Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5247 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי סקודה פאביה TSI ידנית 2010, בזמן עמידה במקום בניוטרל אם זה בחניה או ברמזור, אני מרגיש רעידות מכיוון החלק התחתון של הרכב, כאילו משהו/מישהו בועט ברכב מלמטה.

לא רעידות חזקות או משהו רציני אבל בהחלט מורגשות.

רציתי לדעת האם זה נורמלי? האם בעלי פאביות פה חוו תופעה דומה?

תודה לעוזרים.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

בוצע ברכב עדכון תוכנה (L12)?

במידה ולא, גש לבצע. הרעידות יעלמו כלא היו והמנוע ירגיש מעודן יותר.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לא בוצע עדכון תוכנה, העדכון תוכנה זה סוג של ריקול?

צריך לגשת לחשמלאי במוסך היבואן שיבצע את עדכון?

תודה.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

ריקול "שקט" שמבוצע אוטומטית עם כניסת הרכב לטיפול במוסך מורשה.

בניגוד לעדכוני התוכנה של ה-1.4TSI (טורבו / סופרצ') הוא אינו מפחית הספק מנוע, רק פותר תופעות לוואי כמו רעידות המופיעות לסירוגין בסרק ומבטל את הצורך (או העדפה) לתדלוק של אוקטן גבוה.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
לא בוצע עדכון תוכנה, העדכון תוכנה זה סוג של ריקול?

צריך לגשת לחשמלאי במוסך היבואן שיבצע את עדכון?

תודה.

שלום רב,

למידע כללי-

"עדכוני תוכנה" מבוצעים ברכב כעניין של שגרה בעת הגעת הרכב לטיפול בקרה שנתי וברוב המקרים אין בין זה לבין "ריקול" או "קריאה לתיקון" שום דבר.

היות ואתה חש בתקלה ברכב, מוצע לך להתקשר ולקבוע תור לבדיקה וטיפול בהתאם לצורך.

כל טוב,

אבי וייזל, ע' מנכ"ל

קבוצת פליקס

פורסם

מוזר, כשעשיתי לא מזמן בטיפול 15K במוסך המורשה בחיפה לא חיברו לי מחשב לרכב לצורך עדכון או בדיקה, רק החליפו מסננים ושמן.

מחר כראה אגש לברר את העניין במוסך.

תודה על העזרה.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

מוסך ברשת יבואן לא מעדכן תוכנה ברכב רק כי בפורום מישהו אמר שצריך ואפילו ציין קוד מסויים... :lol:

העבודה ברשת יבואן מאד מסודרת ומאד אחראית

אני חוזר על המלצתי לתאם תור מראש! כאשר אתה מתאם תור, יועץ הרכב פותח את הכרטיס האישי של הרכב שלך במערכת היבואן ומייד רואה אם דולק "דגל" שמתריע ליועץ על צורך לבצע עדכון, בדיקה, טיפול, אם בכלל. הוא מתכונן לפגישה איתך!

לכשתגיע, היועץ כבר יהיה מוכן לקראתך. להתראות!

פורסם

אתה מרגיש את הרעידות ליד התא כפפות ?

אם כן הצינורות דלק נוגעים בשילדה .

גש למוסך מורשה יש ספוג מיחוד לשם .

המלצה שלי מוסך אוטו בדק תוצרת הארץ 20 .

גילוי נאות אני עובד שם .

פורסם
מוסך ברשת יבואן לא מעדכן תוכנה ברכב רק כי בפורום מישהו אמר שצריך ואפילו ציין קוד מסויים... :lol:

לידיעתך, יש פה חברי פורום שיודעים הרבה מאוד והרבה פעמים גם יותר מאשר העובדים במוסכים המורשים של כלל היבואנים בארץ.

פורסם

מר וייזל היקר,

צר לי שבמוסך שלך (להלן: "פליקס") זאת פעולה שאינה מתבצעת כפי שציינתי.

רק הרשה לי להעיר ולומר לך שישנם מוסכים שכן מבצעים עידכון תוכנה זה (שאכן נקרא L12. אתה מוזמן לבדוק זאת, אם אינך יודע...), ביניהם "אוטו-בדק" וגם מוסך שקודה המרכזי (דאז רמת החייל), כך שסייג את דברייך לגבי המוסך שלך, מבלי להכליל על מוסכים אחרים - וכמובן מבלי לזלזל בי או בכל חבר פורום אחר שכן יודע דבר או שניים בנושא הספציפי או אחר.

