Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אילן, לא הבנתי את התשובה שלך לנושא שמן דליל יותר הוא שמן סינטטי מלא.

אצלך בחנות אומרים ששמן 5/30 יותר סמיך משמן 5/40?

באיזה חנות אתה בדיוק עובד?

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שמן סינטטי מלא 5-30 לא מצאתי במחיר סביר וכל מקום שאמרו לי ששמן זה סינטטי מלא ובמחיר סביר היה כתוב על הגלון בלנד או היי טכנולוגי וכו ' שלדעתי אלו שמנים חצי סינטטים , מצאתי שמן סינטטי מלא 5-40 של מובייל סופר 3000 גלון אחד בלבד והיתי במספר מקומות והמפרט שלו מתאים למה שכתוב בספר נהג , SM/SL A3 API וקניתי אותו ב 170 ש"ח לגלון.

אני חושב עם להשתמש בשמן הזה בטיפול או להחזיר אותו ולהמשיך לחפש סינטטי מלא אחר של 5-30 .

ממה שאני מבין שמן דרגה 0-30 אולי מתאים בחו"ל במדינות קרות ה 0 הוא להנעה קרה מאוד בארץ אפילו בחורף בצפון מספיק 5- .30

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

באותו אתר שמן של חברת קסטרול

סינטטי מלא 5-30 ממחיר 159-179.

אני משתמש קבוע בקסטרול אדג 5-30, מאזדה 3 מנוע 2000

יוגב

Mazda 3 Spirit Canary Yellow

פורסם

שמן 0 זהו שמן שלא אמור להיות לו התנגדות בכלל. כלומר, איך שאתה מתניע השמן לא צריך אפילו להתחמם ולכן הוא ישר "רץ" במנוע ונותן לכל הריכיבים הקריטיים שימון בניגוד לשמנים בעלי צמיגויות גבוהות יותר שהמנוע עובד כמה שניות ללא שימון עד שהמשאבה בונה לחץ. כמו כן, זה שמן עם פחות התנגדות. אז כן, זה חוסף כ"ס שהולך לאיבוד וגם חוסך בדלק. כמה בדיוק? אני לא בטוח במספרים. החיסרון של שמן 0W שהוא לא ממש נפוץ בארץ ומחירו לא ממש זול יחסית. יש לא מעט אנשים מכובדים בפורום שמשתמשים בשמן בעל צמיגות 0W.

ניצן, למה אי אפשר לשלוח לך הודעות פרטיות?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
קודם כל, מה לגבי ההתערבות שלנו על 1,000 שקל? אתה בפנים או לא? מותר לטעות ולומר טעיתי אבל אם אתה בטוח בוודאות ב 100% אחוזים ש10W-30 הוא הממולץ לטיוטה ואני אומר שלא אז למה שלא נהפוך את זה ליותר מעניין?

אני לא יודע מי משלם 400 שקל על סינטטי מלא לרכב, מילא לאופנוע כן, השמנים לאופנועים עולים באזור ה 400 אבל לרכב?

מי אלה ליקי מולי לעומת מובייל ואחרים?

בקיצר, שמן סינטטי מלא זה המילה האחרונה בשמנים, מי שיכול שישים (כלומר יש לו אוטו ששווה את זה, אני לא אשים סינטטי מלא בפיאסטה או סוויק שנת 96 שעשו מעל 180 אלף ק"מ),שוב פעם אני אומר, היום סינטטי מלא של חברה איכותית עולה בין 110-140 ש"ח. מי שמעוניין יכול לפנות אליי ואומר לו את שם הפירמה ואת המחיר וגם איפה לקנות.

בוא נתחיל לגבי שלא כל מי שיכול לשים שמן סינטטי מלא מבחינה כספית שישים כי זה לא נכון., ליקווי מולי לידע כללי נמצא ברכבים שיוצאים מהחברה כגון אאודי וכל הקונצרן...

יש רכבים שהמנוע יתחיל להתפרק כי השמן דליל מידי. (באחריות) באו אלי לחנות אנשים עם מנועים מפורקים בגלל שמן לא מתאים

לגבי ההתערבות חחח אין לי עניין בהתערבות אני גם לא מנסה להראות שאני מבין יותר זה באמת נטו שנלמד שנינו או שאני יחדש לך דברים או אתה לי

לגבי השמן אני מוכר אותו אצלי שמן מקורי OEM של טויוטה לכל הפרייבטים והטנדרים צירפתי תמונה ולינק לאתר

http://www.oemtoyotascionparts.com/00279-1QT30

00279-1qt30.jpg

פורסם
אילן, לא הבנתי את התשובה שלך לנושא שמן דליל יותר הוא שמן סינטטי מלא.

אצלך בחנות אומרים ששמן 5/30 יותר סמיך משמן 5/40?

באיזה חנות אתה בדיוק עובד?

