Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כאוס שחור, האם קראת את המאמר שלי אודות ההסטוריה שלנו? קרא אותו בעיון ותתחבר למציאות שלנו- מציאות של השקעה אדירה בעובדים, תשתיות, קיימות חברתית ומוניטין חסר תקדים.

:screwy::screwy::screwy:

חבר תשמע, אם אתה לא מוכן לספוג ביקורת - אתה בבעיה!!!

על איזו מקצועיות אתה מדבר??? אני קניתי להורים שלי פולו TSI אצלכם וכאשר שאלתי אם יש טיימינג אחרי 20 דקות שבדקו לי במוסך אמרו לי שיש, ביקשתי לברר כמה עולה להחליף אמרו לי בערך 1500 ש"ח

בביקור הבא לי אצלכם אחרי שהראתי לכם במשרד המכירות ע"ג YOUTUBE שיש ברכב שרשרת טיימינג עוד ניסיתם לסבן אותי שיש ברכב שרשרת גומי (ועל זה אני יכול להוציא אחד "פחחחחח...")

כל אנשי המכירות שלכם היו בהלם ממני וזה הפך לשיחת היום - הרי זה מקדם מכירות מצויין שאין צורך להחליף טיימינג.

תאמין לי שאם ככה מוכרים רכבים - יש סיבה שאני לא בא לעשות אצלכם טיפולים.. ועוד הרכב בתקופת אחריות...

עוד כמה חודשים ואני חופשי ממוסכי יבואן (גמר אחריות)

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
jcrew, אני לא דוגל בשיטה שאתה מציע. אני מעדיף מוסך אחד קבוע, אמין ומקצועי שמכיר אותי ואני מכיר אותם. שיטה של סקר שוק די מגעילה ומעליבה את המוסך שאתה מטפל בו, אני מכיר הרבה אנשים מקצועיים ונכבדים מהתחום ויודע איך הם מתיחסים לזה והיחס שלהם לתופעה טבעי. כך בכל מוסך תמיד תיהיה לקוח חדש וכאשר תרצה לסדר דברים רציניים לא תיהיה לקוח vip אלא עוד לקוח מזדמן.  

מקבל את דעתך, צבי. התכוונתי בעיקר לטיפולים יקרים, כמו טיימינג למשל. בשאר הטיפולים הקטנים אני נאמן לאותו מקום כבר שנים (מוטורוני בתל אביב)...אגב, לא יודע מה זה יחס VIP. אומרים לי שלום בכניסה וכמה תשלומים ביציאה, אבל לא מתעללים בי ובארנק שלי, שאולי זה כבר הישג.

The US manufactured products are 100% USA made

(מתוך האתר של אמריקן איגל)

פורסם

תאמין לי שאם ככה מוכרים רכבים - יש סיבה שאני לא בא לעשות אצלכם טיפולים.. ועוד הרכב בתקופת אחריות...

הרמן שלום,

אני חייב להוסיף כמה דברים אחרי ש.. אני די מסכים איתך (עם רוח הדברים שלך, לפחות).

בתור קורא בפורום, מפריעה לי התחושה ש... "מאמר" עשוי להסתיר בתוכו פרסומת. יש כאן מספיק אנשים שעסוקים בעבודה, ואין להם זמן לפרסם את עצמם.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אבי שלום,

לעניות דעתי לפתוח שרשור כזה בפורום הטכני זה זלזול באינטיליגנציית הגולשים של הפורום הטכני.

כולם כאן יודעים טוב מאד מה הרמה המקצועית במוסכי היבואן, במורשי היבואן (מוסמך) וגם במוסכיים כללייים. בכל המקרים ישנם מוסכים מאד לא מקצועיים ועובדים מאד לא מקצועיים וגם להיפך.

אני לא חושב שהגולשים בפורום הטכני מעריכים שרשורים כאלו מצדכם, שוב- לעניות דעתי.

