אחרת

או 10W40 שהוא גם מתאים (חצי סינטטי)

לא נכון, עדיף שתיקח צעד או שניים אחורה לפני שאתה ממשיך להמליץ.

איך אמרת? "נאה דורש, נאה מקיים"

קודם תסתכל מה רשום בהודעה מעל הוא שאל לגבי 5W40 (סינטטי מלא בלבד)!!!!!!! ולא מתאים למזדה 3 גם אם תהפוך את זה איך שתרצה....

יום מצויין

אין שום בעיה למלא שמן סינטטי מלא לכול רכב כול עוד הוא עומד במפרטי ייצרן הרכב.

בוא נתחיל לגבי שלא כל מי שיכול לשים שמן סינטטי מלא מבחינה כספית שישים כי זה לא נכון., ליקווי מולי לידע כללי נמצא ברכבים שיוצאים מהחברה כגון אאודי וכל הקונצרן...

יש רכבים שהמנוע יתחיל להתפרק כי השמן דליל מידי. (באחריות) באו אלי לחנות אנשים עם מנועים מפורקים בגלל שמן לא מתאים

לגבי ההתערבות חחח אין לי עניין בהתערבות אני גם לא מנסה להראות שאני מבין יותר זה באמת נטו שנלמד שנינו או שאני יחדש לך דברים או אתה לי

לגבי השמן אני מוכר אותו אצלי שמן מקורי OEM של טויוטה לכל הפרייבטים והטנדרים צירפתי תמונה ולינק לאתר

http://www.oemtoyotascionparts.com/00279-1QT30

התכוונתי 5W30 חצי סינטטי הוא יותר סמיך מאשר 5W40 שהוא סינטטי מלא

מאיפה אתה יודע של איזה חברה ייצרן הרכב VAG ממלא שמן ברכבים שעוזבים את המפעל ?

אולי תסביר מה זה שמן סינטטי מלא וממה מייצרים אותו ?

איזה כייף לי :)

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לרכב מאזדה 3-6 ועוד רכבים חדשים בישראל מומלץ ,, תשובה 25 של חן ג.

( כבר דנו בנושא רבות בשנים האחרונות , בצעו חיפוש )

אייל

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

יה, איזה שרשור כיפי.

בתאוריה זה נכון, אבל בפועל - יש גבול לטווח הצמיגות של השמן עצמו. שמן 5W40 ושמן 0W40 אמורים להיות בעלי אותה צמיגות בטמפרטורת עבודה אבל בפועל זה לא לגמרי כך, בטח שלא אחרי ירידה ראשונית ביכולות השמן תוך כדי עבודה. אחרת - לא היה בכלל צורך בשמנים שטווח הצמיגות התחתון שלהם הוא 10 או אפילו 5. בקיצור: לא צריך להגזים עם דלילות השמן.

שמן בעל צמיגות 0 הוא שמן דליל מדי לשימוש בישראל, ומטרתו היחידה היא לשימוש בארצות קרות בהן שמן צמיגי יותר יהיה צמיגי מדי בזמן ההנעה בבוקר. גם אז בדרך כלל עושים שימוש בשמן כזה על בסיס עונתי, ומחליפים לשמן שונה בזמן הקיץ.

לרוב המכוניות בארץ מתאים שמן 5W40 (לעתים 10W40) וזה גם מה שמתאים לרכב של פותח השרשור. הנטיה לרדת בצמיגות ככל הניתן (מתוך נסיון לחסוך בדלק והספק) היא גרועה בדיוק כמו הנסיון לעלות בצמיגות כדי להרוויח הגנה טובה יותר ופחות נזילות.

שמן סינתטי מלא הוא השמן המומלץ לשימוש ברכבים מודרניים עקב תכונותיו הטובות. כמובן שיש גם שמנים חצי-סינתטיים באיכות גבוהה מאוד (ולמען האמת יש גם שמנים מינרליים יחסית איכותיים), אך הסינתטי המלא - ועדיף שמן "Premium" - הוא הטוב ביותר.

שמן "0" הוא אכן שמן דליל מאוד אבל עדיין יש לו התנגדות לזרימה והוא סמיך יותר כשהוא קר מאשר חם, זה עדיין לא השמן ה"אידאלי".

