Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דרישות:

לא שותה דלק (מנוע TSI ?).

בטיחותי

מושב אחורי יחסית רחב (2 כסאות בטיחות) + נוסע.

כל רכב העונה לקריטריונים הנ"ל בא בחשבון (יש רכב כזה...?)

חשבתי על אוקטביה/פג'ו 308/ג'טה.

מה דעתכם?

פורסם

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

האם עלויות רכב דיזל הן גבוהות יותר? רישוי/תחזוקה וכו'.

עוד פרמטר ששכחתי לציין: הרכב אמור לנסוע עד כ 20K ק"מ בשנה.

פורסם

אגרת רישוי זהה לחלוטין לכל רכב בנזין מאותה קבוצת רישוי (התוספת לאגרת רישוי לרכב דיזל בוטלה לפני 4 שנים).

ביטוחים לא יקרים, טיפולים כל 20 אלף ק"מ, כך שייצא לך להכנס לטיפול פעם בשנה.

נכון שהטיפולים קצת יותר יקרים מאלה של רכב בנזין מקביל (בעיקר טיפול בו כל 40 אלף ק"מ מחליפים מסנן סולר),

אבל מדובר בהפרש של כ 500 ש"ח לשנה, והוא מתקזז אחרי חודש של צריכת סולר של 1:18 ק"מ לליטר מול צריכת בנזין של 1:12.

תצטרך למצוא תחנת דלק שמוכרת סולר בהנחה - (יש גם בפחות מבנזין, בכל איזור בארץ).

אם אתה מעוניין להחזיק את הרכב כ 5 שנים או יותר, תשקול את פלואנס דיזל ברצינות.

נכון שירידת ערך צפויה להיות גבוהה, כמסורת ברכבים צרפתיים, אבל פלואנס דיזל עם קילומטראז' שאתה נוסע תהיה מבוקשת מאוד,

והחיסכון בהוצאות דלק יקקזו ירידת ערך בצורה משמעותית.

כיום רכב שום רכב לא שומר על מחירון מחמת הנחות והורדות במחירים של הרכבים עם עבר ליסינג\השכרה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
דרישות:

בטיחותי

מה דעתכם?

היי,

לפי הדרישות שלך השברולט קרוז 1.4 טורבו תוכל להתאים לך, הקרוז חסכונית בדלק, בזכות מנוע הטורבו.

מדובר ברכב בטיחותי - 5 כוכבי ריסוק, הרכב מאוד מרווח,

לגבי התקציב, היא עכשיו במבצע - במחיר של 129900 ש"ח + רישוי.

אם יש לך שאלות בנושא אשמח לעזור,

גיא משברולט

פורסם

אני יותר נוטה לכיוון רכב אירופאי.

האם הפלואנס (דיזל) מרווחת מספיק במושב האחורי? מבוגר בנוסף ל-2 כסאות בטיחות.

מה לגבי הבטיחות? האם יש קורות פלדה (כלוב?) כפי שיש בפיג'ו או בסקודה כמדומני.

איך השוק של רכב זה?

אשמח גם להתייחסויות לגבי דגמים נוספים.

תודה.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

היתי לוקח בחשבון יכולת מכירה בעתיד. צרפאתיות נמכרות בהרבה פחות מהיפניות. אם אתה יד 1, תפסיד הרבה כסף.

חשבת על פריוס 2010? תחסוך הרבה בדלק.

אם אירופאיות, עדיף מיד ראשונה, אם אחריות, רק מטופל במוסך החברה ובזמן, ואם בדיקה תקינה.

פורסם

אם לא איכפת לך לחסוך 2000 שקל בשנה על הדלק אבל להפסיד 50% בשלוש שנים, קח רנו. אחרת - הונדה סיוויק :)

גם אוריס הברידית יכולה להתאים - דלק היא לא שותה :)

לגבי שני מושבי בטיחות + נוסע - האמת אני לא בטוח, תלוי גם ברוחב של הנוסע :)

פורסם

אני דווקא הייתי הולך על פאסאט 2008 - 2010 הייליין הדגם המפואר ביותר.

נמכר מתחת למחירון ובעל מנועי TSI.

1.8T חסכוניים.

בהצלחה.

פורסם
דרישות:

בטיחותי

מה דעתכם?

אני יכול להמליץ מבחינת הג'טה ,

לגבי מנוע ה 1.2 TSI - כל עוד לא משתוללים עם דוושת התאוצה והטורבו ונוהגים בצורה נורמלית ניתן להגיע לרמת צריכת דלק טובה - אני הגעתי בנסיעה משולבת (עירוני ובינעירוני), ל1-14

מבחינת בטיחות - לרכב יש 6 כריות אויר ו5 כוכבי בטיחות .

המושב האחורי מאד מרווח - בעיקר במרווח בין המושבים לגב הכיסאות הקדמיים , גם אם לוקחים את המושבים הקדמיים עד הסוף - עדיין יש מרווח מצויין.

הרכב גם מרווח בחלק הקדמי, והמושבים נוחים לטעמי.

הג'טה לוקה מבחינת האיבזור אם זה משהו שהוא פקטור מבחינתך - פרט למחשב רכב, בקרת אקלים (כולל פתח איוורור מאחורה), וציפוי עור לידית ההילוכים וההגה, אין איבזור נוסף משמעותי.

כמובן מומלץ נסיעת מבחן, מכיוון שיש שוני מסויים בנהיגה על רכב עם מנוע אטמוספרי לרכב עם מנוע מבוסס DSG.

יתרונות נוספים בקטנה , תא מטען גדול מאד , בידוד רעשים טוב ושיכוך מהמורות.

אני בסך הכל מרוצה מהרכב, וגם אוהב את הצורה החיצונית של הג'טה.

