Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5184 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
פעם היה לי רכב ידני ואחריו עברתי לאוטומטי. באחת הפעמים כאשר היה פקק בעלייה אני אמרתי לגיר אוטומטי תודה בכל פעם שהיה צריך לזוז מטר. עם גיר ידני בעלייה צריך לבצע הרבה מאוד פעולות וזה מעייף.

בהמון רכבים היום יש מערכת hill holder שפותרת בדיוק את הבעיה הזאת ובהצלחה רבה מאוד.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמו שגילית זה מאד אינדוידואלי.

יש כאלה שלהם זה בסדר, יש כאלה שלהם זה סיוט. אני אישית מאלו שחושבים שהגיר האוטומטי זה נוחות ששוה לי את החסכון בדלק

בעוד כמה שקלים, אם רוב הנסועה בעיר.

אני מכניס למשוואה נתונים נוספים, אתה נוהג לבד? יש עוד מישהו (אשה/ חברה) שנוהג על הרכב? ואם יש ילדים או הסחות דעת נוספות ברכב, שאז (ולא להתנפל עלי, זה מה שכולם עושים), אם צריך להושיט לילד משהו או שהוא בוכה או צורח, קשה להתרכז גם בלתפעל את הדוושות וגם להתמתח להושיט לו בקבוק או מוצץ...

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

עיקר החסכון בידני הוא במחיר הרכישה.

הגיר האוטומטי מתומחר בחלק ממכוניות המיני בכ עד 20,000 ש״ח!

אם כי יש לקחת בחשבון שחלק מחסכון זה מתקזז בעת המכירה.

חסכון בצריכת הדלק של ידני בהשוואה לאוטמט אינו וודאי ותלוי גם באופן הנהיגה וכשרונו של הנהג ״לדייק״ בכמות הגז ושחרור הקלאצ׳.

בנוסף על כך, נהג שלא יסגל לעצמו סגנון נכון של תחילת נסיעה ושיחרור קלאצ׳ בגיר ידני, ישלם על כך בעלויות תחזוקה (החלפת קלאצ׳ בעיתוי מוקדם יחסית) - דבר שיכול להביא לכך, כי לא יקבל בסופו של דבר חסכון כספי, אך שילם לאורך כל הדרך בחוסר נוחות (כשמלכתחילה העדפתו של הנהג היתה לתיבה אוטומטית)

פורסם
מאז שעברתי טסט לפני 10 שנים לא נהגתי באוטו ידני ועכשיו כשמחירי הדלק מאמירים ושוק הידניות נהיה אטרקטיבי רציתי לדעת מאנשים שחוו על בשרם את הגיר הידני באיזור מאוכלס וצפוף רווי בפקקים האם העברת ההילוכים לא מעיקה ושווה את הכיסכון הכספי?

חשוב לי מאוד כי אני מעוניין לרכוש רכב חדש ורציתי לדעת באיזה גיר כדאי לי לבחור?

אם אתה הולך לעמוד הרבה בפקקים, אז אוטומט יהיה נוח יותר.

אני חזרתי לידני אחרי שנים של אוטומט. אני גר באיזור ר"ג ובהחלט פה ושם בפקקים, אבל לא יותר מידי.

לי זה לא מפריע במיוחד, מה גם שאני אוהב את תחושת הגיר הידני. יתכן שאם היתי הרבה מאוד בפקקים

היתי מדבר קצת אחרת.

בסופו של דבר תשאל את עצמך 2 שאלות:

- כמה הנסועה בשנה (ולפי זה תחשב ההפרש בין הדגם הידני לאוטומטי שאתה רוצה לרכוש)

- כמה הצפי לעמוד בפקקים ביום

אם הנסועה היא רבה, זה אומר שגם ההפרש במחיר על הדלק בידני , יהיה משמעותי יותר.

אם אתה הולך לעמוד הרבה בפקקים, זה לא תענוג גדול, אבל בהחלט נסבל. (באירופה ידני הולך חזק, למרות הפקקים)

אל תשכח שהחיסכון בידני לא נגמר רק בדלק, אלא גם ברכישה שעולה משמעותית פחות מהדגם האוטומטי, וגם

בחשיפה לתקלות בגיר, שפוחתת משמעותית בגיל הידני.

בתחשיב כללי גס ל3 שנים, לאותו רכב בדגם ידני לעומת אוטומט:

אתה חוסך על רכישת הרכב הידני לעומת האוטומטי כ13 אלף ש"ח, וחוסך 6500 ש"ח על דלק.

האם התענוג של אוטומט ב3 שנים שווה לך 20 אלף ש"ח? תענה לעצמך.