גם שמן 5W30 וגם 0W30 מתנהגים בדיוק אותו דבר בטמפ' העבודה. זה לא נכון לומר שיש ביניהם איזשהו הבדל. ההבדל בא לידי ביטוי בצמיגות השמן עד שהמנוע מגיע לטמפ' העבודה, וגם אז ההבדלים זניחים למדי.

נכון שכביכול התפיסה היא ששמן 0 או 5 מתאים למדינות קרות, וזה אכן כך, אבל אין עם זה כל בעייה גם בארץ, אפילו לא בערבה או אילת.

כשהמנוע קר אנחנו רוצים לקבל שימון כמה שיותר מהיר בחלקי המנוע, אנחנו רוצים ששמן יחדור לכל המעברים במהירות המקסימלית. שמן דליל עושה את זה הרבה יותר מהר משמן צמיגי. ליקווי מולי פירסמה באחד הקטלוגים שלהם איורים של שלושה שעונים שמראים את המהירות בה מגיע השמן לכל המנוע כתלות בצמיגות שלו כשהמנוע קר. אני לא זוכר את המספרים אבל שמני 5 ו 0 זרמו מהר יותר בכמה מאות אחוזים, אני אחפש את זה ואעלה לכאן.

נקודה נוספת היא שנוטים לחשוב ששמני 0 או 5 דלילים מדי בהתנעה. זה לא המצב.

בטמפ' העבודה של המנוע, צמיגות שמן 30 היא בערך 10 סנטיסטוקס (cSt). כלומר משאבת השמן צריכה לספק לחץ X גם בצמיגות הזו, שהיא למעשה כמעט הדלילה ביותר שהשמן מגיע אליה.

לא שמן 0 ולא שמן 5 אפילו קרובים לצמיגות הנ"ל במנוע קר, במנוע קר (נגיד 24 מעלות) צמיגות השמן עומדת על כמה עשרות cSt כך שבטח אין מה לחשוש מ"שמן דליל מדי".

עוד נקודה שעולה היא ששמן דליל מדי גם "נוזל" מדפנות הצילינדרים ומעברי השמן לאחר הדימום ולא משאיר עליהם שכבת הגנה להתנעה הבאה. גם זה מיתוס לא נכון שכן שמנים "נדבקים" למתכת ולא עוזבים אותה כל כך מהר, גם לא שמנים דלילים. תוסיפו לזה את העובדה ששמן דליל זורם מהיר יותר משמן סמיך ותקבלו שהזמן הקריטי בו נדרש השימון בעת ההתנעה מתקצר משמעותית.

בקיצור - אני חושב שהנקודה שלי הובהרה :wink: . אם למישהו יש השגות או חושב אחרת אני מאוד אשמח לשמוע את דעתו.

איתמר.

אגב, אילן_א, מאז תחילת שנות ה 90 (לפחות) טויוטה המליצה על 10W30. לפני מספר שנים היא שינתה באופן גורף ורטרואטיקבי את ההמלצה ל 5W30, להערכתי ההמלצה הזו נובעת בין היתר מהסיבות שפירטתי למעלה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
שמן בעל צמיגות 0 הוא שמן דליל מדי לשימוש בישראל, ומטרתו היחידה היא לשימוש בארצות קרות בהן שמן צמיגי יותר יהיה צמיגי מדי בזמן ההנעה בבוקר. גם אז בדרך כלל עושים שימוש בשמן כזה על בסיס עונתי, ומחליפים לשמן שונה בזמן הקיץ.

צר לי, אבל אתה טועה. ניתן להשתמש בשמן בצמיגות 0 גם בארץ-ספר הרכב שלי מאשר זאת. גם לפריוס ההיברידית מומלץ שמן כזה (ואינני יודע מה עבר בראש של היבואן בישראל שבחלק מהמוסכים שלו שמים 15W40 כשמן סטנדרטי לכל הדגמים!) וזו הצמיגות היחידה שנכתבת בספר הרכב למיטב זכרוני.

לרוב המכוניות בארץ מתאים שמן 5W40 (לעתים 10W40) וזה גם מה שמתאים לרכב של פותח השרשור. הנטיה לרדת בצמיגות ככל הניתן (מתוך נסיון לחסוך בדלק והספק) היא גרועה בדיוק כמו הנסיון לעלות בצמיגות כדי להרוויח הגנה טובה יותר ופחות נזילות.