פורסם

הרמן ואחרים, אתם חפשיים גם היום.

לפי חוקי מדינת ישראל, מותר לכם לטפל במכונית בכל מוסך מורשה מטעם משרד התחבורה ולא תאבדו את אחריות היצרן.

במידה ותתרחש תקלה בחלק שאינו קשור לטיפול שוטף (לדוגמא: חלק פלסטי שמאבד צבע), חובה על נציג היבואן לטפל/להחליף מיד.

במידה ותתרחש תקלה בחלק הקשור לטיפול שוטף (לדוגמא: מנוע מזייף), חובתך להוכיח ביצוע טיפולים בזמן, על פי מפרט הטיפולים ושימוש בחלקים ונוזלים איכותיים ותואמים.

לכן:

1. וודאו שהמוסך אכן משתמש בחלקים מקוריים/תחליפיים התואמים את המקורי באיכות ובתכונות הנוספות.

2. וודאו לקבל חשבונית או צילום הוראת התיקון בצמוד לחשבונית עם פירוט מדויק שלהחלקים והנוזלים כולל מספרים קטלוגיים.

3. שמרו את החשבוניות/הוראות תיקון על מנת להוכיח את הטיפולים שבוצעו במידה ותתרחש תקלה באחריות.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

לדעתי הנחתום לא אמור להעיד על עיסתו , בטוח שלא בפורום הטכני.

תאורטית מוסך מורשה יבואן אמור להיות הדבר הטוב ביותר , קניתי את המנטרה הזו במשך כמה שנים בתחילת דרכי.

בפועל, מוסכים כאלה הם בית חרושת ,חלק לא קטן מהעובדים הינם מתלמדים בשכר מינימום שמתגלחים על חשבונך...

כמו כן מוסך מורשה לא מסוגל לתת לרכב ספורטיבי את האקסטרא הנדרשת ויטפל בך כמו בכל גולף 1.6 בת 20.

מי שמכיר אותי יודע שאין לי בעיה לשלם כסף טוב על שירות טוב ואיכותי, אני מחפש להוציא כסף על הרכב ולא לחסוך , אבל כשאתה משלם מחיר פרימיום ומקבל שירות מינימום , אז צריך לקום ולברוח (וזה במספר מוסכים ברשת בהם התנסיתי)

על ההיסטוריה האישית שלי עם פליקס אני מעדיף לא לפרט, אבל הם הגורם המרכזי לכך שאיבדתי אמון במוסכי הרשת. (ואני עומד מאחורי הדברים האלה)

עם זאת, אני מודה להם על כך כי זה גרם לי להתאמץ ולמצוא מוסך שיתן לרכב שלי את השירות הראוי והמקצועי ביותר.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
לדעתי הנחתום לא אמור להעיד על עיסתו , בטוח שלא בפורום הטכני.

תאורטית מוסך מורשה יבואן אמור להיות הדבר הטוב ביותר , קניתי את המנטרה הזו במשך כמה שנים בתחילת דרכי.

בפועל, מוסכים כאלה הם בית חרושת ,חלק לא קטן מהעובדים הינם מתלמדים בשכר מינימום שמתגלחים על חשבונך...

כמו כן מוסך מורשה לא מסוגל לתת לרכב ספורטיבי את האקסטרא הנדרשת ויטפל בך כמו בכל גולף 1.6 בת 20.

מי שמכיר אותי יודע שאין לי בעיה לשלם כסף טוב על שירות טוב ואיכותי, אני מחפש להוציא כסף על הרכב ולא לחסוך , אבל כשאתה משלם מחיר פרימיום ומקבל שירות מינימום , אז צריך לקום ולברוח (וזה במספר מוסכים ברשת בהם התנסיתי)

על ההיסטוריה האישית שלי עם פליקס אני מעדיף לא לפרט, אבל הם הגורם המרכזי לכך שאיבדתי אמון במוסכי הרשת. (ואני עומד מאחורי הדברים האלה)

עם זאת, אני מודה להם על כך כי זה גרם לי להתאמץ ולמצוא מוסך שיתן לרכב שלי את השירות הראוי והמקצועי ביותר.

