Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתכוון לעשות טיפול בברקסים כולל הרכבת רפידות ודיסקים חדשים ואני צריך להוציא אוויר מהמערכת.

אבל יש לי כרגע שמן שאני לא יודע מה הסוג או חברה שלו.

אז רציתי לדעת אם כדי להוציא את השמן הקיים ופשוט לקנות שמן חדש ולשים ולדעת שזו חברה כזו והוחלף ותאריך ככה וככה.

מה עדיף? או פשוט אפשר להוסיף לשמן הקיים וזה בסדר?

ועוד משהו מה החברה של השמן ברקסים הממומלצת ביותר ומה טווח המחירים?

תודה.

"בחיים כמו במהלך פניה אף פעם אל תעצור!"

Life's too short, we're here for a good time, not a long time. -Colin McRae

פורסם

יש למישהו מושג איזה שמן אמור להיות יש למשל dot3 וכמה בקבוקים יכולים להיכנס במערכת הזו?

פורסם

בדר"כ רשום על הפקק של המיכל איזה תקן הנוזל בלמים.

מה שיותר מטריד אותי זה למה אתה עושה עושה צלחות+רפידות ואתה חושב שאתה צריך נוזל בלמים...

קובי

פורסם

בעיקרון נוזל בלמים, לא צריך להוסיף אף פעם, זה מערכת סגורה.

אם יש ירידה במפלס הנוזל, יש לזה סיבה ולא מוסיפים סתם כי המפלס ירד, זה לא שמן מנוע.

אם המפלס ירד, חייבים לזהות את הסיבה שבגינה הוא ירד ולא להוסיף כי חסר.

הסיבות לירידה במפלס יכולות להיות, אם עובי הדיסקיות ירד ועובי הצלחות ירד , המפלס של נוזל הבלמים ירד ואין צורך להוסיף.

כאשר תחליף לחדש המפלס יעלה חזרה לבד (אם הוספת, יהיה לך עודף והוא ישפך החוצה בזמן קיווץ הקליפרים).

אם יש נזילה אפילו הקטנה ביותר, אתה חייב לטפל בנזילה ולא רק להוסיף, אתה עלול למצוא את עצמך ללא בלמים דווקא שאתה בירידה מירושלים.

אני ממליץ בחום, אם יש לך חוסר בנוזל בלמים, דבר ראשון סע למוסך לבדיקה (עם בלמים לא משחקים).

תשמרו על החיים שלכם ועל אלה שנוסעים לידכם.

נ.ב אם אתה מחליף צלחות ודיסקיות בלימה אין צורך לנקז אויר, אתה לא צריך לנתק את הצינרות מהקליפר או משהוא דומה שבגינו צריך לנקז אויר. צריך לקווץ את הקליפר ולפני שנוסעים ללחוץ מספר פעמים על דוושת הבלמים על מנת לקרב את הבוכנה של הקליפר לדיסקיות בלימה.

יניב

פורסם

שככתי לציין שאני גם מחליף את הקליפר לקליפר יותר גדול וחזק זאת אומרת שבעל מקרה אני יצטרך לעשות ניקוז, ובקשר לdot3 זה אומר תו תקן או סוג של שמן בלמים? אני מדבר על סובארו אימפרזה 98.

תודה

פורסם

נוזל בלמים, הוא בעצם נוזל צמחי הוא לא שמן, DOT3 או DOT4 או DOT5 זה התכונות של הנוזל.

חשוב להשתמש באותו סוג של נוזל בלמים ולא לערבב. תקפיד להשתמש במה שהיצרן אומר.

בסובארו אימפרזה 98 היצרן אומר DOT3

יניב.

פורסם

נוזל בלמים אינו נוזל צמחי אלא סוג מסויים של נוזל הידראולי. DOT5 הינו נוזל הידראולי מבוסס סיליקון ואינו מתאים לרוב סוגי הרכב ואסור לערבב אותו עם DOT3/4.

אין שום בעיה או אזהרה של ייצרן הרכב למלא DOT4 במקום DOT3. במידה ובמערכת הבלימה היה נוזל DOT3 אין שום בעיה להשלים את החוסר ב-DOT4.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה לכל העונים,מה שכן בדקתי בכמה מוסכים כולם אמרו לי DOT4 כולל מוסך מורשה של סובארו.

יש חברות מומלצות בתחום השמן ברקסים?

פורסם

יקיר, אני לא מכיר את האזהרה שציינת אבל ייתכן מאוד שהאזהרה מתייחסת שיש להשתמש אך ורק בנוזל הידראולי (נוזל בלמים) ולא שמן מנוע או כול נוזל אחר.

ההבדל בין DOT3 ל-DOT4 הינו בטמפ' הרתיחה בלבד ולכן אין שום סיבה שלא למלא DOT4 במקום DOT3.

טמפ' רתיחה של DOT3 הינה - 245 מעלות צלזיוס מינימום.

טמפ' רתיחה של DOT4 הינה - 260 מעלות צלזיוס מינימום.

קיים עוד הבדל מינורי קטן והוא צמיגות הנוזל בטמפ' של מינוס 40 מעלות צלזיוס מעט שונה.

ברוב הרכבים היפניים הייצרן מציין בספרות האחזקה שניתן למלא DOT3/4 במערכת ההידראולית.

** דרך אגב הייצרן ATE ממליץ להחליף את נוזל בלמים DOT3/4 כול שנה וייצרני הרכב ממליצים כול שנתיים ואפילו 3 שנים.

אז ?!

פורסם

** דרך אגב הייצרן ATE ממליץ להחליף את נוזל בלמים DOT3/4 כול שנה וייצרני הרכב ממליצים כול שנתיים ואפילו 3 שנים.

אז ?!

תבדוק לפי הצבע, צהוב זהבהב יפה = תקין. שחור או מלוכלך = רצוי להחליף.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

היום נסעתי לקנות את השמן המוכר אומר לי שאני בכלל לא צריך DOT4 אלה DOT3 אז אמרתי לו שבסובארו אמרו לי לשים DOT4 הוא אמר לי שאין הבדל בין השמנים ושאני יכול לערבב DOT3 עם DOT 4.

אז מה לשים?

ואיך אפשר לבדוק שהוצאתי את כל השמן ברקסים מהמערכת?

פורסם

המוכר כמו שאר המוכרים בחנויות אספקה לחלקי חילוף/אחזקה אינם מכונאים ולא חשמלאים

ולכן אל תסמוך אף פעם על ההמלצות שלהם.

המוכר טועה ויש הבדל בין DOT3 ו-4 כפי שציינתי קודם לכן.

אני ממליץ לך להחליף את כול תכולת הנוזל במערכת ולמלא נוזל בתקן DOT4.

עבודה על מערכת הבלמים מותרת אך ורק לבעלי מקצוע עם אסמכא ולא לחובבן, לכן תעזר במכונאי רכב לשם טיפול במערכת הבלמים.

• תוכן חדש...