האוקטביה היא אפשרות רלוונטית בהחלט, אף על פי שהיא קיבלה רק 4 כוכבים במבחן הבטיחות (שנערך לפני כמה שנים טובות),

אבל זהו דגם די מיושן מ2004 וניתן להגדיר את הג'טה שהיא מאותה משפחה עם אותו מנוע, כגרסה משופרת שלה.

את הפיג'ו אני פחות מכיר , אבל מהפעמים שיצא לנהוג בה, המושבים בה נוחים כמו שרק מכונית צרפתית יכולה להיות

אך היא איטית וכבדה יותר, יותר צפופה מבחינת הרווחה הקדמי ותא המטען שלה קטן יותר, אך היא רחבה יותר. גם ל308 יש 5 כוכבים במבחן הריסוק.

צריכת הדלק שלה היא הפחות טובה מבין השלוש - מעצם זה שמדובר במנוע 1600 סמ"ק סטנדרטי ומיושן יותר.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

השברולט הזו היא מטחנת דלק-שום חסכון לא תראה ממנה.

הפלואנס שVLADCLAR הזכיר נשמעת אופצייה מעולה-במעמד הקנייה נסה להוציא טיפול חינם וכו'.

לכל משמיצי הפלואנס-עוד 3 שנים עם 50-60KKM היא תהיה מציאה ויקנו אותה תוך יום.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

הקרוז טורבו הגם שאינה חסכונית כמו הפלואנס דיזל - אינה "מטחנת דלק" ומציעה צריכת דלק שפויה בהחלט יחסית לקבוצה.

הפלואנס דיזל היא בהחלט עיסקה לא רעה - כל עוד לא תזדקק לשירות הידוע לשמצה של רשת מוסכי קרסו.

אם תא מטען מרווח הוא לא בראש מעיינך האוריס ההברידית תהיה קנייה טובה יותר לדעתי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
דרישות:

היי

האוקטביה לא יכולה להכיל 2 מושבי בטיחות + מבוגר. אצלי האוקטביה עם שני מושבים (evenflow symphony ) וכל מבוגר נורמאלי לא נכנס שם בנוחות. לכל היותר ילד עד גיל 12 . לזה תצטרך אולי רנו סניק עם שלושה מושבים מאחורה.

אולי המושב בג'טה החדשה יותר רחב - אני לא יודע. מה שאני מבין זה שמבין כל האוקטביות, הדגם הכי חסכוני בפועל לנהגים נמרצים הוא ה 1.8 מאחר והוא כמעט ולא מתאמץ בכלל והנסיעה כל הזמן בסל"ד נמוך ואתה מקבל צריכה של כ 1/14 . ה 1.2 נדרש ל "לחיצות תכופות" ושם הוא כבר באיזור הצריכה של 1/10 ובהתאמה ה 1.4 בצריכה של 1/12 . הנתונים נלקחו מרכבים שננהגים ע"י החברים שלי שכולם "נהגים נמרצים" אז זה לא משמש דוגמא לאנשים בעלי נהיגה רגועה ואיטית.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

אוקטביה וג'טה=אותה הגברת בשינוי אדרת .

מנסיון של שנה עם אוקטביה 1.4

1.מאוד יציבה על הכביש-מוסיף המון לתחושת הבטחון.

2.די עצלה בזינוק מהמקום אך כשהמנוע מתעורר, זה קורה כעבור כמה שניות לאחר תחילת הנסיעה, הרכב מאוד דינמי .

3.מושב נהג בעל אחיזה מצוינת, לא קשיח מדי (תחושה סוביקטיבית).

4.ישנו מחשב דרך די אינפורמטיבי .

5.מזגן מצוין גם מקדימה וגם מאחורה ישנה בעיה לא כ"כ מובנת כנראה בגלל רמת הלחות הגבוהה בארץ

החלון הקדמי נוטה לצבור אדים , עדיין לא מצאתי דרך להתמודד עם התופעה המטרידה.

6.לחיצה נמרצת מדי "תקפיץ" את הרכב בתחילת הנסיעה , לחיצה מאוד עדינה תפתור את "הבעיה" .

7.תא מטען ענק,מאוד נח להעמיס בו דברים, הרשת מחזיקה עצמים גדולים ומונעת מהם לזוז בזמן הנסיעה (מקרר רכב במקרה שלי).

8.ישנן שלל מגירות וכיסים בהם ניתן לאכסן כל דבר קטן כמו מסמכים,סגריות מסטיקים וכו' .

9.הגה טלסקופי מאוד נוח .

10.בגימור אמביינטה-חסר נרתיק למשקפי שמש .

11.מערכת השמע בסיסית ביותר , חסרה כניסת USB (אמביינטה) .

12.חיישני נסיעה אחוריים וקדמיים (את הקדמיים קבלתי כצ'ופר) די עוזרים בנסיעה ברוורס.

13.מראות הצד גדולות ונוחות.

14.משענת היד מפריעה כאשר נוהגים על פי החוק (2 ידיים על ההגה) המשענת מפריעה לסיים את סיבוב ההגה .

15.עיצוב הסלון והפלסטיקה "משעממים" - בעיצוב גרמני איכותי .

16.בלתי אפשרי לנסוע עם חלונות פתוחים-מופיעים רעשי רוח מאוד לא נעימים .

17.כפתור נעילת הדלתות ממוקם בדיוק במקום היעודי שלו (רלוונטי לנהג שיש לו ילדודס קטנים, אני משתמש בו כל פעם כשאני מסיע את האחיינים שלי ).

אם יש שאלות נוספות לגבי האוקטביה , אשמח לענות

בהצלחה

• תוכן חדש...