+1.

קרה לי עם מוסך יבואן, במקרה מקבוצת לובינסקי ולא קשור לפליקס, אבל קרה.

הרכב שלי היה שבועיים וחצי במוסך יבואן של פיג'ו בדרום, לא נמצאה התקלה שגרמה לרכב לרעוד (יש לציין שלא חוייבתי בשקל אפילו).

לאחר שנסעתי למוסך של מישהו שאני מכיר שמטפל ברכבים של המשפחה, הוא מצא את התקלה בלא יותר מ10 דקות.

מאז, שנה התקלה לא חזרה ולא "שילמתי ביוקר" על שום דבר.

כמו שאמרו פה פליקס היקר, לי אמנם אין ניסיון עם המוסכים שלכם, אבל לטעון שמוסך מורשה יבואן טוב יותר ממוסך כללי?

הטענה הזו מופרכת לחלוטין, וסביר להניח שתיתקל בעוד עשרות תגובות כמו שלי.

המקצועיות של מוסך/רשת/יבואן צריכה לבוא לידי ביטוי בשטח, ביום יום ולא בכתבות באתר ללא אובייקטיביות,

וכשכל שבוע מעלים פה סריקה של דוח טיפול לרכב ב2200 שקלים של החלפת פילטרים ושמנים בטיפול 10,000, אתם לא במצב טוב!

הסיבה העיקרית, ואני מדגיש, העיקרית שאנשים מגיעים למורשה היא על מנת לשמור על אחריות היבואן ותו לא.

פורסם

אני לא חושב שזה אפילו עניין של כסף.

הכסף הוא משני בסיפור הזה.

חברים בפורום שלנו לרוב לא מחפשים מחיר, גם לא מחפשים לאכול בורקסים בחדר המתנה ממוזג , אלא מחפשים מקצועיות ואיכות.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
מקבל את דעתך, צבי. התכוונתי בעיקר לטיפולים יקרים, כמו טיימינג למשל. בשאר הטיפולים הקטנים אני נאמן לאותו מקום כבר שנים (מוטורוני בתל אביב)...אגב, לא יודע מה זה יחס VIP. אומרים לי שלום בכניסה וכמה תשלומים ביציאה, אבל לא מתעללים בי ובארנק שלי, שאולי זה כבר הישג.

יחס VIP, ככה קראתי ליחס חברות בין מי שעובד במוסך לבין הלקוח. ברגע שצברת במוסך מסויים פז"מ והם יודעים שאתה מטפל רק אצלם, היחס לרוב משתנה לטובה כולל אקסטרות שהם מוכנים לעשות בשבילך. זה יכול להיות מחיר או מוכנות לסדר לך תקלה שהתגלתה בסוף היום ביום שישי ממש לפני סגירה כדי לא לשלוח אותך עוד פעם ביום ראשון למוסך. למשל פעם באתי להחליף גיר ובמוסך היה עומס, הם עבדו עד ממש מאוחר כדי להחליף לי גיר ולא שלחו אותי הביתה לבוא ביעוד יום או יומיים למחורת. אני בערב יצאתי עם גיר דנדש, מכיוון שהמתנתי הרבה מאוד זמן הם הזמינו אותי לאכול איתם צהריים.

עם הזמן מוסך הופך להיות מוסך חבר, אבל רק אם הם יודעים שאתה מטפל רק אצלם.

