Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חשבתי מישהו אולי יכול לעזור קצת , הגעתי לצומת דרכים ולצערי אני לא לומד הידראוליקה :

בגדול אני צריך להזרים מים דרך ארבע ראשים כאלה :

http://www.tefenplastic.com/catalogue/product/14701

הם מרססים מים בכמות מאוד קטנה , הבעיה היא שאני צריך שהלחץ יציאה יהיה 100 PSI לכל אחד , חשבתי על משאבה ממיכל מים אקסטרני בלי לחץ שמעבירה את המים למיכל לחץ ( אקמולטור ) עם לחץ התחלתי של 10 PSI , המשאבה דוחפת מים עד 100 PSI , ואז סולונויד שולט על היציאה של האקמולטור ונפתח פעם ב 2 דקות למשך 2 שניות , מה שיגרום לשפריצים של 100 PSI ב 2 שניות האלה , המשאבה תפסיק לעבוד אוטומטית ברגע שהיא תזהה 100 PSI , והאקמולטור יחזיק את זה עד הריסוס שישלט ע"י מחשב ... כל זה נשמע הגיוני ? אם זה איזה משאבה אני צריך , ואיזה אקמולטור ?

איך אני אמור לדעת איזה אקמולטור או האם יש נוסחא לחישוב לחץ היציאה מהאקמולטור ביחס ללחץ הכניסה ?

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

הייתי בשימחה מתכנן לך את המערכת ההידראולית אך לצערי הדבר כרוך בהרבה זמן.

דברים שצריך לחשוב עליהם בשליפה...

1. המשאבה אינה בונה לחץ, הלחץ מתקבל כתוצאה מהתנגדויות לזרימת הנוזל.

לדוגמא: החיספוס השקיל של הצנרת, ווסת לחץ, גובה סניקת הנוזל.

2. מהי הספיקה הדרושה ?

3. כאשר הנתונים המדוייקים של הלחץ והספיקה הדרושה נמצאים ביידך תוכל לחשב את ההספק ההידראולי של המשאבה ומכאן את הספק המנוע החשמלי שמניע את המשאבה.

4. איך בדיוק המשאבה תזהה את הלחץ ? תצטרך להתקין חיישן לחץ או מפסק לחץ.

5. לחץ של 100 PSI הוא יחסית לחץ גבוה לכן תצטרך להתקין גם שסתום פריקה או שסתום ביטחון.

6. בחישובים תצטרך לקחת בחשבון הפסדי לחץ (או בשפה מקצועית הפסדי עומד נוזל).

7. בגלל שהמערכת ההידראולית תעבוד בלחצים משתנים תצטרך גם להתקין שך מד לחץ, או בשפה פשוטה רכיב שמשכך את תנודות הנוזל בכניסה לרכיבים שמנטרים את לחץ העבודה או לפני שעון מד לחץ או שעון למדידת הספיקה בכדי שהמחוגים לא ירקדו ריקוד מושחת.

ועוד...

איזה כייף לי :)

פורסם

מה כמות המים הכללית שאתה צריך להתיז?

מה שאתה צריך זה מיכל שיכול להחזיק כזה לחץ או לחילופין משאבה שידעת לתת לחץ כזה בספיקה הרצויה (אין בעייה להשיג משאבות בוכנתיות ללחצים כאלה אצל אריה בלוטין בראשון).

אם אתה הולך על מיכל לחץ תצטרך להשאיר בו אויר שישמש כקפיץ על מנת שיהיה לך לחץ גם אחרי שתי הטיפות הראשונות. אתה יכיל גם להשתמש במיכל אויר דחוס ווסת לחץ שינפח את מיכל המים שלך ויתן לחץ בלי שום משאבה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
הייתי בשימחה מתכנן לך את המערכת ההידראולית אך לצערי הדבר כרוך בהרבה זמן.

דברים שצריך לחשוב עליהם בשליפה...

1. המשאבה אינה בונה לחץ, הלחץ מתקבל כתוצאה מהתנגדויות לזרימת הנוזל.

לדוגמא: החיספוס השקיל של הצנרת, ווסת לחץ, גובה סניקת הנוזל.

2. מהי הספיקה הדרושה ?

3. כאשר הנתונים המדוייקים של הלחץ והספיקה הדרושה נמצאים ביידך תוכל לחשב את ההספק ההידראולי של המשאבה ומכאן את הספק המנוע החשמלי שמניע את המשאבה.