שלילי בזנ"ט. כל יצרן ממליץ על טווח הצמיגויות המתאים לו. צמיגות של 40 בחום הישראלי לדעתי היא overkill, במיוחד אם היצרן מאשר צמיגות יותר נמוכה. הנטייה לרדת בצמיגות ככל הניתן היא לא גרועה במיוחד עם השמנים הסינטטיים של היום שמספקים הגנה מעולה כמו שמנים מינרליים ואפילו טובים מהם בעוד פרמטרים.

שמן סינתטי מלא הוא השמן המומלץ לשימוש ברכבים מודרניים עקב תכונותיו הטובות. כמובן שיש גם שמנים חצי-סינתטיים באיכות גבוהה מאוד (ולמען האמת יש גם שמנים מינרליים יחסית איכותיים), אך הסינתטי המלא - ועדיף שמן "Premium" - הוא הטוב ביותר.

מסכים לגמרי. אבל מה זה שמן "premium"? כמעט כל יצרן מגדיר את השמן שלו ככזה או כ superior (והטרמינולוגיה לא משנה כהוא זה)-החוכמה היא לבחור שמן סינטטי מלא שמיוצר עם שמני בסיס סינטטיים מקבוצה 4 או 5 ולא מקבוצה 3.

12345

פורסם

טוב אז מה בסוף ?

1.אחרי שהוחלף במוסך מורשה בטיפול קודם לשמן סינטטי מלא 5-30 האם ניתן להחליף בטיפול לשמן 5-30 חצי סינטטי ?

2. האם ניתן להחליף לשמן 5-40 סינטטי מלא ? :shock:

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם
יה, איזה שרשור כיפי.

שמן "0" הוא אכן שמן דליל מאוד אבל עדיין יש לו התנגדות לזרימה והוא סמיך יותר כשהוא קר מאשר חם, זה עדיין לא השמן ה"אידאלי".

גם שמן 5W30 וגם 0W30 מתנהגים בדיוק אותו דבר בטמפ' העבודה. זה לא נכון לומר שיש ביניהם איזשהו הבדל. ההבדל בא לידי ביטוי בצמיגות השמן עד שהמנוע מגיע לטמפ' העבודה, וגם אז ההבדלים זניחים למדי.

נכון שכביכול התפיסה היא ששמן 0 או 5 מתאים למדינות קרות, וזה אכן כך, אבל אין עם זה כל בעייה גם בארץ, אפילו לא בערבה או אילת.

כשהמנוע קר אנחנו רוצים לקבל שימון כמה שיותר מהיר בחלקי המנוע, אנחנו רוצים ששמן יחדור לכל המעברים במהירות המקסימלית. שמן דליל עושה את זה הרבה יותר מהר משמן צמיגי. ליקווי מולי פירסמה באחד הקטלוגים שלהם איורים של שלושה שעונים שמראים את המהירות בה מגיע השמן לכל המנוע כתלות בצמיגות שלו כשהמנוע קר. אני לא זוכר את המספרים אבל שמני 5 ו 0 זרמו מהר יותר בכמה מאות אחוזים, אני אחפש את זה ואעלה לכאן.

נקודה נוספת היא שנוטים לחשוב ששמני 0 או 5 דלילים מדי בהתנעה. זה לא המצב.

בטמפ' העבודה של המנוע, צמיגות שמן 30 היא בערך 10 סנטיסטוקס (cSt). כלומר משאבת השמן צריכה לספק לחץ X גם בצמיגות הזו, שהיא למעשה כמעט הדלילה ביותר שהשמן מגיע אליה.

לא שמן 0 ולא שמן 5 אפילו קרובים לצמיגות הנ"ל במנוע קר, במנוע קר (נגיד 24 מעלות) צמיגות השמן עומדת על כמה עשרות cSt כך שבטח אין מה לחשוש מ"שמן דליל מדי".

עוד נקודה שעולה היא ששמן דליל מדי גם "נוזל" מדפנות הצילינדרים ומעברי השמן לאחר הדימום ולא משאיר עליהם שכבת הגנה להתנעה הבאה. גם זה מיתוס לא נכון שכן שמנים "נדבקים" למתכת ולא עוזבים אותה כל כך מהר, גם לא שמנים דלילים. תוסיפו לזה את העובדה ששמן דליל זורם מהיר יותר משמן סמיך ותקבלו שהזמן הקריטי בו נדרש השימון בעת ההתנעה מתקצר משמעותית.

