Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5145 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תוכנית המקור של ערוץ 10 עשו תחקיר על שוק הרכב בארץ

http://www.nana10.co.il/video/?videoid=161636&ssv=1

אחרי שראיתי את התחקיר לא התפלאתי כל כך מהממצאים אבל הרגשת הגועל שבי רק התעצמה!

אז לכל מי ששאל למה שוק היד 2 ״קשה״ ולמה רכבים כל כך יקרים, וכל מי שחושב לקנות רכב חדש,

אין איך לסובב את זה ואין מקום לטיוחים ותירוצים, תראו את התחקיר וסעו בזהירות.

שיהיה לכולנו המשך לילה טוב.

נהגים מטומטמים לא מתים, רק מתחלפים...:evil:

"יום רע במסלול עדיף על כל יום טוב במשרד" :twisted:

Megane RS265 Cup, Megane RS250, Mazda3 5D 2L

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מעניין איזה אייטם היו עושים ממסכת הייסורים של מי שמנסה לייבא חלקים בייבוא אישי.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

ומעניין אייך הכל נוח לכולם חוץ מהצרכן הפרטי

ותגובת לוי יצחק שאומר שצריך להוריד 22 אחוז מאוטו שנמכר לליסינג זה חדש , כי לי ידוע זה 12

והסוף של רביב דרוקר על כתבי רכב הוא נושא לערב שלם.

פורסם

אחלה כתבה על עוד אנשים שצריך לפגוע להם בריכוזיות.

מי ייתן שזה באמת יוביל לייבוא מקביל עם ירידה משמעותית ברכבים המשפחתיים לכיוון 90K לפחות, אני אישית חושב שזה יקרה, בטווח של השנה שנתיים.

אגב,

לא הפתיעה אותי העובדה שחברות ליסינג כביכול דופקות את היבואן כשהם מוכרים את המכוניות הזולות שלהם ללקוחות פרטיים, ישר כוח!

Polo 2012

פורסם

והסוף של רביב דרוקר על כתבי רכב הוא נושא לערב שלם.

ממש לא. זה קשקוש מוחלט והוא ממש לא "אמר את זה בזהירות", ואת זה אני אומר בזהירות :-P

נתחיל בכך שלהיות כתב רכב זו ממש לא משרה נחשקת, למעט אצל אנשים שלא מבינים באמת מה כתבי רכב עושים רוב הזמן (רמז: זה לא לנהוג על פורשה ופרארי). להגיד "כל מי שמתעסק בעיתונות יודע שאין כתבים שמשרתם נחשקת יותר מכתבי רכב" זה קשקוש גמור במקרה הטוב, ועלבון לאינטיליגנציה כשזה מגיע ממישהו שככל הנראה עלות השכר שלו מגיעה ל-100 אלף שקלים בחודש. כתבי רכב מתחילים מרוויחים כמו מרבית העיתונאים המתחילים - לא הרבה יותר משכר מינימום. אחרי כמה שנים של ותק וניסיון הם יכולים גם לראות סכומים 5 ספרתיים, אבל מהצד הנמוך של ה-5 ספרות, בדר"כ.

נמשיך ב: "עשרות ימים בשנה הם שוהים בחו"ל, מחלקות עסקים, המלונות הכי טובים... את המנטליות הזאת צריך לשנות".

א. עשרות ימים בשנה? הלוואי. לא ספרתי אבל נניח לרגע שיש כ-20 השקות בשנה ולא לכולן נשלחים כל הכתבים, כך שגם אם יש מעט כתבים שטסים פעם בחודש בממוצע, יש גם רבים שטסים הרבה פחות. יש מערכות שבהן יש כמה כתבים וההשקות מתחלקות ביניהם.

ב. יש לזכור שהנסיעות הללו נמשכות לרוב פחות מ-48 שעות וכוללות לילה אחד, הרבה שעות טיסה וגם לא מעט שעות עבודה. אז באמצע יש ארוחת ערב יוקרתית והמיטה במלון נורא רכה. אפשר לחשוב.

ג. נכון, בחלק מהמקרים הנסיעה היא במחלקת עסקים, והמלונות לרוב טובים מאוד, אבל כמו כל כתב צרכני עיתונאי הרכב נדרשים למקצועיות. ומעבר לזה - כך זה בכל העולם. אנחנו לא המצאנו את הגלגל. כמו שכתבי רכב ישראלים (בדר"כ בודדים לכל השקה) מגיעים להשקות בחו"ל, כך גם כתבים מעשרות מדינות אחרות. למה בשביל ישראל זה לא בסדר?

