Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מנהלים של הפורום :wink: גם אתם טוב נו...

כאשר עובד מסרב לקידום - האם הוא נפסל אצלכם על הסף? האם תראו זאת בעין רעה? גם אם הוא כנה בנוגע לסיבות שלו?

פורסם

לא. האם מדובר בקידום בתפקיד או קידום בשכר.צריך להבין מדוע הוא מסרב לקידום. יש סיבות בגללן הוא אכן יוערך פחות, ויש סיבות בגלל ימשיך להיות מוערך.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

המצב השלילי היחיד שאני יכול לראות , הוא מצב בו "בניתי" על עובד מסויים , לכן התחלתי להשקיע בו במטרה לקדמו לתפקיד כלשהו .

כשהוא יסרב , אני אפסיק להשקיע בו , ולמעשה הוא ידחק חזרה לתפקיד נמוך יותר או בכלל מהעסק - והנסיבות לא משנות .

אני מניח שזה נכון לעסקים קטנים כמו שאני ניהלתי (20 עובדים לכל היותר) .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

בעיניי זה איפשהו "הקטנת ראש" כלומר העובד משדר לי "טוב לי איפה שאני ,עזוב אותי,לא רוצה עוד אחריות".

אם זו הסיבה לסירוב אז ערכו יורד בעיניי.

Gn'f'R

פורסם
המצב השלילי היחיד שאני יכול לראות , הוא מצב בו "בניתי" על עובד מסויים , לכן התחלתי להשקיע בו במטרה לקדמו לתפקיד כלשהו .

כשהוא יסרב , אני אפסיק להשקיע בו , ולמעשה הוא ידחק חזרה לתפקיד נמוך יותר או בכלל מהעסק - והנסיבות לא משנות .

אני מניח שזה נכון לעסקים קטנים כמו שאני ניהלתי (20 עובדים לכל היותר) .

במקרה הנ"ל הפוך,אני רוצה שישקיעו בי מלגה מסוימת כי אני מצדיק אותה. בלי להשוויץ. אני פשוט יודע שזה תפור עליי.

הרעיון הוא שמבחינת החברה קידום זה לשלב הבא,ובשלב הבא האופציה ללימודי ערב יורדת מהמפרק.

כי אם אני לא מקבל את אותה מלגה,התכניות שלי הם לימודי ערב ,ואז אני לא רוצה תפקיד יותר בכיר.

אני מעדיף להשאר איפה שאני מבחינת התפקיד,להמשיך להיות מצטיין באותה מחלקה שלי ובו זמנית ללכת ללמוד ולעבור הלאה. לתחום אחר.

לא תחום כמו מקצוע בתוך התחום.

או שיכול להיות שאני קצת מתחסד מדי? אני כבר לא יודע... :roll:

פורסם

לדעתי , הכל תלוי במתי תהיה לך תשובה חד משמעית לגבי אותה המלגה .

אם לא תהיה תשובה בקרוב , קח את התפקיד ותפסיק להתלבט ולהתחסד - לעזוב תמיד תוכל .

זו העצה הכי טובה , ובינינו , הלוואי ואני בעצמי הייתי נוהג בהתאם לעצה הזו ולא מפסיד כל הזדמנות .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

בגדול? זאת מלגה שמקבלים לאחר 7 שנים וגם אם אתה מקומבן.

בפועל? אני עובד שנה,אז כנראה שהתשובה כבר יש לי... :-(

פורסם

כשעובד שלי נימק את החלטתו שהלימודים הם בעדיפות אצלו, על פני קידום, גם אם מדובר שישאר בשכר נמוך יותר, הערכתי את כנותו. יתרה מכך, אמרתי לו שככל שזה תלוי בי, לא אבקש ממנו לההישאר לנוספות בימים שיש לו לימודים ואף איפשרתי לו חופשות לפני בחינות, גם אם זה לא תמיד זה התאים לי.

נכון, ברור לי שעובד שכזה לא ישאף להישאר לעבוד אצלי לאורך זמן, אבל בזמן שהוא עבד אצלי (בכל זאת מספר שנים), הוא עשה את המיטב.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אז תן לי להבין , אתה צריך לעבוד עוד 6 שנים , ורק אז תדע אם אתה זכאי למלגה?

אם התפקיד החדש לא פוסל מלגה , או לכל הפחות מגדיל את שכרך באופן שקול למלגה או גדול ממנה - אין פה שאלה , קח אותו .

פורסם

רק שהתפקיד החדש יכול לעצור מבעדי מלעבור ללימודי יום באותו מקצוע שבו רציתי לקבל מלגה.

ואז כביכול אני יוצא רטרו-אקטיבית שקרן - כי למה לקחתי על עצמי משהו שאני לא מתכוון להתמיד בו?

פורסם

אלא אם לא הבנתי אותך נכון , כך או כך התכוונת להמתין כמה שנים לפחות לתשובה לגבי המלגה .

אם אכן אתה לא מתכוון להתחיל לימודים בפרק זמן הקרוב , שוב אני לא רואה מניעה מלקיחת התפקיד (וזה לא משנה מה התפקיד בכלל) .

לפעמים גם חשוב לא לחשוף את כל הקלפים , לא אומר לך לא להיות בן אדם (לקחת את התפקיד ולהתפטר עוד חודשיים) , אבל זה בסדר גמור לקחת את התפקיד אם אתה לא בטוח שתלמד לפחות בשנה הקרובה - ומקסימום שתרצה , תעזוב .

פורסם

נכון להיום (עקב חוסר ניסיון - טרם העסקתי עובדים), תשובתי היא כזו:

אני מעריך כנות, ואני מעוניין בעובדים שיהנו במקום העבודה. אם עובד היה בא אלי בפתיחות וכנות, "אמיתי", דעתי עליו הייתה משתפרת אפילו. לעומת "תירוצים מהישבן" או משהו בסגנון, שזה ממש שקוף לפעמים ודיי מטריד...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

זה מורכב, בארגון קטן, אין תחליף לעובד שבונים עליו תפקיד, לכן יש בכך משום פגיעה בעסק, אי אפשר לצפות שמעביד יאהב את זה. יחד עם זאת , לפעמים גם למעסיק ברור שאפשריות התפתחות העובד בעיסקו מוגבלות, או אז כן מקבלים בהבנה. אם ידוע לשני הצדדים מראש שלעובד יש תוכניות אחרות, לא בתחום העסק, מקבלים את זה בהבנה. אבל אז, גם על העובד לקבל בהבנה הקפאת שכר וכיוצ"ב.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

אם נכנסת מראש כמיועד לתפקיד יותר גבוה אז אראה את זה בעין לא יפה. אם אתה ממלא את תפקידך הנוכחי בצורה טובה אז אתה תישאר בו אבל אחשוב פעמיים לגבי קידומך או השקעה כספית בך כי אני לא יכול לסמוך עליך שבאמת תרצה להתקדם ולהחזיר את ההשקעה בך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

קודם כל תודה לכולם,

לא הסברתי את עצמי כראוי, המלגה הנ"ל היא בגדר פנטזיה בעיקרון... מדובר בחברה גדולה מאוד,מאוד מאוד.

מכיוון שבאמת הוכחתי את עצמי מעל ומעבר,אני אכן חולם על קבלת המלגה הנ"ל... היו מקרים ששנים לא הוציאו למלגה הנ"ל.

תודה לכולם, לקחתי לתשומת ליבי.

• תוכן חדש...