כמו מישהו שמסתפר אצל אותו ספר כל הזמן והספר מכיר את הראש, ככה מוסכניק שלך מכיר את הרכב שלך אם אתה מטפל רק אצלו. והוא לא עיוור, הוא ידע שעשית טיימינג או משהו אחר במוסך אחר ויעלב (אני גם בעל מקצוע שנותן שירות ומכיר את ההרגשה הלא נעימה כאשר הלקוח שעשית בשבילו הכל מכל הלב פתאום בורח למקום אחר כי שם אולי טיפה יותר זול ואחרי זה חוזר שוב כאילו לא קרה כלום - והכי מצחיק כאשר הוא מבקש שתתקן את הנזקים שהם עשו, זו הרגשה של בגידה ולרוב בקרב מוסכניקים שאני מכיר יש אפילו הגדרה לתופעה, הם קוראים לזה ז&$ה: לא אוהבים לקוחות כאלה).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
יחס VIP, ככה קראתי ליחס חברות בין מי שעובד במוסך לבין הלקוח. ברגע שצברת במוסך מסויים פז"מ והם יודעים שאתה מטפל רק אצלם, היחס לרוב משתנה לטובה כולל אקסטרות שהם מוכנים לעשות בשבילך. זה יכול להיות מחיר או מוכנות לסדר לך תקלה שהתגלתה בסוף היום ביום שישי ממש לפני סגירה כדי לא לשלוח אותך עוד פעם ביום ראשון למוסך. למשל פעם באתי להחליף גיר ובמוסך היה עומס, הם עבדו עד ממש מאוחר כדי להחליף לי גיר ולא שלחו אותי הביתה לבוא ביעוד יום או יומיים למחורת. אני בערב יצאתי עם גיר דנדש, מכיוון שהמתנתי הרבה מאוד זמן הם הזמינו אותי לאכול איתם צהריים.

אינטואיטיבית נראה לי שאתה מדבר על מוסכים קטנים "של פעם" ולא מסוגו של "פליקס".

The US manufactured products are 100% USA made

(מתוך האתר של אמריקן איגל)

פורסם

אני מדבר על כל המוסכים שביקרתי, כולל מוסך גדול מטעם היבואן של אחד המותגים. בגלל שאני הייתי אצלם לקוח קבוע הם נתנו לי מחירים יותר נוחים וגם כאשר היה עומס ושלחו אנשים אחרים לבוא בעוד שבוע, בי טיפלו במקום. כל המוסכים יודעים להעריך לקוחות טובים ונאמנים ולמעשה כל בעל מקצוע שנותן שירות יודע להעריך.

אני הולך למוסך ספציפי לא בגלל מחירים אלא בגלל מקצועיות והגינות. אני מוכן לשלם על מקצועיות והגינות, לא עושה סקר שוק ולא מחפש את הזול ביותר, אלא את האיכותי ביותר. אני הולך רק למוסכים שיכולים לטפל בכל הרכב ולא מוסכים שכל אחד מטפל במכלול שונה (כי זה מתכון לבעיות וגלגול אחריות מאחד לשני: מישהו יגיד שזה נגע בצינור ובצמת חשמל ועוד).

בלי קשר לגודל של מוסך, במוסך בו עובדים אותם אנשי מפתח קבועים (מנהל העבודה, מנהל המוסך) הם זוכרים אותך. יחס גורר יחס ולבנות מערכת יחסים של אמינות לוקח זמן. כי אנשים זה לא מכונות.

אני הולך למוסכים רק בגלל המלצות. התמדה והעובדה שאני לא בא מבחוץ בתור עוד לקוח אקראי נותנת לי עדיפות. בתמורה אני לקוח טוב ונאמן מהתחלה ועד הסוף (גם אם לפעמים אני משלם יותר, אני אף פעם לא מבקש הנחות ואף פעם לא מתמקח על מחיר). כאן בפורום אפשר לקבל המלצות על מוסכים וזה דבר מדהים, זה נותן סיכוי לכל אחד להפוך ללקוח VIP של המוסך אם כמובן הלקוח הזה ישמור על עקרונות אנושיים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

- הגישה של "פליקס" לדבר עם הקהילה מבורכת.

- אך הם חייבים לדעת שיש לזה גם מחיר.

