Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5108 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דעתי בנושא,

תקלות אלקטרוניות יש לטפל במוסך מתמחה לפי יצרנית במידה ויש לו את הידע ואת המיכשור - הכוונה לא דווקא במוסך מורשה יבואן

כיום ישנם מוסכים רבים אשר קונים ספרות ומתעדכנים באינטרנט ישירות מאתרי היצרן

תקלות מכניות ייחודיות - הכוונה לא החלפת מיסב או ציריה אלא משהו יותר רציני, גם במוסך מתמחה

טיפולים שוטפים ותקלות נפוצות - מוסך מורשה משרד תחבורה

התייחסתי לרכב נפוץ כגון מאזדה 3, פוקוס, C4, 6, הונדה סיוויק, וכו'

רכבים ייחודיים יש לקחת למומחים ולאו דווקא שמומחים אלו יושבים במוסכים מורשי יבואן - לדוגמא סאאב, אלפא רומאו וכו'

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

יש הבדל משמעותי בין "מוסך מורשה" שהוא מוסך מורשה כללי מטעם משרד התחבורה, לבין "מוסך מורשה יבואן" שהוא מומחה במותג/ים מסוים/ים ונתמך ישירות על ידי היצרן והיבואן בכל דבר ועניין.

היית מעדיף לבצע טיפול שורש אצל רופא שיניים מומחה בטיפולי שורש, או אצל רופא שיניים "כללי"?!

היית מעדיף לבצע ניתוח לב פתוח אצל פרופסור מומחה, או אצל רופא קופת חולים "הכללי" שלך?!

מומחיות ומקצועיות עולים כסף!!

אני מאמין שאכן ביקרת אצל "עשרות מוסכים מורשים" ואכן הדבר היחיד שאתה יכול להגיד עליהם "זה המחיר". מחיר זול שיוצא לך בסוף מאד ביוקר!

פורסם

כמובן שכל עוד הרכב באחריות יש לטפל בכל בעיה במוסך מורשה יבואן... ואני אפילו יכול מנסיוני האישי להמליץ על פליקס.

אבא שלי תמיד אומר,

אני לא מספיק עשיר בשביל לקנות בזול... 8)

אבל מחוץ לתקופת האחריות......

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

לפני 7 שנים שהייתי נוסע הייתי מרגיש שיש בעיה בגיר, הידע המכני שלי שואף ל0, אבל את הרכב שלי אני מכיר מצויין. לקחתי אותו למוסך המורשה יבואן שמאז ומתמיד הרכב טופל בו, ולא נמצאה כל תקלה, ביקשתי מהמנהל שיבדוק בעצמו וגם הוא לא מצא כל תקלה. לאחר שבוע המצב החמיר וחזרתי אליהם, שוב לא נמצאה כל תקלה. הלכתי למוסך מורשה יבואן אחר והוא אמר שיש בעיה רצינית בגיר, ורצה משהו כמו 3,000 ש"ח מינימום לדבריו אז. רתחתי מזעם, הלכתי למוסך אחר גדול שלא מורשה יבואן, שם הכרתי את המנהל, הוא אמר שהיתה בעיה עם הסגירה של הפלומבה לשמן גיר, והוא התנדף כל הזמן, סידר את הבעיה ואת הגיר ולקח 1000 ש"ח.

לא מספיק להיות מורשה יבואן, צריך גם שהמקום יהיה מומלץ. אגב במורשה יבואן אחר תפסתי את מנהל המוסך שם לי מים רגילים ברדיאטור, כי הוא לא ידע שיש לי מים בשביל זה בתא המטען, והרי חבל לבזבז קצת מים על אהבל כמוני, להיפך, מקסימום אחזור עם בעייה נוספת ותזרים מזומנים נוסף.

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם

אני מאמין שאכן ביקרת אצל "עשרות מוסכים מורשים" ואכן הדבר היחיד שאתה יכול להגיד עליהם "זה המחיר". מחיר זול שיוצא לך בסוף מאד ביוקר!

אני חולק על דעתך, הייתי אצל מוסך רון והמחיר אצלו היה נמוך משמעותית משאר המוסכים, ואני לא מאמין שזה יצא לי בשלב כלשהו "מאד ביוקר"

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם
יש הבדל משמעותי בין "מוסך מורשה" שהוא מוסך מורשה כללי מטעם משרד התחבורה, לבין "מוסך מורשה יבואן" שהוא מומחה במותג/ים מסוים/ים ונתמך ישירות על ידי היצרן והיבואן בכל דבר ועניין.

תרשה לי לתקן אותך בהגדרות:

מוסך מורשה: מורשה מטעם משרד התחבורה

מוסך מוסמך: מוסך מורשה, ואשר מוסמך גם מטעם היבואן הרלוונטי

מוסך שירות: מוסך מוסמך, אשר קיבל ממשרד התחבורה תעודת הסמכה כמוסך שירות למותג "ABC". קביעה מקצועית של המנהל המקצועי במוסך שירות גבוהה יותר בהררכיה ממילה של רב בוחן במכון רישוי !