4. איך בדיוק המשאבה תזהה את הלחץ ? תצטרך להתקין חיישן לחץ או מפסק לחץ.

5. לחץ של 100 PSI הוא יחסית לחץ גבוה לכן תצטרך להתקין גם שסתום פריקה או שסתום ביטחון.

6. בחישובים תצטרך לקחת בחשבון הפסדי לחץ (או בשפה מקצועית הפסדי עומד נוזל).

7. בגלל שהמערכת ההידראולית תעבוד בלחצים משתנים תצטרך גם להתקין שח מד לחץ או בשפה פשוטה רכיב שמשכך את תנודות הנוזל בכניסה לרכיבים שמנטרים את לחץ העבודה או לפני שעון מד לחץ וספיקה בכדי שהמחוגים לא ירקדו ריקוד מושחת.

ועוד...

לגבי 1 הוא מדבר על מערכת סגורה אז יש ללחץ איפה להיבנות. כל משאבה ללחץ כזה מכילה גם פורק כי מדובר לרוב במשאבות בוכנתיות ולא משאבות אימפלר. אלה משאבות שמגיעות בקלות ללחצים של פי 10 ממה שהוא מדבר.

הפסדי לחץ זניחם אם תתבונן במתז המדובר.

לגבי שיכוך יספיק מיכל אויר לא גדול.

פורסם
מה כמות המים הכללית שאתה צריך להתיז?

מה שאתה צריך זה מיכל שיכול להחזיק כזה לחץ או לחילופין משאבה שידעת לתת לחץ כזה בספיקה הרצויה (אין בעייה להשיג משאבות בוכנתיות ללחצים כאלה אצל אריה בלוטין בראשון).

אם אתה הולך על מיכל לחץ תצטרך להשאיר בו אויר שישמש כקפיץ על מנת שיהיה לך לחץ גם אחרי שתי הטיפות הראשונות. אתה יכיל גם להשתמש במיכל אויר דחוס ווסת לחץ שינפח את מיכל המים שלך ויתן לחץ בלי שום משאבה.

אתה טועה. משאבה לא נותנת לחץ (מה זה בחורה 8)) הלחץ נוצר כתוצאה מהסיבות שציינתי קודם לכן.

אחרי כול החישובים רק אז בוחרים משאבה שתעמוד בלחץ הקיים במערכת ההידראולית.

משרטטים גרף פשוט של נקודת העבודה של המשאבה שבו נלקחים פרמטרים חשובים כגון: לחץ, ספיקה והפסדי לחץ במשאבה כתוצאה מלחצים שונים הקיימים בצד היניקה לעומת צד הסניקה.

ככה מתכננים, ולא הולכים לאריה וקונים משאבה ומיכל ומחברים צנרת ומקבלים זרנוק של מים...

בתשובה שלי לא התייחסתי באופן ספציפי למה שפותח האשכול מתכוון לבנות אלא פרטים כללים בלבד.

אני נותן לך את הבמה לתכנן עבורו את המערכת.

פורסם

מרק, אני בסך הכל 20 שנה מתעסק בזה.

יש מערכות שאתה צודק אבל לא במערכת כזו. זו מערכת פשוטה מאוד ומספיק בהחלט לעבוד לפי קירובים. ברור שלחץ נתון הוא פונקציה של ספיקה אבל כאן מדובר על אגירה ונחיר קטן אז זה הרבה יותר פשוט כי כמעט כל משאבה תיתן את ההספק הדרוש (ולא קונים אותה אצל אריה אלא אצל הבן שלו. אריה מת מזמן).

פורסם

וואו איזה מסובך זה אבל אני מעריך את התגובות ! , בגדול שחכתי לציין שכל המערכת צריכה להיות בקופסא אטומה קטנת מימדים של 40 על 40 סמ בערך עם גובה של כ 30 ס"מ :)

אפשרי ?

כמו כן הדרך שציינתי היא תיאורטית על פי מה שאני יודע , אתם כנראה מבינים יותר ולכן היא לא הדרך היחידה . בגדול איך אני מזרים 100 PSI מים ב 4 ראשים כאלה ממיכל מים חיצוני בלי לחץ :) ...

זה כמו מכונת קפה לא ? רק פה זה 100 PSI ל 4 .. אני יודע שזה אפשרי כי קיימים קיטים כאלה , אני רוצה לבנות משהו לבד פשוט.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם
מרק, אני בסך הכל 20 שנה מתעסק בזה.

