Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מד מהירות מזייף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את הבדיקה תעשו ככה:

סעו על 100 קמ"ש למשך 15-20 שניות, ואז תראו על כמה התייצב ה-GPS. זו המהירות הנכונה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

shlomub, שים לב ללינק של 'שומאכר'.

בנוסף, אני זוכר מבחן רכב שנערך בארץ לפני חצי שנה-שנה של פיג'ו כלשהי, שגם שם זיהו את העניין הזה.

בחיפוש מהיר בארכיון של וואלה ואוטו לא מצאתי את המבחן, אך אנסה למצוא אותו.

Aprilia Shiver 750

פורסם

בקשר לכתבה בוואלה:

סטיות קטנות אפשר להבין (שוני בצמיגים/לחץ אויר).

הסטיה במגאן - נראה לי תקלה נקודתית, משהו לא תקין!

חוץ מזה, הצמידו לתמונה של הסיאט את הכיתוב של אחרי הירידה באה עליה. הבעיה שהתמונה צולמה בכניסה למעלה העצמאות, צאתך ממצפה רמון, וזו ירידה אחת ארוכה ומפותלת בלי שום עליה אחריה!

פורסם

לדעתי מדידה עם GPS לא מדוייקת, כיוון שנדרש דיוק מירבי לרמת מטר, ואיני בטוח שזה המצב בקריאה מסלולרי. ניתן להניח כי ככל שהמהירות גבוהה הסטיה בקריאה תהיה קטנה יותר, אבל זה מעורר בירורים נוספים.

פיספוס של כמה מטרים במיקום הנקרא ומחושב משמעותו עוד כמה קמ"ש, כיוון שתהיה הפחתה למרחק הנמדד בזמן הנמדד.

הדרך הכי טובה היא לסמן שני מיקומים בדרך עם מרחק (מדוד מראש) של כמה קילומטרים ביניהם, להגיע לסימון הראשון במהירות רצויה, לשמור אותה כל הדרך ולמדוד זמן עד המיקום השני, ואז לחזור לשיעורי מתמטיקה בתיכון ולחשב מהירות לשעה.

אולי גם להצטייד במד טווח לייזר...

מד המהירות ברכב מושפע מגודל הגלגל, אבל גם אם לא היה בו שינוי אף יצרן לא מתחייב שהתצוגה מדוייקת.

למה?

יש תקן של משהו שנקרא UNECE (בערך ועדה כלכלית לאירופה של האומות המאוחדות) שקובע (סעיף 39, תחפשו...) ועל פיו מתקנן גם האיחוד האירופאי (אולי כאן, יש להם עדכון כלשהו לזה...) , כי:

1. אסור שמד מהירות יראה פחות מהמהירות האמיתית

2. אסור שמד המהירות יראה יותר מ-110% מהמהירות האמיתית פלוס 4 קמ"ש (או 8 אצל האו"ם) (כלומר במהירות 80 מותר להראות עד 92).

המדידות לבדיקה נעשות במהירויות 40,80,120 בטמפרטורות מעורבות.

כמו שצפוי, לבריטניה יש וארייציה משלה לתקנון הנ"ל. מצטער שלא היה לי כוח לחפור אצלם.

אל תאיצו כי "הספידומטר מרמה" - אינכם יודעים מה האימות שלו !

האם יש מישהו הישווה בין מהירות ב-GPS למד מהירות דיגיטלי במכונית? מעניין לדעת מהם המימצאים.

אגב, ההשוואה המעניינת לעצמה בוואלה, והסטיות שגילתה, היתה לגבי המרחק, לא המהירות.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

דווקא מכשירי GPS לרוב מדוייקים מאוד במהירות (תלוי במרווח הדגימה שלהם) ובטח במהירות קבועה בקו ישר (בעקומה - יכולה להתקבל מהירות מעט נמוכה מהמהירות האמיתית).

אני מדבר על מכשיר עם מקלט GPS מלווינים, גם אם זה סמארטפון עם GPS ולא על טלפון סלולרי שממזהה את המיקום לפי תחנות ממסר.

הסטיה שמדברים עליה בGPS היא סטייה קבועה פחות או יותר ומה שמודדים במהירות זה את ההעתק - מה שGPS מצטיין בו (בלי השפעה של דגם הצמיג, לחץ אויר וכדומה).

פורסם
אגב, ההשוואה המעניינת לעצמה בוואלה, והסטיות שגילתה, היתה לגבי המרחק, לא המהירות

נתון המרחק מושפע באופן ישיר מנתון המהירות.