שבת שלום,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

אני יכול להביא עשרות מקרים של מחדלים במוסכים מורשים(רובם מרשלנות וחוסר אכפתיות)

מומחיות ומקצועיות עולים כסף!! = בולשיט, אתה מגדיר את זה כך שרק למוסכים מורשים יש מומחיות ומקצועיות בתחום הזה,

יותר נכון מה שעושה טיפה בעיות, מחליפים, שיפוץ? הצחקת אותי, בלי לרדת לשורש הבעיה ולפתור אותה (ובאותו זמן לחסוך ללקוח אלפי שקלים שאותם היה מניח במוסך "מורשה").

וכן אני מודע שיש המון חלמאים ורמאים בתחום הזה אבל ברגע שמצאת מוסך אמין,ישר ומקצועי הוא עדיף במספר מונים על כל המוסכים מורשים.

אבל אנשים אוהבים לזרוק את הכסף שלהם על מותג... כך לפחות אני רואה את התמונה. :-(

פורסם

מניסיוני האישי אני יכול להעיד שבמקרים מסויימים מוסך מורשה מטעם היבואן לאו דווקא מקצועי.

למשל באחד מרכבים שלי עשו לי ״דיאגנוזטיקה״: עם נורה מאולתרת (אפילו לא טסטר, בטוח שנורה הזאת זה לא חלק מיוחד בהנחיות יצרן, כך שגם מורשי יבואן לפעמים חוסכים בכל מקום שיכולים), פירקו חצי רכב והחליפו מלא חלקים. הניעו את הרכב שלי כ50 פעם וגמרו לי את המצבר. אני ביקשתי מראש שיתחברו עם מחשב והם אמרו שהם יודעים יותר טוב. בסוף הם התחברו עם המחשב וגילו כי חיישן כלשהו מזייף. כל החלפים שהם החליפו לא היו קשורים לאותה בעיית הנעה. לזכותם אגיד שהם לא חייבו אותי על החלקים. בסוף מנהל העבודה אמר שלי שאולי זה בגלל שרשרת טיימינג וחרטא אחרת שצריך לפרק מנוע וכד. זה היה כולה חיישן קמפשט מסכן.

עוד מקרה שהם עשו לי ״דיאגנוסטיקה״ של רכב אחר כבר, ניסו למצוא מקור רעש. במסגרת הזאת החליפו חלק שלא פתר את הבעייה. וכאשר שוב ניסו לעלות על הבעייה השתמשו במברג (זה כניראה כלי דיאגנוסטיה מיוחד של היצרן?).

באותו מוסך (נחשב מכובד ומקצועי דרך אגב) מהלו נוזל קירור במי ברז רגילים עם אבנית שאחרי זה צפה במיכל עיבויי.

מוסך מורשה של יבואן ברשת מכובדת.

יש לי עוד כמה דוגמאות, שוב ממוסכים מכובדים ממרשת מכובדת, הפעם מותג מקבוצה אחרת, שם לחבר שלי עשו ״דיאגנוסטיקה״ שהוא שילם על חלק 5000₪, כאשר התקלה הייתה בצינור גומי מסכן של כמה מאות שקלים.

מצד השני אני מכיר מספר מוסכים שמתמחים במותגים ספציפיים ובין לקוחות שלהם בעלים של רכבי יוקרה. במוסכים האלו יש כלים שאין אפילו במורשה יבואן כי הכלים האלו מאוד יקרים (אותה עבודה במקום על כלים יעודיים ראיתי באחד ממוסכי יבואן שעושים עם פטיש ואזמל).

כל מוסך בלי קשר לאיזו רשת או לא רשת הוא שייך צריך לבחון לגופו. יש לא מאט מוסכים מורשי יבואנים שבהם את העבודה מבצעים ילדים בני 18-20 שלאו דווקא יש להם ניסיון בדגם ספציפי או בפתרון תקלות בכלל.

כתבה מאוד מגמתית עם אינטרס ברור.

מעבר לכך, במוסכים מקצועיים לעיתים קרובות יש אפשרות לקחת חלפים תחליפיים איכותיים מאותם יצרנים כמו המקוריים, אבל בחצי מחיר. לכן, אין שום הצדקה כלכלית לרוץ למוסך רק בגלל שהוא מטעם היבואן. חדר המתנה מפואר עם כבלים ומכונת שתייה זה גם נכנס בחשבון שמשלם הלקוח. צריך ללכת למוסך מקצועי באמת בתחומו המכיר דגם ספציפי של רכב בלי קשר מטעם מי הוא מיוצג (כלומר פרטי או מטעם היבואן), כול עוד זה מוסך מורשה משרד התחבורה כמובן.

כמו שיש מוסכים מטעם היבואן שהם סופר מקצועיים, ככה יש גם מוסכים שהם לא מטעם היבואן שהם סופר מקצועיים (בדרך כלל מוסך כזה עולה רחוק מאוד במקצועיות שלו מעל כל האחרים ונוסעים לטפל אצלו מכל הארץ לא רק בגלל מחיר נמוך יותר, אלא בגלל הגינות ומקצועיות יוצאן דופן). השתייכות מוסך לגוף כלשהו לא מעידה על מקצועיות שלו. מוסך חייב להיות מורשה משרד התחבורה.

