Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני אגיד לך למה אני מתעניין, ולמרות שנושא השמנים נטחן בפורום הזה יותר דק מאספרסו, אני עדיין לא סגור מה לשים ברכב שלי (שבחתימה).

בספר הרכב באנגלית ישנם כמה המלצות ואני מעתיק:

API SL (ILSAC GF–III) grade or better

SAE 5W–30, SAE10W–30, SAE15W–40

(Cold area : SAE5W–30

Hot area : SAE 15W–40)

בספר הרכב בעברית ממליצים אך ורק על 15-40, האם זה בגלל שזה מה שמתאים לי באקלים הישראלי?

אבל מצד שני האם שמן במספר 15 שהוא קר יגיע לאט יותר לחלקים במנוע ?

רוצה להיות על הצד הבטוח? תשתמש ב 5W40. יבטיח שימון מהיר בטמפ' נמוכה, יבטיח אוברקיל של הגנה מירבית בטמפ' גבוהה.

חשוב להקפיד גם תקן ה API הרלוונטי (ואני בספק אם תמצא שמן מתחת ל SL) והמלצתי היא לרכוש שמן מחברה גדולה ובין לאומית.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אצלי בטויוטה זה 5W-30, באותו רכב רק עם מנוע 4 צלינדרים ההמלצה זה 5W-20 ככה שזה לא משהו קבוע ליצרן מסויים, לכל דגם יש צמיגות ושוג שמן שונה

לי יש את הרכב בעל ארבעת הצילינדרים (אישתי שמה ווטו על ה-V6 :-().

האם אתה בטוח לגבי 5W-20?

לפי מה שאני הצלחתי למצוא ההמלצה היא 5W-30.

פורסם
אם הרכב עבר טיפולים בחברה בלבד מילאו לו 5W30 של מוטוקרפט חצי סינטטי

בכל אופן גם אם מלאו שמן אחר, הרכב שלך צריך את השמן שכבר רשמתי לך צירפתי תמונה

בתור אחד שעובד במורשה של מאזדה פורד אני יכול להעיד שזה השמן ששמים במורשים. היבואן שלו הוא דלק מוטורס שהיא היבואנית של מאזדה פורד. השמן מעולה ועומד בתקן יצרן. וגם יחסית לא יקר.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם
לפילטר אוויר תחליפי יש מספר בעיות וחסרונות.

1. רמת הסינון שלו היא לא בהכרח רמת הסינון אותו דרש יצרן הרכב. זה עלול להתבטא ברמת סינון נמוכה מדי או גבוהה מדי, הגבלת זרימת האוויר הנדרש ופגיעה בביצועים וצריכת הדלק.

2. פילטר מקורי יושב בדיוק רב בתיבת האוויר ומונע כניסה של אוויר לא מסונן למנוע. פילטר תחליפי לא תמיד ישב בדיוק, לפעמים הוא קטן או גדול מדי ועלול לגרום לאוויר לא מסונן לחדור למנוע.

3. בהמשך לסעיפים 1 ו 2, ישנם רכבים עם חיישני MAF שרגישים לחלקיקים גדולים מדי שעוברים בסעפת היניקה. זה בא לידי ביטוי בדמות "ניקוי חול" שעושים החלקיקים לחיישן, וביום זה או אחר יגרמו להריסתו והחלפתו היקרה.

4. פילטר מקורי מותאם לשגרת הטיפולים שקבע היצרן. פילטר תחליפי עלול להיסתם מהר יותר.

5. כניסת מזהמים דרך סעפת היניקה מגבירים את כמות הזיהום בשמן, תורמים ל buildup (משקעים ובוצה) במנוע ולאורך זמן מפחיתים ביצועים.

6. פילטר מקורי אולי יקר יותר בכמה עשרות עד מאות אחוזים מפילטר תחליפי, אך מצד שני מדובר ב"השקעה לטווח ארוך" שכן פילטר אוויר ברכב מודרני מחליפים כל כמה עשרות קילומטרים, לא כל טיפול פעם בשנה.

איתמר.

תודה על המידע .

במאזדה הקודמת 1600 סמ"ק בטיפולים החלפתי פילטר אויר כל 15000 ק"מ ללא מקורי ולא הייתה לי שום בעיה גם לא בסחיבה.

אבל לטיפול הזה אחליף לפילטר מקורי.

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם
בתור אחד שעובד במורשה של מאזדה פורד אני יכול להעיד שזה השמן ששמים במורשים. היבואן שלו הוא דלק מוטורס שהיא היבואנית של מאזדה פורד. השמן מעולה ועומד בתקן יצרן. וגם יחסית לא יקר.