גם רכבים בעלי GPS מובנה לא מודדים מרחקים על פיו, אלא על פי הנוסחה הפשוטה של מהירותXזמן.

איך המהירות מחושבת? כמו שאמרת, קצת מתמטיקה של חישוב גודל הגלגל ומהירות הסיבוב שלו.

לכן, למרות שלא מצויין בכתבה, סביר מאוד שמד המהירות זייף באותו אחוז (אלא אם כן מדובר בבאג ספציפי בחישוב המרחק)

Aprilia Shiver 750

פורסם

ובהמשך לשאלתי, על איזה מהירות הולכים לכייל את המצלמות החדשות בכביש 2?

שברי מפה בעצם התחלתי למדוד... מאיזה מהירות (אמיתית) הולכים לתת דוחות מעל 100 קמ"ש, 110קמ"ש, 120קמ"ש?

יש והיו כתבות בכל מיני מקומות אבל לא ראיתי תשובה חד משמעית בעניין. נאמר כי אם היו מכיילים את המצלמות לתת דוחות ב1 קמ"ש מעל המותר אז היתה כמות מטורפת של דוחות, אבל לא נאמר מה יעשו בכל זאת?

תודה

פורסם
shlomub, שים לב ללינק של 'שומאכר'.

בנוסף, אני זוכר מבחן רכב שנערך בארץ לפני חצי שנה-שנה של פיג'ו כלשהי, שגם שם זיהו את העניין הזה.

בחיפוש מהיר בארכיון של וואלה ואוטו לא מצאתי את המבחן, אך אנסה למצוא אותו.

שמתי לב ללינק, ואני בהחלט מופתע, אבל:

1. רכב שהמונה ק"מ שלו מזייף לא יעבור תקינה.

2. מדובר בדגם מאוד ספיציפי של רנו שאולי היה תקול ואי אפשר להסיק מזה שככה זה בכל הרכבים הצרפתיים או אפילו בכל רכבי רנו.

3. אף יצרן לא יוציא לשוק רכב שמזייף את המד ק"מ, כי הדבר יחשוף אותו לתביעות ענק - מיליונים בכל העולם מקבלים החזרים לפי נסועה, ומה עם מונים של מוניות שפועלים לפי קילומטראז'? כל נהגי המוניות יעברו עכשיו לרנו? זה לא רציני.

ובקיצור מקרה מאוד מעניין אבל הייתי לוקח אותו בעירבון מוגבל מאוד.

פורסם

גם תצרוכת הדלק הנמדדת מושפעת מהמהירות הנמדדת, ובהחלט האדם הסביר ישתמש בנתון הק"מ המצטבר על צג הרכב בכדי לבצע את החישוב של הצריכה, שבפועל הוא נסע פחות ק"מ על כל ליטר דלק.

לסיטואציה מעין זו יש לגיטימציה מצד החברה, שכן המשתמשים מדווחים על תצרוכות יותר "יפות" מתוצרתם.

כמו כן מניית הק"מ עד לתום מסגרת האחריות תגיע מהר יותר.(זניח יותר לטעמי)

פורסם

shlomub, חיפשתי חיפשתי אבל לא מצאתי את המבחן הנוסף שדיברתי עליו.

אם אתה סומך על המילה שלי - לפני בין חצי שנה לשנה היה מבחן רכב על פיג'ו\סיטרואן כלשהי שאני באמת לא זוכר איזה, ולא זוכר באיזה אתר. בכל מקרה, גם שם נמצאה בעיה דומה שמונה המרחק של הרכב זייף בפער יחסית גדול.

אמנם זה לא מוכיח שום דבר על כלל הרכבים של החברות, יכול להיות שכמו שאתה אומר מדובר בדפקט ספציפי ברכב הזה, אבל עדיין גורם לך לחשוב :idea:

Aprilia Shiver 750

פורסם

ברנו נראה שאכן יש משהו תקול, לגבי ה-2 האחרות, קחו בחשבון שחישוב מרחק עם GPS, כנראה, מניח נסיעה על אלפסואיד (למי שממש מתעניין שיחפש WGS 84 בגוגל). כלומר ללא עליות וירידות ולכן המרחק בתוכנת הניווט יהיה קטן יותר כאשר הדרך אינה מישורית. בכל אופן גם אם כן יש התחשבות בנתון הגובה (גובה יחסי ביחס לאלפסואיד) רמת הדיוק של GPS בנתון הגובה היא מחפירה. רמת הדיוק של הגובה היא בסדר גודל של 50-100 מטר.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תוכן חדש...