נכון שמבחינה סטטיסטית מוסך מטעם היבואן כניראה יכיר יותר טוב את הרכב מאשר מוסך כללי אקראי. אבל יש מוסכים שמטפלים בדגמים ומותגים ספציפיים. במוסכים כאלה עובדים לעתים קרובות מומחים עם ניסיון רב.  

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

על אותה עבודה רצו פי 4 במורשה יבואן.לא רצו שאני אביא את החלקים שאצלם בערך כ4000 שקלים ,אני הבאתי ב1700 מחול כולל עקיצה במכס. (.1380 ללא המכס).בסיכומו של דבר שלמתי 2500 במקום7000 ++.בלי שום קשר אני מרוצה מהעבודה שעשו לי.בדקתי בכמה מוסכי יבואן מורשים וכולם נתנו לי בערך סכומים דומים.

פורסם

סדר עדיפות לטיפול\תיקון הרכב:

1. לבד - הכי זול ועולה רק את החלקים.

2. "מוסך" מדרכה\חבר-מומחה - קצת יותר יקר מ 1 אבל עדיין זול עשרות מונים ממוסכים למיניהם.

3. מוסך שאתה מכיר את הבן אדם ויודע שהוא לא ינסה לדפוק אותך.

4. מוסך שאתה לא מכיר ו\או מוסך מורשה\יבואן וכו'.

ברוב המקרים 1 ו 2 יספיקו ויחסכו לבן אדם נורמלי אלפי שקלים במהלך החיים. לצערי זה המצב כי רוב המוסכים כולל מורשים מכניסים את כל האלמנט לכאלה שלא מבינים כלום שזה בערך 70-80% מבעלי הרכב.

חבר שעבד במורשה סיפר לי שהוא בעיניים שלו ראה איך מוציאים חלקים מקוריים תקינים מרכב שהגיע לטיפול\תיקון ודוחפים לו חלקים אחרים\חלופיים כדי לקחת את המקוריים האיכותיים להשד יודע איפה.

לא מאמין למוסכים ומעדיף להמנע מהם. למה? יש לי חבר שמטפל לי ברכב. ב 2 הטיפולים האחרונים היו לי בראשון נזילת מים בגלל צינור קרוע ובשני נזילת שמן קלה בגלל שהמשאבה לא הייתה מהודקת 100%. בשני המקרים במוסך היו לוקחים ממני עוד 200-300 ש"ח לפחות רק על החלפת צינור מסריח או הידוק משאבה, 2 הפעולות לוקחות יחד אולי חצי שעה והצינור עלה משהו כמו 60 ש"ח אולי אפילו פחות לא זוכר.

אני יודע לתקן מחשבים (לא המקצוע שלי) - כמובן שאני יכול לבוא לבן אדם שסה"כ יש לו איזו בעיה קטנה במערכת ההפעלה שאני יכול לפתור ב 2 דקות ולהגיד לו: "תשמע המחשב על הפנים, איטי וכו', צריך לפרמט, לשים תוכנות חדשות וכו' - זה ייצא לך 500 ש"ח" אבל כמובן שאני יכול גם לתקן לו את הסיפור לקחת 50 ש"ח ושלום על ישראל. זה בדיוק ההבדל בין מוסך לטיפול לבד\חבר\עצמאי. גם ברכב זה אותו דבר.

כמובן שבמקרים מסובכים אין ברירה אלא לפנות למוסך.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

עם כל הכבוד לכתבה שלך, בולשיט אחד גדול.

אתה לא יכול לעשות פה הכללה שכל המוסכים שהם לא מורשי יבואן הם X Y Z... אני לא יכול לספור את הפעמים שהשירות והמקצועיות היו ברצפה... (של מוסכי יבואן מורשים)

שלא לדבר על מחירים (על אותם חלקים!) שהם בשמיים, תחום מסריח ומקומבן כל המוסכי "יבווואן"

אם הרכב לא באחריות אני לא רואה סיבה להתקרב למונופולים שנוצרו ע"י היבואן, שיהיה בהצלחה למשוך את הפראריירים הבאים :wink:

פורסם
שלום לחברים של פליקס.

מאמר שפרסמתי בנדון. להנאתכם.

אבי וייזל, סמנכ"ל קבוצת פליקס

מה מטרת השרשור??

הרי האוביקטיביות שלך במקרה זה היא ממך והלאה.

ישנם אינספור מוסכי יבואן ששווים ל^+^, בדיוק כמו שיש מוסכים מורשים רגילים ששווים אותו הדבר.

מה זה אומר? כנראה שכלום..

אך כמו שיש גם מוסכים מורשי יבואן טובים [מאוד יכול להיות שאתה אחד כזה, אני באמת לא יודע] יש גם לא מעט מוסכים מורשי משרד התחבורה מעולים אשר מתמחים ברכבים ספציפיים, משתמשים בחלקים מקוריים [OEM] או תחליפיים, ואף גובים מחירים נורמאליים על העבודה והשמנים [280 ש"ח לגלון שמן סינטטי של פז, רק במוסך יבואן].

• תוכן חדש...