יש לך גם את ה"רובוטי" היום, שבדגמים מסוימים הוא לא רע, אך בכל אופן תצטרך להתרגל לתחושה המעט

קופצנית. צריכת הדלק שלו קרובה יותר לדגמים הידניים, אך הוא מתומחר בד"כ כמו אוטומט, וחשוף לתקלות

גיר לפחות כמו האוטומט.

פורסם
בהמון רכבים היום יש מערכת hill holder שפותרת בדיוק את הבעיה הזאת ובהצלחה רבה מאוד.

+1 זה חוסך את כל האי נוחות בעליות בייחוד בחנייה שיכולה להיות לפעמים ארוע מתסכל - בייחוד אם האשה היא מהסוג שאנחנו פוחדים ממנו :-P:-P:-P

אני עברתי מגיר רגיל לאוטומט בגלל דלקת כרונית בכתף ימין (פציעת ספורט ישנה, תחרותי זה לא בריא כמו שחושבים) והדברים שאני יכול לאמר:

א. גיר אוטומטי הרבה יותר נוח מגיר ידני - בייחוד כשאפשר לשים משענת יד תוך כדי נהיגה בזמן שעם גיר ידני לרוב זה מאוד מפריע, בעיניי לא בטיחותי בכלל.

ב. מספר הפעולות שצריך לעשות עם גיר אוטומטי הוא קטן בהרבה ורגל שמאל בכלל יכולה לנוח בזמן שנוהגים בפקק ולא רק על שיוט בהילוך חמישי\שישי.

ג. אני מודה - גיר אוטומטי מבחינתי זה לא לנהוג באמת, גיר רובוטי כבר עדיף מהבחינה הזו אבל מה שמרגיז זה שאין שליטה באף אחד מהרכבים הללו על תהליך ההאטה.

אם אתה לא בחור עצלן ואתה כן אוהב מוטוריקה, לתפעל דברים - גיר ידני לא צריך להוות בעיה בעבורך מה גם שבמידה ואתה חושש מ"נשיקות" בגלל הדרדרות אחורה, לפחות תבחר ברכב שיש לו מערכת היל-הולד.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
ג. אני מודה - גיר אוטומטי מבחינתי זה לא לנהוג באמת, גיר רובוטי כבר עדיף מהבחינה הזו אבל מה שמרגיז זה שאין שליטה באף אחד מהרכבים הללו על תהליך ההאטה.

אכן, לנהוג במרצדס SL65 אוטומטית עם מנוע V12 וטורבו כפול זה לא לנהוג באמת כי יש לו גיר אוטומט. ידידי, קצת הגזמת.

גיר חכם מוריד הילוכים בזמן בלימה בדיוק כמו שהיה עושה את זה נהג בגיר ידני ועוזר לבלום את הרכב. גיר חכם יודע לשמור על הילוך נמוך בירידה כדי שלא יהיה צריך להשתמש יותר מידי בברקס. כל זה בלי לגעת בידית שנמצאת בD.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני הגזמתי???

:-D

אתה זה שרשם דגם מאוד "צנוע" של מרצדס בכדי להנות מנהיגה בגיר אוטומטי - בזמן שאתה יודע שמכל פג'ו 107 עם גיר ידני אתה תרגיש שאתה "נוהג" כבר מהרגע הראשון.

אין מה לעשות - זה סגנון אחר לגמרי של התנהגות ותפעול.

אתה יכול לשקר לעצמך אם אתה מאוד רוצה אבל אתה יודע שבין אסטון מרטין DB9 אוטומטית לבין אסטון מרטין DB9 ידנית - חובב נהיגה יבחר בידנית.

שני המקרים היחידיים בהם אני אבחר ברצון בגיר אוטומטי הינם:

א. רכב שמטרתו העיקרית היא נוחות.

ב. רכב שטח.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הדוגמא הצנועה היא כדי להראות שגם ברכב אוטומטי אפשר לנהוג.

מה שאני בעצם רציתי לרמוז זה שיש הבדל בין נהיגה לתפעול הרכב. העברת הילוכים זה לא נהיגה אלא תפעול הרכב. נהיגה זה מה שנשאר אחרי התפעול.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ברור.

תראה - אני אנסה להביא לך את הצד שלי.

נהגתי מניו ג'רזי עד איתקה בארה"ב על אינפיניטי G35X שזה בעצם ניסן עם 300 כוחות סוס אטמופסריים, סוג של רכב משפחתי עם יכולות של רכב מירוץ (אצלנו זה רכב מנהלים מליגה גבוהה, בארה"ב זה רכב משפחתי ספורטיבי יימח שמם!)

לוחץ על הדוושה -> כלום!

לא רעש, לא זריקת זנב, לא פרפור - פשוט כלום, עוד רכב אוטומטי שנוסע ישר כשלוחצים על דוושת הגז.