בקיצור - אני חושב שהנקודה שלי הובהרה :wink: . אם למישהו יש השגות או חושב אחרת אני מאוד אשמח לשמוע את דעתו.

איתמר.

אגב, אילן_א, מאז תחילת שנות ה 90 (לפחות) טויוטה המליצה על 10W30. לפני מספר שנים היא שינתה באופן גורף ורטרואטיקבי את ההמלצה ל 5W30, להערכתי ההמלצה הזו נובעת בין היתר מהסיבות שפירטתי למעלה.

אילן, בהזדמנות שלח לי הודעה בפרטי ואני אומר לך לאן לשלוח לי את הצ'ק. תודה.

אוקיי מאסטר, שאלה לי אלייך.

לפי מיטב הבנתי הדרגה בשמנים כבר עלתה ל SN כלומר API SN. ראיתי שמן מינראלי בדרגה כזו. לעומת זאת השמנים החצי סינטטים והסינטטים המלאים רובם או כולם עובדים על API SJ או SL או מקיסמום SM.

למרות כל האמור לעיל, האם שימוש בשמן חצי סינטטי וסינטטי מלא בדרגת API SJ עדיפים על פני מינראלים בדרגת API SN (הגבוהה ביותר שקיימת היום).?

שאלה שנייה, האם לא כדאי להשתמש בשמן מינראלי API SN ולהחליפו כל 6,000 ק"מ מאשר סינטטי מלא או חצי סינטטי בדרגה פחותה מ SN כל 10,000 ויותר ק"מ?

האם שימוש בשמן מינראלי טרי האיכותי ביותר היום והחלפתו כל 6 אלף ק"מ לא מקנה יתרון כלשהו על פני שימוש בשמן סינטטי מלא כל 12 אלף ק"מ? אם לא אז מדוע בכלל טורחים לשפר את השמן המינראלי כל הזמן? אם הרי בשנות ה 80 היום שמנים מינראלים עם API של SE למה בכלל טורחים לשפר את השמן המינראלי וזאת לאחר שהחצי סינטטי והסינטטי מלא יצאו לשוק והיום מחירם שווה לכל נפש? מה הטעם לייצר שמן מינראלי עם דרגה של API SN שזה אפילו יותר מתקדם מ API של הסינטטים והחצי סינטטים שמוגדרים בין SJ ל SM?

טוב אז מה בסוף ?

1.אחרי שהוחלף במוסך מורשה בטיפול קודם לשמן סינטטי מלא 5-30 האם ניתן להחליף בטיפול לשמן 5-30 חצי סינטטי ?

היצרן לוקח בחשבון את טווח הטמפ שהמנוע הולך לעבוד בהם ולפיכך מצייד אותו במערכות קירור ובצורה מסויימת שזרימת אוויר בנסיעה גם תקרר וכיוצא בזה. לפי זאת הוא קבע את צמיגות השמן שבה הוא ממליץ להשתמש. לפיכך אם טיוטה אומר שבישראל הוא ממליץ על 5W-30 זאת אומרת שהוא תיכנן ובנה את הרכב בהתאם לכך שהשמן יתאים לחום שהמנוע נאלץ להתמודד איתו. שימוש בשמן 5W-40 תוך כדי מחשבה שמה שיותר גבוה יותר טוב הוא מיותר וסתם מוסיף עומס על המנוע, דבר שמתבטא באיבוד כוח וצריכת דלק מוגברת בצורה מסויימת.

לפיכך שימוש ב 5W-40 תוך כדי מחשבה ש 40 זה יותר טוב מ 30 זה מיותר ולא הכרחי במקרה הזה. זה כמו שתשים 20W-50. הרי 50 יותר טוב מ 40 לא? התשובה היא לא תמיד.

השאיפה שלך תמיד להשתמש בסינטטי מלא לכן אם זה מה שיש ברכב אז תמשיך בזה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אוקיי מאסטר, שאלה לי אלייך.

תודה על הקומפילמנט, המלצתי עליך לקידום.

לפי מיטב הבנתי הדרגה בשמנים כבר עלתה ל SN כלומר API SN. ראיתי שמן מינראלי בדרגה כזו. לעומת זאת השמנים החצי סינטטים והסינטטים המלאים רובם או כולם עובדים על API SJ או SL או מקיסמום SM.

