Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5218 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא כולם הפנימו שהאטם הכי חשוב ברכב הוא זה שבין ההגה למושב הנהג...

אני לא מאמין שעדיין שואלים את שאלות העליה לירושלים וההגעה לאילת. כל רכב, גם ישן (כל עוד הוא במצב מכאני ראוי) יגיע לאן שינהגו אותו ובלבד שלא ייגמר לו הדלק.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם
הרשה לי לשאול אותך שאלה בשיא הכינות והכבוד לסבך וסבתך ז"ל. האם זכור לך שהם היו מתלוננים בקביעות על מחירי הדלק או דברים אחרים? פעם הרי היה יותר קשה לחיות בארץ מאשר היום. לא היה את כל השפע שיש היום.

סבא וסבתא שלי עלו לארץ בגיל 20-18 (כל אחד לחוד) ,הצטרפו לגדוד העבודה שסלל בידיים את כביש טבריה-צמח. הם היו חברי הגנה בירושלים בתקופת מלחמת העצמאות.

נראה לך שהם היו מהסוג המקטר?

בעניין המוטורי , לסבא שלי היה (לפני שהגעתי לעולם) אופנוע Sunbeam עם ידית הילוכים ליד המיכל. המיתוס המשפחתי מספר שיום אחד תפס סבי, שהיה גדל מידות ובעל כוח ומזג של פרד, שני גנבים שניסו להוציא את האופנוע מתוך הליפט (מחסן עץ) שבו אוכסן. סבי אחז את שני הגנבים בעורפם וצעד איתם מרחוב חרל"פ בקריית שמואל ועד לתחנת המשטרה הבריטית שברחוב קינג ג'ורג' כשהוא מטיח מדי פעם את ראשיהם זה בזה. לא היה קץ לשמחתם של השניים כאשר הוכנסו זבי דם על ידי השוטרים לתא המעצר.

זהו אופנוע sunbeam 1929.

800px-Sunbeam_Typ1_349ccm_1929.JPG

פורסם

סבא תותח. :)

היום הם היו תובעים אותו על שימוש בכוח שלא לצורך וטוענים שסתם עברו בסביבה לפני שהתנפל עליהם.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

הוא אמור ליסוע עם עוד שלושה חברים מנהריה לירושלים.

האוטו יסחב או שכדאי לוותר על התענוג?

We don't take kindly to your kind 'round here!

http://www.youtube.com/watch?v=myhnAZFR1po&feature=related דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

אפשרי בהחלט, במיוחד בימים לא חמים במיוחד. מה שכן, נסיעה מנהריה לירושלים כדאי בכל מקרה לחלק לכמה חלקים ולעצור מדי פעם להתרעננות וחילוץ עצמות.

אני זוכר נסיעות של כל המשפחה לירושלים בפורד אסקורט סימן 1 נפח 1100 סמ"ק, לאט ובלי מזגן. פעם אחת נסענו עם כבל גז קרוע ואלתור שהחזיק מספיק כדי שניסע 20 קמ"ש. היינו חמישה אנשים באוטו... היה חם...

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

צריך לשאול את השאלה הזו אחרת- באיזו מהירות, באיזה הילוך ובאיזה מצב פתיחת מצערת האוטו עולה.

ברור שכל רכב מצליח לעלות, וגם ברור שהווספה 400, שהוזכרה כאן, עשתה את זה בהילוך שני במהירות 40-50 קמ"ש.

אני עליתי לירושליים במשך כמה שנים עם קנגו 65 כ"ס, לפעמים עם עומס מלא באוטו.

האוטו עולה - כמובן.

אבל ב"פול גז" בלבד, ובקטעים מסויימים צריך להוריד מהילוך רביעי לשלישי. אם רוצים לשמור על קצב התנועה, צריך ממש לאמץ את המנוע, 80 קמ"ש בשלישי למנוע דיזל ישן זה לא הכי נעים.

אני מניח, שהמצב באלטו יותר טוב.