גיא, צודק אתה. שכחתי מזה לחלוטין :oops:

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
צר לי שבמוסך שלך (להלן: "פליקס") זאת פעולה שאינה מתבצעת כפי שציינתי.

מר RS היקר,

אני מציע לך לקרוא בעיון את הודעתי שנית. הנה לנוחיותך שוב -

"יועץ השירות פותח את הכרטיס האישי של הרכב שלך במערכת היבואן ומייד רואה אם דולק "דגל" שמתריע ליועץ על צורך לבצע עדכון, בדיקה, טיפול, אם בכלל. "

למי שלא הבין משמעות הדברים הנה - אם לגבי VIN ספציפי קיימת הנחיית יצרן/יבואן - מבצעים עדכון! וזו בדיוק ההנחיה הנוהגת בכל מוסך אחר ברשת צ'מפיון.

פורסם

חברים יקרים - לא צריך לריב מי מבין יותר ולמי יש יותר גדול, אבל אנשים עושים כאן שימוש שגוי במונח ריקול ומצליחים להכניס ללחץ כל בעל רכב שמרגיש אבן קטנה שנתקעת לו בפרופיל של הצמיג האחורי.

תפרידו בין קריאה לתיקון דחוף כשיש בעיות בטיחות כמו במקרים שהיו לאחרונה עם דוושות התאוצה של טויוטה, כריות האוויר בסיווק של הונדה, או הברגים שעוגנים את חגורות הבטיחות בקנגו לבין עדכוני תוכנה רגילים שמתבצעים כדבר שבשגרה בזמן הטיפול השוטף.

אם לבחור יש בעיה ברכב שיגש למוסך ויבדקו לו את הרכב. אם מדובר בעדכון תוכנה אז כמו שהבחור מפליקס אמר, זה יופיע במחשב ברגע שיזינו את הפרטים של הרכב לקביעת תור. למה לריב בגלל זה?!

פורסם
מוסך ברשת יבואן לא מעדכן תוכנה ברכב רק כי בפורום מישהו אמר שצריך ואפילו ציין קוד מסויים... :lol: !

אתה סתם משחק את המשחק .

אתה יודע שקיים עדכון כזה כמעט לכול הרכבים 1.2 מנוע CBZ עם תיבה רובוטית כפולת מצמדים .

אז למה אתה מתקמצן במידע ומשאיר ערפל

פורסם
מר RS היקר,

אני מציע לך לקרוא בעיון את הודעתי שנית. הנה לנוחיותך שוב -

"יועץ השירות פותח את הכרטיס האישי של הרכב שלך במערכת היבואן ומייד רואה אם דולק "דגל" שמתריע ליועץ על צורך לבצע עדכון, בדיקה, טיפול, אם בכלל. "

למי שלא הבין משמעות הדברים הנה - אם לגבי VIN ספציפי קיימת הנחיית יצרן/יבואן - מבצעים עדכון! וזו בדיוק ההנחיה הנוהגת בכל מוסך אחר ברשת צ'מפיון.

מר פליקס היקר,

לא חסר אנשים בפורום שאינם עובדי מוסך אבל הידע, הניסיון והגישה שלהם למאגרי מידע עשוי להפתיע גם אותך בנושא הנחיות הייצרן בטיפול ברכב וגם ריקולים ועידכוני תוכנה.

את רוב העידכונים וגם TSB ניתן לרכוש באופן מכוון באתר של VAG הנקרא erwin לנוחיותך מצורף קישור לאתר.

https://erwin.volkswagen.de/erwin/showHome.do

בימינו כמעט לכול חובב רכב תוצרת קונצרן VAG יש את תוכנת ELSA+ETKA וגם VAG COM ולפעמים תתפלא שהם יותר מעודכנים מהמוסך המורשה לגבי נושאים הקשורים בטיפול ברכב.

אז אם מישהו בפורום כותב שקיים TSB או עידכון תוכנה אני נוטה להאמין לו.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...