Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לידידה פיאט פונטו 16V מודל 2005 עם 80 כ"ס וגיר רציף עם צמיגי אליאנס ישנים. הרכב משמש לצרכים סטנדרטיים . נהגתי בו

ולמרבה הפלא הצמיגים כחול לבן בני 4 לא רעים כלל.

המלצתי לה בכל מצב לשדרג למשהו חדש וממותג מכובד יותר. היא בקשה ממני המלצה לצמיגים ראויים. חפשתי פה בפורום

וראיתי שיש בגדול שתי אופציות :

1. צמיגים בגודל המקורי 165/70/14 .

2. שדרוג למידה 185/60/14 - דבר המותר לפי ספר הרכב , ויש רק לאשרו בעלות נמוכה בכל מכון רישוי.

חפשתי באתר TYRES4U ובפנצ'ריות ומסתבר למרבה הפלא שהמידה הרחבה זולה יותר !

שתי שאלות :

א. האם מעבר לצמיגים הרחבים יותר יתרום במשהו , כגון אחיזה ויציבות ? האם יפגום במשהו , כגון נוחות או צריכת דלק ?

ב. מצאתי 4 אופציות - מה עדיף מבניהן ?

* צמיגי גודייר DURAGRIP מידה מקורית 165 לרביעייה - 1350 ש"ח.

* צמיגי גודייר DURAGRIP מידה משודרגת 185 לרביעייה - 1250 ש"ח.

* צמיגי קונטיננטל ECO CONTAC 3 מידה מקורית - 1500 ש"ח.

* צמיגי קונטיננטל ECO CONTAC 3 מידה משודרגת 185 - 1300 ש"ח.

תודה להמלצות ולתובנות.

פורסם

הקונטיננטל מניסיון עבר מעולים במידה הסטנדרטית. אני מניח שזה יהיה נכון גם למידה הרחבה.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

אני בדילמה דומה לספייס של אחותי,

אני הייתי ממליץ בכיף על הנקוק 715K - בחו"ל הוא זכה לשבחים בכל בדיקה יצא בין 3 הראשונים (קונטי ומישלין) , יש לי כאלה בגרנדה פונטו שלי, אך לצערי אין במלאי בפאנצריות.

במידה הקטנה אמור לעלות כ1000 שקל, אם תימצא תרוויח!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

מהגדלת המידה לא תרוויח כלום, בטח לסוג השימוש שאתה תארת.

קח צמיג הכי זול במידה המקורית 165 שמגיע מחברה טובה - גם אפשרי כמובן GOODYEAR או קונטיננטל, אבל גם פאלקן, קלבר,

או יוקוהמה יעשו עבודה מצויינת.

פורסם

עדכון על שבוצע בסוף :

הורכבו בצמיגיה י.ג. המכוון בתלפיות בירושלים רביעיית צמיגי 185/60/14 מסוג קונטיננטל CONTI-ECO-CONTACT 3 .

המחיר כולל הכל 1300 ש"ח ו"בונוס" כיוון פרונט חינם.

יחסית לצמיגים הישנים (אליאנס בני 4 שנים) בחתך המקורי 165/70/14 חל שינוי מהותי באיכות ויכולות הנסיעה - הפונטו יציבה

ואוחזת ברמה אחרת לגמרי. בעקומות חדות שעד כה ננהגו במהירות X מירבית ניתן לנהוג במהירות גבוהה בהרבה ביותר בטחון

וללא שום רעש מהצמיגים ! בנוסף גם הנסיעה גם יותר נוחה ונעימה - בעיקר בכביש משובש.

פורסם

ההפרש בגובה דופן הצמיג הוא 4% (4.5 מילימטר) בלבד.

אם הצמיג הישן היה בעל דופן קשיחה , בהחלט יכול להיות שיפור בנוחות הנסיעה למרות שהדופן נמוכה יותר.

האחיזה של הצמיג החדש טובה מזו של הישן.

אל תשכח שעקב קוטרו הקטן יותר של הצמיג החדש הספידומטר מראה מהירות נמוכה יותר מן המהירות האמיתית. (ההפרש זניח - פחות משני קמ"ש במהירות 100 קמ"ש).

השאר - אפקט פלסבו.

פורסם

קוטר הצמיג החדש קטן ב-9 מילימטר, גובה הדופן קטן ב- 4.5 מילימטר.

המידה הראשונה בהגדרת הצמיג היא רוחבו. המידה השנייה היא היחס בין הרוחב לקוטר.

שים לב שבצמיג החדש הרוחב גדול יותר (185 לעומת 165) אבל היחס בין הרוחב להיקף קטן יותר (60 לעומת 70).

עשה את החישוב בעצמך או היכנס לאתר שיש בו מחשבון צמיגים.

• תוכן חדש...