- את הפידבק יוכלו לנצל לשיפור נוסף. גם מי שברשותו 66 שנות ניסיון יכול להשתפר.

- מסר מכליל לגבי עליונות מוחלטת של המורשים על השאר הוא גול עצמי.

- לא חסרים בעלי מקצוע משובחים אשר פרשו ממורשים ופתחו בוטיקים או מוסכים אחרים.

- חלק מבעלי מקצוע אלה מספקים פתרונות סופר מקצועיים ויחס אישי שמוסכים מרכזיים או מורשים יכולים רק לחלום עליהם.

- לעיתים פער המחירים הוא עצום.

- מניסיון פרטי בעל מקצוע כזה סיפק פתרון מושלם במחיר של 3K לעומת 15K במוסך מרכזי...(מחשב תקול-מרצדס)

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

כעקרון במאמר של אבי ממוסך פליקס נכון לגמרי למעט הכותרת.

נקודת הפתיחה של מוסך מורשה יבואן ברמה המקצועית גבוהה פי כמה מכל מוסך כללי.

הנגישות למאגרי מידע ולסרפות טכנית המעודכנת ביותר של היצרן, הכלי עבודה היעודיים, ההדרכות, הסיוע הטכני שלו זוכה כל מוסך יבואן וכן הביקורות והסטנדרטיים שהמוסך מורשה היבואן אמור לעמוד בהם, אלו דברים שאין למוסך כללי.

בנוסף יש למוסך המורשה יבואן את היכולת לבצע תיקונים האחריות, להציע ללקוח נאמן תיקונים באחריות של רצון טוב לאחר שאחריות היצרן נגמרת, ביצוע עידכוני תוכנה, ביצוע ריקולים בטיחותיים ושקטים ועוד - דברים שאין כלל למוסך הכללי.

מצד שני, לא לכל אחד מתאים מוסך מורשה יבואן ולרכבים ישנים היתרון שיש למוסך המורשה יבואן מול הכללים מצטמצם.

הידע על דגמי הרכב זולג לאיטו לשאר המוסכים וכך גם הנסיון בתיקון שלהם.

הנה מאמר שכתבי בזמנו על הפערים והגשרים בין שני סוגי המוסכים .

פורסם

בקריאת השרשור, הדבר היחיד שמפריע לי הוא ההכללה הגורפת. אין ספק שלמוסך מורשה יבואן יש יתרון התחלתי על פני כל מוסך אחר בתחומים המקצועיים, אבל זו בפירוש לא ערובה לאיכות שירות עדיפה. נתקלתי במספיק מוסכים מורשי יבואן ואפילו מוסכים מרכזיים (שאמורים להיות הטופ של הטופ) עם מוסר עבודה גרוע, עובדים לא מקצועיים, יחס מביש וכן הלאה.

סתם דוגמא קטנה ששמעתי לאחרונה מחבר - הוא היה בעלים של רנו מגאן ספורט (הדור הקודם) שבסה"כ רצה לעשות טיפול קטן לרכב (שמן+פילטר). הוא התקשר למוסך מורשה יבואן וביקש להגיע ביום ובשעה נקובים. הסביר להם בדיוק באיזה רכב מדובר והם אמרו לו שהם לא מטפלים ברכב הזה ושלטיפול הטוב ביותר עליו לפנות למוסך המרכזי. אז הוא התקשר למרכזי וסיפר את אותו הדבר בדיוק. קבעו לו תור והוא הגיע למוסך. רק מה, מנהל העבודה (או מישהו מקביל) לא מצא את הדגם במחשב (מפתיע, הם הרי מכרו שתיים וחצי מכוניות מהדגם הזה :-P ) ופשוט לא הסכים לקבל אותו.

לטיפול קטן.

החלפה של שמן ופילטר.

במוסך המרכזי של היבואן של הרכב שלו.

זה נשמע הגיוני למישהו?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...