לא מדוייק, כבר תקופה ארוכה שיש בשוק שמנים סינטטיים מלאים בתקן SN. זה שלא זוכים לראות אותם בארץ זה משהו אחר :wink:

למרות כל האמור לעיל, האם שימוש בשמן חצי סינטטי וסינטטי מלא בדרגת API SJ עדיפים על פני מינראלים בדרגת API SN (הגבוהה ביותר שקיימת היום).? לא.

שאלה שנייה, האם לא כדאי להשתמש בשמן מינראלי API SN ולהחליפו כל 6,000 ק"מ מאשר סינטטי מלא או חצי סינטטי בדרגה פחותה מ SN כל 10,000 ויותר ק"מ?

האם שימוש בשמן מינראלי טרי האיכותי ביותר היום והחלפתו כל 6 אלף ק"מ לא מקנה יתרון כלשהו על פני שימוש בשמן סינטטי מלא כל 12 אלף ק"מ? אם לא אז מדוע בכלל טורחים לשפר את השמן המינראלי כל הזמן? אם הרי בשנות ה 80 היום שמנים מינראלים עם API של SE למה בכלל טורחים לשפר את השמן המינראלי וזאת לאחר שהחצי סינטטי והסינטטי מלא יצאו לשוק והיום מחירם שווה לכל נפש? מה הטעם לייצר שמן מינראלי עם דרגה של API SN שזה אפילו יותר מתקדם מ API של הסינטטים והחצי סינטטים שמוגדרים בין SJ ל SM?

קודם כל, לבסיס סינטטי יש יתרונות רבים על פני המינרלי כאשר הגדול והחשוב מביניהם הוא שצמיגות הבסיס של שמן סינטטי מלא היא המספר שניתן לו כשהמנוע חם, כלומר "30" או "40". למה זה טוב? כי זה מלכתחילה אומר שהשמן הרבה יותר עמיד למאמצים והשחיקה שלו לאורך הזמן איטית יותר. חוץ מזה גם יתר התכונות עדיפות על שמן מינרלי ושמן סינטטי איכותי ישאר "שמן" זמן רב יותר מאשר שמן מינרלי שיאבד מתכונותיו במשך הזמן. שמנים סינטטיים איכותיים ומודרניים יכולים להחזיק כמה עשרות קילומטרים במנוע לפני שהם יאבדו מהאפקטיביות שלהם.

לגבי "למה יש שמנים מינרליים SN" התשובה פשוטה: כי זול לייצר אותם. בגדול, שמן מורכב משני "מרכיבי על": שמן בסיס וחבילת תוספים. במרבית הפעמים כדי ששמן יעמוד בתקן רלוונטי יש צורך בשינוי חבילת התוספים בלבד, הבסיס נשאר זהה. לכן, ברגע שיש בסיס מינרלי ותכניס לו את התוספים הנדרשים ע"י התקן - קיבלת שמן מינרלי שעומד בתקן. זו גם הסיבה שבתיאוריה לא צריך לייחס יותר מדי משמעות לשמן אם הוא מופיע בדף המאושרים של ה API או לא. מצד שני שמן שאכן מופיע ברשימה אז אפשר להיות בטוחים שהוא אכן עבר את הבדיקות הרלוונטיות והוא קנייה בטוחה. אגב, המקבילה האירופאית של ה API, ארגון ACEA, רושמים במפורש כי הם אינם מעניקים ליצרנים "אות ACEA" אלא דורשים מהם לעמוד בתקנים שהם מכתיבים.

בקיצור - אני לא רואה כל סיבה להמנעות משימוש בשמנים סינטטיים מלאים. יש להם רק יתרונות על פני שמנים מינרליים או חצי סינטטים (למעט סוגיית המחיר הכה כאובה על הישראלים). שמנים סינטטיים לא גורמים להמסת אטמים ומחזירי שמן אך כן יש להם יכולות ניקוי חזקות יותר משמנים זולים ועלולות להתפתח בעיות במנועים מוזנחים או שעברו קילומטרז' רב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
טוב אז מה בסוף ?

אתה יכול להחליף חזרה לחצי סינטטי ולא יהיו השפעות לרעה.

מאז שהרכב אצלי אני משתמש אך ורק בחצי סינטטי 5W30 של מוטורקראטפט (המחיר קבוע, 130 ש"ח בחנות חלפים).