פורסם

כאחד שהקיף את המדינה בשלושה ימים עם פונטו 80 כ"ס הרשה לי לתת לך עצה. תן לאוטו לנוח מדי פעם, אלה לא מכוניות שבנויות לנסיעות כאלה ארוכות עם עומס כבד.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אולי אלו פחיות כביש,אך מקדימה אין קולה אלא מנוע בנזין,כול עוד אתה לא מצפה להראות לכול מזדה 6 את האגזוז של האלטו יהיה בסדר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

האלטו יכולה גם לנסוע מירושלים לגולן וחזור.

האם הנסיעה הזו מהנה במיוחד? לא - אבל ניתנת לביצוע.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

בקייץ לפני שנתיים עלו לירושלים למעלה מ 70 רכבי אספנות, חלקם בני למעלה מ 50 וכולם הגיעו, בלי יוצא מן הכלל.

הוולבו שלי שנה הבאה בת 40 ועולה את שער הגיא ב 90-100 קמ"ש בקלילות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אחת מהעבודות הראשונות שלי היתה בחנות פרחים. משלוחים הייתי עושה עם הפיאט אונו שלי.

פעם בכמה זמן הבעלים היה שולח אותי להביא פרחים עם הרכב של "המנהל" חנות - רנו 9 ספרינטר 1250 סמ"ק. לפני איזשהו חג ב 11 בלילה הוא נזכר שצריך לאסוף פרחים מאיפשהו ליד ירושלים. היה קר בחוץ. מאוד קר. אחרי ויכוח של חצי שעה הסכמתי לנסוע תמורת תשלום נאות (זכור לי 100 שקל). אספתי את אחי ויצאנו לדרך.

עד תחילת העליות הנסיעה היתה נסבלת. האוטו היה ממש מוזנח. אני לא מדבר על ניקיון אלא על תחזוקה. בולמים גמורים, הגה שהרגיש מנותק. הברקסים עבדו. זה היה מסוג הרכבים שקונים כי יש להם טסט בתוקף לכמה חודשים ואז זורקים.

בתחילת העליות לירושלים החלון של הנהג נפל. המשב רוח הקפוא הפתאומי הקפיא לי את הגוף. כל הנסיונות לגרום לחלון להתרומם בחזרה לא הצליחו. החימום הפנימי גם לא עבד. באותו הרגע הבנתי למה יש שמיכת פוך במושב האחורי. את העליות עליתי בערך ב 50 קמ"ש. הנורות של הלוח שעונים היו שרופות בחלקן ככה ש 50 זה מהירות משוערת ואני בכלל בספק שהספידומטר הראה מהירות אמיתית. מעבר ל 50 בהילוך שני הוא פשוט לא סחב.

אם הגרוטאה הזאת עלתה לירושלים והצליחה לסחוב חזרה אז אין שום בעייה לעשות את זה עם אלטו חדשה או עם כל רכב אחר.

אסף

פורסם

לפותח השרשור אל תדאג,אם,עם הקאיה 1350 שהייתה לי אוטומט שנת 97 הייתה מגיעה לצפון,ירושלים הרבה פעמים,האלטוזעכן גם תגיע!

גילוי נאות

נסעתי עם האלטו של אבא לצימר בצפון אוטו מלא והיו הרבה עליות,לא זכור לי שהייתי צריך להוריד הילוך או לאמץ את המנוע,נסיעה חלקה וללא שום בעיות.

ההגה הוא עגול!

פורסם

מה זאת השאלה הזאת?

זה רכב מודרני מחברה מודרנית, אין שום סיבה שבעולם שתהיה לו בעיה לעלות לירושלים, אפשר לחשוב שאנחנו חיים 50 שנים אחורה :roll:

פורסם

תזהרו שהליגיונרים הירדנים לא יירו עליכם בשער הגיא.

מה שכן, בירושלים תוכלו לשלם רק 3 ש"ח עבור מציצה*!

*מתוך ויקימילון: "[עגה ירושלמית, מיושן] סוכריה על מקל."

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5218 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...