נוסע איתו 90 מייל שזו כבר מהירות לא חוקית לכל הדיעות על ה17N (אחד הכבישים הארוכים ביותר באיסט קוסט) ו... כלום! פשוט מ-ש-ע-מ-ם כמו לנהוג על כל קורולה\לנטיס\גולף אחרת שתבחר לך.

עברתי קצת את ה90 מייל והופה! הלו, אני כאן! המכונית התעוררה ואתה מרגיש קצת שאתה חי, וואלה יופי - מה זה נותן לי?

אח"כ עלינו על איזה מגרש חניה גדול ולחצתי - חייב להודות שהלב ירד קצת לתחתונים :-)

מצד שני על האימפרזה STI (משופרת ל630 כוחות סוס לא פחות ולא יותר) של בן דוד של אשתי - נהנתי הרבה יותר, בקו ישר, מ0 ל50 על הילוך ראשון ולב במושב האחורי שכבר יצא מזמן מהתחתונים וזה רק בגלל שבזמן שהכנסתי לראשון, פתחתי קלאץ', שמעתי פריקה - כבר הגעתי לרמזור בזמן שאני מנסה לבלום את האנרציה של הרכב :-D

ברור שאם תיכנס ליגוואר אוטומטית ואתה תיכנס לרכב אתה תהנה מהכוח האדיר שיש למנועים שלהם - אבל זה פשוט לא אותו הדבר, כל מי שנהג על גיר ידני ונהנה מזה לדעתי יסכים עם זה.

Pioneer TS-X150

פורסם

תיראה, ברכבים עם בידוד טוב ומתלים רכים לא משנה אם יש לך גיר ידני או אוטומט. בכביש בין עירוני אתה מגיע בדיוק כמו שאתה מתאר. בבין עירוני בשיוט בכל מהירות אין משמעות לגיר ידני כי גם ככה אתה נוסע על הילוך הכי גבוה וגם אוטומט יודע לנעול ממיר מומנט ומתנהג כמו ידני עם קשר ישיר לגלגלים. נסיעה כזאת היא ממש מA לB כאילו לא נסעת.

היה לי יוקון דיזל עם מערכת פליטה חופשית (צינור ממנוע בלי שום דודים - דמיין לך איזה רעש יש למנוע V8 במצב כזה). כל נסיעה זה נסיעה: כל בור צריך לתקן עם היגוי כי הרכב סוטה מקו הנסיעה (סרן חי, צמיגי שטח מלא והגבהה רצינית). אתה ממש עובד כל הדרך וכל נסיעה היא חויה למרות שזה גיר אטומטי. בפניות יש לך הנעה אחורית ללא ESP ואין לך ABS (תקלה באקזמפלר ספציפי) והמון מומנט על טורים נמוכים (משהו כמו 50-75קג"מ הרי מדובר על טורבו דיזל): קצת הגזמת עם גז והרכב כבר זורק זנב.

פעם חשבתי כמוך, אבל היום בעיני נהיגה לא קשורה לכך אם יש גיר ידני או אוטומטי, אלא תלוי מרכב שאתה נוהג אליו.

פורסם

לא רק מבחינת נהיגה, אמינות של גירים אוטומטיים של יצרנים מסוימים (אהמ אהמ!!!! וולוו...).

אז כן, אני נהנה מהגיר הידני הרבה יותר מהאוטומט. ולא פוחד שמחר הגיר יתקע והרכב יפסיק ליסוע. תודה וולוו.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

לאור הניסיון שלי על וולוו, היו לי שתיים גודשות שלשתיהן הלך מנוע. הגיר דווקא לא עשה צרות.

הגירים של GM לרכבים עם הנעה אחורית רובם טובים עד מעולים, הגירים של מרצדס נהדרים וברוב היפניות הגיר מחזיק יפה. לא כל אוטומט גרוע. ;)

פורסם

בהחלט לא כל אוטומט גרוע וכן - זה לא שאני לא נהנה מנהיגה על הרכבים האלה, אני פשוט חושב שאני פחות מתערב בתפעול הרכב, יש לי פחות יכולת להחליט עד כמה אני רוצה לסחוב הילוך (למען האמת כמעט ואין לי יכולת) וחסרה לי הדוושה השלישית הזאת שגורמת לרגליים לדבר אחת עם השניה בתזמון של יד ימין בזמן שהשמאלית עסוקה בהיגוי.

יש בזה הרבה מאוד פאן - וזה משהו שאוטומט פשוט לא יכול לתת, טוב השטות הזאת של הטיפטרוניק - בעעך.

יתרון נוסף לגיר ידני - אפשר להניע בדחיפה :-P (ברוורס לפעמים אפילו קל יותר)

יש בי חלק שמקווה יום אחד לחזור לרכב ידני - ולא, לא בהכרח רכב גודש או מפלצת נהיגה כזו או אחרת - אין לי מה לעשות עם זה, פשוט רכב ידני.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...