ד. ובכלל, מה עדיף - שלא נצא להשקות בחו"ל? ואיך בדיוק זה ישרת את הציבור?

כן, רביב דרוקר, באמת מדובר בקולגות. אנשים שעובדים למחייתם בדיוק כמוך. חבל שאתה לא נזהר בדבריך לפני שאתה משמיץ אותם. גם אם זה באופן מרומז.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הבעיה היא לא זה , הבעיה העיקרית היא הנושא שהחברות מארחות כתבים אצלהם ובהשקות, והכתבים צריכים ללכת על חבל דק מאוד , רק ראה את האירוח האחרון של יונדאי ולפניו של קיה וכו' בוואלה , בynet ובאתרים אחרים זה נראה לך הגיוני?

או את ההשקה של קיה ריו , רוב הכתבים התיחסו יותר על נושא העיצוב וכותרות צעקניות על העיצוב , ומה עם נושא הנסיעה , באחת האתרים הכתב התחמק ואמר שהוא יבוא לארץ הוא כבר יבדוק את הנסיעה , זה נושא מאוד טריקי , כי מצד אחד העיתונים הצרכנים ברובם חיים על פרוסמות , ומצד שני כתב רכב צריך להיות אויבקטיבי מספיק כדי להביע את דעתו.

בנוסף כמו כל תלמיד טוב לתואר ראשון בתקשורת שלמד תקשורת המונים, מספיק כמה שעורים של יחסי בעל הון ואחזקות של עיתונים וחברות אחרות כדי להבין יותר טוב מאחורי הקלעים מה קורה , אני למדתי אצל ד"ר גדי יציב ז"ל וד"ר ענת פירסט , ובהחלט אין דעה אובייקטיבית בתקשורת. בקשר לשכר זה ברור שלא כל הנוצץ זהב , ורק חלק קטן מאוד מרוויח שכר שיכול לחיות ברווחה אמיתית.

בנוסף לאור דברי , אכן לנהל עיתון בארץ בנושא צרכני ובוודאי רכב הוא מורכב מאוד , מצד אחד צריך לבקר ולתת לקוראים מבחני דרכים והשוואות של המוצר , ומצד שני לנהל מערכת יחסית טובה עם היבואנים וכל יבואן עם הדרישות שלו , כדי להמשיך ולקיים את העיתון , זה אחד הנושאים הכי מורכבים שיש , לכן אמרתי שזה נושא לערב שלם.

פורסם

נו אז מה חדש?

ידוע שרוכבים עלינו שנים עם המחירים האלו ברכבים, סיגריות, אלכוהול ופלזמה 32''

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

זו הסיבה למה לי יש מנוי ל"דה מרקר " ולא לעיתון של המדינה ולעיתון של הגביר של המדינה שלא מסקר את השינויים בשוק התקשורת שהחברה שלו מפסידה שם מליארדים וההימורים שלו מחקו מאות אלפי שקלים מהפנסיה של כולנו ובעצם קובע את סדר היום הציבורי שקצת מתאים לעסקיו .

העיתון היחיד הכלכלי שלא משוחד בבעלי בעלות צולבת ולא שהחתן שלו זה הבעלים של המשרד פרסום שמפרסם את הדוגמנית ההיא , והגיס שלו זה בעל חברה תעופה או רשת סופרמרקטים שפשטה את הרגל זה "דה מרקר" נגיד הכי פחות משוחד בבעלי שררה ובעלויות צולבות זה "דה מרקר", קבלתי הצעה למנוי לעיתון של המדינה ולעיתון הכלכלי שלו ב20% יותר זול מאשר אני מקבל רק את "דה מרקר" ולא הסכמתי בגלל החוסר אוביקטיביות שצועקת שם לשמיים וכל אחד שיודע לחבר שתי קווים ולעשות קוו ישר רואה את זה .

נראה את הכתב רכב הראשון שיבוא ויצעק בכול כתבה על דלק מוטרס וחברות אחרות שמוכרים את הרכבים שלהם בהנחות ענק לחברות ליסניג ואנחנו משלמים יותר כדי ליצור את המעגל המסחרי שנותן חלק מזכות החיים לחברות הליסינג שאחרי שלוש שנים המחירון של יצחק לוי כמעט זהה למחיר קניה שלהם אולי 15 -20 אלף שקל פחות ממחיר קניה של רכב שנסע שלוש שנים וקיבלו עבורו תשלום מלא שיוצא לשוק ,יש שם כסף לא גדול יש שם כסף ענק וכסף מעוור כבר אמרו חכמנו.