יש מערכות שאתה צודק אבל לא במערכת כזו. זו מערכת פשוטה מאוד ומספיק בהחלט לעבוד לפי קירובים. ברור שלחץ נתון הוא פונקציה של ספיקה אבל כאן מדובר על אגירה ונחיר קטן אז זה הרבה יותר פשוט כי כמעט כל משאבה תיתן את ההספק הדרוש (ולא קונים אותה אצל אריה אלא אצל הבן שלו. אריה מת מזמן).

סבבה :roll:

אם זה כול כך פשוט קח על עצמך את הפרוייקטון או למעשה תרשום לבחור את רשימת הקניות עבור המערכת שלו ולא רק באופן כללי במילים לך תקנה משאבה שתעמוד בלחץ של 100 PSI אלא מפרט מדוייק של המשאבה ואביזרי חיבור וניטור של הפרמטרים הדרושים.

שנתחיל...

1. משאבה:

סוג המשאבה-

לחץ עבודה מקסימלי -

ספיקה-

פורסם
וואו איזה מסובך זה אבל אני מעריך את התגובות ! , בגדול שחכתי לציין שכל המערכת צריכה להיות בקופסא אטומה קטנת מימדים של 40 על 40 סמ בערך עם גובה של כ 30 ס"מ :)

אפשרי ?

כמו כן הדרך שציינתי היא תיאורטית על פי מה שאני יודע , אתם כנראה מבינים יותר ולכן היא לא הדרך היחידה . בגדול איך אני מזרים 100 PSI מים ב 4 ראשים כאלה ממיכל מים חיצוני בלי לחץ :) ...

זה כמו מכונת קפה לא ? רק פה זה 100 PSI ל 4 .. אני יודע שזה אפשרי כי קיימים קיטים כאלה , אני רוצה לבנות משהו לבד פשוט.

אם קיים קיט מוכן לרכישה אז לך על זה.

פורסם
סבבה :roll:

אם זה כול כך פשוט קח על עצמך את הפרוייקטון או למעשה תרשום לבחור את רשימת הקניות עבור המערכת שלו ולא רק באופן כללי במילים לך תקנה משאבה שתעמוד בלחץ של 100 PSI אלא מפרט מדוייק של המשאבה ואביזרי חיבור וניטור של הפרמטרים הדרושים.

שנתחיל...

1. משאבה:

סוג המשאבה-

לחץ עבודה מקסימלי -

ספיקה-

מרק, אם היה לי קצת זמן פנוי הייתי בהחלט קופץ עם הבחור ועוזר לו לבחור.

אתה מספיק מנוסה כדי לדעת שהנדסה ותכנון הם לא רק דפי נתונים ונוסחאות ויש לא מעט מקרים שהם פשוט מיותרים. כבר בניתי מבדקה להפסדי עומד לקטקים של עד "10 שאושרה על ידי מקורות ללא שום חישוב ממה שתיארת (סך הכל מיכל, משאבה מספיק גדולה שנרכשה בטלפון תוך הגדרת ספיקה רצוייה מקסימלית בעומד מים מקורב, שני מגופי פרפר עם תמסורת, כמה צינורות וצינור שקוף באורך 4 מטרים למדידת הפסדים של עד מטר). לא כל דבר צריך חישובים וכל איש טכני אמור לקבל קצת חושים עם השנים.

עם גישה כזו לא פלא שעסקים קורסים ואין חדשנות.

פורסם

שלחתי מייל לצוות הפיתוח של חברת Shurflo שמתמחה במערכות הידראוליות לשלל שווקים ובגדול זאת התשובה שלהם :

להשתמש במשאבת מים עם אויר שחזקה ועם זמן תגובה מהיר מספיק ( בגלל שהיא עובדת על אויר ) בשביל לתת שפריצים מהירים לארבעה ראשים כאלה , הלחץ בצינורות בלבד יספיק בשביל לתת 3-4 שפריצים של 2 שניות כל פעם לפני שהמשאבה תתחיל לעבוד שוב ולהעלות את הלחץ עבודה לאזור ה 100 PSI שוב ... בדרך הזאת אין צורך באקמולטור שכן הראשים האלה משתמשים בממש קצת מים אז הלחץ עבודה ירד ממש בקטנה בכל פעם ...

