Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

יש לי בעיית התחממות לסירוגין באוטו.הרכב הוא פיג'ו 206 אוטומט שנת 2002.

בהנעה ראשונה בבוקר האוטו בדרך כלל נוסע בסדר ומתחמם כמו שצריך,מגיע לאזור ה- 90 מעלות,המאוורר

מתחיל לעבוד והטמפרטורה מתייצבת כמו שצריך.לאחר נסיעה של בערך 20-30 דקות הטמפרטורה שוב עולה ל 90 ואז אני שומע

את המאוורר מתחיל לעבוד על מהירות גבוהה,המחוג ממשיך לעלות עד לקו הבא בערך ואז הוא חוזר ל 90.

כמה פעמים המחוג המשיך לעלות ואז קפץ לאיזור האדום והנורה stop התחילה להבהב,אבל לאחר כמה שניות המחוג שוב ירד

בחדות לאזור ה-90.

האוטו עבר ראש מנוע,הוחלפה משאבת מיים, הוחלף טרמוסטט והוחלף גם רדיאטור.

יש לציין שלפני החלפת משאבת המיים החימום ברכב לא עבד אבל כרגע הוא עובד שהאוטו בטמפרטורה נורמלית.

כשהטמפרטורה מתחילה לעלות והמאוורר עובד על המהירות הגבוהה החימום מפסיק לעבוד.

במוסך חושבים שאולי זה משהו חשמלי שקשור למאוורר,אבל אני כבר לא בטוח.

אם למישהו יש רעיון אני אשמח לשמוע(קראתי בפורום משהו על קולר שמן גיר אבל במוסך אומרים שזה לא קשור).

תודה רבה

פורסם

הייתה לי בעיה דומה ברכב,

פתאום באמצע נסיעה או עצירה שהרכב מונע המחוג של הטמפ' היה קופץ למקסימום הייתה נדלקת מנורת STOP והמאורר היה נכנס לפעולה ולאחר כמה שניות מחוג הטמפ' היה חוזר בחזרה לאיזור ה-90 מעלות.

בסופו של דבר לאחר שהרכב היה במוסך במשך שלושה ימים שבהם המכונאים שם ניסו הכל ושום דבר לא עזר הוחלט לשלוח את המחשב רכב לבדיקה.

ואכן התגלתה איזשהי בעיה בעיה במחשב שגרמה לתופעה הנ"ל אותה מעבדה שטיפלה במחשב סידרה את הבעייה והתופעה נעלמה.

יכול להיות שיש לך סיפור דומה..

פורסם

בגלל בעיית מחשב הרכב מתחמם?פעם ראשונה שאני שומע.

שכחתי לציין עוד כמה פרטים שאולי חשובים ואולי לא.

כשהרכב מתחיל להתחמם זה קורה גם במהלך נסיעה וגם במצב עמידה(האם זה לא פוסל בעייה במאוורים?).

כשאני בודק מפלס מיים לאחר המיקרים של ההתחממות(לאחר שהמנוע התקרר), חסרים מיים.

ההתחממות של הרכב בדרך כלל לא קורה בנסיעה ראשונה לאחר הלילה,אבל אם הרכב עמד כבוי כמה שעות

במהלך היום ושוב נוסעים בו,אז הוא כן מתחמם.

יכול ליהיות שהתרמוסטט נפתח רק חצי ולא לגמרי וזאת הבעיה?

האם שווה לעשות בדיקה ולבטל את התרמוסטט?

תודה

פורסם

עצם זה שחסרים לך מיים זה מעיד על בעיה! לא צריך להיות איבוד מים ברכב שהמערכת קירור תקינה, אני מציע לחזור למוסך שביצע את התיקון...

פורסם

ברור שיש בעיה וזה לא תקין.

הבעיה היא שבמוסך גם לא בדיוק יודעים מה הבעיה,בגלל זה אני נעזר בפורום

פורסם

לאחר חיפוש נוסף בפורום זה ובפורומים אחרים ובגלל שהחימום ברכב עובד לסירוגין,הבנתי שאולי

הבעיה היא ברדיאטור חימום הפנימי של הרכב.אתמול פתחתי את המכסה של ניקוז האויר של הרדיאטור חימום ואכן

יצאו בועות ומאתמול ועד היום האוטו ביינתיים לא מתחמם.יכול ליהיות שפשוט היה אויר?

חשבתי שאולי כדאי לשטוף את הרדיאטור חימום ולנקות את הלכלוך שכנראה הצטבר שם בשנים שהחימום לא עבד,אבל במוסך שלי וגם במקום שהחלפתי רדיאטור אמרו שלא כדי להתעסק עם זה כי הוא עלול להתפוצץ ואז להחליף אותו זה סיפור יקר.

האם הם צודקים?והאם צריך לנקז אויר גם מהטרמוסטט(בגלל שאולי יש עוד אויר בפנים)?

תודה

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

קודם כל נקז את האוויר מהמערכת, והוסף נוזל קירור בהתאם לצורך.

אח"כ בדוק אם מפלס הנוזל יורד ואם המנוע מתחמם.

דני

חיפוש כאן בפורום ימציא לך שיטות ניקוז אוויר ממנוע פיג'ו.

פורסם

תודה דני.

ניקזתי מים,וזה באמת עוזר לכמה ימים ואז זה שוב חוזר ואז שוב אני מנקז מים ושוב זה מחזיק לכמה ימים.

יכול ליהיות שיש איזה סתימה\סתימה חלקית במערכת וזה מה שגורם לאויר?

• ספונסר פורום
פורסם

סתימה זו בהחלט אופציה לאבחון התקלה אבל לדעתי הבועות שראית מעידות על כך שנכנס אוויר למערכת (נזילה) ולכן אתה צריך לנקז כל כמה ימים אוויר מהמערכת.

ברור לך שלא ניתן להמשיך כך ויש לטפל בבעיה.

אני ממליץ לך גם להחליף מוסכניק כי אם אתה צריך לאתר את הבעיה כנראה שהוא לא מספיק מקצועי/מכיר את הדגם.

מאיזה אזור אתה? מוסך מומלץ לצרפתיות הוא מוסך גבע בת"א.

• ספונסר פורום
פורסם

אני ממליץ לך בחום לעשות את הדרך לת"א למוסך גבע.

אבל אם אתה לא רוצה לצאת מגבולות נתניה פנה אל מוסך צמרת שלי.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

תודה רבה על העזרה וההמלצות

בסופו של דבר החלטתי לנקות את קולר הגיר בעצמי.פירקתי את המצבר ואת המחשב(ecu)

וניתקתי את הצינורות שנכנסים ויוצאים מהקולר,חיברתי צינור של גינה והזרמתי מיים.

בהתחלה לא הייתה שום זרימה ורק יצאו כמה טיפות חומות בצד השני,אבל לאחר כמה

דקות הסתימה השתחררה והמיים(עם המון בוץ\חלודה) התחילו לזרום בלי שום בעיה.

חיברתי את הצינורות חזרה,הרכבתי את המצבר,מילאתי מיים וניקזתי אויר וכל הסיפור

הארוך,המייגע והיקר של התחממות הרכב הגיע לסופו(הטמפרטורה לא עוברת את ה-90).

• תוכן חדש...