התכוונתי 5W30 חצי סינטטי הוא יותר סמיך מאשר 5W40 שהוא סינטטי מלא

פורסם

אילן, התמונה הבאה מוקדשת לך. עם כל הכבוד ויש כבוד זה שאתה מוכר שמן מקורי של טיוטה 10W-30 זה ממש לא אומר שזה מה שטיוטה ממליצה עליו אלא זוהי אופציה נוספת. איך אתה מסביר שהבקבוקון הירוק הוא 0W-20 והאדום לידו הוא 5W-30 אם ככה?

בקיצור, שם איתך אלפייה שטיוטה ממליצה על 5W-30 כשמן המועדף עלייה לשימוש במכוניות הפרטיות מתוצרתה. חבל לך על הכסף ועל הוויכוח.

http://www.toyota.com/toyota-owners-online-theme/_assets/parts%20images/full/Parts_full__0006_Service-Fluids.png

Parts_full__0006_Service-Fluids.png

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

ניצן, למה אי אפשר לשלוח לך הודעות פרטיות?

תנסה שוב עכשיו. תודה

פורסם
אילן, התמונה הבאה מוקדשת לך. עם כל הכבוד ויש כבוד זה שאתה מוכר שמן מקורי של טיוטה 10W-30 זה ממש לא אומר שזה מה שטיוטה ממליצה עליו אלא זוהי אופציה נוספת. איך אתה מסביר שהבקבוקון הירוק הוא 0W-20 והאדום לידו הוא 5W-30 אם ככה?

בקיצור, שם איתך אלפייה שטיוטה ממליצה על 5W-30 כשמן המועדף עלייה לשימוש במכוניות הפרטיות מתוצרתה. חבל לך על הכסף ועל הוויכוח.

אכן תמונה יפה עד מאוד

רק שאנחנו מדברים על פרייבט ושאר השמנים לא מתאים לקורולה למיניהם

פורסם
שמן 0 זהו שמן שלא אמור להיות לו התנגדות בכלל. כלומר, איך שאתה מתניע השמן לא צריך אפילו להתחמם ולכן הוא ישר "רץ" במנוע ונותן לכל הריכיבים הקריטיים שימון בניגוד לשמנים בעלי צמיגויות גבוהות יותר שהמנוע עובד כמה שניות ללא שימון עד שהמשאבה בונה לחץ. כמו כן, זה שמן עם פחות התנגדות.

בתאוריה זה נכון, אבל בפועל - יש גבול לטווח הצמיגות של השמן עצמו. שמן 5W40 ושמן 0W40 אמורים להיות בעלי אותה צמיגות בטמפרטורת עבודה אבל בפועל זה לא לגמרי כך, בטח שלא אחרי ירידה ראשונית ביכולות השמן תוך כדי עבודה. אחרת - לא היה בכלל צורך בשמנים שטווח הצמיגות התחתון שלהם הוא 10 או אפילו 5. בקיצור: לא צריך להגזים עם דלילות השמן.

שמן בעל צמיגות 0 הוא שמן דליל מדי לשימוש בישראל, ומטרתו היחידה היא לשימוש בארצות קרות בהן שמן צמיגי יותר יהיה צמיגי מדי בזמן ההנעה בבוקר. גם אז בדרך כלל עושים שימוש בשמן כזה על בסיס עונתי, ומחליפים לשמן שונה בזמן הקיץ.

לרוב המכוניות בארץ מתאים שמן 5W40 (לעתים 10W40) וזה גם מה שמתאים לרכב של פותח השרשור. הנטיה לרדת בצמיגות ככל הניתן (מתוך נסיון לחסוך בדלק והספק) היא גרועה בדיוק כמו הנסיון לעלות בצמיגות כדי להרוויח הגנה טובה יותר ופחות נזילות.

שמן סינתטי מלא הוא השמן המומלץ לשימוש ברכבים מודרניים עקב תכונותיו הטובות. כמובן שיש גם שמנים חצי-סינתטיים באיכות גבוהה מאוד (ולמען האמת יש גם שמנים מינרליים יחסית איכותיים), אך הסינתטי המלא - ועדיף שמן "Premium" - הוא הטוב ביותר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
ובלי חס וחלילה שאני ישמע מתנשא

יאני עובד 5 שנים בחנות חלפים לרכב

5W30 סינטטי מלא!!! אין במחיר שרשמת!!

אני המלצתי לו מהתחלה 5W30 מוטוקרפט חצי סינטטי (מה שממלאים בחברה)

ודרך אגב טויוטה זה 10W30 (המצאה של טויוטה)

5/30 סינטטי מלא של סונול עומד בטווח מחירים הזה.

פורסם
באותו אתר שמן של חברת קסטרול

סינטטי מלא 5-30 ממחיר 159-179.