זה מספיק טוב עבורי , אני מקווה שהבנתי אותו נכון ותירגמתי נכון אבל זה נשמע היגיוני שכן אני יודע שהצינורות גומי עצמם מתרחבים גם תחת לחץ ... נכון ? :)

העיניין הוא שזה לא נשמע בטיחותי משהו ... 100 PSI זה לא קצת , קיים מנגנון אבטחה לדבר הזה ? האם צריך שסתום פריקה או משהו ? אני מצטער אבל אני ממש לא חזק בתחום

מספר שאלות למי שיודע :) :

אני מבין את עיקרון הפעולה , שאויר דחוס מזיז את הדיאפרמה בפנים שהיא דוחפת את המים מהר מאוד ובלחץ חזק , השאלה היא מאיפה אני מספק למשאבה אויר ? עם קומפרסור ? איך אני יודע איזה קומפרסור לבחור ? והאם קיימים קטנים ושקטים יחסית שיאפשרו לי לדחוף את כל המערכת הזאת בקופסא אטומה ( עם איוורור יש לציין ) בגודל של כ 30 על 30 על 30 ס"מ .

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

קודם כ 100 PSI זה לא לחץ גבוה. זה בסך הכל 7BAR (לחץ הקו בבית הוא כ 4.5 BAR וכל האביזרים שם נבדקים ב 26BAR). מערכות הידראוליות של שמן עובדות בלחצים של 100-200BAR.

לגבי המשאבה אם אני מבין נכון לאיזו משאבה אתה מתכוון אז מדובר במשאבה שיש לה דיאפרגמה עם כיס אויר מעל כדי לרסן תנודות לחץ שאופייניות למשאבות בוכנתיות ומה שהם אומרים זה שגודל כיס האויר יספיק לשימוש שלך ולא תצטרך עוד כיס אויר בהמשך. האויר כלוא שם ולכן לא צריך למלא אותו משום מקור.

פורסם
קודם כ 100 PSI זה לא לחץ גבוה. זה בסך הכל 7BAR (לחץ הקו בבית הוא כ 4.5 BAR וכל האביזרים שם נבדקים ב 26BAR). מערכות הידראוליות של שמן עובדות בלחצים של 100-200BAR.

לגבי המשאבה אם אני מבין נכון לאיזו משאבה אתה מתכוון אז מדובר במשאבה שיש לה דיאפרגמה עם כיס אויר מעל כדי לרסן תנודות לחץ שאופייניות למשאבות בוכנתיות ומה שהם אומרים זה שגודל כיס האויר יספיק לשימוש שלך ולא תצטרך עוד כיס אויר בהמשך. האויר כלוא שם ולכן לא צריך למלא אותו משום מקור.

לחץ של 100 PSI הוא לחץ יחסית גבוה בהשוואה ללחץ ניפוח צמיגים של רכב פרטי שהינו בסביבות 30 PSI.

לא נעים לקבל פליק בפנים מצינור שהשתחרר כתוצאה מהידוק לא נכון.

בצבא הייתי מכונאי מסוקים וזכור לי מקרה שאחד המכונאים נהרג בזמן מילוי אוויר בצמיג של מסוק מסוג יסעור כתוצאה מהתפוצצות הצמיג .

כנראה שהמכונאי התבלבל בין יחידות PSI ל-BAR (אינני זוכר את הלחץ הנדרש) וניפח את הצמיג בלחץ גדול בהרבה מהמותר.

מאז יצאה הוראה טכנית לנפח צמיגים רק עם כלוב מתכתי מסביב לצמיג.

פורסם

צמיג זה לא ציור רבע אינץ' בדיוק כמו שקפצון זה לא סקאד למרות שבשניהם יש חומר נפץ (ד"א, גם בלי להתבלבל ביחידות כשצמיג של רכב כבד שמנופח בלחץ נמוך יחסית מתפוצץ אנשים נהרגים). כל צנרת אויר במפעל או במוסך עובדת בלחצים כאלה וכשצינור בורח לא קורה שום דבר (בניגוד לאקומולטור שאם הוא יתפוצץ אנשים יהרגו).

אל תשכח שהוא מדבר על מים כך שהסיכון בכלל אפסי גם בלחצים גבוהים בהרבה.

פורסם

נצל"ש.

עקב התערבות עם חבר...

אני טוען, שמשאבת מים המוציאה מים בזרם חזק והזרם משמש להנעת טורבינה קטנה זה הליך בזבזני מבחינת אנרגייה- צריך להוציא יותר אנרגייה על המשאבה ממה שניתן לקבל מהטורבינה. הוא טוען שזה דווקא יכול לעבוד.

האם המהנדסים שפה יכולים להעמיד אחד מאיתנו על טעותו? תודה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...