יצא לי לאחרונה לראות שמן סינטטי באותה רמה, של AGIP במחיר אטרקטיבי, אבל זה היה כבר אחרי הטיפול,

אולי לפני הטיפול הבא אקנה אותו.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

130 ש"ח עבור מוטוקרפאט? הוולי שיט. אני משיג אותו ב 90 שקלים כולל מע"מ וזה מחיר לצרכן. בכל מקרה, המלצתי כבר לפותח השירשור על שמן איכותי, סינטטי מלא של יורול 5W-30 במיכל של 5 ליטר ומחירו לצרכן 130 שקלים לאחר מע"מ. עם כזה מחיר אני לא רואה שום טעם לשים חצי סינטטי או מינראלי למכונית עם מנוע חדיש.

מה שהכי מצחיק, בספר רכב של הפיאסטה שלי, היצרן ממליץ להחליף שמן מנוע כל 10 אלף ק"מ בערך לשמן מניראלי 15-40 עם דרגה של API SF או SG שהיום נחשבים לשמנים נחותים. זה היה לפני 16 שנים כאשר שמנים סינטטים לא היו במחיר שווה לכל נפש כמו היום.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם
130 ש"ח עבור מוטוקרפאט? הוולי שיט. אני משיג אותו ב 90 שקלים כולל מע"מ וזה מחיר לצרכן. בכל מקרה, המלצתי כבר לפותח השירשור על שמן איכותי, סינטטי מלא של יורול 5W-30 במיכל של 5 ליטר ומחירו לצרכן 130 שקלים לאחר מע"מ. עם כזה מחיר אני לא רואה שום טעם לשים חצי סינטטי או מינראלי למכונית עם מנוע חדיש.

מה שהכי מצחיק, בספר רכב של הפיאסטה שלי, היצרן ממליץ להחליף שמן מנוע כל 10 אלף ק"מ בערך לשמן מניראלי 15-40 עם דרגה של API SF או SG שהיום נחשבים לשמנים נחותים. זה היה לפני 16 שנים כאשר שמנים סינטטים לא היו במחיר שווה לכל נפש כמו היום.

איפה אתה משיג ב-90 ש"ח? כולל מע"מ? :shock: איזה תקן? אני קונה SM

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם
מאיפה? הכי זול שמצאתי היה 120

איפה אתה משיג ב-90 ש"ח? כולל מע"מ? :shock: איזה תקן? אני קונה SM

אצלנו בצפון הרחוק הרחוק.

לגבי איזה תקן לא בדקתי כי מעולם לא התעניינתי בשמן הזה. זה המיכל האדום עם הסינטטיק בלנד. אגב, הסיבה שאומרים שזה השמן המומלץ למאזדה כי יש קשר ישיר בין מאזדה לפורד בישראל. זה בהחלט לא בגלל שזה השמן הכי טוב למזדה. בדיוק כמו שבאופנועים סוזוקי ישראל פרסה את חסותה או ההיפך על שמני סילקוליין וחברת קטמ העולמית פרסה את חסותה על שמני מוטורקס. לפעמים בתחום האופנועים הפאנטיות והפדנטיות גורמים לאנשים להשתמש רק בשמנים הממולצים על ידי החברה למרות שיש חברות אחרות איכותיות לא פחות במחירים הרבה יותר הגיוניים ושפויים. מי שמעדיף לשלם 100-150 שקל יותר למיכל של מוטול 4 ליטר לאופנועים על פני חברה אחרת הוא מטורף לפי דעתי.

פורסם

אצלי בטויוטה זה 5W-30, באותו רכב רק עם מנוע 4 צלינדרים ההמלצה זה 5W-20 ככה שזה לא משהו קבוע ליצרן מסויים, לכל דגם יש צמיגות ושוג שמן שונה

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

מה שדיברתי עליו הוא ההנחייה הספציפית וההמלצה לעבור משמן 10W30 ל 5W30. מאז 2009 מרבית רכבי טויוטה משווקים עם 5W20 או 0W20 ויצא TSB המאשר שימוש בשמנים 0W20 ו 5W20 אף בדגמים ישנים יותר.

אין היום אף דגם של טויוטה שההמלצה בו היא על 10W30. אני מקווה שעכשיו הנושא הובהר.

איתמר.

פורסם

ערב טוב ותודה לכולם על התשובות , לבסוף אני אחליף שמן בטיפול ל 5-30 סינטטי מלא .

ניצן

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

• תוכן חדש...