אני משתמש קבוע בקסטרול אדג 5-30, מאזדה 3 מנוע 2000

יוגב[/quote

בדקתי והשמן רשום כ ACEA C3 ולא ACEA A3/ A5 ממה שאני מבין כניראה לא מתאים למנוע של מאזדה כרכב פרטי בגלל שהוא לא על פי המפרט של מאזדה , אולי רשום על הגלון פרטים נוספים שלא רשומים באטר.

מה שכן יש את קסטרול מגנטיק באטר אחר שהוא כן ע"פ מפרט של מאזדה ב159 ש"ח .

פורסם

האתר של קסטרול טוען אחרת

ששני השמנים האדג והמגנטיק מתאימים למנוע 2000 LF

שהמומלץ משניהם הינו האדג.

יוגב

Mazda 3 Spirit Canary Yellow

פורסם
אכן תמונה יפה עד מאוד

רק שאנחנו מדברים על פרייבט ושאר השמנים לא מתאים לקורולה למיניהם

רק שתבין מה שאמרת לי. אתה אמרת שטויטה ממליצה על 10W-30. אני אמרתי שטיוטה ממליצה על 5W-30 בתור השמן המומלץ שלה לכל מכוניות הנוסעים (פרייבט) ובטח שמתאים לקורולה. אתה אמרת שבתור הוכחה יש לך שמן מקורי 10W-30 אורגינלי של טיוטה. אני הבאתי לך לינק עם שמן 5W-30 ואפילו 0W-20 זאת אומרת שהטענה שלך ש 10W-30 הוא המקובל בגלל שזה מה שיש לך של טיוטה מקורי הופרחה. בקיצור, חבל לך על הזמן. מחר אני אסרוק ואביא לך הוכחה שחור על גבי לבן מטיוטה עצמם. 5W-30 הוא השמן המועדף עליהם ביותר לשימוש במכוניות נוסעים. אם אין את זה אז אפשר שמנים עם דרגות צמיגויות אחרות.

בתאוריה זה נכון, אבל בפועל - יש גבול לטווח הצמיגות של השמן עצמו. שמן 5W40 ושמן 0W40 אמורים להיות בעלי אותה צמיגות בטמפרטורת עבודה אבל בפועל זה לא לגמרי כך, בטח שלא אחרי ירידה ראשונית ביכולות השמן תוך כדי עבודה. אחרת - לא היה בכלל צורך בשמנים שטווח הצמיגות התחתון שלהם הוא 10 או אפילו 5. בקיצור: לא צריך להגזים עם דלילות השמן.

שמן בעל צמיגות 0 הוא שמן דליל מדי לשימוש בישראל, ומטרתו היחידה היא לשימוש בארצות קרות בהן שמן צמיגי יותר יהיה צמיגי מדי בזמן ההנעה בבוקר. גם אז בדרך כלל עושים שימוש בשמן כזה על בסיס עונתי, ומחליפים לשמן שונה בזמן הקיץ.

לרוב המכוניות בארץ מתאים שמן 5W40 (לעתים 10W40) וזה גם מה שמתאים לרכב של פותח השרשור. הנטיה לרדת בצמיגות ככל הניתן (מתוך נסיון לחסוך בדלק והספק) היא גרועה בדיוק כמו הנסיון לעלות בצמיגות כדי להרוויח הגנה טובה יותר ופחות נזילות.

שמן סינתטי מלא הוא השמן המומלץ לשימוש ברכבים מודרניים עקב תכונותיו הטובות. כמובן שיש גם שמנים חצי-סינתטיים באיכות גבוהה מאוד (ולמען האמת יש גם שמנים מינרליים יחסית איכותיים), אך הסינתטי המלא - ועדיף שמן "Premium" - הוא הטוב ביותר.

הסבר יפה אני חייב לציין. שאלה לי אלייך. מנוע שהיצרן ממליץ להשתמש בו בשמן בצמיגות 5W-30. מה יקרה אם משתמשים ב 0W-30?

עוד דבר, ההיגיון אומר שהיצרן בנה מנוע עם משאבה וספיקה מסויימת. אם הוא תכנן את המשאבה לעבוד על שמן 5W אז אם נשתמש בשמן 0W היא יהיה דליל מדיי ואז יהיה למשאבה יותר קשה לשאוב אותו ואז לחץ השמן יהיה נמוך מדיי. שאלתי את השאלה הזו ונאמר לי שאין כזה דבר. שזה לא נכון. שימוש בשמן 0W במקום 5W לא יקשה על המשאבה לשאוב אותו וליצור לחץ. אם אתה חושב שזה לא נכון אשמח לשמוע את תגובתך.

פורסם
האתר של קסטרול טוען אחרת

ששני השמנים האדג והמגנטיק מתאימים למנוע 2000 LF

שהמומלץ משניהם הינו האדג.

יוגב[/quote

טוב אני אבדוק את זה .

תודה

• תוכן חדש...