Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נצל"ש.

עקב התערבות עם חבר...

אני טוען, שמשאבת מים המוציאה מים בזרם חזק והזרם משמש להנעת טורבינה קטנה זה הליך בזבזני מבחינת אנרגייה- צריך להוציא יותר אנרגייה על המשאבה ממה שניתן לקבל מהטורבינה. הוא טוען שזה דווקא יכול לעבוד.

האם המהנדסים שפה יכולים להעמיד אחד מאיתנו על טעותו? תודה.

ברור שלא יעבוד.

אתה משקיע אנרגיה במשאבה, למשאבה יש אובדן אנרגיה והנצילות שלה לא 100%. מכאן יש לך הפסדים בצנרת ולבסוף יש לך הפסדים בטורבינה עצמה ובהמרת האנרגיה שלה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ספאסיבה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
קודם כ 100 PSI זה לא לחץ גבוה. זה בסך הכל 7BAR (לחץ הקו בבית הוא כ 4.5 BAR וכל האביזרים שם נבדקים ב 26BAR). מערכות הידראוליות של שמן עובדות בלחצים של 100-200BAR.

לגבי המשאבה אם אני מבין נכון לאיזו משאבה אתה מתכוון אז מדובר במשאבה שיש לה דיאפרגמה עם כיס אויר מעל כדי לרסן תנודות לחץ שאופייניות למשאבות בוכנתיות ומה שהם אומרים זה שגודל כיס האויר יספיק לשימוש שלך ולא תצטרך עוד כיס אויר בהמשך. האויר כלוא שם ולכן לא צריך למלא אותו משום מקור.

איזה אביזרים השייכים למערכת המים הבייתית נבדקים בלחץ של בערך 5-6 מהלחץ הנקוב המקסימלי של האביזר ?

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, תבדיל בין לחץ הקו ללחץ העבודה המקסימי. רוב אביזרי הצנרת הביתית מתוכננים לעמוד ב 16BAR ולכן נבדקים ב 25.6 BAR (רוב התקנים דורשים לחץ בדיקה של פי 1.6). כמובן שיש גם אביזרים עם לחץ עבודה נקוב של 10 ו 12 BAR אבל הם מיעוט.

פורסם

תן לי בבקשה שם של אביזר שאתה בטוח שהוא נבדק בלחץ של 26 בר.

מהו מקדם הביטחון הנדרש בבדיקת עמידות בלחץ של אביזרים לצנרת ביתיית ?

מנסיוני בתעשייה אני יודע שאביזרים למערכות הידראוליות העשויים מייצקת פלדה בדרך כלל בוחרים במקדם ביטחון של 1.5 עד 1.9 ועבור אביזרים העשויים מייצקת אפורה המקדם הינו בסביבות 3.5 ככה שנראה לי שבדיקה בלחץ של 26 בר קצת מוגזמת.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק ידידי, שכחת שאני יצרן בתחום וחבר כמה ועדות תקינה.

התקנים גם ביציקה אפורה וגם ביציקת פליז דורשיפ מקדם ביטחון של 1.6. לחץ העבודה מוגדר ברוב התקנים עד 16 כשליצרן בחלק מהתקנים מותר לייצר לפחות. בפועל רוב האביזרים מיוצרים ללחץ עבודה 16.

פורסם

אני מהנדס מכונות בהכשרתי ומנהל מפעל משפחתי שמתעסק בפיתוח וייצור מגופים, שסתומים ופיתוח פתרונות להולכת זורמים.

בין השאר יש לנו מספר פטנטים למשחררי אויר, מתקנים למניעת הצפה ומניעת הלמי מים.

אנחנו עובדים בעיקר בתחום התשתיות, מכוני הטיהור והתפלה.

• תוכן חדש...