בטיפול האחרון במוסך מורשה ראיתי שהכניסו שמן של דלקול כששאלתי אמרו לי שהשמן סינטטי מלא.

נכון להיום הרכב סיים אחריות על כן אני עושה את הטיפולים לבד, בבדיקה מול שניי מוסכים מורשים אחד אומר שהשמן חצי סינטטי והשני אומר שהשמן סינטטי מלא .

ניראה לי שיש כאלה שקוראים גם לחצי סינטטי סינטטי מלא למרות שכתוב על המכל בלנד , גם בחנויות כשביקשתי סינטטי מלא נתנו לי חצי סינטטי ואמרו שהשמן סינטטי מלא.

מוטוקראפט שמן טוב אולי אבל יש שמנים לא פחות טובים בשוק במפרט דומה.

פורסם

ניטץ', מיכוון שפילטר שמן לא צריך להחליף כל החלפת שמן הייתי ממליץ לך ללכת כל פעם שניה למוסך על מנת לעשות טיפולים. לפעמים מוסך יכול למצוא בעיה מבעוד מועד לפני שהופכת לחמורה מדיי ושאתה לא ראית. כלומר, פעם אחת תחליף שמן, פילטרים, פלאגים לבד. פעם שנייה תלך למוסך שיעשה את זה. אומנם שילמת למוסך את הכמה שקלים אבל הוא יכול לאתר תקלה שאתה אולי לא.

נ.ב

אם יש לך אפשרות מבחינת גישה ובמחינת כלים להחליף פילטר שמן כל טיפול הרי זה משובח. היום הפילטרים לא מי יודע מה יקרים. בשביל עוד כמה שקלים עדיף להחליף גם אותו. לעומת זאת, פלאגים אני הפסקתי להחליף כל 10 אלף ק"מ. זה מיותר לחלוטין.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
ניטץ', מיכוון שפילטר שמן לא צריך להחליף כל החלפת שמן הייתי ממליץ לך ללכת כל פעם שניה למוסך על מנת לעשות טיפולים. לפעמים מוסך יכול למצוא בעיה מבעוד מועד לפני שהופכת לחמורה מדיי ושאתה לא ראית. כלומר, פעם אחת תחליף שמן, פילטרים, פלאגים לבד. פעם שנייה תלך למוסך שיעשה את זה. אומנם שילמת למוסך את הכמה שקלים אבל הוא יכול לאתר תקלה שאתה אולי לא.

נ.ב

אם יש לך אפשרות מבחינת גישה ובמחינת כלים להחליף פילטר שמן כל טיפול הרי זה משובח. היום הפילטרים לא מי יודע מה יקרים. בשביל עוד כמה שקלים עדיף להחליף גם אותו. לעומת זאת, פלאגים אני הפסקתי להחליף כל 10 אלף ק"מ. זה מיותר לחלוטין.

במאזדה 3 מחליפים פילטר שמן כל 15 k ופלגים כל שלוש שנים או 120 k , פילטר שמן מקורי = 70 ש"ח וזה לא זול .

בטיפול אני בודק גם נזילות , גומיות , צינוריות בלמים ליובש זדקים ונזילות ,חופשים ,הגה , תפוחים , משולשים,צבע שמן גיר , בלמים , בולמים , רעשים שונים, ועוד.

כל השנים טיפלתי ברכבים /אופנועים שהיו לי לבד , במוסך לוקחים על גלון שמן בטיפול 200 ש"ח (גנבה לדעתי) .

בכיף שלי לעשות טיפול לבד ועוד בשליש מחיר ממוסך מורשה.

פורסם
אתה בטוח??

בוודאות, ישנן מכוניות שבהן מחליפים פילטר שמן (תיאורטית לפי הספר) כל החלפה שנייה. במציאות, מיכוון שפלטרים הם לא דבר מי יודע מה יקר אז מחליפים כל פעם עם השמן.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

בחיים לא שמעתי על דבר כזה לפי הוראות היצרן מחליפים מסנן שמן בכל החלפה של השמן.

שיטות הטיפולים של שנות ה 80 עברו מהעולם.

פורסם
בחיים לא שמעתי על דבר כזה לפי הוראות היצרן מחליפים מסנן שמן בכל החלפה של השמן.

שיטות הטיפולים של שנות ה 80 עברו מהעולם.

מעניין זה כתוב בספר הנהג של מאזדה 3 :shock:

אני אישית מחליף ע"פ מה שכתוב.

בשנות ה80 טיפול היה כל 5 k ולא כל 15 k .

• תוכן חדש...