פורסם

גם אני הרגשתי גועל נפש אחרי שראיתי את הכתבה. לא שזה לא היה ידוע לי, אבל ממש לראות ולשמוע את זה פשוט הרגיז אותי והגעיל אותי עד כמה המדינה הזאת מוצצת לנו את הדם ואין פה תחרות בשיט

פורסם

שמעתם את יבואן סוזוקי?

איך שנכנס התחקירן הוא אומר לו, הגעתי למסקנה שפראייר מי שקונה רכב חדש.

אז ענה לו היבואן, אנחנו חיים מהפראיירים ולא מהחכמים.

תפנימו.

פורסם

פעם נהג מונית שחזר לארץ לאחר כ25 שנה מארה"ב אמרי לי , לאחר שסיפרתי לו כמה עלה לי חיישן חמצן (1900 שקלים עם עבודה , וכמה זה היה עולה לי בחו"ל בערך 500 - 600 שקלים ) שבארץ כך זה עובד אם אתה לא יכול לעשות לבד דברים אז כדי לחיות אחת יקח מהשני את הסכום המקסימלי שהוא יכול וזה לא רק ברכבים וזה גם בנושא אינסטלציה וגם בנושא אחר כל אחד יקח הכי הרבה כסף שהוא יכול מבחינת החוק והשוק.

וכך הדברים עובדים.

פורסם

קודם כל שני גילויים נאותים:

1. אני עיתונאי רכב, ונכון לעכשיו מוציא מעיסוק זה את פרנסתי.

2. במהלך הכנת התחקיר סייעתי לא מעט לכתבי ערוץ 10 שפנו אלי בזמן הכנת הכתבה. ערכנו פגישה בה הצבענו על התקלות, אנשי קשר, דרכי הגעה ליבואנים וכו'.

עכשיו,

אין ספק ששוק הרכב הישראלי מעוות והבעיות בו מרובות. נכון מאוד להצביע על הבעיות האלו, אבל מה שעשה התחקיר הזה היה דבר שיותר מדי תחקירים עושים. נועצים את החץ (רצוי באחוריים מדושנים של בעלי ממון, אדרבה ואדרבה שלא אוהבים חשיפה) ואז הולכים לצייר מטרות. רצוי להשתמש כמה שיותר במילים "ברונים", "האזרח הקטן", "פראייר", מתעשרים".

אכן, לקנות היום מכונית חדשה, להוציא כמה מציאות נדירות, הוא אעפס, לא מעשה לא חכם במיוחד.

הנושא של שוק החלפים נכון וחשוב, וזה באמת ראוי להתייחסות. חלקים תחליפיים מתוצרת חברות איכותיות כמו "מוטורקראפט" ודומותיה טובים כמו כל חלק אחר ואין שום סיבה שלא להשתמש בהם.

הטענות לגבי עיתונאי רכב כבר מעייפות,

קשה לי להאמין שלמעט רפי שכל אמיתיים מישהו היה צולח כתבה שלנו והולך לקנות סוזוקי אלטו, ניסאן מיקרה, סובארו B3, הונדה אקורד, קרייזלר 300C ואני מביא קומץ דוגמאות.

מלבד זה רוני כבר אמר הכל, ובפעם המי יודע כמה.

אנשי תקשורת עם עלויות שכר חודשיות שקרובות למשכורת השנתית של עיתונאי רכב, כדאי להם לחשוב פעמיים לפני שהם פוצים פה.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם
שמעתם את יבואן סוזוקי?

איך שנכנס התחקירן הוא אומר לו, הגעתי למסקנה שפראייר מי שקונה רכב חדש.

אז ענה לו היבואן, אנחנו חיים מהפראיירים ולא מהחכמים.

תפנימו.

יש לו ביצים אמר מה שיבואנים אחרים אומרים בלב.

ולמר sronis תגיד לי איך זה שבשנים הארוכות שהייתי מנוי למגזין אוטו לא ראיתי ביקורת קלה ביותר כלפי יבואנים אלא רק כלפי המדינה?

• תוכן חדש...